File de peşte la cuptor cu smantană sau mujdei de usturoi

File de peşte la cuptor cu smantană sau mujdei de usturoi

O reteta de file de peste la cuptor cu smantana sau mujdei de usturoi din: peste alb, praz, rosii, usturoi, ceapa verde, pudra de nucsoara, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper si smantana. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb două fire de praz 4 roşii 8 căţei de usturoi o legătură ceapă verde un […]

Somon cu flori de dovlecel

Somon rulat in varză chinezească cu sos de ardei, ghimbir şi ceapă verde

O reteta de somon rulat in varza chinezeasca cu sos de ardei, himbir si ceapa verde din: fileuri de somon, frunze de varza chinezeasca, ciuperci negre, amestec de sare si piper, ghimbir, ardei gras, ceapa verde, supa de pui sau de peste, lamaie, suc de portocala, sare, piper alb, coaja de portocala si uleid e […]

Merluciu cu sos de rosii la cuptor

Merluciu pane cu sos

O reteta de merluciu pane cu sos din oua, faina, morcov, andive, praz, sare, piper, ulei, unt, lamaie, patrunjel si 500 g merluciu. Ingrediente: 500 g merluciu 3 oua 5 linguri cu faina 1 morcov 1 andiva 1 fir de praz sare piper ulei pentru sos: 100 g unt 1 lamaie 1 legatura patrunjel   […]

Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi

Merluciu cu maioneza

O reteta foarte simpla de file de merluciu cu maioneza, morcovi, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati file de merluciu 3-4 morcovi 1 cana maioneza sare patrunjel verde   Mod de preparare: Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, impreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele cand s-a fiert, il scurgi de […]

Peste umplut la cuptor

Peste umplut la cuptor

O reteta de peste umplut la cuptor cu ciuperci, ceapa, usturoi, faina, ulei de masline, oua, bulion, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper negru, vina alb sec si sare. Ingrediente: 1 peşte mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 căţei de usturoi 1 lingură faină 4 linguri ulei […]

Pangasius cu andive

File de peste Pangasius

O reteta foarte simpla de file de peste pangasius cu oua, apa, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 6 bucăţi file de peşte pangasius 3 ouă 1-1/2 l apă 250 g făină sare piper ulei Mod de preparare: Sărezi şi piperezi fileul de peşte, îl treci prin făină, apoi prin ouăle bătute cu furculiţa şi […]

Stiuca umpluta la cuptor

Stiuca umpluta la cuptor

Stiuca umpluta la cuptor cu oua, orez, ceapa, morcov, smantana, cartofi, ulei, patrunjel, usturoi, sare, piper, boia dulce, cimbru si putin busuioc. Ingrediente: 2 ştiuci de 1-1,5 kg pentru a încăpea într-o tavă normală de cuptor 4 ouă 1 pumn de orez 3-4 cepe 2 morcovi 1 pahar de smântână 4 car­tofi ulei pătrunjel proas­păt […]

Ciorba de crap cu patrunjel si leustean

Ciorba de crap cu patrunjel si leustean din: morcov, telina si albitura, ceapa, ulei, pasta de tomate, bors, ardei gras, rosii, sare si knorr, patrunjel si leustean. Ingrediente:   morcov 100 g ţelină şi albitură.. 150 g ceapă 60 g ulei 30 ml o lingură de pastă de tomate crap 500 g ardei gras 50 […]

Somon cu glazura de portocale

Somon cu portocale

O reteta de file de somon cu telina, portocale, muguri de soia marinati, ulei de masline, usturoi, lamaie, cimbru, marar, sare, piper si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 tije de ţelină două portocale 100 g muguri de soia marinaţi 5 linguri de ulei de măsline doi căţei de usturoi o lămâie […]

Rulouri de macrou

Rulouri de peste cu piure cu portocale

O reteta de rulouri de peste cu cartofi, sare, bacon, rozmarin, piper, portocale, usturoi, ulei de masline si supa. Ingrediente: 500 g cartofi sare 2 file de peşte fără piele (350 g, somon sau pangasius) 8 felii bacon 2 crenguţe de rozmarin piper 2 portocale 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline circa […]

File de somon in crusta de piper

File de somon in crusta de piper

O reteta de file de somon in crusta de piper cu dovlecel, ardei gras, bulb de fenicul, arpagic, suc de lamaie, sare, ulei si unt. Ingrediente: 1 dovlecel mic câte 1 ardei gras roşu şi galben 1 bulb de fenicul 1/2 legătură arpagic 4 linguri piper 4 file de somon (a 150 g) 2 linguri […]

