Plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate

Plachie de crap cu vin rosu

  O reteta delicioasa de plachie de crap cu vin rosu, ulei, ceapa, vin rosu, bulion, faina, lamaie, foi de dafin si piper boabe. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 3 cepe mijlocii 1 pahar vin roşu 1 lingură bulion 2 linguri de făină 6 felii lămâie 2 foi de dafin 5 […]

File de peşte cu sos de portocale şi capere

Peste cu sos de ceapa

  O reteta gustoasa de peste cu sos de ceapa, ardei iuti, foi de dafin, rosii, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peşte 2 ardei iuţi 2 foi dafin 1 kg ceapă 1 kg roşii 3 căţei usturoi oregano sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, după care îl prăjeşti. […]

Pastrav cu legume la cuptor

Pastrav cu legume la cuptor

  O reteta delicioasa de pastrav cu legume: cartofi, ardei gras, rosii, usturoi, sardele, masline negre, ulei, vin alb, boia, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 păstrăv 750 g cartofi 4 ardei graşi roşii 400 g roşii 3 căţei de usturoi 1 con­servă sardele în ulei 2 linguri măsline negre ulei vin alb măghiran boia […]

Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry

Scrumbii fripte

O reteta simpla de scrumbii fripte din: scrumbii, lamaie si sare. Ingredinete: 4 scrumbii mici lămâie sare   Mod de preparare: Scrumbiile le curăţăm bine şi le spălăm şi pe dinafară şi pe dinăun­tru, le stropim cu suc de lămâie şi le sărăm puţin. Le lăsăm să se odihnea­scă puţin. Incălzim vasul pentru frigere. Punem […]

Şalău cu ciuperci

Salau cu ciuperci si cascaval

O reteta delicioasa de salau cu ciuperci, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 şalău 200 g ciuperci 200 g caşcaval 1 ouă sare piper mirodenii după gust     Mod de preparare: Pui peştele la fiert în apă cu sare şi mirodenii. După ce s-a fiert, îl tai în două pe spinare şi îi scoţi […]

Crap polonez

Crap polonez

O reteta de crap polonez din: crap, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, boabe de piper, mustar, cuisoare, fruze de dafin, coaja de lamaie, bere, otet de vin, stafide si migdale. Ingrediente: 1 – 1/2 kg crap 2 cepe 2 morcovi 1/2 de felină 1 legătură de pătrunjel 4 boabe de piper puţin muştar 2 cuişoare 1 […]

Salau la cuptor cu sos de rosii

Salau umplut cu migdale si nuci

O reteta delicioasa de salau umplut cu migdale si nuci din: salau, ceapa, telina, piper alb, chifla, migdale, nuci, ceapa verde, suc de lamaie, sare, nuca si zeama de peste. Ingrediente: 1 şalău de 1500 – 200 gr curăţat 1 ceapă 1 ţelină sărată piper alb 1/2 păinişoară (chiflă) 1  ceaşcă de lapte călduţ 100 […]

retete

Lipan fiert cu pasta de sardele

O reteta gustoasa de lipan fiert cu pasta de sardele din: lipani, unt, sardele, sare, patrunjel si piper. Ingrediente: 4 lipani 3 linguri de unt 3 sardele tăiate mărunt 2 linguri pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Punem lipanii uzi în tigaia. Se pune capacul şi se încălzeşte până se fac aburi. Se […]

Păstrăv cu lămâie

Pastravi in sos de vin alb

O reteta delicioasa de pastravi in sos de vin alb din: pastravi, vin, apa, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare si felii de lamaie. Ingrediente: 1 kg de păstrăvi 1  l de vin 1/4 l apă 2   morcovi 2 cepe pătrunjel 1 frunză de telină 10 boabe de piper sare 2 – 3 […]

Păstrăv la cuptor cu mere şi cidru

Pastrav la cuptor cu vin alb

O reteta simpla de pastrav la cuptor din: pastrav, marar, patrunjel, usturoi, vin alb, lamaie, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: 2 păstrăvi (cca 500 gr) 2 frunze de mărar pătrunjel 1 căţel de usturoi 1/2 pahar de vin alb de masă 1 lămâie 4 linguri de untdelemn sare piper   Mod de preparare: Curăţăm peştele, […]

Rulouri cu file de pastrav

Rulouri cu file de pastrav din: oua, faina, apa minerala, lapte, sare, piper, marar, unt, file de pastrav, branza de vaci, radacina de hrean, smantana, ceapa verde si lamaie. Ingrediente clatite: 4 ouă 200 g făină + 2 linguriţe pentru peşte 200 ml apă minerală 100 ml lapte sare piper 1/2 legătură de mărar tocat […]

