File de salau la tigaie

File de salau la tigaie

O reteta gustoasa de salau cu: sare, piper, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi, cartofi, marar, chivas. Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău sare de mare piper negru măcinat 3-4 linguri ulei de măsline o ceapă un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3 morcovi 2 căţei usturoi 2 cartofi o legătură mărar chivas […]

Somon cu sos de soia si lamaie la grătar

Somon cu sos de soia si lamaie la grătar

O reteta gustoasa de somon cu: sos de soia, zahar, apa, ulei, piper, usturoi pudra, sare, legume, lamaie. Ingrediente: 600 g somon proaspăt 3 linguri sos de soia 1 linguriţă zahăr 80 ml apă 60 ml ulei 1 linguriţa piper 1 linguriţă praf de usturoi sare Ingrediente garnitură: legume 1 lămâie Mod de preparare: Peştele […]

Şalău cu tarhon, vin şi portocale

O reteta de salau cu tarhon, vin si portocale din: salau, portocala, tarhon, usturoi, ulei de masline si vin alb sec. Ingrediente: 2 peşti  (şalău), curăţaţi, spălaţi şi uscaţi cu un prospop de hârtie ½ portocală, tăiată felii, şi sucul de la cealaltă jumătate 1 legătură de tarhon, mărunţită 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 […]

Somon prajit, in stil chinezesc

Somon prajit cu legume si sos de mustar

O reteta de somon prajit cu legume si sos de mustar din: praz, file de somon, marar, supa de legume, cartofi, ulei, sare, piper, suc de lamaie, faina, mustar si amidon. Ingrediente: 1 fir praz 800 g file de somon 1/2 legatura de marar 300 ml supa de legume 750 g cartofi 4 linguri ulei […]

File de peşte cu legume

File de peşte cu legume

O reteta de file de peste cu legume din: file de peste, cartofi, morcovi, dovlecei, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste 250 g cartofi 250 g morcovi 2 dovlecei 1 ceapa 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras […]

Budinca de peste cu smantana

Budinca de peste

O reteta de budinca de peste din: cartofi, fileuri de peste afumat, lapte, branza de vaci, lamaie, unt, pesmet, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 5-6 cartofi 5-6 fileuri de peste afumat 200 ml lapte 100 g branza de vaci 1 lamaie 75 g unt 2 linguri cu pesmet patrunjel verde sare piper   Mod […]

File de peşte in crusta de cartofi cu mustar

File de peşte in crusta de cartofi cu mustar

O retetea de file de peste in crusta de cartofi cu mustar din: cartofi, ceapa verde, unt, sare, piper, hrean, mustar, fileuri de peste, supa sau vin alb. Ingrediente: 4 cartofi 4 cepe verzi 4 lingurite unt sare piper 2 lingurite cu hrean ras (de la borcan) 4 lingurite mustar 4 fileuri de peste (a […]

Gravlax

Gravlax

Gravlax ilustreaza modul scandinav de preparare a somonului. Fileurile de peste sunt conservate intr-un amestec de sare, piper alb, zahar si marar si se taie in felii pentru a fi servite cu un sos dulce-acrisor din mustar, zahar si marar. Desi se crede adesea ca se face din somon afumat, el este conservat, de fapt, […]

Painici umplute cu peste

Painici umplute cu peste

Painici umplute cu peste cu: peste, ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, sare, piper. Ingrediente: 2 cutii cu ton bucăţi 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 2 linguriţe cu zeamă de lămâie Ingrediente aluat: 300 g făină 1 cub de drojdie 1 linguriţă cu zahăr 100 ml apă 50 ml ulei […]

Peste in sos de smantana

Peste in sos de smantana

O reteta delicioasa de peste cu: unt, mustar, smantana, miere, lamaie, busuioc, sare. Ingrediente: 500 g file de pangasius Ingrediente sos: 50 g unt 50 g muştar 200 ml smântână dulce 1 lingură cu miere de albine 1 lămâie busuioc sare       Mod de preparare: Taie fileurile de peşte pe jumătate. Condimentează-le cu […]

Escabeche

Escabeche

Escabeche: Pentru escabeche, pestele trebuie mai intai prajit, iar dupa aceea marinat. Aceasta tehnica ce provine, probabil, de la mauri a patruns si in bucataria frantuzeasca, si apare mentionata chiar si in carti de bucate englezesti (caveach) din secolul XVII. In esenta, este o modalitate de conservare a pestelui, precum sararea, afumarea si uscarea. Pestele […]

