Clatite aromate cu ton

Clatite aromate cu ton

Clatite aromate cu ton din: faina, praf de copt, oua, lapte, ceapa, ardei, usturoi, ton. Ingrediente: 200 g făină 1 plic praf de copt 2 ouă 100 ml lapte 1 legătură ceapă verde tocată 1 ardei gras tăiat cubuleţe 1 dovlecel ras 1 căţel de usturoi tocat câte 1 legătură mărar şi pătrunjel 1 conservă ton […]

File de peşte cu legume

File de somn cu legume

File de somn cu legume din: somn, cartofi, morcovi, mazare, vin, unt, sare, piper. Ingrediente: 3 fileuri somn 3 cartofi tăiaţi în jumătăţi 3 morcovi tăiaţi în sferturi 150 g mazăre congelată 70 ml vin alb 1 foaie de dafin 3-4 boabe piper sare 30 g unt 20 g făină 1 lingură muştar 200 ml […]

File de peste cu susan

File de peste cu susan din: file de peste, oua, faina, susan. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 150 g făină 4 ouă 200 g susan ulei   Mod de preparare: Se sărează şi se piperează 4 fileuri de peşte. Se trec prin 150 g făină, prin 4 ouă bătute cu puţină sare şi apoi prin […]

Dorada la gratar cu broccoli

Dorada la gratar cu broccoli

Dorada la gratar cu broccoli din: dorada, broccoli, masline, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 peşti dorada 500 g broccoli sare piper 50 ml ulei 100 g masline suc de lamaie   Mod de preparare: Se eviscerează 2 peşti dorada şi se dau cu sare şi piper. Se opăresc 500 g broccoli 5 minute în […]

Platica murata cu rosii cherry

Platica murata cu rosii

Platica murata cu rosii din: platica, otet, ulei, ceapa, rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 kg plătică 250 ml oţet 750 ml apă 1 pahar ulei 500 g ceapă 2 căni de bulion sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, apoi se porţionează. Se aşază intr-un vas, se presară boabe de piper şi frunze de […]

Frigarui de peste cu ananas

Frigarui de peste cu ananas

Frigarui de peste cu ananas din: file de peste, ananas, ardei, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 5-6 fileuri de peşte 1 ananas (1 cutie compot de ananas) 1 ardei gras roşu sare şi piper rozmarin verde   Mod de preparare: Se condimentează fileu-rile de peşte cu sare şi piper, după gust. Rozmarinul se taie foarte fin; […]

File de cod cu bere

Peste alb pane

Peste alb pane din: peste, ou, bere, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb un ou 150 ml bere blondă făină pesmet ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Oul se bate bine cu sare şi piper; apoi se adaugă berea. In farfurii separate se pun făina şi pesmetul. […]

Stiuca in stil in englez

Somn cu legume si vin

Somn cu legume si vin din: somn, cartofi, morcovi, mazare, vin, unt, sare, piper. Ingrediente: 3 fileuri somn 3 cartofi 3 morcovi 150 g mazăre 70 ml vin alb 1 foaie de dafin 3-4 boabe piper sare 30 g unt 20 g făină 1 lingură muştar 200 ml smântână piper negru măcinat şi sare   […]

Paste cu ton si rosii

Paste cu ton si rosii

Paste cu ton si rosii din: spaghete, ton, rosii, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g spaghete 200 g ton proaspăt 10 roşii mici un căţel usturoi 2 linguri ulei pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se pune usturoiul curăţat şi tăiat la călit. Se adaugă roşiile întregi, se presară […]

Stiuca in stil in englez

Somn sau stiuca cu legume

Somn sau stiuca cu legume din: somn sau stiuca, cartofi, morcovi, mazare, vin, unt, sare, piper. Ingrediente: 3 fileuri somn sau stiuca 3 cartofi tăiaţi în jumătăţi 3 morcovi tăiaţi în sferturi 150 g mazăre congelată 70 ml vin alb 1 foaie de dafin 3-4 boabe piper sare 30 g unt 20 g făină 1 […]

Frigarui de scoici cu arpagic

Frigarui de peste cu ardei

Frigarui de peste cu ardei din: file de peste, ardei, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 5-6 fileuri de peşte 1 ardei gras roşu sare piper rozmarin verde     Mod de preparare: Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper. Rozmarinul se taie foarte fin; se taie ardeiul gras bucatele. Fileurile de peşte se taie pe […]

