Cod în sos de roşii

O reteta de cod in sos de rosii din: cod sarat, sos de rosii, ceapa, ceapa verde, foi de dafin, ardei iuti, ulei de masline extravirgin, coriandru si apa. Ingrediente: 1 kg cod sărat (sau batog de cod) 250 g sos de roşii 1  ceapă mare 2   fire de ceapă verde 2 foi de dafin […]

File de macrou cu sos salsa

Macrou la grătar cu salată de portocale

Se fierb 200g de cartofi până devin fragezi, cam 15-20 de minute. între timp, se ung 2 macrouri întregi cu ulei de măsline peste tot, se condimentează cu sare şi piper, apoi se dau sub gril 3-4 minute pe fiecare parte, până s-au pătruns. Se amestecă 2 portocale tăiate în felii, fără membrana albă, 1/2 […]

Rulouri de somon cu spanac

Rulouri de somon cu sos alb

O reteta delicioasa de rulouri de somon cu sos alb, salau, smantana, patrunjel verde, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 3 felii de somon afumat 250 g şa­lău 2-3 linguri smântână pă­trunjel verde 1 ceapă piper sare Ingrediente sos: 50 g unt 1 lin­guriţă făină 150 ml lapte Mod de preparare: Se curăţă, se spală, se taie […]

Pastravi umpluti

Păstrăv cu fenicul

O reteta delicioasa de pastrav cu fenicul din: pastravi, fenicul, rosii cherry, vin alb sec, dovlecel, vanata, broccoli, sare, piper, ulei de masline si orez. Ingrediente: 4 pastravi un fenicul 250 g rosii cherry 250 ml vin alb sec un dovlecel o vanata 500 g broccoli sare piper ulei de masline orez   Mod de […]

Păstrăv afumat şi cartofi

Păstrăv afumat şi cartofi

Se fierb 500g de cartofi în apă cu sare 10-15 minute, până ce pot fi uşor străpunşi cu un cuţit. Se scurg şi se răcesc suficient pentru a fi mânuiţi; se taie în felii groase. Se amestecă 1 legătură mică frunze de tarhon tocate cu 1 şalotă tocată fin, 1 lingură oţet de vin roşu, […]

Rulouri de calcan cu sos de marar

Rulouri de calcan cu unt

O reteta delicioasa de rulouri de calcan cu unt din: fileuri de calnca, unt, ceapa, coniac, smantana, faina, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de calcan curăţate 60 g unt sărat 1 ceapă mică 50 ml coniac 1 lingură smântână dulce 2 linguri faină albă sare piper pentru decor: câteva fire de pătrunjel proaspăt […]

Plăcintă de batog afumat

Plăcintă de batog afumat: Se amestecă, într-un vas adânc rezistent la microunde, 400g de batog afumat, curăţat de piele şi tocat grosier, cu 1 praz tăiat în felii subţiri şi o mână de pătrunjel tocat. Se stropeşte cu 75ml de smântână pentru frişcă şi 5 linguri de apă. Se taie în felii foarte subţiri 2 […]

Peste pane aromat cu bere

Cod pane cu cartofi prăjiţi

O reteta simpla si delicioasa de cod pane cu cartofi prajiti din: file de cod, oua, pesmet, cartofi, faina, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 500 g file de cod proaspăt 2 ouă 150 g pesmet 5 cartofi albi mari 2 linguri faină albă ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit) sare   Mod de preparare: […]

Fileuri de peşte cu piure

Fileuri de peste cu piure din: fileuri de peste alb, cartofi, broccoli, ceapa rosie, masline, amestec de salata, lapte dulce, ridichi, unt, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: fileuri de peşte alb 3 cartofi 400 g broccoli o ceapă roşie măsline feliate un pachet amestec de […]

Somon afumat cu dressing

Somon afumat cu dressing

Se amestecă 1 lingură de zahăr fin cu 1/2 ardei iute roşu tocat fin, coaja rasă de la 1 lămâie, 2 linguri zeamă de lămâie, 1/2 linguri ulei de susan şi 1 lingură sos de soia. Se aşază pe 4 farfurii somon afumat dintr-un pachet de 200g. Se amestecă 1 avocado curăţat şi tăiat cubuleţe, […]

Vinegreta de avocado cu usturoi

Tartar de avocado şi ton

O reteta delicioasa de tarta cu avocado si ton din: file de ton, ceapa verde, avocado, lime, ulei de masline extravirgin, ghimbir, cimbru, sare, piper, pasta de ardei iute, otet de mere si zahar. Ingrediente: 350 g file de ton proaspăt 1 fir de ceapă verde 1 avocado 1  lime 2   linguri ulei de măsline […]

Păstrăv salmonat cu ierburi aromatice

Păstrăv salmonat cu ierburi aromatice

O reteta delicioasa de pastrav salmonat cu ierburi aromatice din: fileuri de pastrav salmonat, dovlecei, ierburi aromatice, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 5 fileuri de păstrăv salmonat 4  dovlecei 2  vinete 3  linguri ierburi aromatice mixte (pătrunjel, cimbru) 100 g unt sărat 5  linguri ulei de măsline extravirgin sare piper   […]

Crap cu legume la grătar

Crap cu legume la gratar din: file de crap, ulei, morcovi, dovlecel, conopida, gulie, ardei gras, cimbru, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de crap 50 ml ulei 2 morcovi 1 dovlecel 1 conopida mica 1 gulie 1 ardei gras 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita rasa seminte de coriandru […]

Crap in crusta de malai cu legume

Crap in crusta de malai cu legume

O reteta delicioasa de crap in crusta de malai cu legume din: crap, malai, ulei, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 crapi mici (circa 500 g/buc) 100 g malai 150 ml ulei 2 morcovi 1 ceapa 2 ardei grasi (rosu, verde) 2 rosii mari 1 legatura patrunjel sare piper   […]

Peşte halibut cu roşii si măsline

Peşte halibut cu roşii si măsline

O reteta delicioasa de peste halibut cu rosii si masline din: usturoi, ulei de masline, rosii, masline, fileuri de halibut, crutoane si maghiran. Poate te intereseaza si Halibut cu orez si castane Ingrediente: 2 catei de usturoi, pisati 2 linguri de ulei de masline 700 g de rosii, taiate in sferturi 3 linguri de masline […]

Felii de somon cu sparanghel

Felii de somon cu sparanghel

O reteta delicioasa de felii de somon cu sparanghel din; file de somon, sparanghel, marar, piper rosu, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 bucăţi de file de somon fără pieliţă (600 g fiecare) 2 crenguţe de sparanghel verde 2 fire de mărar 1 linguriţă de piper roşu măcinat 4 linguri de ulei de măsline […]

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

Cotlete de peşte cu legume

O reteta de cotlete de peste cu legume din: cotlete de peste alb, ardei capia, lamai, porumb baby, orez, telina, alune, sos de soia, sare, piper, salata rucola, seminte de fenicul si lamaie. Ingrediente: 4 cotlete peşte alb doi ardei capia două lămâi 300 g porumb baby o ţelină mai mică 200 g orez jasmine […]

Peşte la grătar cu tocănită de fasole verde

File de peste cu capere

O reteta delicioasa de file de peste cu pesmet alb, fulgi de orez, ulei de masline, mustar, tarhon, capere, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de peste 40 g pesmet alb 40g fulgi  de ovăz 4 linguri de măsline 2 linguriţe de muştar Dijon 2 linguri de tarhon 2 linguri de capere sare piper feliute […]

Crap in sos de vin

Crap in sos de vin

O reteta de crap in sos de vin din: cateva bucati de crap, vin alb, faina, pesmet, margarina, mustar, lamaie, patrunjel, boabe de piper, sare si ulei. Ingrediente: cateva bucati de crap (cam 550 g) 100 ml vin alb 1 lingura cu faina 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu margarina 2 lingurite cu mustar […]

Peşte prăjit cu sos de ardei iute

Peşte prăjit cu sos de ardei iute

O reteta de peste prajit cu sos de ardei iute din: dorade, ulei de masline extravirgin, faina alba, sare, piper alb, ardei iute, ardei gras rosu, ardei gras verde, usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa, sos de peste, zahar brun, busuioc si frunze de spanac. Ingrediente: 2 dorade (400 g fiecare) 250 ml ulei de […]

Biban la tigaie cu broccoli

Reteta zilei: Biban la tigaie cu broccoli şi vinegretă de lămâie

O reteta delicioasa de biban la tigaie cu broccoli si vinegreta de lamaie din: fileuri de biban, broccoli, portocala, ulei de masline, capere, ansoa si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri, de 140g fiecare un broccoli mic o portocală 6 linguri de ulei de măsline 4 linguri de capere mici 6 anşoa, mărunţite o lămâie     […]

File de peşte cu pesto

File de peşte cu pesto

O reteta de file de peste cu pesto din: fileuri de peste alb, rosii, sos pesto, boabe de piper, usturoi, vin alb demisec, sare, cimbru, cartofi si orez. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 4 roşii 4 linguriţe cu sos pesto o lingură cu boabe de piper 4 căţei de usturoi 200 ml vin alb […]

