File de salau in sos de marar

File de salau in sos de marar

O reteta de file de salau in sos de marar din: file de salau, ceapa, marar, lamaie, faina, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de salau 1 ceapa 3 legaturi marar 1 lamaie 4 linguri faina 1 lingurita condimente 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spalati fileul de salau, […]

Păstrăv la grătar cu pătrunjel şi lămâie

Păstrăv la grătar cu pătrunjel şi lămâie

O reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei de masline, sare de mare, piper, patrunjel, unt si lamaie. Ingrediente: 2 păstrăvi intregi, curăţaţi ulei de măsline sare de mare şi piper negru frunzele tocate de la o legătură mare de pătrunjel proaspăt bucăţele mici de unt 2 lămâi, una rasă […]

File de cod în crustă de mac

File de cod în crustă de mac

O reteta de file de cod in crusta de mac din: file de cod, faina, seminte de mac, coaja de lamaie, boia de ardei dulce, ulei, lamai, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de cod 100 g faina 4 linguri seminte de mac 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingurita boia de ardei […]

Păstrăv cu sos de lamaie

Păstrăv cu sos de lamaie

O reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, lamai, zahar, ulei, seminte de coriandru, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (circa 250 g bucata) 2 lamai 1 lingura zahar 3-4 linguri ulei 1 lingura seminte de coriandru macinate 200 ml supa de legume sare piper   Mod de preparare: Evisceraţi păstrăvii, curăţaţi-i […]

Peste impachetat

Peste impachetat

O reteta delicoasa de peste cu: macrou, slanina afumata, sunca afumata, cimbru, usturoi, ceapa. Ingrediente: 2 peşti(400 g – macrou sau caras) 200 g slănină afumată 200 g şuncă afumată 2 fire cimbru 1 ceapă mică 3-4 căţei de usturoi 2 bucăţi folie de aluminiu   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi îl […]

Pastrav cu miez de nuci

Pastrav cu miez de nuci

O reteta de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, nuca, faina, rom, nt, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi de 250 gr. fiecare 50 gr. nuca faina 1/2 pahar rom 10 gr. unt sare piper   Mod de preparare: Curata pastravul, apoi clateste-l bine cu apa rece si usuca-l pe servete absorbante . Da […]

Peste la cuptor

Peste la cuptor

O reteta delicioasa de peste cu:cod alb, ulei, cartofi, ardei gras rosu, dovlecei, branza, cus-cus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb cod, merluciu) 3 linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust 1 […]

Peste cu salsa de avocado

Peste cu salsa de avocado

O reteta de peste cu salsa de avocado din: avocado, rosie, suc de limeta, ardei verde, ulei de masline, file de peste, patrunjel, orez si limeta. Ingrediente: 1 avocado tocat 1 rosie tocata 10 ml suc de limeta 1 ardei verde tocat 10 ml ulei de masline 600 grame file de peste 50 grame patrunjel […]

Tarta cu ton

Tarta cu ton din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou, peste dezosat, ton, spanac, mazare, rosii, smantana, lapte, unt, casacval, nucsoara, busuioc, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 100 g malai 1 pliculet praf de copt 1 praf de sare 100 g unt 1 ou umplutura: 600 g peste dezosat 1 […]

Pastrav cu lamaie si capere

Pastrav cu lamaie si capere

O reteta de pastrav cu lamaie si capere din: pastrav, sare, piper, unt, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, capere si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de pastrav, cu piele 1/4 lingurita sare 1/8 lingurita piper negru macinat 2 lingurite unt nesarat 1 lingura ulei de masline 1 lingura suc de lamaie 2 lingurite patrunjel […]

Somon cu broccoli şi roşii cherry

O reteta de somon cu broccoli si rosii cherry din: somon, rosii cherry, broccoli, ghimbir, lamaie, portocala, vin alb, suc alb, capere, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon 3-4 rosii cherry 250 g de broccoli ghimbir felii de lamaie si portocala un pahar de vin alb suc de lamaie capere verdeata sare piper […]

Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână

Cod la cuptor cu legume in stil provensal

O reteta de cod la cuptor cu legume in stil provensal din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin alb sec, rosii, masline, busuioc, oregano, boia dulce, ulei de masline, patrunjel, coaja de lamaie si bagheta de paine. Ingrediente: 2 bucati ardei gras rosu, taiat bucati 2 bucati ardei gras galben, taiat […]

