Păstrăvi în sos de rozmarin

Păstrăvi la grătar cu rosii cherry si ceapa verde

O reteta simpla si delicioasa de pastravi la gratar cu rosii cherry si ceapa verde din: pastravi, lamai, ulei de masline, rosii cherry, patrunjel, ceapa verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi 3 lămâi 2 linguri de ulei de măsline 10 roşii cherry 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de ceapă verde 7-8 cartofi […]

Icre de năut

Fileuri de chefal cu mac şi spumă de ardei gras

O reteta de fileuri de chefal cu mac din: fileuri de chefal, faina, seminte de mac, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras, galbenusuri, smantana dulce, morcovi, dovlecei, unt, coacaze si zahar. Ingrediente: 8 fileuri de chefal (circa 60 g fiecare) 3 linguri faină albă 4 linguriţe seminţe de mac 4 linguri ulei de […]

retete

Cum se curata pestele

Cum se curata pestele: Curățarea peștelui este o abilitate esențială pentru orice pasionat de gătit, mai ales dacă preferi să-ți pregătești singur ingredientele de la zero. Deși poate părea intimidant la început, cu un pic de practică și cu pașii corecți, vei reuși să cureți peștele rapid și eficient. Unelte necesare pentru curățarea peștelui Pentru […]

Somon inabusit in sos de legume

Somon inăbuşit in sos de legume

O reteta delicioasa de somon inabusit in sos de legume din: somon file, ulei de masline, unt, vin alb, conopida, busuioc, marar, ceapa verde, lamai, scortisoara, sare si piper. Somonul este un peşte extrem de sănătos, datfiind conţinutul său bogat în omega 6. De aceea, se recomandă consumattottimpul anului, cel puţin o dată pe săptămână. […]

Morun sau nisetru siberian

Pasta de peste alb

O reteta simpla de peste alb din: peste alb, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g peste alb fiert 200 g unt 1 lingura de zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Pestele alb se fierbe, se curata de oase si de piele, se trece o singura data prin masina […]

Plachie de peste

Plachie de peşte cu usturoi

O reteta simpal si delicioasa de plache de peste din: peste, ceapa, vin alb, usturoi, foi de dafin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel si sare de mare. Ingrediente: 1 kg peşte 4 cepe 1 pahar cu vin alb 6 căţei de usturoi 2 foi de dafin 1 cană cu suc de roşii 2 […]

Despre Şalău

Despre Şalău: Şalăul este un peşte răpitor care trăieşte în apele curgătoare cu un curs domol, sau în lacuri. Prefe­ră apele adânci, tulburi, peştele poate atinge 40 cm -1,30 m lun­gime, o greutate până la 19 kg, şi o vârstă de 10 – 20 ani. Depune icrele pe fundul apei, pri- măvaradin mai pânăîn iunie […]

Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie

Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie

Rulouri de salau cu salata de ceapa rosie din: file de salau, jambon, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de salau 300 g jambon (taiat in felii cat mai subtiri) 600 g ceapa rosie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei de masline otet de […]

Sardine in crustă de alune cu fructe

Sardine in crustă de alune cu fructe

Sardine in crusta de alune cu fructe din: sardine, alune de padure neprajite, oua, faina, caise, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g sardine 200 g alune de pădure neprăjite 2 ouă 4 linguri făină 400 g caise, piersici sau nectarine 3 lămâi 5 linguri ulei de măsline sare piper   Mod […]

Ruladă de peşte cu fructe de mare

Ruladă de peşte cu fructe de mare

O reteta de rulada de peste cu fructe de mare din: file de peste, cocktail de fructe de mare, spanac, ulei, felii de jambon, oua, faina, pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste 200 g cocktail de fructe de mare congelate 300 g spanac proaspat 3 linguri ulei 8 felii de […]

Crap in sos de roşii cu caşcaval

Crap in sos de roşii cu caşcaval

O reteta de crap in sos de rosii cu cascaval din: crap, vin indulcit, ulei, otet, rosii, smantana, cascaval, unt, ceapa, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 crap (circa 2kg) 100 ml vin îndulcit cu puţin zahăr 1 pahar ulei 2 linguri oţet 1 kg roşii 1 pahar smântână 200 g caşcaval 50 […]

