Dorada cu broccoli

Dorada cu broccoli din: dorada, broccoli, vin, ceapa, usturoi, ghimbir, frunze de dafin, lamai, seminte de coriandru, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 dorade mai mari un kilogram broccoli 500 ml vin alb demisec două cepe 4 căţei de usturoi 3 cm rădăcină de ghimbir două frunze de dafin două lămâi o linguriţă de seminţe […]

Crap portughez

Crap rumenit cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor din: crap, ulei de masline, morcovi, telina, bulion, sare, piper, apa, patrunjel, rosie, ceapa. Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg) 2 linguri ulei de masline 2 morcovi mari taiati marunt 2 tulpini de telina taiate rondele 2 lingurite bulion sare piper proaspat macinat 250 ml apa 1/2 legatura patrunjel verde […]

Reteta file de peste cu legume

Reteta file de peste cu legume

Reteta file de peste cu legume din: file de peste, cartofi, fasole, ardei, porumb, broccoli, dovlecei, amidon, ulei, lamai, vin, rosii, sare. Ingrediente: 4 fileuri de peşte doi cartofi 400 g fasole verde 400 g fasole galbenă un ardei capia roşu 100 g porumb 450 g broccoli doi dovlecei amidon ulei 3 lămâi 250 ml […]

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

File de peste cu varza acra

File de peste cu varza acra din: ceapa, unt, varza, sare, piper, miere, foaie de dafin, vin, peste, faina, struguri. Ingrediente: 1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1 foaie de dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod, salau) 2-3 linguri faina 100 […]

Somon cu sos de mango

Somon cu sos si legume chinezesti

Somon cu sos si legume chinezesti din: somon, legume, cartofi, rosii, ardei, ceapa, usturoi, piper, lamaie, portocala, ulei, sare, spanac. Ingrediente: 4 fileuri de somon un pachet legume chinezeşti congelate 4 cartofi cinci roşii un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi o frunză de dafin 4 boabe de piper o lămâie o portocală […]

Coltunasi cu fileuri de peste

Coltunasi cu fileuri de peste din: file de peste, faina, apa, ceapa, ou, morcov, piper, frunza de dafin, ulei, patrunjel, sare, rosii, usturoi. Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 400 g făină 200 ml apă o ceapă un ou un sfert de morcov 4 boabe de piper o frunză de dafin ulei de floarea-soarelui pătrunjel […]

Coşuleţe cu somon

Somon afumat cu sos de curry

Somon afumat cu sos de curry din: somon, linte, sare, ardei, usturoi, ghimbir, ceapa, rosii, morcovi, portocale, ulei, curry, salata, piper. Ingrediente: 4 fileuri somon afumat 300 g linte roşie sare un ardei iute 4 căţei de usturoi 5 cm rădăcină de ghimber două cepe două roşii doi morcovi două porto­cale 4 linguri de ulei […]

Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale

Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale

 Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale din: file peste, lamaie, sare, usturoi, galbenus, ulei, piper, cimbru, patrunjel, foi de dafin, migdale sau nuci. Ingrediente : 8 fileuri de peste 1 lamaie sare 8-10 catei de usturoi 2 galbenusuri 250 ml ulei 1 varf de cutit piper 1-2 fire cimbru patrunjel verde 2-3 foi de […]

Reteta peste rasol

Peste alb in suc de legume

Peste alb in suc de legume din: ceapa, legume, unt, usturoi, file de cod, sare, piper, suc de lamaie, hrean.   Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina) 2 linguri mari de unt 1 catel de usturoi 4 fileuri de cod sare piper 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita hrean […]

Peste in sos de smantana

Peste cu sos de smantana si mustar

Peste cu sos de smantana si mustar din: castravete, ceapa, unt, sare, piper, concentrat, smantana, mustar, marar, peste. Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa 20 g unt sare piper 250 ml concentrat de legume 150 g smantana 2 linguri mustar 1 lingura marar verde tocat 600 g peste alb (salau, merluciu)   Mod de preparare: Se […]

Peste cu orez si soia

Salau sau cod umplut

Salau sau cod umplut din: file de cod sau de salau, lamaie, costita afumata, ciuperci, pesmet, ou, arome, sare, piper, unt, vinete. Ingrediente : 1,5 – 2 kg fileuri de cod sau de salau 4 linguri suc de lamaie 200 g costita afumata 400 g ciuperci 2 linguri pesmet 1 ou 1 plic arome pentru […]

