Somon cu sos de coriandru

Somon cu sos de coriandru

Somon cu sos de coriandru din: somon, ardei, rosii, conopida, morcovi, porumb, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g somon congelat 1 ardei capia 5-6 roşii cherry câteva bucheţele de conopidă 2 morcovi tineri 1 porumb copt câţiva căţei de usturoi 2-3 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie boabe de coriandu boabe de piper […]

Somon la gratar cu salata asortata

Somon cu porumb si conopida

Somon cu porumb si conopida din: somon, ardei, rosii, conopida, morcovi, porumb, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g somon 1 ardei capia 5-6 roşii câteva bucheţele de conopidă 2 morcovi tineri 1 porumb copt usturoi 2-3 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie boabe de coriandu boabe de piper busuioc sare   Mod de preparare: […]

Sarmalute de peste cu cimbru 

Sarmalute de peste cu cimbru 

Sarmalute de peste cu cimbru din: peste, ceapa, orez, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg file de peşte 3 cepe tocate 100 g orez sare piper pătrunjel şi mărar verde cimbru 100 ml ulei 1 lingură pastă de tomate 1 varză murată   Mod de preparare: Sarmalute de peste cu cimbru: Peştele se trece prin […]

Scovergi cu peste

Scovergi cu peste din: faina, margarina, lapte, drojdie, oua, ceapa, ton, sare, piper. Ingrediente: 1 kg făină 50 g mărgărină 500 ml lapte 1 cubuleţ de drojdie 2 ouă sare Pentru umplutură: 1 ceapă 500 g ton 1 ou sare piper   Mod de preparare: Scovergi cu peste: Intr-un vas larg, prepară aluatul şi lasă-l […]

Peste cu sos de soia si cuscus

Peste cu sos de soia si cuscus

Peste cu sos de soia si cuscus din: merluciu, unt, menta, miere, otet, sos de soia, cuscus, ulei, usturoi, rosii, castravete. Ingrediente: 1 kg merluciu 15 g unt frunze de mentă 30 g miere 60 g oţet de orez 15 ml sos de soia 15 ml suc de lămâie 15 ml suc de portocale Pentru […]

Placinta cu somon

Placinta cu somon si orez

Placinta cu somon si orez din: faina, unt, praf de copt, oua, iaurt, sare, somon, orez, ulei, ceapa, usturoi.   Ingrediente: 500 g făină 200 g unt topit 1 pliculeţ praf de copt 2 ouă 50 g iaurt cremos sare Pentru umplutură: 200 g somon afumat 1 ou 150 g orez 1-2 linguri ulei 500 ml […]

Cod cu bacon, salată verde şi mazăre

Cod la cuptor cu ansoa

Cod la cuptor cu ansoa din: cod, ansoa, patrunjel, capere, unt, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 4 fileuri anşoa o legătură pătrunjel 10 capere 2 linguri unt 4 felii lămâie sare piper   Mod de preparare: Se toacă pătrunjelul, se pisează fileurile de anşoa cu furculiţa şi se amestecă. Se taie caperele […]

Somon marinat cu chives

Somon marinat cu chives din: file de somon, coriandru, zahar, piper, lamaie, ulei de masline, chives, marar. Ingrediente: 200g file de somon 1 linguriţă boabe de coriandru 1/2 linguriţă de zahar piper alb, pentru asezonat coaja şi zeama de la 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 legătură mică de chives, tocate fin 1 […]

Chiftele de peste cu sos rosu

Chiftele de peste cu sos rosu

Chiftele de peste cu sos rosu din: platica, ulei, cartofi, branza, patrunjel, gris, usturoi, sare, ou, lamaie, porumb, ulei, morcovi, ceapa, telina, rosii, apa, bulion. Ingrediente: 1 plătică 150 ml ulei 2 cartofi 5 linguri brânză de oaie 1 legătură pătrunjel griş sau pesmet cu granule mai mari 4-5 căţei de usturoi sare 1 ou coajă […]

Scrumbie de mare

Scrumbie de mare

Scrumbie de mare din: scrumbii, ceapa, ardei, coriandru, cuisoare, dafin, lamaie, otet, ulei, patrunjel. Ingrediente: 10 scrumbii de mare 3 cepe 4 ardei iuţi 20 g coriandru 4 cuişoare 4 foi de dafin 1 lămâie 50 ml oţet balsamic alb 50 ml ulei de măsline 2 legături pătrunjel   Mod de preparare Scrumbie de mare: […]