Rulouri de macrou

Rulouri de macrou

O reteta delicioasa de rulouri de macrou din: fileuri de macrou, ceapa verde, portocale, orez, masline fara samburi, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde portocale 1 lingură orez 50 g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1 lămâie 150 ml ulei 1 leg. pătrunjel sare […]

Biban de mare cu vin

Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc

O reteta delicioasa de biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc din: biban de mare, unt, smantana, vin alb, ceapa alba, busuioc, sare si piper. Ingrediente: biban de mare 1600 g unt 120 g smantana lichida 120 ml vin alb 60 ml ceapa alba 50 g busuioc, sare si piper […]

Peşte (crap) umplut la grătar

Peşte (crap) umplut la grătar

O reteta de peste umplut la gratar din: crapi, ceapa, orez, morcovi, vin, ulei, busuioc, rucola, sare de mare, piper si stafide. Ingrediente: 4 crapi 2 cepe mijlocii 1 cană cu orez 2 morcovi raşi 1 lingură cu vin 2 linguri cu ulei busuioc rucola sare de mare piper stafide   Mod de preparare: Curăţă […]

Rulouri de peste (cod) cu legume

Rulouri de peste cu sos de sfecla

O reteta de rulouri de peste cu sos de sfecla din: fileuri de peste, portocala, sare, piper alb, sfecla rosie, mustar cu hrean, smantana, ulei de masline, suc de portocale si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 1 portocală sare piper alb pentru sos: 2 sfecle roşii potrivite 2 linguri cu smântână 1 lingură de […]

Păstrăvi inecaţi in sos

Păstrăvi inecaţi in sos din: pastravi, cuisoare, lamaie, sare, otet din vin, paine, praf de scortisoara, seminte de cardamon, cuisoare, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 4 păstrăvi de 200 g fiecare (sau alt peşte) cuişoare lămâie sare pentru sos: 1/2 cană (1,25 dl) de oţet de vin 5 felii de pâine (fără coajă) 1 linguriţă […]

Peste cu telina, usturoi si sos de rosii

Peste cu telina, usturoi si sos de rosii

O reteta de peste cu telina si usturoi din: barbuni, rosii in suc, usturoi, patrunjel, telina, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 barbuni mici 500 g roşii de suc 3 căţei de usturoi 1 mână de pătrunjel 1 tulpină de ţelină ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare: Tocaţi […]

Dorada cu praz şi curmale

O reteta delicioasa de dorada cu praz si curmale din: dorada, curmale, praz, stafide, usturoi, rozmarin, supa de legume, unt, ulei extravirgin de masline, otet de vin rosu, sare de mare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de doradă de 120 g fiecare 40 curmale proaspete 4 fire de praz gros 20 stafide 1 căţel de […]

Calcan cu stridii in sos

Calcan cu haşmă caramelizată

O reteta de calcan cu hasma caramelizata din: fileuri de calcan, hasme, zahar, must de struguri fiert, usturoi, faina, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de calcan de 200 g fiecare 15 haşme vineţii 50 g zahăr 1 pahar desaba (must de struguri fiert) 1 rămurică de cimbrişor 1 rămurică […]

Crap la tava in sos de vin

Crap la tava

O reteta delicioasa de crap cu cartofi, sare, piper, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb. Ingrediente: 1 kg crap 800 g cartofi sare piper 1 ceapă roşie cimbru 3-4 linguri ulei de măsline 3 lămâi 1 legătură pătrunjel 100 ml vin alb   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi, […]

File de ton marinat, la grătar

File de ton in coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice

O reteta delicioasa de File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice din: file de ton, rosii, fasole, paine de casa, nuci, migdale, seminte de pin, rozmarin, busuioc, patrunjel, ardei gras, miez de fenicul, telina,  ghimbir, ceapa, usturoi, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi […]

Fileuri de doradă cu salvie şi ceapa roşie

Fileuri de doradă cu salvie şi ceapa roşie

O reteta delicioasa de fileuri de dorada cu salvie si ceapa rosie din: galbenusuri, ou, albus, zahar, faina, baton vanilie, maraschino, frisca, iaurt, foi de gelatina, capsune, physalis si afine. Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 ou mic 100 g albuş 385 gzahăr 135 g făină 1/2 baton de vanilie 5 linguri de maraschino 2,5 dl frişcă […]