Salata cu fasole verde cu macrou

Fileuri de macrou cu salata de fasole

Fileuri de macrou cu salata de fasole din: fasole verde, sare, ridichi, praz, sos de soia, sos Worcester, piper, ulei de masline, file macrou , lamaie. Ingrediente: 500 g fasole verde sare 1 legatura de ridichi 1-2 bulbi de praz 3-4 linguri sos de soia 1-2 lingurite sos Worcester piper macinat 3 linguri ulei de […]

Somon cu ciuperci şi sos roşu

Somon cu ciuperci şi sos roşu

Somon cu ciuperci şi sos roşu din: orez, ciuperci, rosii, somon, usturoi, ceapa, sos de soia, ghimbir, ardei capia, dafin, otet, zahar tos, ulei de masline, sare, piper, marar, arpagic murat. Ingrediente: 300 g orez sălbatic 500 g ciuperci pleurotus 4 roşii 4 fileuri de somon ustu­roi o ceapă sos de soia ghimbir un ardei […]

Sardine cu rosii

Sardine cu sos tomat

Sardine cu sos tomat din: fileuri de sardine, morcov, ardei gras, ardie iute, ulei de masline, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de sardine un morcov un ardei gras roşu un sfert de ardei iute 6 linguri de ulei de măsline o ceapă 6 roşii 4 căţei de usturoi sare piper o lămâie […]

Rulouri de peşte cu spanac

Rulouri de peşte cu spanac din: fileuri de peste, spanac, ceapa verde, cuscus, curry, ulei de masline, sare, piper, lamaie, vin. Ingrediente: fileuri de peşte 300 g spanac o legătură de ceapă verde 250 g cuşcuş o liinguriţă de pudră de curry ulei de măsline sare piper o lămâie 250 ml vin alb demidulce   […]

Peste umplut cu macrou afumat

Peste umplut cu cascaval si cartofi

Peste umplut cu cascaval si cartofi din: cartofi, peste, sare, piper, lamaie, cascaval, patrunjel, grasime. Ingrediente : 300 g cartofi 2 fileuri de peste (de cate 300 g fiecare) sare piper zeama de la o jumatate de lamaie 150 g cascaval ras 1/2 legatura patrunjel verde grasime pentru uns forma   Mod de preparare: Se […]

Pastrav cu miez de graham

Pastrav cu miez de graham

Pastrav cu miez de graham din: pastravi, rosii, lamai, patrunjel, marar, paine graham, ulei de masline, unt, sare, piper. Ingrediente: 2-3 pastravi (circa 1,2 kg) 4 rosii 2 lamai 1 legatura patrunjel verde 2 fire marar 4 felii de paine graham 4 linguri ulei de masline 40 g unt sare piper   Mod de preparare: […]

File de peste cu condimente

File de peste cu condimente

File de peste cu condimente din: fileuri de peste alb, usturoi, faina, otet, ulei, coriandru, chimen, chili, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare) 3 catei de usturoi 2 albusuri 3 linguri faina 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei 1 lingura seminte de coriandru 1/2 lingurita chimen macinat […]

Sardine cu legume

Sardine cu legume şi lămaie

Sardine cu legume şi lămaie din: sardine, rosii, dovlecei, cartofi, fasole, ardei capia, masline, ceapa verde, lamaie, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, legume de sezon. Ingrediente: un kilogram de sardine 4 roşii doi dovlecei doi cartofi 450 g fasole verde doi ardei capia 50 g măsline feliate o legătură de ceapă verde o […]

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

Fileuri de peste in haina de cartofi

Fileuri de peste in haina de cartofi din: cartofi, amidon, file de peste, sare, piper, galbenusuri, patrunjel, untdelemn. Ingrediente: 400 g cartofi rosii (nesfaramiciosi) 1 lingura amidon alimentar 600 g fileuri de peste alb (cod, salau, merlucius) sare piper 3 galbenusuri de ou 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri untdelemn   Mod de preparare: Se […]

Specialitate cu salau

File de salau cu ciuperci

File de salau cu ciuperci din: file de salau, sare, piper, unt, ceapa, ciuperci, verdeata, oregano, oua, busuioc. Ingrediente: 4 fileuri de salau (a 200 g) cateva picaturi zeama de lamaie sare piper macinat 2-3 linguri unt 1 ceapa 250 g ciuperci proaspete 1 ceasca zeama concentrata de legume 1 ceasca verdeata tocata (patrunjel, marar) […]