Macrou cu sos de hrean

Macrou cu sos de hrean

Macrou cu sos de hrean din: macrou, usturoi, lamaie, sare, piper, vin, unt, faina, smantana, hrean, supa de legume, zahar. Ingrediente: 2 macrouri mari 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie sare şi piper măcinat 150 ml vin alb sec Pentru sos: 30 g unt 2 linguri făină 100 g […]

Somon la gratar cu avocado

Somon cu sos de portocale

Somon cu sos de portocale din: somon, spanac, usturoi, unt, portocala, smantana, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon proaspăt 300 g spanac 2 căţei de usturoi 30 g unt 1 portocală 50 ml smântână vegetală 1/2 linguriţă busuioc uscat sare piper alb măcinat   Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală în mai […]

Legume umplute cu ton

Legume umplute cu ton

Legume umplute cu ton din: ton, rosii, ardei capia, ceapa verde, castraveciori, sare, piper, ulei de masline, masline. Ingrediente: 1 conservă de ton bucăţi 4 roşii 3 ardei capia roşii 1 ceapă verde 2-3 castraveciori acri sare piper 1 linguriţă ulei de măsline măsline negre, pentru decor   Mod de preparare: Se taie roşiilor câte […]

Ghiveci de crap

Crap cu ghiveci de legume

Crap cu ghiveci de legume din: crap, sare, piper, unt, sare, verdeata, cartofi, conopida, rosii, ceapa, varza, vinete, morcovi, ulei, boabe. Ingrediente: 6 felii groase de crap sare piper 2 linguri cu unt 1 lămâie verdeaţă tocată 1 kg cartofi 1 conopidă 2-3 roşii 2-3 cepe 1 varză 2 vinete 2 morcovi 1 cană cu ulei […]

Peste pane aromat cu bere

Peste pane aromat cu bere

Peste pane aromat cu bere din: file de peste, bere, oua, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi file de peşte un pahar făină un pahar bere 2 ouă ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Făina se amestecă cu berea, sare şi piper. Se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă. Se bat albuşurile […]

Pastrav picant la gratar

Pastrav umplut cu branza

Pastrav umplut cu branza din: pastravi, suc de lamaie, unt, branza, spanac, faina, ou, smantana, sare, piper. Ingredinete: 4 păstrăvi suc de lămâie unt sare şi piper negru 100 g spanac tocat 100 g brânză nesărată 1 lingura faina 1 gălbenuş 2 linguri smântână acră coaja şi zeama de la 1 lămâie nucşoară   Mod […]

Despre Risotto

Risotto cu somon si vin 

Risotto cu somon si vin din: vin, unt, suc de lamaie, ceapa, usturoi, orez, sare, piper, boia, somon. Ingrediente: 765 ml supă de peşte 275 ml de vin alb sec 55 g unt 2 linguri de suc de lămâie 1 ceapă roşie, tocată 2 căţei de usturoi tocaţi 400 g de orez alb sare şi piper […]

Peste cu rosii cherry

Peste cu rosii cherry din: fileuri de peste, oua, faina, pesmet, ceapa, sare, piper, rosii, ulei, patrunjel. Ingrediente: file de peşte 2 ouă 100 g făină 100 o pesmet 1 ceapă sare si piper 5-6 roşii cherry ulei, pentru prăjit pătrunjel   Mod de preparare: Peste cu rosii cherry: Baţi ouăle cu sare şi piper. Treci fileurile […]

Chiftele de peste cu usturoi

Chiftele cu peste si usturoi

Chiftele de peste cu usturoi din: file de peste, usturoi, cartofi, morcov, ceapa, ou, verdeata, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de peşte 2 căţei de usturoi 2 cartofi 1 morcov 1 ceapă mică 1 ou 1 lingură verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel) 1 fir de ceapă verde 2 linguri pesmet sare piper ulei pesmet (pentru […]

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste cu sos alb din: oua, peste, unt, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 600 g peşte 100 g unt 250 ml lapte 1 linguriţă de făină sare piper   Mod de preparare: Se pregăteşte un sos Bechamel, care se adaugă la peşte, împreună cu gălbenuşurile, care se pun unul câte unul. Se […]

Fish fingers in pesmet

Crochete de peste (cod)

Crochete de peste (cod) din: file de cod, faina, pesmet, oua, fasole, marar, ulei, sare. Ingrediente: 4 bucăţi file de cod 100 g făină pesmet 2 ouă 150 g fasole verde 1 legătură mărar ulei pentru prăjit sare   Mod de preparare: Opăreşti fasolea verde în apă cu sare. Separat, baţi ouăle, iar pesmetul îl pui […]