File de sardine cu ardei

Fileuri de sardine cu ardei

O reteta delicioasa de fileuri de sardine cu: ardei capia, ardei iute, pudra de curry, ghimbir, capere, ulei de susan, vin alb sec, sare, piper, cimbru, cartofi, paste de orez. Ingrediente: 8 fileuri de sardine 4 ardei capia un ardei iute o linguriţă de pudră de curry o lingură de ghimbir ras o lingură de […]

Cod în sos miso cu castraveţi şi salată de ceapă verde

Cod in sos miso cu castraveti si salata de ceapa verde din: pasta alba miso, sos de soia, otet de orez, fileuri de cod, ceapa verde, germeni de fasole, ridichi, ardei iute, suc de limes, limes si ulei de susan Ingrediente: 2 linguri de pasta alba miso 1 lingurita sos de soia 4 linguri otet […]

Dorada cu legume

Dorada cu legume

Dorada cu legume din: vin alb sec, fenicul, praz, ardei gras, ardei iute, usturoi, zahar brun, sos de soia, ulei de masline, sare, piper, orez cu ciuperci, morcovi murati. Ingrediente: 4 dorada mai mici 125 ml vin alb sec două bucăţi de fenicul un fir de praz doi ardei graşi un ardei iute mic 4 […]

Crap la gratar cu verdeata

Crap la gratar

O reteta de crap la gratar din: crap, ulei de masline, busuioc verde, usturoi, sare, piper, lamai si frunze de salata. Poate te intereseaza si: Peste spada la gratar cu sparanghel si capere Peste la gratar cu fasole verde si sos salsa Peste la gratar cu vinegreta de lamaie   Ingrediente: 800 g crap 3 […]

Fileuri de şalău cu cartofi

Fileuri de şalău cu cartofi

O reteta delicioasa de salau cu: ciuperci, cartofi, foi de dafin, unt, arpagic, vin alb, limeta, sare, piper. Ingrediente: un şalău de un kilogram 300 g ciuperci 4 cartofi o foaie de dafin 150 g unt 100 g arpagic 200 ml de vin alb o limetă sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă, […]

Sardine cu fenicul

Sardine cu fenicul

Sardine cu fenicul: fenicul, ardei capia, limete, vin alb, busuioc uscat, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de sardine 2 bucăţi de fenicul 2 ardei capia 2 limete 250 ml vin alb demisec o linguriţă de busuioc uscat o linguriţă de seminţe de chimen 50 ml ulei de măsline sare […]

Peste cu orez si leurdă

Peste cu orez si leurdă

O reteta delicioasa de: peste, orez, cod, leurda, seminte susan, stafide, sos de soia, ulei de masline, vin alb, nucsoara, piper. Ingrediente: 150 g orez cu bob lung 4 fileuri de cod alb două legături de leurdă seminţe de susan şi de floarea-soarelui o lingură de stafide două linguri de sos de soia 75 ml […]

Somon fript cu legume

Somon cu legume şi lemongrass

O reteta de somon cu legume si lemongrass din: lamaie verde, ardei iute, ghimbir, usturoi, lemongrass, ulei, sare, file de somon, varza, praz, unt, supa si piper. Ingrediente: 1 lămâie verde 1 ardei iute roşu 1,5 cm ghimbir 1 căţel de usturoi 1 fir lemongrass 3 linguri ulei sare 600 g file de somon fără […]

Peste cu garnitura de orez si legume

Peste cu garnitura de orez si legume

O reteta de peste cu garnitura de orez si legume din: legume, ceapa, orez, sare, piper, verdeata, ulei, peste, faina de porumb si condimente. Ingrediente: 1/4 legume congelate 1 ceapa 1 cana orez sare piper verdeata (patrunjel) ulei 500 peste (file) faina de porumb condimente pentru peste   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt […]

File de macrou cu sos salsa

Macrou la grătar cu glazură de soia

O reteta de macrou la gratar cu glazura de soia din: file de macrou, coaja si suc de lime, ulei de masline extravirgin, unt, bok choi, sos de soia, ardei iute, ghimbir si zahar brun. Ingrediente: 4 fileuri de macrou coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus extra felii, pentru servit 1 lingură […]