Paste cu ansoa si capere

Paste cu ansoa si capere

Paste cu ansoa si capere din: paste, rosii, ulei, ansoa, capere, ardei, masline. Ingrediente: 400 g roşii 100 g masline 4 linguri ulei de măsline 4 fileuri de anşoa usturoi 2 linguri capere 2 ardei iuţi sare şi piper 500 g paste   Mod de preparare: Se opăresc 400 g roşii in apă clocotită, 10 secunde, […]

Merluciu cu sos verde

Merluciu cu sos verde

Merluciu cu sos verde din: merluciu, lamaie, patrunjel, ceapa, sare, piper, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 kg merluciu ulei zeamă de lămâie sare Pentru sos: 2 legături de pătrunjel 1 ceapă 2 căţei de usturoi sare piper ulei zeamă de lămâie   Mod de preparare: Curăţă şi taie peştele felii. Pune-le într-un castron, adaugă sare, piper, […]

Bors de peste (cod)

Bors de peste (cod) din: cod, morcov, telina, cartofi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cod 1 morcov 1 ţelină 2 cartofi mari 2 cepe 1 lămâie ulei pătrunjel sare piper boabe   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa, rade ţelina şi taie morcovul rondele. Căleşte zarzavatul, adaugă doi litri de apă şi […]

Somon cu fasole verde

Somon cu fasole verde

Somon cu fasole verde din: somon, fasole, rosii, cartofi, lamaie, mustar, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g fasole verde 100 g roşii 300 g somon lamaie mustar capere ceapa sare piper   Mod de preparare: Fierbe în apă cu sare 500 g cartofi mici, 10 minute, scurge de lichid. Scurge de lichid conserva […]

retete

Somon cu rosii

Somon cu rosii din: somon, fasole, rosii, cartofi, lamaie, mustar, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g fasole verde 100 g roşii 300 g somon lamaie mustar ceapa sare piper   Mod de preparare: Fierbe 500 g cartofi timp de 10 minute. Scurge de lichid conserva de 150 g fasole verde, trece rapid sub jet […]

File de crap la cuptor cu usturoi

File de crap la cuptor cu usturoi

File de crap la cuptor cu usturoi din: file de crap, smantana, usturoi, lamaie, sare, piper, ulei. Ingrediente: 800 g file de crap 300 ml smântână de gătit 2 căţei de usturoi zeama de la 1/2 lămâie sare piper ulei verdeaţă   Mod de preparare: File de crap la cuptor cu usturoi: Spală peştele, zvântă-l şi […]

Pateu de mazare uscata

Pate de peste afumat

Pate de peste afumat din: peste, unt, smantana, mustar, lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g peşte afumat (macrou, hering, somon) 100 g unt 100 g smântână grasă 1 lingură muştar 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură mărar tocat sare piper pâine prăjită + rucola (pentru servire)   Mod de preparare: Pune într-un bol […]

Reteta zilei: Ton marinat

Ton marinat din: ton, ceapa, ceapa verde, sos de soia, ulei de susan, pasta de usturoi, seminte de susan.   Ingrediente:  2 felii ton crud 1 ceapa, tocata ½ cești ceapă verde tocata 3 linguri de sos de soia 1 lingurita ulei de susan 1 lingurita pastă de usturoi seminte de susan   Mod de […]

Borş de păstrăv

Bors de peste aromat 

Bors de peste aromat din: cod, morcov, telina, cartofi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cod sau pastrav 1 morcov 1 ţelină 2 cartofi mari 2 cepe 1 lămâie ulei pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa, rade ţelina şi taie morcovul rondele. Căleşte zarzavatul, adaugă doi litri de apă şi […]

Crap cu smantana si usturoi

Crap cu smantana si usturoi

Crap cu smantana si usturoi din: file de crap, smantana, usturoi, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de crap 300 ml smântână 2 căţei de usturoi zeama de lămâie sare si piper ulei verdeaţă   Mod de preparare: Asezonează pestele cu sare şi piper. Rumeneşte-l pe ambele părţi într-o tigaie nonaderentă, în puţin ulei. Scoate-l […]