File de cod cu bere

Peste pane aromat

Peste pane aromat din: peste, oua, faina, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 2 ouă 4 linguri făină 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Se sărează şi se piperează peştele. In farfurii separate se pun făina şi ouăle bătute. Se trec bucăţile de peşte prin făină şi ou. Se […]

Somon teriyaki cu sake

Somon teriyaki cu sake

Somon teriyaki cu sake din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar. Ingrediente: 4 felii de somon 150 ml sos de soia 150 ml mirin 50 ml sake 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Amestecaţi sosul de soia, mirinul şi sake-ul cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic. Lăsaţi să fiarbă 15-20 minute, până când […]

Sardine cu stafide si portocale

Sardine cu stafide si portocale

Sardine cu stafide si portocale din: sardine, portocale, mustar, stafide, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g sardine 2 portocale 1 lingură muştar Dijon 1 lingură stafide 2 linguri ulei de măsline sare piper     Mod de preparare: Se curăţă sardinele, se sărează, se prăjesc în ulei şi se scot pe şerveţele absorbante, pentru a înlătura […]

Pastrav cu coriandru la cuptor

Pastrav cu coriandru la cuptor

Pastrav cu coriandru la cuptor din: pastrav, coriandru, ceapa verde, ardei iuti, telina, usturoi, sos de soia, lamaie, ulei de susan, ardei, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 păstrăv 1 legătură coriandru verde 2 legături ceapă verde 1 bucată mică de ghimbir 2 ardei iuţi roşii 1 legătură ţelină verde 3 căţei de usturoi 2 […]

Pastrav cu galbiori

Pastrav cu galbiori

Pastrav cu galbiori din: pastrav, galbiori, ulei, usturoi, lamaie, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 1 păstrăv mare 500 g bureţi gălbiori 50 ml ulei 1/2 căpăţână de usturoi 1 lămâie piper rozmarin sare   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se usucă cu şerveţele absorbante. în interiorul peştelui se pun 1-2 crenguţe de […]

Salata de hering cu masline 

Salata de hering cu masline din: hering, ceapa, ardei, masline, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 1 hering afumat 1 hering afumat 1 ceapă roşie mare măsline verzi 1 ardei capia busuioc sare de mare ulei de măsline zeamă de lămâie oţet balsamic   Mod de preparare: Salata de hering cu masline : Peştele spălat se taie bucăţi […]

Plăcintă cu peşte şi cartofi gratinaţi

Placinta cu peste oceanic

Placinta cu peste oceanic din: somon, file de cod, smantana, oua, cartofi, icre, marar, sare, aluat, lamaie. Ingrediente: 200 g somon proaspăt 200 g somon afumat 200 g file de cod sau alt peşte oceanic 200 ml smântână pentru gătit 2 albuşuri 500 g cartofi cu coaja foarte fină 50 g icre preparate 1 legătură mărar […]

Cannelloni din clatite

Clatite de secara cu ton

Clatite de secara cu ton din: faina, oua, lapte, sare, ceapa, ardei, ton. Ingrediente: 100 g făină de secară 2 ouă 50 ml lapte sare ton ceapa ardei   Mod de preparare: Se face o compoziţie de clătite din 100 g făină de secară, 2 ouă, 50 ml lapte, sare. Intr-o tigaie se coc 3-4 […]

Platica la murat

Platica la murat din: platica, otet, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, dafin. Ingrediente: 2 kg plătică 250 ml oţet 750 ml apă 1 pahar ulei 500 g ceapă 1,5 kg roşii sau 2 căni de bulion sare piper frunze de dafin   Mod de preparare: Se curăţă peştele; se îndepărtează capetele, codiţele şi aripioarele; se […]

Ciorba acra de sardine

Sardine aromate

Sardine aromate din: sardine, lamai, rozmarin, ulei, usturoi. Ingrediente: 20 sardine 2 lamai 200 ml ulei rozmarin 4 catei usturoi   Mod de preparare: Se spală pestele, se curăţă şi se puneîntr-un castron.Se spală pestele, se curăţă şi se pun eîntr-un castron. Se toarnă uleiul, sucul de lămâie, rozmarinul, usturoiul feliat si se lasă 30 […]

Salata aromata cu peste si legume

Salata aromata cu peste si legume din: peste, rosii, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de peşte in ulei (macrou, hering, ton, sardine) a câte 125-150 g 500 g roşii 1 legătură ceapă verde 1 legătură ceapa-ciorii sare piper   Mod de preparare: Salata aromata cu peste si legume: Roşiile se spală şi se taie […]