Rulada aperitiv cu somon si branza

Rulada fina de somon

O reteta de rulada cu file de somon si rucola, usturoi, samburi de pin, cimbru, parmezan, pesmet, sare, piper, zahar si vin alb sec. Ingrediente: 3 legaturi rucola 2 catei de usturoi 60 g samburi de pin 1/2 legatura cimbru 50 g parmezan 3 linguri pesmet sare piper 2 bucati file de somon (fara piele, […]

Bouillabaisse

Bouillabaisse

O reteta de fiertura de peste cu originile in Marsilia cu peste, creveti, ulei de masline, ceapa, usturoi, praz, bulb de fenicul, rosii, sos tomat, patrunjel, cimbru, foi de dafin, piper, sofran, coaja de portocala si vin alb. Ingrediente: 5 kg peşte întreg (respectaţi proporţia de 2 la 1) 12 creveţi mari 25-30 midii 5 […]

Halibut la cuptor cu lamaie si garnitura de praz si crema de crevete

Halibut la cuptor cu lamaie si garnitura de praz si crema de crevete

O reteta de file de halibut la cuptor cu lamaie, praz, creveti si smantana lichida. Poate te intereseaza si Peşte halibut cu roşii si măsline Ingrediente: 50 g unt 2x 150-175 file de halibut sucul unei lamai mici 1 praz mare, taiat julienne 50 g creveti fierti si curatati 75-100 smantana lichida   Mod de […]

Somon cu mustar si piure de mazare cu telina

Somon cu mustar si piure de mazare cu telina din: somon, boabe de mustar, zeama de lamaie, cartof si piure de mazare cu telina. Ingrediente: 2 fileuri de somon, aprox. 140 g fiecare 2 linguriţe muştar cu boabe întregi zeamă de lămâie 1 ţelină mică, 350 g, curăţată şi tăiată cuburi 1 cartof făinos, curăţat […]

Ton cu cartofi dulci

Macrou cu salata calda de conopida si capere

O reteta de fileuri de macrou cu lamaie, capere, patrunjel, menta, ulei de masline, usturoi si conopida. Ingrediente: 300g conopidă, ruptă bucheţele 1 lămâie 2 linguriţe capere, clătite 1/2 legătură pătrunjel, tocat 1/2 legătură mentă, tocată 2 linguriţe ulei de măsline 1 căţel mic de usturoi, strivit 2 fileuri mari de macrou, sau 4 mai […]

Budinca de cartofi si peste

Budinca de cartofi cu pastrav afumat

Budinca de cartofi cu pastrav afumat din: cartofi fainosi cu pastrav afumat si spanac, lamaie, capere, marar, pesmet, ulei de floarea soarelui si sos tarta pentru servit. Ingrediente: 500g cartofi făinoşi, tăiaţi cubuleţe l00 g spanac fraged 1 lămâie, suc şi coajă 140 g file de păstrăv efumat, mărunţit 1 lingură capere 1 lingură mărar […]

Salata de ton cu crutoane

Salata de ton cu crutoane din: ton in ulei, sare, piper, zeama de lamaie, oua, cascaval, ciuperci, rosii, masline, salata verde, fasole verde. Ingrediente: 2 cutii ton bucati in ulei vegetal sare piper zeama de la o lamaie 2 oua 150 g cascaval 150 g ciuperci 200 g rosii cherry 100 g masline salata verde […]

File de salau pane cu salata

O retete de file de salau cu sare, piper, oua, faina, ceapa, pesmet, ulei, salata verde, otet aromatic, zahar, usturoi, zeama de lamaie, castravete, rosii si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati mari de file de salau sare piper 3 oua 3 linguri faina ceapa 3-4 linguri pesmet ulei pentru prajit salata verde otet aromatic […]

Cod la cuptor cu verdeaţă

File de cod cu polenta

O reteta de file de cod cu stafide, mamaliga, ghimbir murat, salata verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui si seminte de chimen. Ingrediente: 4 fileuri de cod 30 g stafide un litru apă 200 g mălai o lingură de ghimbir murat o salată verde sare piper ulei de floarea-soarelui seminţe de chimen   Mod […]

