Biftec de ton cu sos

Ton provensal

O reteta de ton provesal: medalioane de ton, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei gras, sare de mare, piper, dovlecei, rosii, cimbru, rozmarin, masline negre, lamaie si busuioc. Acest fel de mâncare sănătos, gătit la cuptor, cu ton şi cu legume mediteraneene, este uşor şi aromat. Ingrediente: 4 medalioane de ton proaspat, fiecare de […]

Pastrav cu migdale

Pastrav cu migdale

O reteta de pastrav cu migdale din: pastravi, unt, migdale, mustar, vin alb, zeama de lamaie, faina, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 100 g unt 100 g migdale feliate 1 praf mustar 3 linguri ulei 100 ml vin alb sec 5 linguri zeama de lamaie 2 linguri faina 1 lingura marar uscat sare […]

Sprot pane

Sprot pane

O reteta de sprot pane din: sprot, faina, pesmet, oua, parmezan, boia de ardei, ulei, sare, sare si piper. Ingrediente: 400 g sprot 100 g faina 100 g pesmet 2 oua 50 g parmezan 1 lingurita boia de ardei 300 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curatati pestele, spalati-l, scurgeti-l bine […]

Chefal cu legume la cuptor

Chefal cu legume la cuptor

O reteta de chefal de legume la cuptor din: chefal, cartofi, morcovi, fasole verde, ardei gras, dovlecel, vanata, ulei, patrunjel, sare si piper. Chefalul este un peşte marin, mi­grator foarte apreciat. In sezonul cald stă mai mult pe lângă tărm, intră chiar în gurile fluviilor care se varsă în mare, dar cum se răceşte vremea, […]

Somon cu rozmarin

Somon cu rozmarin

O reteta de somon cu rozmarin din: file de somon, patrunjel, marar, lamaie, rozmarin, ulei, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 bucati file de somon(aprox. 1kg) 2 legaturi de patrunjel 2 legaturi de marar 1 lamaie 4 crengute de rozmarin 1 lingura de ulei piper sare grunjoasa   Mod de preparare: Verdeata se spala si […]

Hering cu sos de ardei

Hering cu sos de ardei

O reteta de hering cu sos de ardei din: fileuri de hering, ardei capia, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 8 fileuri de hering 3 ardei capia rosii 1 lingura boia de ardei dulce un varf de lingurita boia de ardei iute 50 […]

Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi

Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi

O reteta de Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi din: cartofi, ulei de floarea soarelui, faina, bicarbonat, bere, otet de mere, fileuri de merluciu si mazare. Ingrediente: 1,5 kf cartofi, curatati de coaja 2 litri ulei de floarea soarelui 100 g faina integrala, plus 2 linguri 1/2 lingurita bicarbonat 200 ml bere 1 […]

Macrou pe pat de legume

Macrou pe pat de legume

Macrou pe pat de legumedin: usturoi, napi, ardei gras, salata verde, rosii, ceapa rosie, faina, otet balsamic, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: un kilogram napi 4 căţei de usturoi 4 trunchiuri de macrou doi ardei graşi o salată verde 4 roşii o ceapă roşie 100 g făină 50 ml oţet balsamic sare piper pătrunjel ulei […]

Somon cu salată de ţelină

Somon cu salata de telina din: telina, maioneza, mustar, somon, piper, lamaie, vin, sare si ulei. Ingrediente: 1 ţelină mare 200 grame de maioneză 1 linguriţă de muştar 4 felii de somon proaspăt piper boabe roşu şi pudră alb/negru 1 lămâie 1 pahar de vin alb sare ulei   Mod de preparare: Somon cu salată […]

Calcan prajit cu capere si crevete

O reteta de calcan prajit cu capere si crevete din: unt, capere, patrunjel, fileuri de calcan, faina, piper rosu, crevete, piper alb, lamaie si cartofi fierti. Ingrediente: 50 g unt, plus pentru prajit 2 linguri capere, tocate 1 lingura patrunjel, tocat 4 fileuri de calcan 2 linguri faina un praf piper rosu 50 g crevete […]

Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştar

Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştar

O reteta delicioasa de somon marinat cu: zahar, sare, piper alb boabe, gin, cetina de brad, mustar, otet, ulei, marar. Ingrediente: 1,2 kg somon 50 g zahăr sare după gust 15 boabe de piper alb 20 ml gin cetină de brad Ingrediente sos: 10 g muştar 50 g zahăr două linguri de oţet 200 ml […]

Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi

Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi

O reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi 25 g unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4 fileuri peşte de mare fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos unt: o lingură oţet de vin alb 3 linguri vin […]

Somon cu sos de ananas

Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon

O reteta de Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon din: cartofi, ulei de masline, somon afumat, mazare, ceapa verde, otet de vin alb si menta. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati in jumatati 2 lingurite ulei de masline 150 g fasii de somon afumat 1 fileu de somon, fara piele, de aprooximativ 700 […]

Macrou la cuptor umplut cu ceapa

Macrou la cuptor umplut cu ceapa

O reteta de macrou la cuptor umplut cu ceapa din: cartofi, macrouri, hrean, ceapa rosie, zeama si coaja de lamaie, sfecla rosie, ulei de masline si ceapa verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 4 macrouri mici, eviscerante 3 linguri hrean razuit sau sos de hrean 4 cepe rosii mari, taiate julien zeama si coaja razuita […]

Biban la tigaie cu broccoli

Biban crocant

O reteta de biban crocant din: file de biban, malai, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, ghimbir, ardei iute, ceapa verde, usturoi, salata, sos de marinata teryke, lamaie si orez. Ingrediente: 4×175 g file de biban malai pentru tavalit 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura ulei de susan 30 g ghimbir, taiat […]

Somon in pergament cu visine

Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata

O reteta de somon rasol, cu sos olandez cu verdeata din: foi de dafin, vin alb, supa de legume, lamaie, piper, file de somon, sparanghel, galbenusuri, zeama si coaja de lamaie, piper alb si patrunjel. Ingrediente: 2 foi de dafin 200 ml vin alb sec sau vermut alb 1 litru supa limpede de legume, fierbinte […]

Somon cu sos de mustar Dijon

Somon cu sos alb si spanac

O retete de somon cu sos alb si spanac din: fileuri de soomon, sare, piper, cimbru, unt, faina, nucsoara, lapte, ceapa verde, zeama de lamaie, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 8 fileuri de somon sare piper cimbru verde Pentru sos: 100g unt 3 linguri făină nucşoară 400 ml lapte o legătură ceapă verde un […]

File de peşte cu sos de portocale şi capere

Peste cu sos de ceapa si menta

O reteta de peste cu sos de ceapa si menta din: piper, ulei de masline, fileuri de pangasius, castravete verde, menta, sos de ceapa, sare si suc de lamaie. Ingrediente: piper 2 lingurite ulei de masline 2 fileuri pangasius 1 bucata castravete verde 1 legatura menta 4 linguri sos de ceapa sare suc de lamaie […]

File de pastrav la gratar

Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoi

O reteta de pastrav la gratar cu caju si unt cu usturoi din: pastravi, ulei vegetal, cimbru, unt, caju, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 2 păstrăvi, curăţaţi ulei vegetal, pentru uns 2 linguriţe de cimbru 60g de unt 60g de caju, crud 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt sucul de la 1 lămâie   […]

Timbale de somon

Timbale de somon

O reteta de timbale de somon din: praf de gelatina, apa, branza de vaci, unt cu hrean, iaurt, sare, piper, marar si somon afumat. Ingrediente: 1 lingurita praf de gelatina 5 linguri apa 100 g branza de vaci 200 g unt cu hrean 150 g iaurt sare piper 2 fire marar 150 g somon afumat […]

Somon uşor afumat cu portocale

Somon usor afumat cu portocale din: boabe de ienupar, boabe de piper, fileuri de somon, ulei de masline, rubarba, nasturel si ulei de masline. Ingrediente: 1 lingura boabe de ienupar 1 lingura boabe de piper negr 2 fileuri de somon usor afumate 2 lingurite ulei de masline pentru salata: 1 portocaa 2 tulpini de rubarba, […]

Peşte la grătar în stil indian

Peşte la grătar în stil indian

O reteta de peste la gratar in stil indian din: ghimbir, usturoi, dorada, ton, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de chilli si seminte de chimion. Ingrediente: 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspătă, rasă fin 4 căţei de usturoi, daţi pe răzătoare sau zdrobiţi 2 dorade (în jur de 900g fiecare) sau 6 bucăţi (steakuri) […]

