Păstrăvi a la grec

Medalioane de păstrăv cu cartofi

O reteta de medalioane de pastrav cu cartofi din: medalioane de pastrav, ceapa, smantana, unt, brandy, ulei de masline extravirgin, piper rosu, sare, faina, cartofi, oua, parmezan, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 8 medalioane de păstrăv (circa 350 g) 1 ceapă mică 2  linguri smântână dulce 15 g unt 1  lingură brandy 3  […]

File de peşte prăjit cu ierburi aromatice

File de peste prajit cu ierburi aormatice din: file de peste alb, vin alb, rozmarin, cimbru, ceapa verde, usturoi, patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper, morcovi, dovlecei, ardei rgas, anghinare si otet alb. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 1/2pahar vin alb 2  crenguţe de rozmarin 3  crenguţe de cimbru 50 g civetă […]

Biftec de ton cu sos

Ton prăjit cu salată de andive

O reteta de ton prajit cu salata de andive din: ton, ulei de masline extravirgin, seminte de mac sau de susan, cimbru, sare, piper, lamaie si andive. Ingrediente: 450 g ton 3  linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură seminţe de mac sau de susan 1 crenguţă cimbru sare şi piper pentru salată: 1 lămâie […]

Peste cu garnitura de legume

Peşte cu garnitură de legume

O reteta de peste cu garnitura de legume din: peste, ulei de masline, sare, piper, morcovi, dovlecei, ceapa verde si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 350 g peşte-pescar (bucăţi) 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru legume: 200 g morcovi 200 g dovlecei 4  fire ceapă verde 2 fire civetă (sau ceapă […]

Calcan la grătar cu sos de unt şi ardei copt roşu

Fileuri de calcan cu mentă, lămâie şi roşii

O reteta de fileuri de calcan cu menta, lamaie, si rosii din: fileuri de calcan, faina, frunze de menta, lamaie, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de calcan (220 g fiecare) 1, 5 g faină albă 10 frunze de mentă 1 lămâie 1 căţel de usturoi […]

Salată cu scrumbie

Salată de scrumbie sărată

O reteta delicioasa de salata de scrumbie sarata din: fasole verde, cartofi, scrumbii sarate sau afumate, ulei de masline, otet, lamaie, piper, castraveti murati, marar, masline si ceapa rosie. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde (păstăi subţiri sau late) 1/2 kg cartofi mici 2 scrumbii sărate sau afumate 2 ouă fierte tari 2 linguri ulei de […]

Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

O reteta de dorada la tigaie cu rosii si piure de vinete din: dorada, rosii, ulei de masline extravirgin, lamai, portocale, ceapa verde, sare, piper alb, vinete, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 doradă 5 roşii 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 lămâi 3 portocale 3-4 fire civetă (sau ceapă verde) sare şi piper alb […]

Dorada la gratar cu usturoi

Doradă la grătar

O reteta de dorada la gratar din: ardei grasi, rosii, usturoi, ardei iute, arahide prajite, ulei de masline, sare, piper, doara si lamaie. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 600 g roşii 1 căţel de usturoi 1 ardei iute roşu 1/2 legătură pătrunjel 60 g arahide prăjite şi tocate 1 lingură oţet 4 linguri ulei de […]

File de ton marinat, la grătar

File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli

O reteta de file de ton caramelizat cu vinete si broccoli din: file de ton, supa de peste, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, zahar, sake, ghimbir, zahar pudra, sare, broccoli, vinete, faina alba, vin, patrunjel si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg file de ton 150 g supă de peşte 3 linguri […]

Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

O reteta de peste cu legume in sos dulce acrisor din: peste, ulei de masline extravirgin, sare, piper, telina, ceapa, morcov, dovlecei, ardei gras galben, foaie de dafin, patrunjel, otet de vin alb, vin alb sec, zahar si faina alba. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (120 g fiecare) 2   linguri ulei de măsline extravirgin sare […]

