Crap cu ciuperci si ceapa

Crap cu ciuperci si ceapa

Crap cu ciuperci  si ceapa din: ceapa, ciuperci, patrunjel, sare, piper, dafin, vin, ulei, lamaie. Ingrediente: 2-3 cepe albe 250 g ciuperci patrunjel verde sare piper 1foaie de dafin 1pahar vin alb ulei 1lamiie     Mod de preparare: Se rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si […]

Crap cu menta

Crap cu morcov

Crap cu morcov din: crap, morcov, maioneza, ardei gras, ardei iute, lamaie, ulei, sare, vegeta, cimbru. Ingrediente: 6 felii mari de crap 1/2 kg morcov 6 linguri maioneza un ardei gras un ardei iute o lamaie ulei sare vegeta cimbru   Mod de preparare: Pestele se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se […]

Salau cu sos de usturoi

Salau in sos de Riesling

Salau in sos de Riesling din: file de salau, carne afumata, riesling, apa, smantana, ou, lamaie, gelatina, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 4 bucati file de salau a cite 200 g 50 g carne afumata 4 linguri de Riesling 1 ceasca de apa 1 pahar de smantana 1 galbenus de ou suc de lamiie 1 lingura de […]

Peste cu varza si rosii

Peste cu varza si rosii

Peste cu varza si rosii din: peste, varza acra, ulei, rosii, ardei gras, piper, sare. Ingrediente: 1,5 kg peste (crap, stiuca etc.) 1 varza acra 200 g ulei 300 g rosii 1 ardei gras boabe de piper sare   Mod de preparare: Se curata si se spala pestele, se freaca cu putina sare si se […]

Peste cu cartofi si ceapa

Peste cu cartofi si ceapa

Peste cu cartofi si ceapa din: peste, ceapa, cartofi, rosii, otet, unt. Ingrediente: 750 g de peste 2 cepe 800 g cartofi 300 g rosii 1 lingura otet sau 1/2 lamiie 4 linguri unt sau 6 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa curatata spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt. In […]

Saramura de platica cu ardei iute

Saramura de platica cu ardei iute

Saramura de platica cu ardei iute din: platici, usturoi, untdelemn, ardei iute, sare si apa.   Ingrediente: 1-2 platici (1,5-2 kg) o capatina de usturoi 2 linguri de untdelemn 2 ardei iuti sare apa   Mod de preparare Saramura de platica cu ardei iute: Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul […]

Crap prajit picant

Crap prajit picant

  Ingrediente: 1 crap de cca 1 kg 1 dl ulei 1 lingura faina boia de ardei dulce patrunjel verde 1 lamiie sare   Mod de preparare: Pestele curatat si spalat se taie in bucati potrivit de mari, se sareaza si se lasa sa stea 10-15 minute. Se zvinta apoi cu un servet, se da […]

File de salau in sos de marar

Salau cu sos de lamaie

Salau cu sos de lamaie din: salau, morcov, patrunjel, telina, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 200 g salau 1/2 morcov 1/2 patrunjel 1/4 telina sare 1/2 lingurita zeama de lamaie   Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa […]

Pateuri rafinate cu file de pastrav afumat si gorgonzola

Pateuri rafinate cu file de pastrav afumat si gorgonzola din: aluat, file de pastrav, crema de branza, hrean, marar, sare, piper, sunca, rucola, gorgonzola, miez de nuca. Ingrediente: 225 g aluat foitaj 50 g file de păstrăv afumat 50 g cremă de brânză 1/2 linguriţă hrean 1 linguriţă mărar sare pi­per 50 g şuncă afumată […]

Heringi marinaresti

Heringi marinaresti

Este o reţetă de marinată cu specific dobrogean. Se pregăteşte din 10 heringi de mărime potrivită, o jumătate de litru de apă, o jumătate de litru de vin alb (sec), un sfert de litru de oţet de vin, două cepe mici, doi mor­covi, o căpăţână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde şi condimente după […]