File de bacala (morun uscat)

File de bacala (morun uscat) din: file de bacala, ceapa, otet si sare.   Ingrediente: 500 gr file de bacala (peşte uscat) 1 ceapă mai mare oţet sare   Mod de preparare: Bacalaul se taie bucăţi, se curăţă, se sărează şi se lasă 10 minute. Vasul îl încălzim conform principiului general şi punem peştele în […]

Pastrav cu migdale

Pastrav cu migdale si lamaie

O reteta simpla de pastrav cu migdale din: pastrav, migdale, sare, piper, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi 100 gr migdale sare piper lămâie, pătrunjel   Mod de preparare: Migdalele curăţate şi date pe râzătoare le presărăm peste peştii curăţaţi, săraţi, piperaţi şi stropiţi cu sucul de lămâie. In vasul acoperit fierbem la focul cel […]

Cum se prepara file de calcan

File de calcan in sos de portocale

O reteta delicioasa de file de calcan in sos de portocale din: file de calcan, suc de lamaie, galbenus, apa, suc de portocale, coaja de portocale, unt sau margarina, sare si boia. Ingrediente: 8 file de calcan sucul de la 1 lămâie 1 gălbenuş 3 linguri de apă sucul şi coaja de portocală rasă 150 […]

Păstrav (de mare) cu varză acră

Păstrav (de mare) cu varză acră

O reteta de pastrav de mare cu varza acra din: file de pastrav de mare, suc de lamaie, varza acra, ienupar, vin alb, sare, piper, zahar, zeama de peste, smantana si mustar. Ingrediente: 1 kg de file de păstrăv (de mare) sucul de la o jumătate de lămâie 1/2 kg varză acră 2 boabe de […]

Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi

Merluciu prajit cu malai

O reteta gustoasa de merluciu prajit cu malai, ulei, sare si piper. Poate te intereseaza si: Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi Merluciu in aluat cu cartofi Merluciu la cuptor Merluciu cu ceapa verde, rosii cherry si masline Rulouri de merluciu cu rosii si busuioc   Ingrediente:  4 bucăţi de peşte merluciu 4-5 […]

Crap umplut cu nuci

Crap umplut cu nuci

Speli peştele, îl spinteci, apoi îl umpli cu umplutura următoare: prăjeşti în untdelemn orez cu ceapă şi apoi îl fierbi pe jumătate cu apă, sare, piper, puţin pătrunjel, adaugi: 50 de nuci pisate şi stafide roşii; amesteci bine totul umpli peştele, îl laşi şi-l pui la cuptor cu unt­delemn.             […]

Cum se prepara Rulada de peste cu sos alb

Cum se prepara Rulada de peste cu sos alb (video)

Cum se prepara Rulada de peste cu sos alb. O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara rulada de peste cu sos alb din: file de pangasius, smatnana, capere, unt, vin, ardei, morcov, lamaie, ulei, sare si piper.   Ingrediente: file de pangasius smantana capere unt vin ardei morcov lamaie ulei sare piper […]

Specialitate cu salau

Fileuri de salau cu cartofi fierti

O reteta delicioasa de file de salau cu cartofi, unt, ciuperci, ceapa, vin alb, nucsoara, lamaie, foaie de dafin, sare si piper boabe. Ingrediente: 1 şalău 200 g unt 200 g ciuperci 2 cepe 2 cartofi 1 pahar cu vin alb puţină nucşoară 1 lămâie 1 foaie de dafin sare 3-4 boabe piper   Mod […]

Galuste de stiuca in sos de smantana

Galuste de stiuca in sos de smantana

Galuste de stiuca in sos de smantana din: stiuca, smantana, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, cartofi, ou, verdeata, faina, lapte, piper si sare. Ingrediente: 1 ştiucă 4-5 linguri de smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras puţină ţelină 2 cartofi 2 fel ii pâine 1 ou verdeaţă 1 lingură făină 1 […]

Stiuca umpluta la cuptor

Stiuca umpluta la cuptor cu legume

O reteta gustoasa de stiuca umpluta, paine, lapte, ulei, oua, patrunjel, sare, piper, morcov, ceapa si cartofi. Poate te intereseaza si: Rasol de stiuca cu hrean si ienibahar Stiuca umpluta cu patrunjel si ou Cum se prepara File de Stiuca cu Sos Picant (VIDEO)   Ingrediente: 1 ştiucă de 1-2 kg 1 felie de pâine […]

