Parjoale de ovaz cu salata de porumb

Parjoale din peste cu sos

O reteta de parjoale din crap cu cartofi, lamaie, peste, oua, ceapa servite cu garnitura de salata verde sau ardei capia Ingrediente: un kilogram crap 500 g cartofi o lămîie 100 g pesmet piper două ouă 200 g ceapă ulei zahăr pu­dră cuişoare sare 100 g făină 4 foi de dafin   Mod de preparare: […]

Medalion de peste cu legume

Medalion de peste cu legume

  Ingrediente: 4 fileuri de peşte un dovlecel 3 cartofi doi ardei capia o cutie de bere blon­dă 100 g făină 50 g parmezan doi căţei de usturoi o lingură de pesto de rucola o lămîie ulei de măsline sare piper salată rucola oţet balsamic pătrunjel   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, […]

Stiuca cu legume

Stiuca cu legume

  Ingrediente: două ştiuci 500 g fasole verde 300 g morcovi baby două cepe o căpăţînă de usturoi doi ardei capia un ardei iute două lămîi 200 ml vin alb sec ulei de floarea soarelui sare piper pătrunjel varză albă   Mod de preparare: Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pisează. Se […]

Crap pe carton

Crap pe carton

O retete de peste (crap) cu lamaie, cimbr, usturoi, piper, boia dulce servita cu garnitura de legume asortate, morcovi, cartofi si fasole verde. Ingrediente: 1,500 kg crap o lămîie cimbru usturoi piper boia dulce ulei   Mod de preparare: Crapul se curăţă în interior, dar nu se îndepărtează solzii. Se taie şi se desface pe […]

Peste cu orez si soia

Peste cu orez si soia

  Ingrediente: 4 fileuri peşte alb 300 g orez 100 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi o ceapă o linguriţă de sos de soia 100 g parmezan sare piper pătrunjel ardei capia varză roşie   Mod de preparare: Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si se toata marunt. Se incinge […]

File de pangasius cu sos

File de pangasius cu sos

  Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 ml vin alb demisec 4 portocale 3 căţei de ustu­roi sos de soia sos de chili o bucăţică mică de ghimbir trei fire de cim­bru o lămîie zahăr tos sare piper ulei de măsline ardei graşi cartofi albi   Mod de preparare: Fileurile de pangasius se spală, se […]

Somon la cuptor cu praz

Somon la cuptor cu praz

  Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 ml vin alb demisec 500 g cartofi albi un fir de praz 3 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 50 g unt 100 ml lapte dulce ulei de măsline sare piper două fire de cimbru orez paste mici   Mod de preparare: Fileurile de somon se spală, […]

Macrou cu mazare

Macrou cu mazare

  Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 500 g mazăre 75 g unt o lămîie o crenguţă de busuioc verde o linguriţă de rozmarin uscat 4 ardei iuţi sare ulei de măsline piper pătrunjel paste orez basmati   Mod de preparare: Macroul se eviscerează, i se îndepărtează capul, se spală şi se scurge de apă. Se […]

Steak de ton cu salata

Ton la cuptor – Tonno infornato

Ton la cuptor din: ton, ulei de masline, pesmet, rosii, capere, masline si sare. Ingrediente: o bucată de ton de aproxi­mativ un kg ulei extravirgin de măsline pesmet 3 roşii descojite cîteva capere cîteva măsline verzi sare   Mod de preparare: Spală bine carnea de ton, usuc-o apoi cu un şervet absorbant, tai-o în felii […]

Fileuri de hering cu legume

Fileuri de hering cu legume

  Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură de pastă de tomate ulei de floarea-soarelui mărar sare piper   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se […]

Medalion de crap cu piure

Medalion de crap cu piure

  Ingrediente: un kg medalioane de crap 800 g cartofi albi 200 ml vin alb demisec 150 g unt 3 lămîi 250 ml lapte dulce o căpăţlnă de usturoi două crenguţe de rozmarin sare piper   Mod de preparare: Medalioanele de crap se spală, se scurg de apă şi se aşază într-o tavă. Se pun […]

Ton cu ceapa

Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle

Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle Ingrediente: o bucată de ton de un kg 4 cepe mijlocii făină sare ulei de măsline extravirgin oţet de vin roşu sare piper mentă proaspătă şi zahăr   Mod de preparare: Ton cu ceapa – Tonno con le cipolle: Spală carnea de ton, apoi taie-o în felii […]

Peste cu salata

Peste cu salata

  Ingrediente: 4 fileuri de pangasius doi ardei graşi un sfert de ţelină un măr un morcov 50 g capere o ceapă 3 linguriţe cu oţet balsamic ulei de măsline 30 g zahăr tos o lămîie o tijă de ţelină sare piper pătrunjel varză albă varză roşie   Mod de preparare: Fileurile de pangasius se […]

Ceviche de Pescado

Ceviche de Pescado

O reteta delicioasa de Ceviche de Pescado din: peste alb, suc de limete, usturoi, ardei, chilies jalapenos, sare, piper, ceapa, telina, coriandru, frunze de salata, porumb, cartofi si lamaie. preparat specific peruan Ingrediente: un kg de peşte alb o ceaşcă de suc de limete un căţel de usturoi pisat doi ardei tocaţi mărunt doi chiles […]

Tocanita de cartofi cu peste

Tocanita de cartofi cu peste Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peşte 600 g roşii 3 morcovi o legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde ulei de floarea-soareilui pătrunjel sare piper mălai salată de varză   Mod de preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se […]

Somon cu flori de dovlecel

Somon delice cu icre negre

Somon delice cu icre negre din: somon, icre, marar, iaurt, sare, piper, cartofi, gheata. Ingrediente: 300 g file somon afumat 50 g icre negre 4 câteva fire de mărar 300 g iaurt sare piper 10 cartofi mici gheaţă pisată   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. […]

Turnulete cu peste

Turnulete cu peste

O retete de turnulete cu foitaj, fileuri de peste, cartofi, telina, ceapa, rosii, capere, sare, piper, ulei de masline, castraveti, oua si unt. Ingrediente: un pachet de foitaj un kilogram fileuri de peşte 4 cartofi o ţelină o ceapă 600 g roşii 150 g capere sare piper ulei de măsline pătrunjel roşii castraveţi verzi două […]

Ciorba cu galuste de peste

Ciorba cu galuste de peste din: file de peste, ardei, morcov, telina, ceapa, oua, paine, bors, rosii, ulei, ardei, leustean, sare, piper, faina. Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un ardei gras roşu un morcov o jumătate de ţelină două cepe două ouă două felii de pâine 350 ml borş 4 roşii 100 ml ulei […]

Macrou cu salata de linte rosie

Macrou cu salata de linte rosie

Macrou cu salata de linte rosie din: macrou, linte, ceapa, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, lamaie, usturoi, pastarnac, morcov. Ingrediente: 2 bucati macrou afumat 300 g linte rosie o ceapa rosie 3 rosii patrunjel sare piper ulei de masline o lamaie 3 catei de usturoi pastarnac morcov   Mod de preparare: Lintea se […]

Păstrăv afumat şi cartofi

Macrou umplut

Macrou umplut din: macrou, faina, pesmet, frunza de dafin, piper, ienibahar, otet, rosii, muguri de pin, usturoi, pesto, salata verde, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de macrou 3 linguri de faina o lingura de pesmet o frunza de dafin 5 boabe piper 3 boabe ienibahar 50 ml otet 150 rosii uscate 50 […]

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

File de peste cu legume la cuptor

File de peste cu legume la cuptor din: file de crap, cartofi, ardei, rosii, ceapa, slanina, smantana, boia, ulei.   Ingrediente: 1,5 kg crap file 2 kg cartofi roşii 3 ardei graşi 3 roşii 3 cepe 150 g slă­nină afumată 400 ml smântână 3 linguriţe boia dulce 3 linguri ulei   Mod de preparare: Crestezi […]

Sos de capere pentru peste

File de salau cu sos de portocale

File de salau cu sos de portocale din:  file de salau, portocale, unt, zahar, sare, piper, pesmet, vin, piper, fasole, marar. Ingrediente: 6 bucati file de salau 3-4 portocale 50 g unt 1 lingura de zahar sare piper 1-2 linguri pesmet 2-3 linguri vin alb demidulce piper boabe rosu pastai de fasole marar pentru ornat […]

