Peste cu menta

Peste cu menta

O reteta gustoasa de peste cu menta din: peste calugar, ulei de floarea soarelui, iaurt, suc de lamaie, chilli, garam masala, usturoi, ghimbir, boia, sare, piper, ardei iute verde, suc de lamaie, menta si zahar. Ingrediente: 500 g peşte-călugăr 2 linguriţe ulei de floarea-soarelui pentru marinată: 2 linguri iaurt 2 linguri suc de lămâie un […]

Biriyani de peste

Biriyani de peste

O reteta de biriyani de peste din: fileuri de cod, ulei, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, ceapa verde, chilli, cumin, pasta de usturoi, ghimbir, curcuma, sare, piper, orez basmati, frunze de dafin, baton de scortisoara, unt si coriandru. Acest fel de mâncare specific Indiei este făcut prin coacerea împreună, la cuptor, a codului […]

Peste cu cartofi prajiti

Peste cu cartofi prajiti

O reteta simpla si gustoasa de peste cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, albus, fileuri de cod sau eglefin, maioneza, pesmet alb, parmezan, chives, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi pentru copt, fără coajă 1 lingură ulei 1 albuş pentru peşte: 4 fileuri de cod sau eglefin, cam 125 g fiecare 4 linguri […]

Peste cu sos de rosii si galuste de aluat

Peste in sos rosu

O reteta de peste in sos rosu din: peste, faina, radacina de ginger, ardei iute, usturoi, sos picant, vin rosu, ulei vegetal, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 peşte 1 lingură faină 1 lingură rădăcină rasă ginger 2 linguriţe ardei iute pisat 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă sos picant 2 linguriţe vin roşu 2 […]

Ton prajit cu salsa de fasole neagra

Ton prajit cu salsa de fasole neagra

O reteta simpla si gustoasa de ton prajit cu salsa de fasole neagra din: fileuri de ton, boabe de fasole neagra, rosii, ardei iute, coriandru, usturoi, suc de lamaie verde, ulei de masline extravirgin, sare, piper negru si lamaie verde. Ingrediente: 4 fileuri de ton, cam 100 g fiecare pentru salsa: 100 g boabe de […]

Peste cu salsa de ananas

Peste cu salsa calda de ananas

O reteta de paste cu salsa calda de ananas din: praf de chilli, usturoi granulat, ceapa granule, oregano, boia, sare, piper negru, cimbru, piper alb, ulei de floarea soarelui, peste spada, sake sau sherry sec, otet de orez, zahar muscovado, sofran si ananas. Ingrediente: 1 linguriţă praf de chilii 1 lingură usturoi granulat 1 lingură […]

Steak de ton cu salata

Ton inabusit

O reteta simpla de ton inabusit din: ton, rosii, vin rosu, foaie de dafin, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 kg ton 4 roşii 1 pahar vin roşu 1 foaie de dafin sare piper şi usturoi, după gust Mod de preparare: Se curăţă peştele şi se pune la prăjit în ulei de măsline. După ce […]

Salau cu legume si sos

Salau cu legume si sos

O reteta simpla de salau cu legume si sos din: salau, cartofi, morcovi, boabe de mazare verde, fasole verde pastai, ardei grasi, rosii, patrunjel verde, ulei, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg şalău 250 g cartofi 250 g morcovi 100 g boabe de mazăre verde 150 g fasole verde păstăi 4 dovlecei […]

Salau la cuptor cu sos de rosii

Salau la cuptor cu sos de rosii

O reteta delicioasa de salau la cuptor cu sos de rosii, ulei de masline, vin alb, ceapa, usturoi, foi de dafin, piper boabe, bulion si sare. Ingrediente: un şalău de 1,5 kg 3 linguri ulei de măsline un pahar vin alb 3 cepe 2 căţei de usturoi 2 foi de dafin 5 boabe de piper […]

Scrumbie pe pat de fenicul

Scrumbie pe pat de fenicul

Scrumbie pe pat de fenicul din: scrumbie, ulei, otet, sare, piper,ceapa, usturoi, vin, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 1,5 kg scrumbie 3 linguri ulei 2 linguri oţet sare piper un fenicul 1-2 cepe o căpăţână usturoi un pahar vin pătrunjel o lămâie   Mod de preparare Scrumbie pe pat de fenicul: Se curăţă peştele, se spală […]

File de crap cu garnitura de legume

File de crap cu garnitura de legume

  O reteta delicioasa de file de crap cu legume: ardei gras rosu, castraveti, praz, morcovi, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 6 bucăţi de file de crap de 7-8 cm 2 ardei graşi roşii 3 castraveţi 3 fire de praz 3 morcovi 5 linguri de ulei de măsline 1 lămâie sare piper […]