Pastravi umpluti

Retete dietetice: Pastravi umpluti

O reteta de pastravi umpluti din: pastravi, ciuperci, ceapa verde, ulei, patrunjel verde, marar verde, tarhon verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 200 g ciuperci albe de cultura 1 legatura ceapa verde 4 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 1 legatura tarhon verde 1 lamaie sare piper   Mod […]

Sardine cu legume

Sardine cu legume

O reteta de sardine cu legume din: file de sardine, morcovi, telina, mazare, fasole verde, pasta de tomate, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 file de sardine 2 morcovi 1 telina mica 150 g mazare 200 g fasole verde 1 lingura pasta de tomate 50 ml ulei 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare […]

Crap cu ciuperci la cuptor

Crap cu ciuperci la cuptor

O reteta de crap cu ciuperci la cuptor din: crap, ciuperci, ardei capia, rosii in bulion, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 crap de circa 1 kg 400 g ciuperci proaspete, mai mici 1 ardei capia rosu 400 g rosii in bulion 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: […]

Placintele picante cu peste afumat, oua si salata

Placintele picante cu peste afumat, oua si salata din: macrou, piure de cartofi, ceapa verde, pasta de curry, faina, ulei de masline extravirgin, oua, frunze de salata, coriandru si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g macrou 300 g piure de cartofi 2 cepe verzi, tocate marunt 1 lingura pasta de curry 1 lingura faina 3 […]

Peste cu legume si usturoi

Peste cu legume si usturoi

O reteta delicioasa de peste cu legume, lamaie, usturoi, rosii, dovlecei, ceapa, ulei. Ingrediente: 3-4 peşti macrou 1 lămâie 10 căţei de usturoi 500 g roşii 1 dovlecel 1 ceapă ulei   Mod de preparare: Spală bine peştii, după care stropeşte-i cu puţină zeamă de lămâie. Condimentează-i cu sare şi frea- că-i bine cu usturoi, […]

Peste alb cu legume la bain marie

Peste alb cu legume la bain marie

O reteta de peste alb cu legume la bain marie din: peste alb, broccoli, conopida si vlastari de soia. Ingrediente: peste alb broccoli conopida vlastari de soia   Mod de preparare: Pune pestele pe grill, apoi introdu-l la cuptor, timp de 20 de minute. Intre timp, pregateste legumele. Dupa ce le-ai lasat in apa cu […]

Varza calita cu fenicul

Peşte cu portocale

O reteta de peste cu portocale din: portocale, dorada, sare, ulei de masline si frunze de masline. Ingrediente: 2 portocale 4 peşti dorada (a 350 g) sare 3 linguri ulei de măsline 12-16 frunze de busuioc Mod de preparare: Spălaţi portocalele cu apă fierbinte. Tăiaţi una dintre portocale felii rotunde. Curăţaţi coaja celeilalte por­tocale cu […]

Stiuca in stil in englez

Stiuca in stil englez din: file de stiuca, unt, faina de grau, pesmete, piper, sare, galbenusuri, unt, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 450 g file de stiuca 20 g unt 2 linguri faina de grau 3-4 linguri pesmete frunzulite de marar si patrunjel piper negru macinat sare pentru sos: 3 galbenusuri 200 g unt […]

Somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei

Somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei

O reteta de somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei din: file de somon, zahar, piper alb, sare de mare, coaja de lamaie, dovlecei, lamai, lulei de masline, unt, zahar inflorescenta de anason si menta. Ingrediente: 500 g file proaspat de somon 0 lingurita zahar o lingurita piper alb boabe un varf de […]

Crap cu ardei iute

Crap cu ardei iute

O reteta delicioasa de crap cu: rosii, ardei iute, ceapa, morcov, usturoi, pasta de tomate, vin alb, faina, lamaie, ulei, sare.   Ingrediente: 700 g crap eviscerat 6-7 roşii 1 ardei iute 2 cepe 1 morcov 6 căţei de usturoi 3 linguri cu pastă de tomate 1 pahar cu vin alb sec 1 lingură cu […]