Crap pe carton

Reteta crap cu ciuperci

Reteta crap cu ciuperci din: file de crap, ciuperci, ceapa, rosii, sare, piper, cimbru, patrunjel, vin, ulei. Ingrediente: 1 kg file de crap 800 gr ciuperci proaspete 2 cepe 400 gr rosii in bulion sare piper foaie dafin cimbru 1 legatura patrunjel verde 150 ml vin alb 2 linguri ulei Mod de preparare: Se portioneaza […]

Merluciu cu spanac

File de merlucius cu spanac

File de merlucius cu spanac din: merluciu, spanac, unt, ceapa, oua, cascaval, usturoi, lamai, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg file de merlucius 1 kg spanac oparit 50 gr unt 1 ceapa 3 oua 150 gr cascaval ras 2 catei usturoi 2 lamai sare piper nucsoara Mod de preparare: Fileul de peste se ruleaza sub […]

Somon teriyaki cu sake

Escalop de somon cu macris

Escalop de somon cu macris din: somon, macris, vin, smantana, peste, ulei, esalote, sare, piper.   Ingrediente: 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine 100 g măcriş înmuiat în apă sărată 1/4 l vin alb sec 1/2 l smântână l/4 kg peşte fume 100 ml ulei 80 g eşalote tăiate sare pîiper   Mod […]

File de ton marinat, la grătar

File de ton rosu la gratar cu sos de rosii, capere si limete

File de ton rosu la gratar cu sos de rosii, capere si limete din: file de ton, vinete, ridiche, dovlecei, rosie, sare, piper, usturoi, limeta, capere. Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3 dovle­cei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o roşie o […]

Crap cu menta

Crap cu menta

Crap cu menta din: crap, morcovi, ceapa, piper, otet, menta, ulei, sare, otet. Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2 linguri cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei de masline, sare, piper,1 lingura otet aromat de fructe Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, se […]

Peste (pastrav) indopat cu nuci

Peste (pastrav) indopat cu nuci

Peste (pastrav) indopat cu nuci din: pastrav, nuci, paine, lapte, oua, lamaie, vin, ulei, sare. Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua 1 lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare   Mod de preparare: Curăţă peştii şi şterge-i bine cu un şervet. Stropeşte-i […]

File de cod la cuptor

File de cod cu telina gratinata

File de cod cu telina gratinata din: file de cod, telina, unt, cascaval, lamaie, sare, piper, oua, pesmet. Ingrediente: 600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet Mod de preparare: Telina se spala si se taie felii subtiri, se […]

Peste cu sos de soia si otet alb

Peste cu sos de soia si otet alb din: crap, ulei, pasta de tomata, sos de soia, otet. Ingrediente: crap de aproximativ un kilogram ulei pastă de tomate sos de soia oţet alb   Mod de preparare: Peste cu sos de soia si otet alb: fac, cu ajutorul unui cuţit, câteva crestături de o parte […]

Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie

Fileuri de peste cu sos de mere

Fileuri de peste cu sos de mere din: file de peste, foi de dafin, boabe de coriandru, untdelemn, suc de lamaie, oua, sare, praf de copt. Ingrediente: 400 g fileuri de peste (cod sau salau, fara piele si oase) 5 foi de dafin 2 lingurite boabe de coriandru 3 linguri de untdelemn 2 linguri suc […]

Legume in straturi cu file de merluciu

Merluciu cu mere

Merluciu cu mere din: merluciu, mere, ceapa, miere, portocala, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 600 g trunchi de merluciu (fara cap) 4 mere 8 cepe mici 1 lingura miere de salcam zeama de la o portocala 2 linguri ulei 40 g unt sare piper   Mod de preparare: Taiati merluciul pe burta pana ce ajungeti […]

Peste cu patrunjel verde

Peste cu patrunjel verde din: ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, file de peste, capere, patrunjel, mustar. Ingrediente : 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 500 g rosii taiate bucatele sare piper circa 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu) 2 linguri capere 1 legatura de patrunjel verde 1 lingura […]

Peste cu salata de fasole alba

Peste cu salata de fasole alba

Peste cu salata de fasole alba din: fasole, ardei, ceapa, busuioc, sau coriandru, lamaie, sos, ulei de masline, peste, sare, piper. Ingrediente: 1 conserva de fasole alba (200 g continutul) 1 ardei gras rosu (mare) 1 ceapa rosie 1/2 legatura busuioc sau coriandru zeama si coaja rasa de la o lamaie sos iute (Tabasco) 4 […]

