Biban de mare şi creveţi cu legume

Biban de mare si creveti cu legume din: fasole verde, cartofi, creveti, fileurid e biban de mare, lamaie, busuioc, seminte de pin, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasolică verde 200 g cartofi 8 creveţi mari decojiţi 500 g fileuri de biban de mare 1 lămâie 1 legătură de […]

Rechin cu sos de capere

Rechin cu ardei gras şi coriandru

O reteta de rechin cu ardei gras si coriandru din: rechin, ardei gras, ceapa, usturoi, vin alb sec, coriandru, patrunjel, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de rechin de 150 g fiecare 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 1 ceapă medie 1 căţel de usturoi 2 dl vin alb […]

Somon fript cu legume

Somon cu sos de unt si lamaie

O reteta delicioasa de somon cu sos de unt si lamaie din: unt, suc de lamaie, cimbru, sare, piper, spanac, somon, rosie, ulei si lamaie. Ingrediente: 20 grame unt, la temperatura camerei o lingura suc proaspat de lamaie putin cimbru uscat sare si piper dupa gust 60 grame spanac tanar un file de somon de […]

Steak de ton cu salata

Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi

O reteta simpla de ton aromat cu lamaie, cu garnitura de morcovi din: ton, lamai, morcovi, patrunjel, vin alb sec, frunzed e salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de ton de 150 g fiecare 2 lămâi netratate 2 morcovi medii 1 lingură de pătrunjel tocat 2 dl vin alb sec […]

Tartar de somon cu votcă

Tartar de somon cu votca din: somon, votca, rucola, galbenusuri, ulei de mustar extravirgin, mustar, lamaie, ulei de floarea soarelui, civeta, sare, piper, ridichi si salata verde. Ingrediente: 400 g somon proaspăt 1 pahar votcă 250 g rucola 2 gălbenuşuri 3 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 linguriţă muştar 1 lămâie 150 ml ulei de […]

Pate de ton cu Marsala

Pate de ton cu Marsala din: ton in ulei, unt, galbenus, pasta de ansoa, foaie de gelatina, otet balsamic, castraveciori in otet, paine toast, marsala sec si paine. Ingrediente: 160 g ton în ulei 100 g unt 1 gălbenuş 1 linguriţă pastă de anşoa 1 foaie de gelatină instant 1 lingură oţet balsamic 4 castraveciori […]

Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză

Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză

O reteta simpla de Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză din: frunze de varza, somon afumat, biban de mare, creveti, unt, supa de peste, vin alb sec, smantana, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 6 frunze mari de varză 200 g somon afumat, tăiat fâşiuţe subţiri 2 fileuri de biban de mare […]

Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry

O reteta delicioasa de dorada la cuptor, cu cartofi si rosii cherry din: dorada, cartofi, rosii cherry, pecorino, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă cam de 1 kg 6 cartofi de mărime medie 6 roşii cherry 80 g pecorino ras (brânză veche de oaie şi de capră) 10 linguri de […]

Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde

Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde din: file de somon, praz, vin alb sec, arpagic verde, smantana, unt, lamai, sare si piper. Ingrediente: 300 g file de somon 1 fir mare de praz 1 dl vin alb sec 7 fire de arpagic verde 1 dl smântână 15 g unt 2 lămâi sare piper   […]

File de peşte cu legume

File de peşte cu mirodenii şi struguri

O reteta delicioasa file de peste cu mirodenii si struguri din: file de peste calugar, unt, ceapa rosie, struguri albi, cuisoare, nucsoara, praf de ghimbir, anason stelat, scortisoara, sare, piper alb si piper rosu. Ingrediente: 4 fileuri de peşte-călugăr de 150 g fiecare 80 g unt 4 cepe roşii 1 ciorchine mic de struguri albi […]

Biban de mare cu legume la aburi in sos de busuioc

Biban de mare in crustă de sare

O reteta de biban de mare in crusta de sare din: bibani de mare, cimbrisor, patrunjel, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 2 bibani de mare de 600 g fiecare, curăţaţi de maţe, dar nu şi de solzi câteva rămurele de cimbrişor 4 fire de pătrunjel 2 căţei de usturoi ulei […]