Rulada cu somon si peste alb

Peşte cu legume

O reteta de peste cu legume din: peste, dovlecel, ardei gras, morcovi, telina, piure de rosii, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1 ceapă 200 ml piure de roşii 200 ml supă de legume […]

Taitei cu somon

Somon glazurat cu taitei

O reteta delicioasa de somon glazurat cu taitei din: pasta miso, fileuri de somon, fasole verde, taitei, muguri de bambus, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, ceapa verde si seminte de susan. Ingrediente: 2 linguri pasta miso 4 fileuri de somon 200 g fasole verde, taiata segmente 600 g taitei proaspeti cu ou, fierti […]

Păstrăv cu legume

Păstrăv cu legume

O reteta de pastrav cu legume din: pastrav, conopida, varza de bruxelles, ardei rosu, usturoi, portocale, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si sos de soia. Ingrediente: 1 kg păstrăv 250 g conopidă 200 g varză de Bruxelles 1 ardei roşu 2 cepe câţiva căţei de usturoi 2 portocale sare piper 60 ml ulei de […]

Şalău cu ciuperci

Şalău cu ciuperci

O reteta delicioasa de salau cu ciuperci din: fileuri de salau, ciuperci, unt, faina, lapte, vin alb sec, smantana dulce, nucsoara, foi de dafin, ceapa, patrunjel, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 400 g ciuperci proaspete 50 g unt 2-3 linguri de faina 300 ml lapte 150 ml vin alb sec […]

Macrou cu salata de telina

O reteta delicioasa de macrou cu salata de telina din: macrou, faina, telina, morcov, patrunjel, iaurt gras, ceapa, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 50 g faina 1 telina mica 1 morcov 1 legatura patrunjel 250 g iaurt gras 1 ceapa mica 1 lamaie 100 ml ulei sare piper   Mod […]

Crap cu bere

Crap cu bere

O reteta de crap cu bere din: crap, bere blonda, unt, ceapa, morcovi, foi de dafin, cuisoare, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 crap de circa 2 kg 800 ml bere blonda 50 g unt 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 foi de dafin 4-5 cuisoare 100 g ghimbir 2 lamai sare piper […]

Păstrăv cu lămâie

Păstrăv cu lămâie

O reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, morcovi, ulei, zeama de lamaie, sare si verdeata. Ingrediente: 2 păstrăvi mici 2–3 morcovi 5 ml ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sare verdeaţă     Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvii, îi spălaţi şi îi fierbeţi cu morcovul 10 – 15 minute, la foc încet. Când sunt […]

Chefal cu sos de ierburi

Chefal cu masline

O reteta delicioasa de chefal cu masline din: chefal, masline, rosii in bulion, ardei iute, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 chefal 200 g masline 1 cutie cu rosii in bulion 1 ardei iute patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă peştele, unge-l cu ulei, condimentea- ză-l cu sare şi piper şi […]

File de cod cu verdeaţă

File de cod cu verdeaţă

O reteta de file de cod cu verdeata din: file de cod, lapte, marar, usturoi, ulei, foi de dafin, lamaie si sare. Ingrediente: 400 g file de cod 200 ml lapte 1 legatura de marar 2 catei de usturoi 2 linguri cu ulei 2 foi de dafin 1 lamaie sare   Mod de preparare: Pune […]

Peste umplut in folie

Peste umplut in folie

O reteta delicioasa de peste umplut in fole din: dorada, rosii cherry, ceapa rosie, ardei gras, ghimbir, vin alb, sare, piper si ulei. Dorada are carne albă, bogată în proteine şi vita­mine şi un gust deosebit. Ingrediente: 2 pesti dorada 3-4 rosii cherry 1/2 ceapa rosie 1/2 ardei gras 2 cm radacina de ghimbir 50 […]

Crap cu sos cherry

Crap cu sos cherry

O reteta delicioasa de crap cu sos cherry din: crap, rosii cherry, otet, ulei, usturoi, boabe de piper, foi de dafin, cimbru, rozmarin, boia, sare si piper. Ingrediente: 1 crap proaspat 500 g rosii cherry 3-4 linguri cu otet 2 linguri ulei 200 ml apa 4-5 catei de usturoi 10-15 boabe de piper 2-3 foi […]