Timbale de cod sărat

Peste sicilian

Peste sicilian din: file de peste, sare, piper, ulei de masline, telina, ceapa, usturoi, patrunjel, rosii, masline, capere, vin. Ingrediente: 4 fileuri de peste ~ 200 g (cod, merluciu) zeama de la o lamaie sare piper 3 linguri ulei de masline   Ingrediente sos:150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura […]

Rulouri de macrou

Rulouri de peste

Rulouri de peste din: file de peste, castraveti, ceapa, capere, otet, piper, cuisoare, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: 12 fileuri de peste dezosat 2-3 castraveti murati taiati bucatele 1/4 ceasca ceapa verde tocata marunt 2 linguri capere tocate 2 cepe potrivite taiate fideluta 2 cesti otet de vin sau de mere 2 cesti […]

Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie

Friptura de peste

Friptura de peste din: peste, untdelemn, morcov, patrunjel, telina, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn) 100 ml untdelemn 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mai mica 2 cepe potrivite piper macinat sare 3 linguri apa   Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, se scot intestinele, se spala […]

Reteta peste rasol

Reteta peste rasol

Reteta peste rasol din: peste, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, piper, cartofi, vin, margarina, patrunjel, otet, sare. Ingrediente: 1 kg de peste (cu mai putine oase – salau, somn, calcan) 300 gr. morcovi 300 gr. patrunjel radacina 1 telina potrivita 3 cepe mijlocii 1 lingurita boabe de piper 2 cartofi 2 foi de dafin 2 linguri […]

Tartine cu macrou

Macrou cu ciuperci si rozmarin

Macrou cu ciuperci si rozmarin din: macrou, ciuperci, telina, ceapa, masline, vin, rozmarin, lamai, sos de soia, sare, piper, patrunjel, orez, cartofi. Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 800 g ciuperci două ţeline două cepe ulei de măsline 100 ml vini alb două frunze de dafin o rămurică de rozmarin două lămâi două linguri de sos […]

Somon cu sos alb

Somon cu sos alb

Somon cu sos alb din: file de somon, unt, faina, lapte, smantana, sare, piper, supa de peste, feta, castraveti, ulei, masline, marar. Ingrediente: 4 fileuri de somon 50 g unt 50 g făină 250 ml lapte 100 g smântână piper sare 250 ml supă de peşte castraveţi brânză feta măsline mărar ulei de măsline Mod […]

Turnulet cu hering marinat

Turnulet cu hering marinat

Turnulet cu hering marinat din: dovlecei, hering, andive, ardei, faina, lapte, oua, praf de copt, lamaie, sare, piper, ulei, cimbru, rosii, sos de rosii. Ingrediente: 2 dovlecei 8 felii de hering afumat 2 ardei capia 4 andive 250 g făină 150 ml lapte dulce două ouă un vârf de cuţit cu praf de copt o […]

Salau cu garnitura de legume

Salau cu garnitura de legume

Salau cu garnitura de legume din: salau, fasole, morcovi, ardei, ceapa, rosii, ciuperci, lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de şalău 450 g fasole verde 3 morcovi 3 ardei graşi roşii două cepe 4 roşii 350 g ciuperci o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel usturoi Mod de preparare: Fileurile de […]

Peşte la cuptor

Peste la tigaie cu fasole verde

Peste la tigaie cu fasole verde din: fasole, unt, sare, file e peste, piper, smantana, mustar, patrunjel. Ingrediente: 250 g fasole verde 2 linguri unt topit sare 400 g file de peste (cod, merlucius, salau) piper proaspat macinat 150 g smantana acra 1-2 linguri mustar 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata […]

File de cod la cuptor

Cod cu susan si garnitura de paste cu legume

Cod cu susan si garnitura de paste cu legume din: cod, susan, ardei, vanata, dovlecel, ulei, sare, piper, faina, patrunjel, paste. Ingrediente: 1 kg cod 3 linguri susan 2 ardei graşi roşii 1 vânătă 1 dovlecel ulei sare piper 2 linguri făină 1 legătură pătrunjel verde paste   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, […]

Salau cu ciuperci, cartofi si sos alb la cuptor

Salau cu ciuperci, cartofi si sos alb la cuptor

Şalău cu ciuperci, cartofi şi sos alb la cuptor din: salau, cartofi, oua, unt, smantana, ciuperci, cascaval, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg şalău 750 g cartofi 2 ouă 150 g unt 100 g smântână 100 g ciuperci 100 g caşcaval 350 ml lapte 1 lingură făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi […]