File de cod cu ciuperci

File de cod cu ciuperci

O reteta de file de cod cu ciuperci din: fileuri de cod, ciuperci de padure, cartofi, frunze de spanac, salata, usturoi, ulei de masline, seminte de chimen, marar, patrunjel, sare si amestec de piper Ingrediente: 4 fileuri de cod 400g ciuperci de pădure: bureţi, mânătărci, gălbiori 200g cartofi frunze de spanac salată 2 căţei de […]

Peste la gratar

Peşte la grătar pe pat de mămăligă

O reteta de peste la gratar pe pat de mamaliga din: malai, sare, piper, supa de pui, verdeturi, ceapa, zahar brun, vin rosu, unt, fileuri de peste si ulei de masline. Ingrediente: 200 g mălai sare piper 800 ml supă de pui 1 lingură verdeţuri tocate (busuioc, ma­ghiran, pătrunjel) 2 cepe fran­ţuzeşti 2 bucăţi zahăr […]

Cum se prepara Fish and Chips (video)

Cum se prepara Fish and Chips (video). Fish and chips este un fel de mâncare tradițional britanic care constă din pește prăjit în aluat și cartofi prăjiți. Peștele folosit este de obicei cod sau eglefin, dar în funcție de regiune pot fi folosite și alte tipuri de pește. Cartofii prăjiți sunt tăiați gros și sunt […]

Doradă umplută

Se încinge cupto­rul la 180 °C. Se spală şi se şterg 4 dorade (curăţate, a cca 300 g). Se toacă 3 cepe şi 10 căţei de usturoi. Se lasă să se scurgă 100 g roşii uscate conservate în ulei; se taie mărunt. Se rup acele de la 6 fire de rozma­rin. Se curăţă şi se […]

File de cod cu bere

Cod pane cu susan pe salată de varză

O reteta de cod pane cu susan pe salata de varza din: file de cod, ansoa, usturoi, pesmet, seminte de susan, ou, ulei de floarea soarelui, piper, varza, otet rosu, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 350 g file de cod 20 g anşoa în ulei (conservă) 1/2 căţel de usturoi 70 […]

Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă

Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă

O reteta delicioasa de sardele umplute cu ricotta si verdeata din: sardele, ricotta, cascaval de oaie, pesmet, patrunjel, busuioc, cimbru, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardele proaspete 250 g ricotta 30 g caşcaval de oaie 150 g pesmet 1 lingură pătrunjel 1 linguriţă busuioc 1  linguriţă cimbru 2  ouă […]

Cum se prepara file de calcan

File de calcan aromat cu vanilie

O reteta delicioasa de file de calcan aromat cu vanilie din: fileuri de calcan, oua, faina, pastati de vanilie, cartof, ceapa, ulei de masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, sare, piper alb si maioneza. Ingrediente: 4 fileuri de calcan 4 ouă 100 g faină albă păstăi de vanilie 1 cartof fiert 1 ceapă linguri ulei […]

Bulete mediteraneene cu ton

Bulete mediteraneene cu ton din: ton in ulei, masline, paine toast, lapte, fileuri de ansoa, capere, rosii cherry, oua, pesmet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 180 g ton în ulei (conservă) 1 lingură măsline fără sâmburi 3  felii de pâine toast 1/2 pahar lapte 4  fileuri de anşoa […]

Pangasius cu andive

File de pangasius în manta de dovlecei

O reteta de file de pangasius in manta de dovlecei din: cartofi, unt, boia, vin alb sec, supa de legume, dovlecei, ulei de masline, pangasius, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 2 linguri unt 1 linguriţă boia 100 ml vin alb sec 150 ml supă de legume 4 dovlecei (cca 150 g fiecare) 3 […]

Merluciu cu cartofi

Merluciu cu salata de cruditati

O reteta delicioasa de merluciu cu salata de cruditati din: merluciu, lapte, maioneza, apa, ou, faina, pesmet, ulei de floarea soarelui, rosii, ardei, telina, morcov, dovlecei, ceapa rosie, fenicul, ulei de masline extravirgin, otet si sare. Ingrediente: 300 g merluciu 500 ml lapte 500 ml apă 2 linguri maioneză 1 ou 2  linguri faină albă […]

Biban de mare cu vin

Cum se prepara: Biban de mare gatit la aburi cu bere si ghimbir (video)

O reteta video despre cum se prepara biban de mare gatit la aburi cu bere si ghimbir. Ingrediente: Pentru biban: 2,5 cm ghimbir proaspat, curatat si taiat in fasii lungi si subtiri 1 ceapa verde, taiata in fasii 1 biban de mare intreg (550g) curatat 1 lingura vin de orez Shaoxing Pentru sosul de ghimbir […]

Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor

Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor

O reteta de langustine prajite cu sos dulce acrisor din: langustine, faina alba, faina din grau integral, apa minerala, ulei de floarea soarelui, vermut alb, zahar, otet si portocala. Ingrediente: 30 langustine 150 g faină albă 1 lingură faină de grâu integral 1 pahar apă minerală ulei de floarea-soarelui pentru prăjit pentru sos: 1  pahar […]

Gravlax cu cartofi

Gravlax cu cartofi din: gravlax, cartofi dulci, faina, oua, iaurt natur, lapte, smantana, unt, sare si piper. Gravlax (specialitate scandi­navă): somon marinat – în suc propriu – cu sare, zahăr, piper măcinat şi mărar proaspăt. Preparatul se ţine mai multe zile Ia rece, întorcând peştele o dată la 12 h şi stropindu-1 cu zeama lăsată. […]

Terina de somon si anghila cu caviar

Terina de somon si anghila cu caviar

O reteta delicioasa de terina de somon si anghila cu caviar din: somon afumat, fileuri de anghila, caviar, lamaie, foi de gelatina, smantana, seminte germinate si piper. Ingrediente: 200 g somon afumat (felii subţiri) 200 g fileuri de anghilă afu­mată (fără piele) 50 g caviar 1 lămâie 6 foi de gelatină (6 x 2 g) […]

Peşte în stil mediteranean

Peşte în stil mediteranean

O reteta delicioasa de peste in stil mediteranean din: peste spada, usturoi, masline negre, muguri de pin, vin alb, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (150 g fiecare) 1 căţel de usturoi 12 măsline negre fară sâmburi 30 g muguri de pin 1/2pahar vin alb 80 g pesmet […]

Biban cu sos pesto şi crutoane

Biban cu sos pesto şi crutoane

O reteta de biban cu sos pesto si crutoane din: iaurt natural, sos pesto, file biban, crutoane si crengute de nasturel. Ingrediente: iaurt natural cu 2% grasime sos pesto file de biban crutoane proaspete (paine din faina integrala de grau) crengute de nasturel   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 220°C. Intinde o foaie de […]

Rulouri de calcan cu sos de marar

Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuioc

O reteta delicioasa de rulouri de calcan si ciuperci, cu sos de rosii si busuioc din: fileuri de calcan, ciuperci, paine toast, ceapa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, vin alb, sare si piper, rosii, frunze de busuioc, usturoi si rucola. Ingrediente: 8 fileuri de calcan 200 g ciuperci champignon 50 g pâine toast 1 ceapă […]

retete

Cotlet de somon cu vinegretă de roşii

O reteta de cotlet de somon cu vinegreta de rosii din: somon, spanac, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, parunjel, lamaie, rosii si otet de mere. Ingrediente: 4 cotlete de somon proaspăt (150 g fiecare) 400 g frunze mari de spanac 1 lămâie 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru ciuperci: […]

Limbă de mare cu morcovi şi portocale

Limbă de mare cu morcovi şi portocale

O reteta delicioasa de limba de mare cu morcovi si portocale din: file de limba de mare, morcovi, telina, vin alb, portocale, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de limbă-de-mare 80 g morcovi 40 g ţelină 80 ml vin alb 100 ml apă 2 portocale 1 lingură de ulei […]

retete

Retete peste

10 retete delicioase: O reteta de sandvici de pastrav la cuptor din: pastravi, foi de dafin, pesmet, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, capere, paine, usturoi, patrunjel, lapte, pesmet si oregano. O reteta de cosulete cu somon din: pudra de chili, suc de lime, ulei de masline, fileuri de somon, iaurt, usturoi, rosii, […]

Doradă cu linte şi praz

Doradă cu rozmarin şi legume călite

O reteta de dorada cu rozmarin si legume calite din: fileuri de dorada, morcov, vanata, dovlecei, ceapa alba, tije de telina, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de doradă (100 g fiecare) 1 morcov 1  vânătă 2  dovlecei (zucchini) 1/2 ceapă albă 2 tije de ţelină 6 linguri ulei de […]

Peşte cu roşii şi lămâie

Peşte cu roşii şi lămâie

O reteta delicioasa de peste cu rosii si lamaie din: peste, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, ceapa, patrunjel, lamai, sare si piper. Ingrediente: 4    bucăţi de peşte (circa 700 g) 2 căţei de usturoi 6 roşii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2-3 crenguţe de oregano 4-5 frunze de busuioc 50 g […]

Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mango

Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mango

Somon la tigaie cu rozmarin si sos de mango din: somon file, mango, miere, vin alb sec, lime, ulei de masline, sos worcester, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon file 150 g mango 30 ml miere 100 ml vin alb sec 1 lime 50 ml ulei de măsline 3 ml sos Worcester 1 […]

File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice

File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice din: fileuri de dorada, patrunjel, busuioc, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, hasmatuchi, ansoa, otet de vin si capere. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 300 g cartofi 1 lingură pătrunjel 1 lingură busuioc 2  linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar […]

Somon in crusta

Somon in crustă de ciuperci

O reteta de somon in crusta de ciuperci din: file de somon, paine, ciuperci, smantana, albus, ulei de masline extravirgin, marar, patrunjel, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de somon 150 g pâine 100 g ciuperci champignon 150 ml smântână 1 albuş 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 fir de […]

Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru

Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru

O reteta delicioasa de dorada la cuptor cu piure de morcovi si cimbru din: dorada, ulei de masline, morcovi, cartofi, ceapa, supa concentrata de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă mare 4 linguri ulei de măsline extravirgin 4 morcovi 1 cartof mare 1 ceapă mică 200 ml supă concentrată de legume 8 frunzuliţe […]

Somon cu salsa

Somon cu salsa

O reteta de somon cu salsa din: porumb, ardei gras, castravete, avocado, patrunjel, branza feta, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, fileuri de somon si ulei. Ingrediente: 1 conservă porumb (425 ml) 1 ardei gras roşu 1 castrave­te 2 fructe de avocado 1/2 legătură pătrunjel 125 g brânză feta sucul de la o […]

File de somon cu vinete şi praz

File de somon cu vinete şi praz

O reteta de file de somon cu vinete si praz din: fileuri de somon, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare, piper, praz si vanata. Ingrediente: 4 fileuri de somon (150 g fiecare) 4 linguri ulei de măsline extravirgin câteva crenguţe de cimbru sare şi piper pentru legume: 1 fir de praz 1 vânătă 4 linguri […]

Felii de ton cu piure de ardei gras

Felii de ton cu piure de ardei gras

O reteta de felii de ton cu piure de ardei gras din: ton, usturoi, cimbru, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei grasi si rosii. Ingrediente: 400 g ton proaspăt 1 căţel de usturoi 1 crenguţă de cimbru 60 g măsline negre fară sâmburi 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper […]

Somon cu ierburi aromatice (terina)

Somon cu ierburi aromatice (terina)

O reteta de somon cu ierburi aromatice din: file de somon, cartofi, marar, vin alb, fistic, ulei de masline extravirgin, ou, sare, piper alb, faina alba, unt, ceapa, ierburi aromatice si sare. Ingrediente: 900 g file de somon 450 g cartofi 4 fire de mărar 1 pahar vin alb 40 g fistic 6 linguri ulei […]

Timbale de cod sărat

Timbale de cod sărat

O reteta delicioasa de timbale de cod sarat din: cod sarat, cartofi, paine veche, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa, usturoi, sare si piper, naut, rosii, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod sărat 1 kg cartofi 100 g pâine veche 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1,5 1 lapte 1  ceapă 2  căţei de […]

Doradă cu legume

Doradă cu legume

O reteta delicioasa de dorada cu legume din: dorada, ulei de masline extravirgin, cartofi, morcovi, suc de rosii, usturoi, dovlecei, ceapa, ardei gras, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 650 g doradă 4 linguri ulei de măsline extravirgin pentru legume: 250 g cartofi 250 g morcovi 2 pahare suc de roşii 1 pahar apă 1 […]