Fileuri de pastrav picant la gratar

Fileuri de pastrav picant la gratar

O reteta delicioasa de fileuri de pastrav picant la gratar din: fileuri de pastrav, concentrat de tamarin, praf de chilli, coriandru, cumin, pasta de usturoi, sare, ulei, lamaie, frunze de salata si rosii. Ingrediente: 4 fileuri de păstrăv, 125 g fiecare pentru marinată: 1 linguriţă concentrat de tamarin, 1/2 linguriţă praf de chilii 1 lingură […]

Peste in vin cu smantana

Peste in vin cu smantana

O reteta simpla de peste in vin cu smantana din: peste, ceapa, unt, vin alb, smantana, galbenusuri, patrunjel, marar, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg peşte mare 3 cepe 50 g unt 1 pahar vin alb 150 g smântână 3 gălbenuşuri pătrunjel şi mărar verde sare şi piper alb, după gust Mod de preparare: […]

Crap cu orez cu bob lung

Crap cu orez si seminte de brad

O reteta usoare de crap cu orez si seminte de brad din: crap, coriandru, suc de lamaie, usturoi, seminte de brad, sofran, sare, piper si orez. Ingrediente: 1   kg crap 2 linguri coriandru 1 pahar suc de lămâie 5 căţei usturoi 2 linguri seminţe de brad şofran sare piper 2 pahare orez cu bobul lunguieţ […]

Peste umplut cu macrou afumat

Peste umplut cu macrou afumat

  O reteta gustoasa de peste umplut din: peste, macrou, bacon, lamaie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 peşte potrivit de mare 200 g macrou afumat 100 g bacon 1 lămâie sare piper ulei   Mod de preparare: Aleg un peşte nu foarte mare şi cu mai puţine oase. Il spăli bine, îl cureţi, după […]

Cum se prepara Dorada cu broccoli

Cum se prepara Dorada cu broccoli (video)

O reteta video despre cum se prepara dorada cu brocoli din: dorada, broccoli, ceapa, lamaie, vin alb, coriandru, marar, usturoi, ulei, foi de dafin, sare si piper.   Ingrediente: dorada broccoli ceapa lamaie vin alb coriandru marar usturoi ulei foi dafin sare piper   Mod de preparare: se folosesc doua dorada, care se curata de […]

Merlan prajit

Merlan prajit

O reteta simpla si gustoasa de merlan prajit din: merlan, faina, ulei, piper, sare, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: merlan (câte o felie pentru fiecare porţie) faină ulei piper sare şi piper, după gust lămâie pătrunjel verde Mod de preparare: Se taie peştele în felii groase de un centimetru, după ce a fost dezosat şi […]

Barbun in sos picant

Barbun cu portocale

O reteta delicioasa de barbun cu portocale din: barbun, portocale, vin alb, foaie de dafin, patrunjel, unt, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: barbun 2 portocale 2 pahare vin alb 1 foaie dafin pătrunjel unt cimbrişor sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se taie capul şi coada barbunului, se dezosează şi se spală bine. […]

Cum se prepara Salau cu porumb si spanac

Cum se prepara Salau cu porumb si spanac – Această rețetă este perfectă pentru o cină ușoară, dar nutritivă, oferind un echilibru perfect între proteine, fibre și carbohidrați. Ingrediente: Șalău: Aproximativ 500 g – file de șalău proaspăt sau congelat. Porumb: 200 g – poate fi porumb congelat sau proaspăt, boabele fiind sursă bună de […]

Salata delicioasa de peste

Salata delicioasa de peste din: fileuri de peste alb, cartofi, maioneza, usturoi, patrunjel verde, sare si ketchup. Ingrediente: 500 g fileuri peşte alb 1 kg cartofi 250 g maioneză usturoi pătrunjel verde sare ketchup Mod de preparare: Salata delicioasa de peste: Se fierbe peştele în apă cu puţină sare, având grijă ca acesta să nu […]

Fileuri de salau pane

Fileuri de salau pane

O reteta simpla si delicioasa de fileuri de salau pane din: salau, pesmet, faina lab, oua, ulei, sare, unt si lamaie. Ingrediente: 2 kg şalău 100 g pesmet 50 g făină albă 2 ouă 150 ml ulei sare, după gust 100 g unt proaspăt 1 lămâie Mod de preparare: Se despică peştele în două, se […]

Crap portughez

Crap portughez

O reteta gustoasa de crap cu ceapa, ulei, rosii, vin alb, faina, patrunjel, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg crap fără cap 250 g ceapă 250 g ulei 2 kg roşii 100 ml vin alb 50 g făină pătrunjel verde 50 g pastă de tomate sare piper     Mod de preparare: […]