Cod cu sos de scoici

Cod cu sos de scoici

O reteta delicioasa de cod cu: unt, salota, vin alb, cartof rosu, scoici, porumb dulce, smantana, ulei, chives Ingrediente: 1 cub de unt 1 şalotă sau o ceapă mică, tocată fin 50g bacon sau costiţă afumată, tăiată fâşii 100ml de vin alb 1 cartof roşu mare, tăiat în cubuleţe 100g de scoici 100g de porumb […]

Salată de vară cu sos de anşoa

Salată de vară cu sos de anşoa

O reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, cartofi, oua, masline negre, rosii, salata verde, ansoa, otet de vin rosu, ulei de masline. Ingrediente: 140g de fasole verde 300g de cartofi noi, feliaţi 4 ouă o mână de măsline negre, curăţate de sâmburi 225g de roşii cireaşă, înjumătăţite frunzele de la 2 salate verzi fragede […]

Pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla

O reteta de pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla din: fenicul, mar, ceapa verde, sfecla in oet, fileuri de pastrav, marar, iaurt si sos de hrean. Ingrediente: 1/2 fenicul, curatat si feliat fin 1 mar verde, fara samburi, feliat 4 cepe verzi, taiate pe diagonala 100 g sfecla in otet, scursa si […]

Peşte fript cu bucăţi de avocado şi salsa

Peşte fript cu bucăţi de avocado şi salsa

O reteta delicioasa de peste cu: cod, avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru frunze. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1ceapă roşie mică, feliată fin 3 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o jumătate de lămâie sau  de […]

Păstrăv pe pat de legume

Păstrăv pe pat de legume

O reteta de pastrav pe pat de legume din: pastravi, rosii, dovlecel, morcov, lamai, rozmarin, ceapa rosie, sparanghel, vin alb, cartofi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 pastravi 4 rosii mari 1 dovlecel 1 morcov mare 2 lamai cateva fire de rozmarin 1 ceapa rosie 2 fire de sparanghel 100 ml vin alb […]

Cod cu sos de mustar

Cod cu sos de mustar din: fileuri de cod, morcovi, usturoi, unt, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boabe de mustar zdrobite, iaurt, mustar Dijon, smantana, ou si arpagic. Ingrediente: 2 fileuri mari de cod 300 g morcovi 1 catel de usturoi 50 g unt 3-4 fire de patrunjel ulei de masline sare piper pentru […]

Cod cu bacon, salată verde şi mazăre

Cod cu bacon, salată verde şi mazăre din: ulei de floarea soarelui, bacon, salota, usturoi, fileuri de cod, mazare, supa de pui, salata verde, smantana si paine integrala. Ingrediente: 2 lingurite ulei de floarea soarelui 2 felii de bacon sau costita afumata, fara os, taiate bucatele 1 salota mare sau 1 ceapa mica, taiata foarte […]

Somon prajit, in stil chinezesc

Somon cu soia, ghimbir şi tăieţei

O reteta de somon cu soia, ghimbir si taitei din: ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de vin de orez, somon, taitei, boabe de soia, porumb baby si fasole mangetout. Ingrediente: 1 bucata de ghimbir de marimea degetului mare, curatat si tocat fin 1 catel de usturoi, tocat fin 6 linguri sos de soia 4 […]

Dorada cu chili la cuptor

Dorada cu chili la cuptor

O reteta de dorada cu chili la cuptor din: dorada, chili, ceapa rosie, rosii, sare grunjoasa, cimbru, piper, lamai, frunze de dafin, vin alb dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 peşti dorada 6-8 cartofi 3-4 chili 2 cepe rosii 2 rosii sare grunjoasă cimbru proaspăt piper boabe si măcinat 1-2 lămâi 2-3 frunze […]

Salată de paste cu peste (ton)

Salată de paste cu peste (ton)

Salată de paste cu peste (ton) din: paste, ton, peste, ceapa rosie, capere, sos pesto, ulei de masline, rosii.   Ingrediente: 2 linguriţe de ceapă roşie, tocată mărunt 1 lingurita de capere 1lingură de sos pesto 2 linguriţe ulei de măsline 185g de ton în apă la conservă, scurs 100g de paste fierte 3 roşii […]