Salată de ton cu ceapa rosie si masline

Ton cu ceapă şi bob

O reteta delicioasa cu ceapa si bob din: file de ton, ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de cimbru, frunze de civeta, frunze de rozmarin, piper boabe, bob, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 fileu de ton proaspăt (circa 380 g) 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 căţel de […]

Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir

O reteta delicioasa de Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir din: fasole alba, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, frunze de busuioc, patrunjel, merluciu, ulei extravirgin de masline, sare, pipe, coca, mascarpone si ghimbir. Ingrediente: pentru supă: 500 g fasole albă 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de felină 40 g […]

Ravioli cu ricotta şi lămaie

Ravioli cu peşte şi portocale

O reteta de ravioli cu peste si portocale din: faina alba, oua, file de biban, ansoa in ulei, unt, vin alb, ou, usturoi, unt, portocale si patrunjel verde. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă pentru umplutură: 300 g file de biban 4 bucăţi anşoa în ulei 25 g unt 1 pahar vin […]

Salată de peşte

Peşte înăbuşit în sos de legume şi verdeţuri

Am plecat de la reteta asta.  Se înlocuieşte puiul cu 450 g file de cambulă. Se pune în sos la pasul 1 şi se fierbe 5-6 minute la foc mic sau până când este pătruns, apoi se scoate din tigaie şi se termină de pregătit sosul conform reţetei. Se iau alte verdeţuri, înlocuind tarhonul cu […]

Cum se prepară peştele

Mix grill de peşte

O reteta simpla de mix grill de peste din: somon, file de merluciu, macrouri, chefal, sardele, ulei de masline extravirgin si sare. Peştele fript pe grătar se va săra atunci când este gata, nu crud. Peştele, ca şi carnea, se prepară fie uns cu ulei de măsline înainte de a fi întors pe grătar, fie […]

File de păstrăv cu ierburi aromatice

File de păstrăv cu ierburi aromatice

O reteta simpla de file de pastrav cu ierburi aromatice din: file de pastrav, ulei de masline extravirgin, lamaie, usturoi, salvie, cimbru, patrunjel, rosmarin, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de păstrăv 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie 1 căţel de usturoi 2 frunze de salvie 1 legătură cimbru proaspăt 1 legătură […]

retete

Somon şi lavrac la grătar cu salată creaţă

O reteta de somon si lavrac la gratar cu salata creata din: file de lavrac, file de somon, lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa, salata creata, sare, piper si rosii. Ingrediente: 250 g file de lavrac 250 g file de somon 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ceapă salată creaţă sare şi […]

Cod sărat

Cod sărat umplut

O reteta simpla si delicioasa de cod sarat umplut din: file de cod, cartofi, ardei gras, lapte, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 file de cod sărat (circa 500 g) 2 cartofi mai mari 1 ardei gras roşu 2 linguri lapte 4 frunze de busuioc sare şi piper pentru decor: 8 ardei iuţi frunze de […]

Fish fingers in pesmet

Crochete de cod cu măsline şi sos pesto

O reteta de crochete de cod cu masline si sos pesto din: file de cod si cod sarat, ou, paine toast, lapte, pesmet, busuioc, seminte de pin, masline negre, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de cod (sau 200 g cod şi 200 g cod sărat) 1 ou […]

Sardele umplute la grătar

Sardele umplute la grătar

o reteta de sardele umplute la gratar din: sardele, usturoi, paine alba, pesmet, stafide, seminte de pin, ulei de masline extravirgin, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 sardele 2 căţei de usturoi 1 felie de pâine albă 100 g pesmet 1 lingură stafide 1 lingură seminţe de pin 3 linguri ulei de măsline […]

Peşte spadă cu roşii şi capere

Peşte spadă şi mămăligă la grătar

O reteta de peste spada si mamaliga la gratar din: peste spada, malai, rosii uscate, capere, masline negre, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte-spadă, bucăţi 150 g mălai 6 felii roşii uscate, în ulei 10 capere din conservă, desărate 10 măsline negre fără sâmburi 3 linguri ulei de […]

File de peşte impletit cu coaja de portocala si morcovi

File de peşte impletit cu coaja de portocala si morcovi

O reteta de file de peste impletit din: fileuri de peste, sare, piper, ceapa, unt, coaja de portocala, marar, vin alb, supa de legume si morcovi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte fără piele (păstrăv, şalău sau pangasius) sare piper 1 ceapă 1 lingură unt coaja rasă de la 1 portocală 2 linguri mărar tocat 100 […]