Costiţă de calcan

O reteta delicioasa de costita de calcan din: costite de calcan, burta de peste, frunze de sfecla, faina, pulpa de rosii, bere blonda, rozmarin, ierburi aromatice, pecorino, slanina, supa de peste, usturoi, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 costiţe de calcan de 150 g fiecare (scoase din doi calcani de 2,5 kg fiecare) […]

Peşte inăbuşit

Peşte inăbuşit

O reteta de peste inabusit din: fileuri de peste alb, lamaie, ceapa, rosii, chili, creveti, patrunjel si ulei de palmier. Ingrediente: 900 g fileuri de peşte alb (solă sau biban de mare) 1 lămâie 1 ceapă 3 roşii 1 linguriţă de chili 150 g creveţi pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de ulei de palmier (se […]

Peste la gratar

Peste (cambulă) la gratar

O reteta de peste la gratar din: cambula, conopida, ardei gras, sos de soia, mirin, lamaie, otet, granule de supa, ulei de arahide, arpagic verde si sare. Ingrediente: 500 g cambulă 1/2 conopidă 1 ardei gras galben 4 linguri de sos de soia 4 linguri de mirin (sake dulce) 1 lămâie netratată 1/2 ceaşcă de […]

Somon umplut cu branza

Somon umplut cu branza

O reteta de somon umplut cu branza din: fileuri de somon, suc de lamaie, branza, marar, arpagic verde, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 6 fileuri de somon fără piele sucul de la 1 lămâie 6 bucăţi de brânză tip Emmentaler câteva fire de mărar câteva fire de arpagic verde 1 rămurică de cimbrişor sare piper […]

Merluciu cu spanac

Fileuri de merluciu cu mirodenii

O reteta delicioasa de fileuri de merluciu cu mirodenii din: fileuri de merluciu, ceapa, usturoi, praf de chimen, pasta de rosii, rosii, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de merluciu 1 ceapă feliată subţire 2 căţei de usturoi 1 lingură de praf de chimen 2 linguri de pastă de […]

Cod in sos de lamaie cu menta

Cod sarat cu cartofi

O reteta de cod sarat cu cartofi din: cod sarat, cartofi, oua, ceapa, masline negre, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g cod sărat, înmuiat in apă pentru a-l desăra 500 g cartofi 3 ouă 100 g ceapă 100 g măsline negre 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel […]

Tartar de peşte cu portocală

Tartar de peşte cu portocală

O reteta delicioasa de tartar de peste cu portocala din: peste spada, portocale, feniculi, lamaie, piper rosu, marar, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g peşte-spadă 2 portocale 2 feniculi 1 lămâie 1 linguriţă de piper roşu 1 fir de mărar 1/2 pahar de ulei extravirgin de măsline sare piper negru […]

Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia din: scrumbii, gulie, praz, morcov, ghimbir si sos de soia.   Ingrediente: 4 scrumbii de circa 200 g fiecare 1 gulie 2 fire de praz tânăr 1 morcov 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, tăiat feliuţe foarte subţiri 8 linguri de sos de soia   Mod de preparare: Curăţaţi […]

Somon la gratar cu avocado

Somon şi ton cu lapte de cocos

O reteta de somon si ton cu lapte de cocos din: nuca de cocos, fileuri de somon, fileuri de ton, lime, usturoi, salata verde, rosii cherry, sare si piper negru. Ingrediente: 1 nucă de cocos 200 g fileuri de somon 200 g fileuri de ton 3 lime (lămâi verzi) 2 căţei de usturoi 8 frunze […]

Carpaccio de peşte cu roşii cherry

Carpaccio de peşte cu roşii cherry

O reteta de carpaccio de peste cu rosii cherry din: carpaccio de peste spada, rosii cherry, lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g carpaccio de peşte-spadă 12 roşii cherry 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1 lingură de oregano uscat câteva frunze de pătrunjel 1/z pahar de […]