Eglefin afumat cu oua

Eglefin afumat cu oua

O reteta delicioasa de eglefin afumat cu oua din: file de eglefin afumat, lapte degresat, oua, otet si piper negru. Ingrediente: 2 fileuri micuţe de eglefin afumat, cam 175 g fiecare 275 ml lapte degresat 4 ouă 2 linguriţe oţet opţional: piper negru   Mod de preparare: Se clăteşte peştele, se tamponează cu un şervet […]

Crap umplut cu orez

Crap umplut cu orez

O reteta delicioasaa de crap umplut cu orez, ceapa, supa de legume, paine, ulei si verdeata. Ingrediente: 1 crap 1 ceapă 1 ceaşcă orez supă de legume miez de pâine 50 g ulei verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi, speli, toci şi căleşti ceapa tocată mărunt. Adaugi ceaşca de orez şi supa de legume. Laşi […]

Cum se prepara Bruschette din focaccia cu ton

Cum se prepara Bruschette din focaccia cu ton

Cum se prepara Bruschette din focaccia cu ton – un aperitiv delicios și rafinat, ideal pentru orice ocazie, de la mese festive la gustări rapide. Combinația dintre pâinea focaccia crocantă și aroma intensă a tonului, îmbogățită cu diverse ingrediente proaspete, face din această rețetă un adevărat deliciu. Este ușor de preparat și aduce un strop […]

Ruladă cu peşte

Rulada speciala cu peste

O reteta simpla de rulada speciala cu peste din: cartofi, branza de vaci, peste, ardei gras, patrunjel, branza rasa si putin iaurt. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g brânză de vaci 600 g peşte 2 linguri ardei gras verde 1 lingură pătrunjel tocat mărunt 3 linguri brânză rasă puţin iaurt Mod de preparare: Se fierb […]

Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor

Fripturas (chiftelute) a la Cubana

O reteta de Fripturas (chifteluţe) a la Cubana din: peste uscat si desarat, faina, ceapa, patrunjel verde, usturoi, rosii, oua si salata. Ingrediente: 1 kg peşte uscat şi desărat 500 g faină 115 g ceapă 2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt 3 căţei de usturoi 500 g roşii 6 ouă 1 salată Mod de preparare: […]

Limba de mare in cuiburi de paste, cu tarama

Limba de mare in cuiburi de paste, cu tarama

O reteta de limba de mare in cuiburi de paste cu tarama din: fileuri de limba de mare, icre de morun afumate, icre roz, tagliatelle fine, tagliatelle fine cu spanac, ulei de masline, smantana, usturoi, lamaie, piper rosu, hasmutachi, sare si piper. Ingrediente: 12 fileuri de limba de mare 200 g icre de morun, afumate […]

Pastrav la tigaie cu fricassee de mazare si chorizo

Pastrav la tigaie cu fricassee de mazare si chorizo

O reteta delicioasa de pastrav la tigaie cu fricassee de mazare si chorizo din: fileuri de pastrav de mare, unt, lamaie, ulei de masline, chorizo, cartofi, praf de boia dulce, supa de pui, mazare, capere, ceapa rosie, otet de vi rosu si o lingura de tarhon tocat. Ingrediente: 2 fileuri păstrăv de mare, de aproximativ […]

Vitel cu ton

Vitel cu ton

O reteta delicioasa de vitel cu ton din: vitel, ton in ulei, scrumbii in ulei, scrumbii sarate, oua, telina, foaie de dafin, cuisoare, salvie, vin alb sec, patrunjel, otet din vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g capac de viţel 250 g ton în ulei 4 scrumbii în ulei 2 […]

Cum se prepara Peste cu sos de lamaie (video)

Retetele reprezintă ghiduri culinare care descriu pas cu pas modul de preparare a diferitelor mâncăruri sau băuturi. Ele pot fi simple sau complexe, în funcție de ingredientele și tehniciile culinare implicate. Retetele pot fi transmise din generație în generație, aducând în bucătărie tradiția și cultura unui anumit loc sau grup de oameni. O retetă bine […]

Crap sarbesc la tava

Crap sarbesc la tava

  O reteta delicioasa de crap sarbesc din: crap romanesc, ulei, ceapa, cartofi, ardei gras, bulion, vin, cimbru, patrunjel, boia, zeama de peste si sare. Ingrediente: 1 kg crap românesc 200 g ulei 500 g ceapă 1 kg cartofi 500 g ardei gras 100 g bulion 100 g vin 2 fire de cimbru 1 legătură […]