Pastravi pe pat de cartofi

Pastravi pe pat de cartofi

O reteta de pastravi pe pat de cartofi din: pastravi, cartofi, ardei, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, sare, pipet, zeama de lamaie, patrunjel verde si mujdei de usturoi. Ingrediente: 6-8 păstrăvi de mărime potrivită un kg cartofi 700-800 g din alte legume pe care le ai la îndemână: ardei, ceapă, mor­cov, rădăcină de pătrunjel, sare, […]

Şalău cu legume si mirodenii

Salau cu susan si sos de smantana

  O reteta de salau cu susan, sos de smantana, unt, faina, boia, usturoi, ardei gras, salvie, seminte de susan, ou si ulei. Ingrediente: 4 fileuri de şalău (100 g/buc.) unt cât o nucă 1 lingură făină 2 căni lapte 1 linguriţă boia 2 căţei usturoi 1/2 ardei gras tăiat cubuleţe câte o lingură de […]

Pastrav pe pat de legume

Pastrav pe pat de legume

O reteta gustoasa de pastrav pe pat de legume din: pastravi, cartofi, vinete, ceapa, rosii, suc de rosii, untdelemn, sare, piper si vin. Ingrediente: doi păstrăvi, de aproximativ 300-400 g fiecare 3 cartofi două vinete două cepe două roşii două pahare de suc de roşii 3-4 linguri de untdelemn sare piper facultativ: 100 ml vin. […]

File de pastrav la gratar

Pastravi la gratar

O reteta absolut delicioasa de pastravi la gratar din: pastravi, untdelemn, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3-4 păstrăvi de câte 300-400 g fiecare untdelemn o lămâie sare piper facultativ: 50 g unt   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă de solzi, se eviscerează se spală, se presară sare şi piper şi se ung cu untdelemn […]

Saramura de peste

Saramura din peste oceanic

Saramura din peste oceanic din: peste oceanic, sare, zeama de lamaie, untdelemn, sare, usturoi, ardei iute si foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg peşte oceanic (cod, stavrid, merluciu, macrou) sare zeamă de lămâie puţin untdelemn pentru saramură: 2 1 apă sare doi căţei de usturoi un ardei iute piper boabe foi de dafin pentru mujdei: […]

Crap la gratar cu verdeata

Crap la gratar cu vin

O reteta de crap la gratar din: crap, usturoi, sare, vin si untdelemn. Ingrediente: un crap mare (de aproximativ 2 kg) o căpăţână de usturoi sare vin untdelemn   Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spală, se porţionează, se sărează şi se lasă 10 minute pentru a-1 pătrunde sarea. Grătarul se încinge şi se […]

Saramura de biban

Saramura de chefal sau lufar

O reteta de saramura de chefar sau lufar din: chefal sau lufar, sare, zeama de lamaie, usturoi, ardei iute, sare, apa, boabe de piper, foi de dafin, cimbru, usturoi, untdelemn, rosii, patrunjel, otet si untdelemn. Saramura de crap cu rosii si ardei iute Saramura de crap cu vin Saramura de ten cu ardei   Ingrediente: […]

Saramură de crap cu ardei iute

Saramura de burta de crap

Saramura de burta de crap din: crap, sare grunjoasa, ardei iute, patrunjel verde, marar, sare, piper, cimbru, foi de dafin, usturoi, untdelemn si o rosie mare. Ingrediente: un crap de 1,2 kg o cană de sare grunjoasă un ardei iute câteva fire de pătrunjel verde şi mărar pentru saramură: apă sare piper cimbru foi de […]

Plachie de crap cu usturoi

Plachie de crap cu usturoi

O reteta delicioasa de plachie de crap din: crap, rosii, usturoi, ceapa, sare, piper, untdelemn, lamaie, pasta de tomate si un pahar de vin. Ingrediente: un crap de aproximativ 1,5 kg 4-5 roşii 5-6 căţei de usturoi 3-4 cepe sare piper untdelemn o lămâie o lingură de pastă de tomate o jumătate de pahar de […]

Crap cu stafide, usturoi si coriandru

Crap cu rosii

O reteta gustoasa de crap cu rosii din: crap, rosii, ardei gras, untdelemn, ceapa, usturoi, patrunjel verde, cimbru, sare, piper si vin alb sec. Ingrediente: un crap de 1,5-2 kg 6 roşii 5 ardei graşi 200 ml untdelemn 3 cepe o căpăţână de usturoi o legătură de pătrunjel verde o crenguţă de cimbru sare piper […]

