Merluciu cu telina si rosii

Merluciu cu telina si rosii

O reteta de merluciu cu telina si rosii din: merluciu, telina, rosii, pasta de tomate, ulei, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 buc trunchi de merluciu 500 g telina 4-5 rosii 1 lingura pasta de tomate 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingurita rsa cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: […]

Cod la gratar cu legume

File de cod cu legume

O reteta de file de cod cu legume din: file de cod, morcovi, conopida, broccoli, ulei, oregano, vin alb sec, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de cod 2 morcovi 300 g conopida 200 g broccoli 50 ml ulei 1 lingurita oregano uscat 100 ml vin alb sec 1 lamaie sare piper   […]

Dorada cu avocado

Doradă cu salsa de mango şi lime

O reteta de dorada cu salsa de mango si lime din: dorada, condimente cajun, coaja si zeama de lime, ulei, mango, orez ardei chilli, avocado, ceapa verde, coriandru si fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curăţate 2 linguri de condimente cajun coaja rasă şi zeama de la 1 lime 1 lingură de ulei 1 mango copt, […]

Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie

Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie

O reteta de Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie din: cartofi, fasole verde, masline, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline, fileuri de cod, pancetta si tarhon.   300 g de cartofi noi 100 g de fasole verde 1 mana de masline kalamata coaja rasa si zeama de la 1 lamaie […]

Mâncare de molură cu germeni de grâu

Mâncare de molură cu germeni de grâu

O reteta de mancare de molura cu germeni de grau din: supa de legume, germeni de grau, molura, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, masline, sare, piper alb, frunze de patrunjel si cascaval. Ingrediente: 200 ml supa de legume (plic) 125 g germeni de secara, grau 4 capatani mijlocii de molura 2 […]

Ton prajit cu susan

Ton prajit cu susan

O reteta de ton prajit cu susan din: sos de soia, ulei de susan, suc de lamaie, ardei iute, fileuri de ton, seminte de susan, ceapa verde, frunze de coriandru si castravete. Ingrediente: 2 linguri sos de soia 1 lingurita ulei de susan sucul de la 1 lamaie 1 ardei iute, tocat marunt 2 fileuri […]

Tocana de peste cu masline negre

Peste gatit in stil marocan

O reteta de peste gatit in stil marocan din: ulei de masline, masline, lamaie, ardei gras, rosii, cartofi, morcov, telina, ceapa, pastrav, sare, piper, sofran, coriandru, usturoi, boia de ardei iute, sare, pudra de ghimbir si piper rosu. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 50 gr masline 1 lamaie 2 buc ardei gras 2 rosii […]

Paste cu broccoli si ansoa

Reteta zilei: Paste cu broccoli si ansoa

O reteta de Paste cu broccoli si ansoa din: spaghete, broccoli, sare, ulei de masline, usturoi, anchoa, fulgi de ardei rosu si stafide. Ingrediente 1 pachet de spaghete 1 capatana mare de broccoli 2 lingurite de sare 3 linguri de ulei de măsline 3 catei de usturoi, zdrobiti sau tocati 2 conserve de ansoa 1 […]

Peste la tigaie

Peste la tigaie

O reteta de peste la tigaie din: cartofi, file de peste, zeama de lamaie, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, castravete, smantana, mustar, piper alb si marar. Ingrediente: 750 g cartofi fierti de o zi 750 g file de peste (batog) zeama de la 1 lamaie sare 1 ceapa 1 lingurite ulei de floarea soarelui […]

Biban de mare cu roşii

Biban de mare cu roşii

O reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry, ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel. Ingrediente: 4 bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare) 200 g tomate cherry galbene 40 ml ulei de masline 200 g rosii 6 catei de usturoi 80 ml vin alb […]

Plătică la aburi cu ghimbir şi ceapă verde

O reteta de platica la aburi cu ghimbir si ceapa verde din: platica, ghimbir, ardei, vin de orez, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 1 plătică, eviscerată şi curăţată, de aproximativ 700 g 1 bucată de 4 cm de rădăcină de ghimbir, curăţată 4 fire de ceapă verde, curăţate 1 ardei roşu lung, […]