Peste la cuptor cu fasole si mazare

Peste la cuptor cu fasole si mazare

O reteta delicioasa de peste la cuptor cu rosii, ulei, cartofi, fasole verde, mazare verde, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 500 g roşii 150 ml ulei 500 g cartofi o mână faso­le verde 1 mână mază­re verde sare piper cimbru   Mod de preparare: Opă­reşti roşiile, le decojeşti şi le […]

Reteta zilei: Platica umpluta cu telina

Platica umpluta cu telina din: platica, telina, morcov, cuscus, patrunjel, ulei, unt, sare si piper alb.   Ingrediente: 4 bucăţi de plătică 200 gr ţelină 100 gr morcov 50 gr cuşcuş 1 legătură de pătrunjel 20 ml ulei 50 gr unt 20 gr sare 2 gr piper alb   Mod de preparare: Peştii se curăţă, […]

Pana de somn cu usturoi

Reteta zilei: Pana de somn cu ienibanah

O retete absolut delicioasa de pana de somn din: somn, usturoi, ceapa, patrunjel, ulei, lamaie, sare, piper alb si ienibahar. Ingrediente: 600 gr somn 4 căţei de usturoi 30 gr ceapă 1 legătură de pătrunjel 30 ml ulei 1 lămâie 20 gr sare 2 gr piper alb 4 boabe de ienibahar   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Merluciu impachetat

Merluciu impachetat din: merluciu, masline, ceapa, ardei rosu, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper si boia dulce.   Ingrediente: 800 gr merluciu 100 gr măsline 100 gr ceapă 100 gr ardei roşu 1 lămâie 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boia dulce   Mod de preparare: Se […]

Ardei umpluti cu peste si orez

Reteta zilei: Ardei umpluti cu peste si orez

Ardei umpluti cu peste din: ardei gras, cod, orez, ardei rosu, ceapa, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare si piper alb.   Ingrediente: 8 ardei graşi 600 gr cod 50 gr orez 100 gr ardei roşu 100 gr ceapă 400 ml suc de roşii 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 […]

Marinata de macrou cu mujdei de usturoi

O reteta simpla si delicioasa de marinata de macrou cu mujdei de usturoi din: macrou, usturoi, otet, untdelemn, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg macrou 50 usturoi 50 ml oţet 100 ml untdelemn sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se filetează, se sărează şi se […]

Stiuca umpluta cu stiuca

Stiuca umpluta cu stiuca

O reteta delicioasa de stiuca umpluta cu stiuca din: stiuca, ceapa, franzela, stafide, oua, untdelemn, vin sec, sare, piper, zahar, verdeata, lamaie, maioneza si tarhon. Ingrediente: o ştiucă mare şi una mică două cepe trei felii de franzelă 100 g stafide două ouă 50 ml untdelemn 3 pahare de vin sec sare piper zahăr verdeaţă […]

Stiuca umpluta la cuptor

Stiuca umpluta la cuptor (varianta)

O reteta gustoasa de stiuca umpluta, la cuptor din: stiuca, untdelemn, oua, patrunjel, stafide, nuci, ceapa, paine, lapte, sare, piper, smantana si 3 linguri de mustar. Ingrediente: o ştiucă de 1,5 kg o jumătate de ceaşcă de untdelemn două ouă 3 linguri de pătrunjel proaspăt tocat 50 g stafide miezul de la două nuci o […]

File de cod la cuptor

Cod cu sos alb

  O reteta de cod cu sos alb, faina, cartofi, usturoi, lamai, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 5-6 fileuri de cod 2-3 linguri făină 2 cartofi 4-5 căţei de usturoi 2 lămâi sare piper 2-3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Cureţi, tai cartofii şi îi ţ| fl pui la fiert.Tai […]

Stiuca umpluta fiarta si aromata

Stiuca umpluta fiarta si aromata

O reteta absolut delicioasa de stiuca umpluta, fiarta din: stiuca, ceapa, untdelemn, paine, zahar, albus de ou, zarzavat de supa, zeama de lamaie, sare, piper, hrean, otet, miere si un morcov. Ingrediente: o ştiucă de 1,5 kg 3 cepe 120 ml untdelemn miezul de la o felie de pâine 20 g zahăr un albuş de […]

Pastrav cu telina

Pastrav cu telina

O reteta gustoasa de pastrav cu telina din: pastravi, ceapa, usturoi, maioneza, lamai, vin alb, sare, piper si otet. Ingrediente: 3-4 păstrăvi, de aproximativ 300-400 g fiecare o ceapă doi căţei de usturoi 400 g ţelină o cană de maioneză (pregătită dintr-un ou, untdelemn şi zeamă de lămâie) două lămâi un pahar cu vin alb […]