Peste la disc cu patrunjel si busuioc verde

Peste la disc cu patrunjel si busuioc verde

Peste la disc cu patrunjel si busuioc verde din: peste, sare, untdelemn, suc de rosii, usturoi, patrunjel si busuioc verde. Ingrediente: pproximativ 400 g peşte de persoană sare untdelemn suc de roşii usturoi pătrunjel şi busuioc verde   Mod de preparare: Peste la disc cu patrunjel si busuioc verde: Peştele, curăţat şi eviscerat, se taie […]

Supa pescarului

Reteta zilei: Supa pescarului

Supa pescarului din: crap, ceapa, rosii, ardei iute, sare, boia dulce si boia iute.   Ingrediente: 2 kg crap 100 gr ceapă 100 gr roşii 1 ardei iute 20 gr sare 5 gr boia dulce 5 gr boia iute   Mod de preparare: Crapul se curăţă, se eviscerează, se spală, apoi se scurge bine de […]

Rulouri de macrou

Rulouri picante de salau

  O reteta gustoasa de rulouri picante din: file de salau, cartofi, ardei gras, ulei si usturoi. Ingrediente: 300 g file proaspăt de şalău 1/2 kg cartofi 2 ardei graşi 5 linguri ulei opţional, amestec de ardei gras cu usturoi     Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe, iar ardeii, fâşii. într-o […]

Chiftelute de peste la cuptor

Reteta zilei: Chiftelute de peste la cuptor

O reteta delicioasa si foarte simpla de chiftelute de peste la cuptor din: peste alb, ceapa, usturoi, cartof, paine, patrunjel verde, ou, faina, sare si piper. Poate iti place si: Chiftelute de peste in sos de chili   Ingrediente:   1/2 kg peste alb, de preferinta file o ceapa 2-3 catei de usturoi un cartof mic […]

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

Sepie umpluta

O reteta simpla si delicioasa de sepie umpluta din: sepie, orez, ceapa, usturoi, oua, ulei de masline, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg sepie 150 gr orez 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 ouă 100 ml ulei de măsline 100 ml vin alb pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţăm […]

Peste la aburi cu ciuperci shiitake

Peste la aburi cu ciuperci shiitake

O reteta delicioasa de peste la aburi cu ciuperci shiitake din: telina, file de somon, biban de mare sau halibut, ciuperci shiitake, ceapa verde, ghimbir, sare, piper alb, sos de soia, amidon de porumb, ulei de sunan si frunze de coriandru. Ingrediente: 350 g ţelină 500 g file de somon biban de mare sau peşte […]

Sashimi din somon si ton

Sashimi din somon si ton

O reteta absolut delicioasa si foarte gustoasa de sashimi din somon si ton din: file de ton, file de somon, smantana, wasabi, otet de orez, zahar, sos de soia, suc de limeta, ulei de susan, otet de orez, ghimbir, paprika, pudra de ceapa, boia, pudra de usturoi, piper alb si frunze de busuioc. Ingrediente: file […]

Crap la gratar cu verdeata

Gratar de crap cu sos de legume

O reteta de gratar de crap cu sos de legume, morcovi, dovleac, margarina, zahar, coriandru, lamaie, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de crap 3 morcovi 300 g dovleac 100 g margarină 1 lingură zahăr 1 linguriţă coriandru 1 lămâie 1 legătură mărar 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Pastrav umplut cu orez

Pastrav umplut cu orez

O reteta de pastrav umplut cu orez, praz, telina, morcovi, fasole verde, foaie de dafin, otet, masline, sare, piper, vin alb si cimbru. Ingrediente: 1 păstrăv mare 1 fir de praz 1 fir verde de ţelină 2 morcovi o mână fasole verde congelată 1 foaie dafin 2 linguri oţet 50 g măsline 100 g orez […]

Macrou cu legume la cuptor

Macrou cu legume la cuptor (varianta)

Macrou cu legume la cuptor din: macrou, cartofi, ceapa, pasta de tomate, ardei gras, ciuperci, vin alb, patrunjel, sare, piper si ulei. Poate iti place si: Macrou la cuptor cu legume Macrou la cuptor cu bulion si legume Ingrediente: 1 kg macrou 6 cartofi 2 cepe 2 linguri pastă de tomate 1 ardei gras 200 […]

Macrou umplut cu verdeata la gratar

Macrou umplut cu verdeata la gratar

O reteta de macrou cu patrunjel verde, lamaie, cimbru uscat, ulei, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 macrouri 1 lămâie 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri cimbru uscat 100 ml ulei 4 foi dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi macroul, îl speli, îl presari cu sare şi-l laşi să se scurgă. […]