Somon cu flori de dovlecel

Somon cu flori de dovlecel

O reteta delicioasa de somon cu flori de dovlecel din: somon, flori de dovlecel, ceapa, dovlecel, morcov, telina, smantana, unt, supa de legume, nucsoara, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 bucăţi de somon de 150 g fiecare 12 flori de dovlecel 1 ceapă albă mică 1 dovlecel 1 morcov […]

Felii de ton cu piure de ardei gras

Felii de ton cu susan şi julien de legume

O reteta de felii de ton cu susan si julien de legume din: felii de ton, morcovi, dovlecei, ceapa rosie, otet de vin alb, zahar, sos de soia, seminte de susan, foi de dafin, oregano uscat, hasmatuchi, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 felii de ton de 120 g fiecare, de preferat scoase […]

Somon la grătar

Somon la grătar

O reteta delicioasa de somon la gratar cu: piper, lamaie, usturoi pudra, sare, sos de soia, zahar brun, apa, ulei. Ingrediente:  650 g file de somon piper cu lămâie (se găseşte la marile magazine) pudră de usturoi sare 70 ml sos de soia 70 g zahăr brun 70 ml apă 50 ml ulei   Mod […]

Sardele cu cartofi

Sardele delcioase

O reteta simpla si delicioasa de sardele delicioase din: sardele, seminte de pin, stafide, ceapa, faina, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardele 50 g seminţe de pin 50 g stafide 2 cepe 100 g făină 4 dl oţet ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi […]

Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă

Portofele calde umplute cu pastrav si conopida din: faina alba, ulei de masline extravirgin, ou, sare, file de pastrav, conopida, varza, vin alb ceapa, patrunjel, usturoi, sare si piper alb. Păstrăvul se poate prepara cu bune rezultate în toate modurile: fiert, fript pe grătar, prăjit, la cuptor. Ai grijă totuşi: nu îl găti cu roşii […]

Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi

Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi

O reteta de sardele marinate la gratar cu piure de fenicul si cartofi prajiti din: sardele, cartofi, ulei, fenicul, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper, lamaie, piper, frunze de fetica si frunze de fenicul. Ingrediente: pentru sardele: 12 sardele 400 g cartofi 1 1 ulei pentru prăjit pentru piureul de fenicul: 1 fenicul […]

Cod sărat cu praz

Cod sărat cu praz

O reteta simpla si delicioasa de cod sarat cu praz din: cod sarat, fir de praz, paine prajita, ulei de masline extravirgin, sofran, patrunjel si piper. Ingrediente: 500 g cod sărat 2 fire de praz 700 ml apă călduţă felii de pâine prăjită 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 plic şofran 1 legătură pătrunjel […]

Rulada cu somon si peste alb

Reţete cu peşte: peste si vinete, peste la tigaie si rulouri din peste cu midii

Pentru cei pasionati de peşte va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase: Peşte şi vinete cu sos de roşii O reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline, sare […]

Peşte la grătar cu sos de patrunjel

Peşte la grătar cu sos de patrunjel

O reteta simpla si delicioasa de peste la gratar cu sos de patrunjel din: peste spada, patrunjel, seminte de pin, usturoi, scrumbie in ulei, lamaie, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte-spadă 1 legătură de pătrunjel 40 g seminţe de pin 1 căţel de usturoi 2 fileuri de scrumbie […]

Pak choi cu usturoi la tigaie

Peşte şi vinete cu sos de roşii

O reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de peşte-sabie 400 g mozzarella de bivoliţă 500 g roşi 2 vinete lungi 3 ouă 60 […]

Peşte la tigaie cu dovlecei

Peşte la tigaie cu dovlecei

O reteta simpla si delicioasa de peste la tigaie cu dovlecei din: peste calugar, pancetta afumata, hasma, vin alb sec, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de peşte-călugăr de 800 g, curăţată şi fără piele 120 g pancetta afumată 4 dovlecel potriviţi 1 haşmă 1/2 pahar de vin alb sec 4 […]