Salata de paste cu ton

Salata de paste cu ton din: paste, ton, rosii, masline, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 cutie cu ton bucăţi în ulei 2-3 roşii 100 g măsline 3 frunze de busuioc 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de lămâie sare   […]

Peste la gratar

Peste la gratar

O reteta de peste la gratar din: file de peste tilapia, amestec de condimente, verdeata, vin, suc de lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg file de peste tilapia 1 plic amestec de condimente pentru peste 2 linguri verdeata asoratata tocata (marar, patrunjel, hasmatuchi) 1 lingura vin 1 lingrua suc de lamaie 2 lingurite unt   […]

Borş de păstrăv

Borş de păstrăv

O reteta de bors de pastrav din: pastrav, morcov, telina, ceapa, ardei grasi, stevie, orez, bors, apa, leustean si sare. Ingrediente: 1 pastrav de circa 700 g 1 morcov 1 radacina de telina 2 cepe 2 ardei grasi rosii 1 legatura stevie sau macris 50 g orez 500 ml bors 1,5 l apa 1 legatura […]

Peste cu capere

Peste cu capere

O reteta de peste cu capere din: file de peste, cuisoare, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, capere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste de 150 g fiecare 4 cuisoare 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 200 g rosii cherry 2 linguri capere 3 linguri patrunjel tocat sare […]

Salata de ciuperci cu somon

Salata de ciuperci cu somon din: salata creata, ciuperci, somon afumat, marar, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 salată creaţă 300 g ciuperci 100 g somon afumat 1 legătură de mărar 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Spală salata şi […]

Barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator

Barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator

O reteta ed barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator din: fileuri de barbun, chimion, ghimbir, scortisoara, sare, de mare, piper, ulei de masline, ceapa, orez, supa de pui, sofran, muguri de pin, frunze de patrunjel, tahini, zeama de lamaie, usturoi si piper cayenne. Ingrediente: 4 fileuri de barbun cu piele, fiecare […]

Pastrav picant la gratar

Pastrav picant la gratar

O reteta de pastrav picant la gratar din: pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper si verdeata. Ingrediente: 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati 1 lingurita chimen macinat 3 linguri de ulei masline 2 linguri suc de lamaie 2-3 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita piper 1 crenguta de verdeata […]

Somon cu citrice

Somon cu citrice

O reteta de somon cu citrice din: sare, zahar, suc de portocale, menta, lamaie, limetta, portocala, file de somon, menta, ridichi si coriandru verde. Ingrediente: 1/2 ceasca de sare 1/2 ceasca de zahar 100 ml suc de portocale 1 legatura menta 1 lamaie 1 limetta 1 portocala 400 g file de somon cu piele 1 […]

Tartar de somon

Tartar de somon

O reteta de tarta de somon din: file de somon, sare, piper, ulei de masline, lamaie, ceapa verde, smantana, ceapa rosie si spanac. Ingrediente: 200 g file de somon fara piele sare piper 1 lingura ulei de masline 1 lamaie 1 legatura ceapa verde 200 g smantana 1 ceapa rosie 1 mana spanac proaspat   […]

Somon afumat la cald cu salată de untisor

Somon afumat la cald cu salata de untisor din: cartofi, sare de mare, somon, ceapa rosie, marar, untisor, whisky, otet de vin alb, miere, mustar, ulei de arahide, ulei de masline si piper. Dacă doriţi, înlocuiţi somonul afumat la cald cu păstrăv afumat sau chiar cu macrou picant afumat. Când este sezonul lor sau dacă […]

Peste la cuptor in crusta de susan

Peste la cuptor in crusta de susan

O reteta de peste la cuptor in cruste de susan din: file de peste, sare, iaurt, pesmet, seminte de susan, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 550 g file de peste oceanic sare 4 linguri iaurt 100 g pesmet 3 linguri seminte de susan asortate (albe si negre) 2 linguri ulei de masline 1 lamaie […]