Macrou cu salata de fasole

Macrou cu salata de fasole

O reteta delicioasa de macrou cu salata de fasole din: fasole rosie, fasole fava, ardei capia, ceapa verde, macrou amrinat, rosii cherry, otet balsamic, sos de soia, ulei de masline, seminte de floarea soarelui, sare, piper, marar, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 100 g fasole roşie boabe 100 g fasole fava doi ardei capia o legătură […]

Duet de peste cu migdale prajite

Duet de peste cu migdale prajite

O reteta delicioasa de duet de peste cu migdale prajite din: sol, languste, masline negre, sparanghel, busuioc, ulei de masline si un sfert de rosie. Ingrediente: 150 g file de peşte pe care englezii îl numesc sol, două bucăţi de languste, patru măsline negre, cinci bucăţi de sparanghel proaspăt, cinci-şase bucăţi de migdale descojite, două […]

Sibas marinat

Sibas marinat

O retete foarte gustoasa de sibas marinat din: sibas, coaja de portocala, boabe de coriandru, sare, marar, piper si ulei de masline. Ingrediente: 25 g sibas coajă de portocală două boabe de coriandru sare mărar piper negru zdrobit o lingură ulei de măsline   Mod de preparare: Se face o marinată din toate ingredientele şi […]

Somon cu salată de ţelină

File de somon cu sos de struguri

O reteta absolut delicioasa de file de somon cu sos de struguri din: file de somon, supa de peste, faina, boabe de struguri, broccoli, ardei gras, telina, morcov, unt, sare si piper. Ingrediente: 230 g file de somon 200 ml supă de peşte 30 g făină 10 boabe struguri albi şi negri 30 g broccoli […]

Peste cu garnitura de legume

Peste cu morcovi si mustar

O retete simpla si delicioasa de peste cu morcovi si mustar din: morcovi, unt, supa, sare, piper, smantana, mustar, patrunjel si file de peste. Ingrediente: 250 g de morcovi 1 linguriţă de unt 75 ml de supă sare piper 2 linguri de smântână 1 linguriţă de muştar clasic 2 linguriţe de pătrunjel tocat 1 file […]

Păstrăv ascuns

Păstrăv ascuns din: pastrav, cartofi, usturoi, ulei, zeama de lamaie, patrunjel si piper. Ingrediente : 1 păstrăv de 1 kg 1/2 kg cartofi 3 căţei de usturoi 1/2 ceaşcă ulei 2 linguri zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Păstrăv ascuns: Cureţi cartofii, îi tai rondele şi îi pui la […]

Cod cu sos alb de vin

Cod cu mere pe pat de ciuperci

O reteta delicioasa de file cod cu mere, ciuperci, ulei, masline negre si felii de lamaie. Ingrediente: 1/2 kg file de cod sau alt peşte cu puţine oase 2-3 mere 1/2 kg ciuperci 100 ml ulei 1/2 pahar apă 6 măsline negre 4-5 felii de lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli […]

Ghiveci de crap

Crap cu legume si ciuperci la cuptor

O reteta de crap cu legume, ciuperci, cartofi, morcovi, lamaie, vin alb si piper. Ingrediente: 1 crap de 2 kg 200 g ciuperci 5 car­tofi 2 morcovi 1 lămâie 1 cană vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi crapul, îl speli, îl presari cu sare şi-l laşi 1 oră. Cureţi cartofii, morcovii […]

Anşoa cu pere şi salvie

Ansoa cu pere si salvie din: pere, fileuri de ansoa, usturoi, lamaie, ulei de masline, vin alb demisec, ceapa, salvie, mozzarela, patrunjel, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4 pere 400 g fileuri de anşoa o ceapă albă un căţel de usturoi o lămâie 500 ml ulei de măsline 125 ml vin alb demisec […]

Sepie in sos de vin

Tuburi de varza cu peste

O reteta de tuburi de varza cu peste din: aluat de placinta, orez, varza murata, file de peste, galbenusuri, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: un pachet de aluat de plăcintă o ceşcuţă de orez 200 gra­me de varză murată fiartă 100 gra­me file de peşte două găl­benuşuri 4 cozi de ceapă ver­de sare piper […]

Somon la cuptor

Somon la cuptor

O reteta foarte delicioasa de somon la cuptor din: somon, ceapa verde, fasole rosie, patrunjel, ulei de masline, vin alb demisec, sare, piper si praz. Ingrediente: 4 bucăţi de somon două legături de ceapă verde 200 g fasole roşie o legătură de pătrunjel o lămâie două linguri de ulei de măsline 100 ml vin alb […]