Şalău cu sparanghel

O reteta de salau cu sparanghel din: sparanghel verde, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, zahar pudra, frunze de cimbru, seminte de pin, salau, faina, busuioc si unt Ingrediente: sparanghel verde 1 kg roşii cherry 6 linguri ulei de măsline sare piper 1 linguriţă zahăr pudră 1 lingură frunze de cimbru 2 linguri seminţe […]

Păstrăv la cuptor cu mere şi cidru

Păstrăv la cuptor cu mere şi cidru

O reteta delicioasa de pastrav la cuptor cu mere si cidru din: fenicul, praz, mere, pastravi, sare, piper, cidru sec, smantana, patrunjel, hasmatuchi si felii de lamaie verde. Ingrediente: 150 g fenicul, tocat mărunt 125 g praz, tocat mărunt 2 mere pentru desert, curăţate de coajă şi cotor, tăiate cubuleţe 4 păstrăvi curcubeu, de aproximativ […]

Somon pane cu sos de limette

Somon pane cu sos de limette

O reteta delicioasa de somon pane cu sos de limette din: cartofi, sare, fileuri de somon, piper, oua, faina, ulei, pesmet, limette, zahar, lapte si smantana. Ingrediente: 800 g cartofi sare 4 fileuri de somon (a cca 150 g) piper 2 ouă 3 linguri făină 80 g pesmet 3 linguri ulei 2 limette 1 lingură […]

Lavrac gătit in vin cu fenicul

Lavrac gătit in vin cu fenicul

O reteta delicioasa de lavrac gatit in vin cu fenicul din: fenicul, esalote, fileuri de lavrac, sare, piper, lamaie verde, capere, usturoi, masline negre, boia si vin alb sec. Ingrediente: 125 g fenicul 2 eşalote, tocate mărunt 4 fileuri de lavrac, fără piele, de aproximativ 125 g fiecare sare şi piper negru 1 lămâie verde […]

Cod cu cartofi si mărar

Cod cu cartofi si mărar

O reteta simpla si delicioasa de cod cu cartofi si mărar din: castraveti, cartofi, ceapa, unt, supa de legume, fileuri de cod, sare, piper, branza de vaci, mustar, suc de lamaie si marar. Ingredinete: 600 g castraveţi 600 g cartofi 1 ceapă 1 lingură unt 350 ml supă de legume 4 fileuri de cod (a […]

Peşte in stil mediteraneean

Peşte in stil mediteraneean

O reteta delicioasa de peste in stil mediteraneean din: ulei de masline, vin alb, telina, usturoi, ceapa rosie, rosii, piure de rosii, zahar, carne de peste, rozmarin, oregano, sare, piper si crengute de rozmarin Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 1 lingură vin alb sec sau bulion 2 tije de ţelină, tocate fin 1 căţel […]

cod in crusta de nuci

Cod in crustă de hrean

O reteta simpla si delicioasa de cod in crusta de hrean din: lamaie, pesmet, hrean, patrunjel, ceapa verde, sare, piper negru, fileuri de cod si boia. Aceste fileuri puternic aromate sunt preparate la cuptor pe un pat de lamaie si se potrivesc bine cu o garnitura de sparanghel. Ingrediente: 2 lămâi 75 g pesmet 2 […]

File de cod

File de cod

File de cod: Se crestează 8 fileuri de cod pe partea cu pielea; se sărea­ză şi se piperează. Se prăjesc pe ambele feţe, în 2 linguriţe ulei de su­san. Peştele nu trebuie să se usuce prea mult; dacă dă semne de uscare, se mai unge cu puţin ulei. Se taie cubuleţe (5 mm) 1 ardei […]

Macrou cu ciuperci si vinete

Frigărui de ton cu marinată de lămaie verde

O reteta delicioasa de frigarui de ton cu marinata de lamaie verde din: felii de ton, coriandru, coaja si suc de lamaie verde, ulei de masline, sare, piper si zahar brun. Ingrediente: 500 g felii de ton pentru marinată: 1 linguriţă coriandru proaspăt, tocat fin coaja rasă şi sucul de la 2 lămâi verzi 4 […]

Somon la grătar

Somon la grătar cu sos de anşoa

O reteta delicioasa de somon la gratar cu sos de ansoa din: fileuri de somon, ulei de masline, fileuri de ansoa, usturoi, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei extravirgin de masline si frunze de patrunjel. Aroma subtilă a somonului este potenţată de sosul sărat de anşoa. Se adaugă lămâie, pătrunjel proaspăt […]