Sardine cu felii de portocală

Sardine cu felii de portocală

O reteta de sardine cu felii de portocala din: sardine, ceapa verde, usturoi, ardei iute, rozmarin, portocala si frunze de salata. Ingrediente: 6 sardine proaspete, în jur de 50-75 g fiecare 3 cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 ardei roşu iute 1 mână mică de pătrunjel frunzele de la 1 rămurică de rozmarin 2 […]

File de salau cu spuma de somon si sos de midii

Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline

O reteta delicioasa de Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline din: salau, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, malai, apa, cascaval afumat, sare, piper alb, midii, masline negre, supa de peste si vin alb. Ingrediente: 4 bucăţi de şalău (150 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă pentru mămăligă: 400 […]

Legume in straturi cu file de merluciu

Merlucius cu rosii caramelizate

O reteta de merlucius cu rosii caramelizate din: file de merlucius, pulpa de rosii, rosii cherry, faina, ulei de masline, sare, de mare, cartof, capere, masline si oregano. Ingrediente: 300 g file de merlucius 400 g pulpă de roşii 4 roşii cherry 1 ceapă albă mare 1 lingură făină ulei de măsline sare de mare […]

Salau cu midii si ciuperci

Şalău cu dovlecei la cuptor

O reteta de salau cu dovlecei la cuptor din: file de salau, dovlecei, rosii si masline, lamaie, vin alb, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 800g file de şalău 6 dovlecei 500g roşii 100 g măsline fără sâmburi 1 lamaie 250 ml vin alb 100 ml ulei 100 g faina sare piper   Mod de […]

Cod sărat

Cod sărat

O reteta de cod sarat din: cod sarat, cartofi, ceapa, lamaie, galbenus, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper, faina, masline negre, ou, ardei capia, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 300 g cod sărat 400 g cartofi albi 1 ceapă 1 lămâie 1 gălbenuş 1 pahar cu apă 1 căţel de usturoi 3 linguri […]

Crap pe varza murata

Crap pe varză cu pasta de tomate la cuptor

O reteta de crap pe varza cu pasta de tomate la cuptor din: file de crap, varza, faina, ulei, pasta de tomate, cimbru, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de crap 1 varză mare (circa 2kg) 100 g făină 150g ulei 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă cimbru uscat ceapă 1 […]

Scrumbie de mare

Scrumbie la grătar

Scrumbie la grătar din: scrumbii, lamai, cimbru, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 scrumbii 2 lămâi 1 linguriţă rasă cimbru mărunţit 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare Scrumbie la grătar: Evisceraţi şi curăţaţi bine scrumbiile, spălaţi-le şi scurgeţi- le bine de apă. […]

Plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate

Plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate din: crap, ceapa, ardei grasi, ulei, rosii, pasta de tomate, ardei iute, foi de dafin, piper boabe, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg crap mare, fără cap şi eviscerat 1,5 kg ceapă 3 ardei graşi 300mi ulei 500 g roşii bine coapte 1 lingură […]

Somon la cuptor pe pat de fenicul

Somon la cuptor cu legume

O reteta de somon la cuptor cu legume din: file de somon, vin alb, unt, sare, piper, dovlecei, ardei gras rosu, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, otet de mere si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de somon 1 pahar vin alb 60 g unt sare şi piper pentru legume: 250 g dovlecei (zucchini) 1 […]

Peşte cu ghimbir

Peşte cu ghimbir la gratar

O reteta simpla si delicioasa de peste cu ghimbir la gratar din: peste, ghimbir, sos de soia, ardei iuti, ardei gras, ceapa verde, ulei, supa de peste, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 4 peşti de cca 500 g 4cm rădăcină de ghimbir 2 lin­guri sos de soia 3 căţei de usturoi 2 ardei […]

Rulouri de calcan cu sos de marar

Rulouri de calcan cu hribi, in sos cu mărar

O reteta de rulouri de calcan cu hribi, in sos de marar din: hribi, fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g hribi 8 fileuri de calcan fară piele 4 linguri ulei de măsline extravirgin […]

Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc

Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc

O reteta de dorada in cursta de cartofi cu sos de busuioc din: fileuri de dorada, cartofi, ulei de masline, sare, frunze de busuioc, usturoi si sare. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 4  cartofi albi 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru sosul de busuioc: 10 frunze de busuioc 1 căţel de usturoi 5  […]

Doradă cu fructe de mare

O reteta simpla de dorada cu fructe de mare din: dorada, fructe de mare, rosie, masline, patrunjel, busuioc, maghiran, cimbru, civeta, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă (circa 1 kg) 300 g fructe de mare mixte (midii, creveţi, scoici albe) 1 roşie 2 linguri măsline negre 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4-5 fire de […]

Tartar de somon

Tartar de somon

O reteta de tartar de somon din: somon, somon afumat, smantana dulce, ceapa rosie, marar, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Tartar de crudități cu somon (video) Cum se prepara Tartar de somon (video) Tartar de somon cu ghimbir si maioneza Tartar de somon afumat Tartar de […]

Plăcintă de peste cu praz şi creveţi

Placinta cu peste (file de salau sau cod)

O reteta de placinta cu peste din: aluat foietaj, file de salau sau cod, ciuperci, iaurt, spanac, ou, ceapa rosie, lamaie, boabe de mustar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 300 g file de şalău sau cod 200 g ciuperci 200 g iaurt 300 g spanac 1 ou 1 ceapă […]

File de peşte la grătar cu tabouleh de rosii

File de peşte la grătar cu tabouleh de rosii

O reteta de file de peste la gratar cu tabouleh de rosii din: supa de legume, bulgur sau cuscus, migdale, rosii, ulei de masline, marar, suc de lamaie si fileuri de peste. Ingrediente: 250 ml supă de legume 125 g bulgur sau cuşcuş 50 g migdale tocate 2 roşii 5 linguri ulei de măsline 2 […]

Chefal cu legume la cuptor

File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac

O reteta de file de chefal cu risotta, calamari si flori de dovleac din: chefali, calamari, orez, dovlecei, flori de dovleac, supa de peste, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb, mirodenii, pulpa de rosii si sare. Ingrediente: 4 chefali 150 g calamari mici 280 g orez 2 dovlecei mici (zucchini) 8 flori de dovleac […]

Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

Peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute, lamaie, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel. Carnea peştelui spadă nu este foarte bogată în vitamine şi săruri minerale, dar este foarte apreciată datorită gustului delicat.   Ingrediente: 4 fileuri peşte spadă 1 […]

Somon salbatic marinat

Somon marinat cu fenicul

O reteta de somon marinat cu fenicul din: somon, boabe de piper rosu, ulei de masline extravirgin, fire de civeta, sare, bulbi de fenicul, sofran, supa concentrata de legume, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 1 somon 2 linguri boabe de piper roşu 2 linguri ulei de măsline extravirgin câteva frunze de hasmaţuchi câteva frunze […]

Salau cu midii si ciuperci

Şalău aromat cu garnitură de legume

O reteta de salau aromat cu garnitura de legume din: fileuri de salau, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, dovlecel, morcov, telina, ceapa, rosie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de şalău (100 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri ierburi aromatice (cimbru, busuioc, pătrunjel) pentru garnitura de legume: 1 dovlecel 1 […]

File de salau cu spuma de somon si sos de midii

Şalău pe piure de ţelină şi năut, cu sos de orez

O reteta de salau pe piure de telina si naut, cu sos de orez din: file de salau, ulei de masline, unt, lamaie, sare, naut, telina, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, orez, ceapa, praz, vin alb, lapte, mascarpone, sofran si patrunjel. Ingrediente: 600 g file de şalău 3 linguri ulei de măsline […]

aromatice

File de doradă cu ghimbir

O reteta de file de dorada cu ghimbir din: dorada, ghimbir, lamaie, seminte de anason, ulei de masline extravirgin, sare, cartofi, praz, patrunjel, piper, adive si zahar. Ingrediente: 2 dorade (câte 400 g fiecare) 40 g ghimbir proaspăt 1 lămâie 1 linguriţă seminţe de anason 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru cartofi: 250 […]