Păstrăv rece cu maioneză

Pastrav in crusta de malai

O retete de peste, pastrav in crusta de malai cu cartofi, dovlecei, rozmarin, faina, usturoi, boia dulce sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 păstrăvi 800 g cartofi mici doi dovlecei două fire de rozmarin 3 linguri de mălai 3 linguri de făină o căpăţănă usturoi o lingură de boia dulce sare piper […]

Salata de spanac cu somon

Salata de spanac cu somondin:  capere, porumb baby murat, mustar dulce, miez de nuca, miere, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac două fileuri de somon două linguri de capere 200 g porumb baby murat 75 g muştar dulce 100 g miez de nucă două linguri de miere 50 […]

Peste afumat cu salata si seminte de mustar

Peste afumat cu salata si seminte de mustar din: peste afumat cu cartofi, ceapa rosie, miez de nuca, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper, ulei otet si seminte de mustar. Ingrediente: 4 bucăţi peşte afumat 6 cartofi o ceapă roşie 100 g miez de nucă 4 fire de cimbru o legătură ceapă verde două fire […]

Supa cu ciuperci si cambula

Supa cu ciuperci si cambula din: cartofi, arpagic, maghiran, unt, sare, piper, file de cambula sau salau, suc de lamaie, smantana si un mar mic. Ingrediente: 175 g cartofi 1 arpagic 70 g mânătărci sau ciuperci champignon 1 crenguţă maghiran 3 linguri unt topit 250 ml supă sare piper 125 g file de cambulă sau […]

Somon pe pat de legume

Somon pe pat de legume din: praz, dovlecel, ardei gras, rosii, unt cu verdeata, sare, piper, lamaie si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 tulpini de praz 1 dovlecel 2 ardei graşi roşii 8 linguriţe unt cu verdeaţă sare piper 4 file de somon (a 150 g) 1 lămâie 1 lingură pătrunjel tocat   Mod de preparare: […]

Tartă cu dovleac si măsline

Tarta cu masline si peste (sprot sau ansoa)

O reteta de tarta cu masline, peste sarat, pasta de tomate, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 1 foaie de aluat de foitaj umplutura: 150 g peste sarat ansoa sau sprot 150 g masline negre 2 linguri pasta de tomate 2 ardei grasi 2 cepe 2 catei usturoi ulei de […]

Medalioane de cod

Medalioane de cod din: cod, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel si sare. Se serveste cu verdeata din belsug. Ingrediente: 1 cod 1 ceapa 2 rosii 3 catei de usturoi ulei de masline patrunjel sare   Mod de preparare: Medalioane de cod: Curăţă peştele şi spală-l bine în apă rece. îndepărtează pielea şi taie-l în […]

File de cod cu bere

Peste pane cu sos

Peste pane cu parmezan, faina, oua, suc de lamaie, coaja rasa de lamaie, busuioc, pesmet, fasole mange tout, varza rosie, ardei iute, sare, piper si cascaval afumat. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 100 g parmezan 50 g făină două ouă 200 ml smântână suc de lămâie coajă rasă de lămâie busuioc 100 g pesmet 500 […]

Somon cu ierburi aromatice (terina)

Somon cu ierburi

O reteta de fuleuri de somon cu fasole mange-tout, cartofi, branza de vaci, pesmet, oua, mix de salate, morcov, ierburi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 400 g fasole mange-tout 3 cartofi 200 g brânză de vaci două ouă 100 g pesmet un pachet mix de salate un morcov varză roşie oregano […]

Pizza cu sardine picante

Pizza cu sardine picante

O reteta de pizza cu faina, drojdie, sardine in sos tomat, ardei iute, pasta de rosii uscate, fenicul, morcov, salata, parmezan, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 250 ml apă două conserve de sardine în sos tomat un ardei iute două linguri de pastă de roşii uscate […]

Rulouri de sardine marinate

Sardine cu mamaliga

O reteta de sardine cu mamaliga, ciuperci, ceapa verde, oua, faina, vin alb, frunza de dafin servite cu sos din smantana, marar tocat, ardei capia copt taiat cubulete, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileurri de sardine 500 g ciuperci 350 g mălai un litru apă o legătură ceapă verde 4 căţei de usturoi două […]

Sardine cu rosii

Sardine cu piure si sos rosu

O reteta de sardine cu piure de legume, sos rosu, unt si lapte. Sardinele se mai pot face la gratar cu condimente si ulei. Ingrediente: 8 sardine 4 cartofi albi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel două conserve de roşii 100 g unt 200 ml lapte dulce o linguriţă de zahăr tos sare […]