Terina de somon si anghila cu caviar

Terina de somon

Se curăţă şi se taie felii 150 g castravete; se presară sare şi se lasă să se pătrundă 10 min. Se înmoaie 4 foi gelatină. Se tapetază cu folie o formă de chec şi se plachează fundul şi marginile cu felii de somon afumat (cca 150 g). Se taie cuburi 50 g somon afumat şi […]

Limba de mare la pachet

Limba de mare la pachet

O reteta de limba de mare la pachet din: limba de mare, nuca de cocos, ardei iute, coriandru, usturoi, ghimbir, suc de lamaie, sare, si frunze proaspete de coriandru.   Ingrediente: 2 limbi-de-mare întregi, cam 250 g fiecare pentru marinată: 25 g nucă de cocos, uscată, fără adaos de zahăr 1-2 ardei iuţi verzi, fără […]

Somon pe pat de orez salbatic

Somon pe pat de orez salbatic

400 g amestec de orez sălbatic se pun la fiert în apă clocotită cu sare, potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se cu­răţă de sâmburi şi se taie rondele 1 ardei iute. Se decojeşte 1 căţel de usturoi şi se toacă. Se decojeşte 1 bucăţică de ghimbir (cca 2 cm) şi se dă pe răzătoarea mică. […]

Cambula la cuptor cu varza pak choi

Cambula la cuptor cu varza pak choi

O reteta gustoasa de cambula la cuptor cu varza pak choi din: cambula, coaja si suc de portocala, ardei iute, miere, sos de soia, otet de orez, anason, varza pak choi, ulei de susan, suc de lamaie, sare, piper, usturoi, ghimbir si ulei de masline. Ingrediente: 4 felii cambula, cam 125 g fiecare coaja rasa […]

Peste la cuptor cu tahini si lamaie

Peste la cuptor cu tahini si lamaie

O reteta de peste la cuptor cu tahini si lamaie din: fileuri de peste, sare, piper, ulei de masline, pasta tahini, suc de lamaie, coaja de lamaie, iaurt, usturoi, patrunje, felii de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de peşte, cum ar fi cod, eglefin sau cambulă, cam 125 g fiecare sau 4 peşti mici, […]

Placinta usoara de eglefin cu pesto

Placinta usoara de eglefin cu pesto

O reteta delicioasa de placinta usoara de eglefin cu pesto din: fileuri de eglefin, frunza de dafin, lapte, sare, piper, cartofi albi, pesto, praz, cidru, faina, creveti, smantana, peste si rosii. Ingrediente: 300 g fileuri de eglefin 300 g fileuri de eglefin afumat 1 frunză mare de dafin 500 ml lapte degresat sare şi piper […]

Somon cu crusta de miere si coriandru

Somon cu crusta de miere si coriandru

O reteta de somon cu crusta de miere si corinadru din: seminte de coriandru, miere, sos de soia, suc de lamaie, somon si ulei vegetal. Ingrediente: o lingura seminte de coriandru 1/4 cana de miere cinci linguri sos soia doua linguri suc proaspat de lamaie 4 fileuri de somon, curatate de piele doua linguri ulei […]

Somon umplut cu migdale

Somon umplut cu migdale

O reteta delicioasa de somon umplut cu migdale din: ulei de masline, file de somon, vin alb, seminte de fenicul, esalote, fileuri de ansoa, capere, esenta de migdale, marar, patrunjel, coaja si suc de lamaie, albus, si fire de marar si patrunjel. Ingrediente: ulei de măsline pentru uns 750 g bucăţi mai groase de file […]

Chefal rosu cu sos provensal

Chefal rosu cu sos provensal

O reteta de chefal rosu cu sos provensal din: fileuri de chefal rosu, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec, ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel Ingrediente: 4 fileuri de chefal roşu, cu piele, aproximativ 125 g fiecare sare şi piper negru 2 linguri ulei de măsline pentru sos: 2 […]

Ciorba de peste dreasa cu smantana

Zeama de peste

O reteta simpla de zeama de peste din: peste, cozi si capete de peste, fileuri de crap, ceapa, ardei gras, paprika, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2,5 kg peşte mărunt (proaspăt, chiar viu) cozi şi capete de peşte mare 1,5 kg fileuri de crap ceapă ardei gras paprika dulce şi iute usturoi sare şi piper, […]