Salau cu sos tomat si busuioc

Salau cu sos tomat si busuioc

Salau cu sos tomat si busuioc din: ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, rosii, sare, piper, file de salau, lamaie. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 legaturi de busuioc 2 linguri ulei de masline 1 cutie cu rosii decojite (400 g) sare piper 2 fileuri de salau zeama de la 1/2 lamaie   […]

Scrumbie afumata cu sos verde

Scrumbie afumata cu sos verde

Scrumbie afumata cu sos verde din: cartofi, sare, chimen, verdeata, ceapa, castraveciori, smantana, iaurt, piper, lamaie, scrumbie.   Ingrediente: 800 g cartofi sare chimen o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar) 2 cepe mici 6 castraveciori murati 200 g smantana acra un borcan de iaurt piper alb o lingura zeama de lamaie un varf de […]

Somon la gratar cu avocado

Somon in sos cu ghimbir

Somon in sos cu ghimbir din: somon, sare, piper, faina, ulei, morcovi, patrunjel, ghimbir, ceapa, bulion, otet, zahar. Ingrediente: somon, retete somon o bucată de somon sare piper făină 250 ml ulei doi mor­covi un pătrunjel ghimbir 2-3 cepe bulion oţet slab zahăr   Mod de preparare: Peştele se spală, se şterge cu un prosop de […]

Pastrav cu miez de nuci

Pastrav cu fenicul si rosii

Pastrav cu fenicul si rosii din: pastrav, rosii, cartofi, fenicul, lamaie, vin, telina, miere, sos de soia, usturoi, seminte de chimen, sare, piper, sfecla, varza, patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi 4 roşii 500 g cartofi o bucată fenicul o lămâie 300 ml vin alb demisec o ţelină o lingură de miere o lingură de sos de […]

Orez cu ton proaspăt

Rulouri cu ton

Rulouri cu ton din: morcovi, patrunjel, sos, smantana, ton, aluat, mirodenii. Ingrediente : 250 g morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 6 linguri sos iute (de chili) 200 g smantana 2 conserve de ton in ulei (scurs: 300 g) 8 bucati aluat de pizza (coapte) 1 lingura mirodenii (amestecate)   Mod de preparare: Rulouri cu ton: […]

Macrou picant cu citrice

Macrou picant cu citrice

Macrou picant cu citrice din: macrou, piper, ghimbir, coriandru, portocala, lamaie. Ingrediente: 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare) 2 lingurite de piper negru, proaspat macinat 2 lingurite praf de ghimbir 2 lingurite coriandru, macinat 1 lingurita boia dulce 1 portocala sucul si coaja rasa 1 lamaie sucul si coaja rasa Mod de […]

Rulouri de merluciu cu orez

Rulouri de merluciu cu orez

Rulouri de merluciu cu orez din: merluciu, orez, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 300 g fileuri de merluciu 250 g orez cu bobul lung sau orez sălba­tic 100 ml ulei două linguri de zeamă de lămâie sare piper 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Peştele se lasă la deconge­lat, care […]

Cuiburi de macaroane cu somon

Cuiburi de macaroane cu somon din: macaroane, sare, seminta de pin, busuioc, usturoi, parmezan, ciuperci, ulei, ceapa, vin, piper, somon, lamaie, mozzarella. Ingrediente : 125 g macaroane lungi sare 20 g seminte de pin 1 legatura de busuioc verde 1 catel de usturoi 30 g parmezan (sau cascaval) ras 3 linguri apa 200 g ciuperci […]

Somon cu glazura de portocale

Somon cu inghetata de piper roz

Somon cu inghetata de piper roz din: file somon, lapte, smantana, zahar, piper roz, ulei, suc de lamaie, marar. Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g zahăr pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un vârf de cuţit de zahăr tos 200 ml […]

Salau cu sos de usturoi

File de salau cu ragout de creveti

File de salau cu ragout de creveti din: salau, unt, vin, creveti, ciuperci, ceapa, frisca, zeama de lamaie, sare, piper, faina, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100 g ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper alb 50 […]