Pate din peste

Pate din peste (macrou)

Pate din peste din: peste, unt, smantana, mustar, lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g peşte afumat (macrou) 100 g unt 100 g smântână 1 lingură muştar 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură mărar tocat sare piper   Mod de preparare: Pune într-un bol peştele dezosat şi fără piele. Adaugă untul la tem peratura […]

Cum se prepara Tartar de ton si somon cu avocado

Cum se prepara Tartar de ton si somon cu avocado (VIDEO)

Cum se prepara Tartar de ton si somon cu avocado – Combinația de ton și somon cu avocado adaugă o textură delicată și un gust delicios, perfect echilibrat între sărat și cremos. Acest tartar este ușor de preparat și reprezintă o opțiune elegantă pentru un aperitiv rafinat sau o masă ușoară de vară. Cu câteva […]

Peste (obletel) in pesmet

Peste (obletel) in pesmet

Peste (obletel) in pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg obleţel proaspăt 300 ml ulei sare 200 g pesmet   Mod de preparare: Se curăţă obleţelul de intestine, se spală în mai multe ape reci şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se îndulceşte obleţelul cu un praf de sare, apoi se […]

Peste pane aromat cu bere

Cod pane cu bere

Cod pane cu bere din: cod, bere, faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod 200 ml bere blondă 150 g făină un ou ulei sare si piper   Mod de preparare: Făina se cerne într-un vas, după care se adaugă oul, berea, sare şi piper. Se amestecă bine. Se trec bucăţile de peşte […]

File de cod cu bere

Peste (cod) pane

Peste (cod) pane din: cod, bere, faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod 200 ml bere blondă 150 g făină un ou ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Făina se cerne într-un vas, după care se adaugă oul, berea, sare şi piper. Se amestecă foarte bine pentru a evita cocoloaşele. […]

Păstrăv în fulgi de porumb

Cum se prepara File de pastrav in crusta de fulgi de porumb (VIDEO)

File de pastrav in crusta de fulgi de porumb: Ingrediente: 1 kg file de păstrăv 400 g iaurt 200 g pesmet 300 g fulgi de porumb fără zahăr sucul de la 2 lămâi 3 căței de usturoi sare piper boia dulce sau iute ulei pentru prăjit Cum se prepara File de pastrav in crusta de […]

Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta

Caras cu pesmet

Caras cu pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg caras 300 ml ulei sare 200 g pesmet     Mod de preparare: Se curăţă pestele de intestine şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se da prin pesmet, apoi se prăjeste pe ambele părţi în ulei încins. Se scoate pe şerveţele absorbante; […]

Cum se prepara Macrou cu susan si stafide

Macrou aromat

Macrou aromat din: macrou, dafin, coriandru, rosii, lamaie, sare. Ingrediente: 5 macrouri sare câteva foi de dafin coriandru câteva roşii cherry felii de lămâie pentru decor   Mod de preparare: Se spală, se curăţă şi se dezosează peştele. Se unge cu puţin ulei, apoi se condimentează Se pun câteva foi de dafin, puţină sare, coriandru […]

Salata cu ton si masline negre

Salata cu ton si masline negre din: ton, rosii, ardei, oua, masline, ulei, usturoi, sare. Ingrediente: o conservă mare ton 4 roşii 4 ardei graşi sare 4 ouă 150 g măsline o lingură ulei 3-4 căţei usturoi   Mod de preparare: Salata cu ton si masline negre: Roşiile şi ardeii se pun pe tabla aragazului […]

Tarta cu peste (ton)

Tarta cu peste (ton)

Tarta cu peste (ton) din: faina, unt, oua, praf de copt, ton, smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt un ou 4 linguri apă rece o linguriţă sare un plic praf de copt Pentru umplutura: o conservă mare ton un dovlecel 200 ml smântână de gătit 3 ouă 50 g caşcaval […]

Felii de ton cu piure de ardei gras

Ton rosu la gratar

Ton rosu la gratar din: ton, sos de soia, miere, susan, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 felii ton 4 linguri sos soia 3 linguri miere 4 linguri susan amestecat cu seminţe de in 30 g unt sare piper   Mod de preparare: Ton rosu la gratar: amestecă sosul de soia cu mierea, sarea şi piperul. […]