Cod cu sos romesco

Cod cu sos romesco

O reteta de cod cu sos romesco din: fileuri de cod, ulei de masline, migdale, usturoi, ceapa, boia, rosii, frunze de dafin, sare de mare, piper, paine alba, patrunjel si otet sherry. Romesco este un preparat specific Cataloniei, unde este servit frecvent ca sos. Se pregateste fileul de cod la cuptor cu un strat generos […]

Merluciu cu cartofi

Merluciu cu cartofi

O reteta de merluciu cu cartofi din: file de merluciu, usturoi, ulei de masline, boia dulce, vin alb, ceapa, cartofi, sare de mare, piper si mazare. Ingrediente: 750 g de file de merluciu 4 căţei de usturoi, curăţaţi 5 linguri de ulei de măsline 1 lingură de boia dulce 125 ml de vin alb sec […]

Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantă

Salata de pastrav brun si pancetta crocanta din: pastrav brun, ameste de salate, cartofi, morcovi, rosii cherry, raci, ou, usturoi, patrunjel, capere, fileuri de ansoa, cimbrisor, miez de paine, pancetta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi bruni de 200-250 g fiecare 200 g amestec de salate şi flori curăţate 4 cartofi […]

Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben

Salata de ton cu rosii confiate si pepene galben din: file de ton, zahar de trestie, zahar tos, ierburi aromatice, rosii, pepene galben, ulei extravirgin de masline, sare de mare si rucola. Ingrediente: 250 g file de ton, bucată întreagă 40 g zahăr de trestie 20 g zahăr tos 1 legătură de ierburi aromatice (cimbrişor, […]

Pastrav cu ciuperci sotate

Pastrav cu ciuperci sotate

O reteta de pastrav cu ciuperci sotate din: pastravi, vin alb dulce, ciuperci, unt, rosii cherry, sare grunjoasa, piper, usturoi, capere, zeama de lamaie, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi 250 ml vin alb dulce 800 g ciuperci 100 g unt 300 g roşii cherry sare grunjoasă piper negru măcinat o legătură usturoi […]

Sardine la gratar cu rucola

Sardine la grătar cu tzatziki

O reteta de sardine la gratar cu tzatziki din: sardine, ulei de masline, sare de mare, piper, castravete, usturoi, iaurt, zeama de lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 12 sardine foarte proaspete, curăţate de solzi şi eviscerate ulei de măsline, pentru asezonat sare de mare şi piper negru Tzatziki: 1 castravete 2 căţei de usturoi, […]

Cod la cuptor cu verdeaţă

Cod la cuptor cu verdeaţă

O reteta de cod la cuptor cu verdeata din: capere, patrunjel, cimbru, busuioc, mustar, migdale, pesmet, ulei de masline, sare, piper, fileuri de cod, rosii, ceapa, usturoi, miere si otet balsamic. Ingrediente: 1 lingura capere 1 lingura patrunjel tocat 1 lingura cimbru tocat 2 linguri busuioc tocat 1 lingura mustar iute 3 linguri migdale tocate […]

Cartofi noi copţi cu barbun umplut

Cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni eviscerati, fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre fara samburi 4 fileuri de ansoa scurse de ulei 60 g de rosii uscate […]

File de somon pe grătar

File de somon pe grătar

O reteta de file de somon pe gratar din: file de somon, sos de soia, zahar brun, ulei de masline, sare, piper si pudra de usturoi. Ingrediente: 1 file de somon 1/3 ceaşcă sos de soia 1/3 ceaşcă zahăr brun 1/3 ceaşcă apă 1/4 ceaşcă ulei de măsline sau floarea soarelui sare, piper, pudră de […]

Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână

Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână

O reteta de cod la cuptor cu sfecla, cartofi si smantana din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, sfecla, fileuri de cod, coaja de lamaie, smantana si busuioc. Ingrediente: 4 cartofi mici, feliati 1 lingura ulei de masline 2 lingurite seminte de fenicul, zdrobite usor 4 sfecle, curatate si taiate felii 4 fileuri de […]