Peşte cu cartofi crocanţi julien

Peşte cu cartofi crocanţi julien

O reteta simpla de peste cu cartofi crocanti julien din: cartofi, peste calugar, unt, ceapa, morcov, tulpina de telina, supa de peste, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mici 4 bucăţi de peşte-călugăr de circa 200 g fiecare 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de ţelină […]

Rulouri din peşte umplute cu midii

Rulouri din peste umplute cu midii din: peste spada, midii, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g peşte-spadă tăiat felii subţiri 800 g midii 2 ouă 60 g pesmet 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 2 rămurele de rozmarin 9 linguri de […]

Pastravi umpluti

Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei

O reteta de Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei din: fileuri de pastrav, dovlecei, alune, pesmet, faina, oua, cimbrisor, patrunjel, arpagic verde, frunze de menta, lamaie, ulei, ulei extravirgin de maline, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de păstrăv salmonat 3 dovlecei 150 g alune fără coajă şi fără pieliţă 150 g […]

Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate

Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate

O reteta de Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate din: fileuri de cernie, somon afumat, peste spada,  hasma, varza chinezeasca, vion alb, smantana, unt, frunze de salvie, ramurica cimbrisor, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de cernie de câte 400 g fiecare, curăţate şi fără piele 150 g somon […]

Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry

Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry

O reteta delicioasa de scrumbii cu cartofi, ceapa si rosii cherry din: scrumbii, cartofi, ceapa, rosii cherry, cimbrisor, fenicul, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g scrumbii curăţate 4 cartofi mici 2 cepe roşii 20 roşii cherry 1 linguriţă de cimbrişor uscat 2 rămureie de fenicul sălbatic 4 linguri de ulei extravirgin […]

Plachie de cod cu pătrunjel

Plachie de peşte călugăr

O reteta de Plachie de peşte călugăr din: peste calugar, fasolica verde, rosii, usturoi, rozmarin, patrunjel, vin alb sec, otet de vin rosu, boia de ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g peşte-călugăr curăţat 350 g fasolică verde 800 g roşii de salată 4 căţei de usturoi 1 rămurică de rozmarin […]

Calcan la grătar cu sos de unt şi ardei copt roşu

Fileuri de calcan cu busuioc

O reteta de fileuri de calcan cu busuioc din: calcan, lapte, lamaie, busuioc, rosii, ulei extravirgin de masline si sare. Peşte de mare cu formă plată, calcanul face parte din familia cambulei şi a peştelui dulgher. Are corpul plat, alungit şi ochii mari situaţi amândoi pe partea stângă. Carnea lui e slabă, albă şi compactă, […]

Biban de mare cu legume la aburi in sos de busuioc

Biban de mare cu legume la aburi in sos de busuioc din: biban de mare, feniculi, morcovi, mazare, marar, unt, busuioc, ceapa verde, praz, vin alb sec, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g biban de mare feliat subţire 4 feniculi mici 8 morcovi mici 200 g teci de mazăre foarte tânără 1 legătură de […]

Merluciu cu cartofi

Merluciu frecat

O reteta delicioasa de merluciu frecat din: merluciu uscat, usturoi, patrunjel, paine prajita, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 700 g merluciu uscat (baccalâ), înmuiat 2 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel pâine prăjită 1,5 dl ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare: Aşezaţi merluciul uscat la vânt într-o […]

retete

Foietaj cu somon şi spanac

O reteta de foietaj cu somon si spanac din: faina alba, apa, margarina, sare, file de somon, foitaj, spanac, ou, smantana, ceapa, usturoi, lapte, sare si piper. Ingrediente pentru foitaj: 80 g faină albă 40 ml apă 100 g margarină sare pentru foietaj: 350 g file de somon 200 g foitaj 250 g spanac proaspăt […]