Tipar in aspic

Hering in aspic

O reteta delicioasa de hering in aspic din: heringi, ulei, faina, pesmet, otet, mustar, sare, morcovi, telina, ceapa, cartof, foaie de dafin, boabe de coriandru si gelatina. Ingrediente: 4-6 heringi 3-4 linguri cu ulei 2 linguri cu faina 2-3 linguri cu pesmet otet mustar sare pentru aspic: 2 morcovi 1/2 telina 1 ardei gras 1 […]

Corăbioare cu salată de ton

Corăbioare cu salată de ton

Corăbioare cu salată de ton din: salata, porumb, ton, lipie, rucola, maioneza, smantana, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 3 linguri cu porumb 1 cutie cu ton bucăţi 1 lipie libaneză 1 frunză de salată sau frunze de rucola 2 linguri cu maioneză 1 linguriţă cu smântână 1 linguriţă cu zeamă de lămâie sare Mod de […]

Peşte la cuptor, în stil românesc

Peşte la cuptor, în stil românesc

O reteta delicioasa de peste la cuptor, in stil romanesc din: file de crap, sare, grasime, ceapa, usturoi, fasole verde, morcovi, rosii, ulei, mazare, stafide, patrunjel, piper, chimen, sherry, lamaie si verdeata. Ingrediente: 600 g file de peşte (crap) sare grăsime de uns tava 1 ceapă 3 căţei de usturoi 120 g fasole verde 120 […]

Somon la gratar cu capere

Somon la gratar cu capere

O reteta delicioasa de somon la cuptor cu: capere, gogosari, vin alb, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de somon 2 linguri de capere 1/2de gogoşar 50 ml de vin alb demisec 4 linguri de ulei de măsline sucul de la o lămâie pătrunjel lămâie sare piper Mod de preparare: Se […]

Cum se prepara File de Macrou (video)

Cum se prepara File de Macrou cu Șofran și Suc de Portocale, Servit cu Salată de Fenicul – un preparat deosebit de gustos și sănătos, perfect pentru o cină ușoară și rafinată. Macroul este un pește bogat în omega-3 și proteine, iar marinarea în șofran și suc de portocale îi conferă un gust unic și […]

Peşte la grătar cu tocănită de fasole verde

Peşte la grătar cu tocănită de fasole verde

O reteta delicioasa de peste la gratar cu fasole verde, ulei de masline, ansoa, ardei iute, pasta de rosii, rozmarin, sare, piper negru, lamaie, patrunjel, busuioc, gremolata. Ingrediente: 600 g de fasole verde curăţată ulei de măsline 1 borcan de 100 g de file de anşoa în ulei 5 căţei de usturoi curăţaţi 1 ardei […]

Peşte gratinat cu sos bechamel

Peşte gratinat cu sos bechamel

O reteta delicioasa de peste gratinat cu sos bechamel din: file de salau, cartofi, pesmet, cascaval, ulei, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 300 g file de şalău 100 g cartofi 10 g pesmet 20 g caşcaval ras ulei pentru sos: 20 g unt 30 g făină 200 ml lapte nucşoară   Mod de preparare: […]

File de salau cu spuma de somon si sos de midii

File de salau cu spuma de somon si sos de midii din: fileuri de salau, somon, midii, smantana, vin alb, albusuri de ou, ceapa, lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de salau 300 g somon proaspat 300 g midii 250 ml smantana dulce 250 ml vin alb sec 2 albusuri de ou batute […]

Crap la cuptor cu legume

Crap la cuptor cu legume

O reteta de crap la cuptor cu legume din: crap, ardei gras, rosii, vin alb, ceapa, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg crap intreg 0.5 kg ardei gras 0.4 kg rosii decojite 0.25 l vin alb 1 ceapa 1 lamaie 50 ml ulei de masline sare, piper   Mod de preparare: […]

Saramură de somn

Saramură de somn

Somnul se taie felii de 2-3 cm şi se coace pe grătar. Apoi se coc felii de roşii şi de ardei. Intr-un vas se pune apă la fiert. Se adaugă piper, boia, sare, foi de dafin. Se adaugă ardeii şi roşiile tăiate mai mari şi se fierb puţin. După ce s-a oprit focul, se adaugă […]