Peste in sos tomat

Reteta zilei: Peste in sos tomat

Peste in sos tomat din: peste, ulei de masline, otet de vin rosu, ceapa, foi de dafin, sos de rosii, apa, sare, piper si boia iute. Poate te intereseaza si: Peste spada la gratar cu sparanghel si capere Peste la cuptor cu salata in tortilla Peste la cuptor cu dovlecel si ardei gras   Ingrediente: […]

Tipar in aspic

Peste cu legume in aspic

O reteta simpla si gustoasa de peste cu legume in aspic din: cod, morcovi, ceapa, telina, ardei gras rosu, gelatina, usturoi, ou, foi de dafin, sare, piper boabe, codite de rac. Ingrediente: 500 g cod 2 morcovi 1 ceapă 1 bulb de telină 1 ardei gras roşu 80 g gelatină 2 căţei de usturoi zdrobiţi […]

Crap cu salata de cartofi

Crap cu salata de cartofi

O reteta gustoasa de crap cu salata de cartofi, iaurt, usturoi, ceapa rosie, rozmarin, castravete, ou, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 crap  (1-1.5kg) ou faina sare piper 2 cartofi mari 125  iaurt 2 căţei usturoi 1 ceapă roşie rozmarin 1 castravete   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi, se scot intestine­le, se spală […]

Peste pane cu legume la cuptor

Peste pane cu legume la cuptor

O reteta delicioasa de peste pane cu legume la cuptor: ceapa, ardei rosu, ardei verde, patrunjel verde, lamaie, pasta de tomate, ardei iute, vin alb, ulei, sare, piper, faina, oua, lapte. Ingrediente: 4 bucăţi file de peste 2 cepe 2 ardei graşi roşii 1 ardei gras verde pătrunjel verde 1 lămâie 2 linguri pastă de […]

Felii de ton cu piure de ardei gras

Biftec de ton pe sos wakame

O reteta de biftec de ton pe sos wakame din: ton, apa, miso de orez, morcov, tija de telina, ceapa, alge wakame, ulei de susan, sare si frunze de hasmatuchi. Ingrediente: 500 g ton proaspăt 300 ml apă 1 linguriţă miso de orez 1 morcov 1   tijă de ţelină 1/2ceapă 2   linguri alge wakame 2 […]

Pastravi pe pat de ciuperci

Pastravi pe pat de ciuperci

O reteta delicioasa de pastravi pe pat de ciuperci din: pastravi, ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, vin alb sec, oregano, patrunjel verde, sare, piper, rosii cherry si felii de lamaie. Ingrediente: 4 pastravi potriviti 500 g ciuperci champignon mici 4 catei de usturoi 1 lingura zeama de lamaie 4 linguri ulei de […]

Sushi cu wasabi

Sushi nigiri

O reteta de sushi nigiri din: orez, alba kimbo, otet de orez, zahar, file de somon, file de ton, file de chefal, cozi de creveti si tentacul de caracatita. Ingrediente: 400 g orez pentru sushi 1 bucată de algă kombu 35 ml oţet de orez japonez 1 linguriţă zahăr pentru sushi: 125 g file de […]

Pastravi umpluti

Pastravi umpluti

O reteta delicioasa de pastravi umpluti din: radacina de patrunjel, telina, morcovi, ceapa verde, busuioc, sare, piper, pastravi, ulei de masline, lamaie si unt. Ingrediente: 1 rădăcină de pătrunjel 1 fir de ţelină 2 morcovi 2 cepe verzi 4 linguri busuioc tocat sare piper 4 păstrăvi 5 linguri ulei de măsline 2 lămâi 2 linguri […]

Peşte gratinat cu cartofi şi ardei gras

Peşte gratinat cu cartofi şi ardei gras

O reteta de peste gratinat cu cartofi si ardei gras din: cartofi rosii, ceapa, ulei de rapita, sare, piper, file de peste, suc de lamaie, ardei gras rosu, supa si unt.   Ingrediente: 750 g cartofi roşii 2 cepe 1 lingură ulei de rapiţă sare piper 500 g file de peşte (somon, şalău) 2 linguri […]

File de peşte cu rozmarin

File de peşte cu rozmarin

O reteta de file de peste cu rozmarin din: limetta, file de peste pangasius, sare, piper, rozmarin, usturoi, kaizer afumat si capere. Ingrediente: 1 limettă 4 fileuri de peşte Pangasius (a cca 150 g) sare piper 3 fire rozmarin 2 căţei de usturoi 100 g kaizer afumat tăiat cuburi 2 linguri capere (de la borcan) […]