Obleti prajiti cu salata verde

Obleti prajiti cu salata verde

Obleti prajiti cu salata verde din: obleti, salata, ceapa verde, marar, lamaie, sare, faina, ulei.   Ingrediente: 1 kg obleţi (peştişori) 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare făină ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi peştişorii foarte bine şi le dai sare după care îi pui la frigider […]

File de salau in sos de marar

File de salau in aspic cu legume

File de salau in aspic cu legume din: salau, ceapa, marar, patrunjel, sare, piper, vin, lamaie, gelatina. Ingrediente: un kilogram de şalău file o ceapă albă o ceapă verde mărar pătrunjel sare piper alb praf şi boabe 3-4 linguri de vin alb demisec 2 lămâi zeama de la o lămâie 50 g gelatină   Mod […]

Pastrav file de porumb cu ciuperci marinate

Pastrav file de porumb cu ciuperci marinate din: file de pastrav, faina de porumb, faina alba, oua, ciuperci, usturoi, ardei iute, masline, sare, piper. Ingrediente: 200 gr file de pastrav 30 gr faina de porumb 10 gr faina alba 1 ou 100 gr ciuperci champignon 5 gr usturoi 1 gr ardei iute 20 gr ulei […]

Rulada de peste cu legume

Rulada de peste cu legume – usor de preparat

Rulada de peste cu legume din: file de cod sau macrou, morcov, telina, cascaval, kaizer, ceapa, lamaie, patrunjel, sare, piper, unt. Ingrediente: 800 g file cod sau macrou 1 mor­cov 1/2 ţelină 1 felie caşcaval 100 g kaizer 1 cea­pă 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper ulei unt   Mod de […]

Timbale de cod sărat

Peste cu solzi de cartofi

Peste cu solzi de cartofi din: macrou, cartofi, patrunjel, telina, lamaie, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 macrou proaspăt sau congelat 3 cartofi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 lămâie 125 g unt pentru gătit 50 g unt pentru final sare piper   Mod de preparare: Cureţi macroul, îl tai pe jumătate şi îi scoţi şira […]

Calcan cu morcovi

Calcan cu morcovi

 Calcan cu morcovi din: morcovi, piper, verdeata, sare, piper, indulcitor, suc de morcovi, sofran, calcan, unt, suc de lamaie, emmentaler, pesmet, ulei de masline. Ingrediente: 800 g morcovi mici 1 lingură boabe de piper la borcan 2 linguri unt cu verdeaţă sare piper îndulcitor lichid 150 ml suc de morcovi 1 vârf de cuţit şofran […]

Ton cu fidea de orez si menta proaspata

Ton cu fidea de orez si menta proaspata

Ton cu fidea de orez si menta proaspata din: ton in ulei, fidea de orez, ardei iute, ceapa verde, ciuperci, ghimbir murat, porumb baby, capere, ulei de masline, sos de soia, sare, piper, menta. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 150 g fidea de orez un ardei iute o legătură de ceapă verde 100 […]

Limba de mare marinata cu orez

Limba de mare marinata cu orez din: limba de mare, sos marinat, orez, sare, ciuperci, unt, piper, fulgi de migdale, verdeata, sos de peste, smantana, sampanie, zahar, sos de soia, unt. Ingrediente: 200 g limbă de mare 1 lingură sos marinat 40 g orez cu bobul lung sare 8 ciuperci champignon 3 linguri unt piper […]

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

File de peste cu sos de ardei

 File de peste cu sos de ardei din: cartofi, anghinare, sare, piper, usturoi, smantana, ardei gras, ceapa, ulei, vin alb, supa, cimbru, zahar, file de peste, lamaie. Ingrediente: 600 g cartofi 1 cutie anghinare (390 g) sare piper 2 căţei de us­turoi 400 ml smântână 500 g ardei gras roşu 2 cepe 5 lin­guri ulei […]

Pastrav cu varza

 Pastrav cu varza din: mar, morcov, ceapa, ulei, varza murata, vin alb, gem de gutui, piper, pastrav, ulei, susan, lamaie. Ingrediente: garnitură: 1 măr 1 morcov 1 ceapă 2 linguri ulei 500 g varză murată 100 ml vin alb sec 2 linguri gem de gutui sare 1 vârf de cuţit piper cayenne Pentru peşte: 600 […]