Rulouri de peste (cod) cu legume

Rulouri de peste (cod) cu legume

Rulouri de peste (cod) cu legume din: file de cod, morcovi, cartofi, ardei, bacon, smantana, ulei, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de cod 1 morcov 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 2-3 cartofi 100 ml ulei de măsline 50 g bacon 200 g smântână 2 linguri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 […]

Salată cu surimi

Surimi cu legume

Surimi cu legume din: surimi, cuscus, ulei, lamaie, legume. Ingrediente: 4-5 batoane de surimi 1 ceşcută cuscus cu ou 1 castronel cuburi de legume asortate fierte ulei de măsline cu aromă de busuioc 1/2 ardei gras roşu 1 morcov sucul de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Se clocotesc 2 ceşcuţe de apă cu un […]

Ton la gratar cu menta

Ton la gratar cu menta din: ton, patrunjel, menta, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g ton 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mentă verde 1 legătură coriandru verde 1 lingură usturoi 3 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă piper sare   Mod de preparare: Citeste si Ton la gratar cu sparanghel Se mixează cu blenderul […]

Ton cu verdeturi

Ton cu verdeturi

Ton cu verdeturi din: ton, patrunjel, menta, usturoi, ulei, sare, piper, zahar. Ingrediente: 600 g ton 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mentă verde 1 legătură coriandru verde 1 lingură usturoi pisat 3 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă piper de Cayenne sare piper 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Se mixează cu blenderul […]

Steak de ton cu salata

Ton condimentat la gratar 

Ton condimentat la gratar din: ton, patrunjel, menta, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g ton 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mentă verde 1 legătură coriandru verde 1 lingură usturoi pisat 3 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă piper sare   Mod de preparare: Se mixează cu blenderul 1 legătură pătrunjel verde, 1 legătură mentă […]

Peste pane aromat cu bere

Peste pane cu bere blonda 

Peste pane cu bere blonda din: peste, bere, faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod 200 ml bere blondă 150 g făină un ou ulei pentru prăjit sare piper       Mod de preparare: Făina se cerne într-un vas, se adaugă oul, berea, sare şi piper. Se amestecă foarte bine pentru a evita […]

Ton la gratar cu verdeata

Ton la gratar cu verdeata

Ton la gratar cu verdeata din: ton, patrunjel, menta, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ton 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mentă verde 1 legătură coriandru verde 1 lingură usturoi pisat 3 linguri ulei de măsline sare piper 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Se mixează 1 legătură pătrunjel verde, 1 legătură […]

Reteta zilei: Chiftele de peste cu cartofi dulci

Chiftele de peste cu cartofi dulci din: cartofi dulci, ton, ceapa verde, pesmet, oua, ceapa rosie, ardei gras, praf de usturoi, chili, sare, piper, ulei.   Ingrediente:  2 cartofi dulci, cuburi 2 cutii ton in suc propriu ½ ceașca ceapă verde, feliata ½ ceașca pesmet 2 ouă ½ ceașca ceapă roșie 1 ½ cesti ardei […]

File de peste cu fistic

File de peste cu fistic din: peste, unt, fistic, ceapa, vin, salvie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peşte 4 linguri unt 4 linguri fistic o ceapă 200 ml amestec de vin cu apă câteva frunzuliţe de salvie sare piper   Mod de preparare: Untul foarte moale se amestecă bine cu fisticul mărunţit. Se aşază într-o […]

File de peşte impletit cu coaja de portocala si morcovi

Peste cu morcovi si ardei 

Peste cu morcovi si ardei din: peste, morcovi, ceapa, ardei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi peşte (cod) 2 morcovi o ceapă un ardei gras 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Peste cu morcovi si ardei : Se dau morcovii prin râzătoare. Se taie mărunt ardeiul gras, iar ceapa se taie peştişori. Se taie […]

Peste aromat cu legume

Peste aromat cu legume din: peste, morcovi, ceapa, ardei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi peşte 2 morcovi o ceapă albă un ardei gras 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se trec morcovii prin râzătoare. Se taie mărunt ardeiul gras, iar ceapa se taie peştişori. Se taie patru bucăţi hârtie de copt şi […]

Salata crocanta cu rucola si rodie

Salata de ton cu rucola

Salata de ton cu rucola din: ton, rosii, rucola, oua, porumb, ceapa, masline, ulei. Ingrediente: o pungă mică rucola 2 roşii 4 ouă fierte o conservă mică boabe porumb o conservă mare ton în suc propriu o ceapă mare, roşie 20 măsline suc de lămâie, după gust ulei de măsline sare   Mod de preparare: […]

Somon cu sos de mustar Dijon

Somon cu sos de marar

Somon cu sos de marar din: somon, ulei, lamaie, iaurt, marar, capere, parmezan, sare, piper. Ingrediente: lamaie 1 lingură ulei de măsline sare piper 4 fileuri de somon Pentru sos: 200 g iaurt cremos 2 legături mărar verde 1 lingură capere zeama de la o lămâie 50 g parmezan ras 2 linguri ulei de măsline […]

Ton crocant

Ton crocant

Ton crocant din: ton, patrunjel, menta, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ton 1 legătură pătrunjel 1 legătură mentă 1 legătură coriandru verde 1 lingură usturoi 3 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă piper sare   Mod de preparare: Se mixează 1 legătură pătrunjel verde, 1 legătură mentă verde, 1 legătură coriandru verde, 1 lingură […]

Placintele cu somon afumat

Placintele cu somon afumat din: somon, oua, faina, lapte, coriandru, sare. Ingrediente: 500 g somon coriandru 150 ml lapte oua 2 linguri faina sare ulei   Mod de preparare: Se toacă mărunt 500 g somon fără piele şi oase şi se adaugă 3 linguri de coriandru verde tocat, 150 ml lapte şi 2 albuşuri bătute […]

Ton la gratar cu sparanghel

Ton la gratar cu sparanghel din: ton, tarhon, lamaie, sparanghel, sare, piper. Ingrediente: 1 legătură tarhon 50 ml ulei de măsline 1/2 lămâie sare şi piper 4 fileuri de ton sparanghel   Mod de preparare: Se pasează la blerider frunzele de la 1 legătură tarhon cu 50 ml ulei de măsline încălzit uşor. Se strecoară […]

Steak de ton cu salata

Ton proaspat la gratar

Ton proaspat la gratar din: ton, tarhon, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 legătură tarhon 50 ml ulei de măsline 1/2 lămâie sare şi piper 4 fileuri de ton   Mod de preparare: Se pasează frunzele de la 1 legătură tarhon cu 50 ml ulei de măsline încălzit uşor. Se strecoară pasta obţinută, se adaugă sucul de […]

Frittata cu somon

Frittata cu somon

Frittata cu somon din: cartofi, somon, unt, oua, smantana, marar, rucola, sare, piper. Ingrediente: 200 g cartofi albi 100 g somon afumat 50 g unt 6 ouă 50 g smântână 1 lingură mărar tocat frunze de rucola sare de mare piper negru   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă cu sare, […]

Peşte la cuptor, în stil românesc

Peste in stil grecesc

Peste in stil grecesc din: peste, ulei, vin, faina, ceapa, masline, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg peşte 200 ml ulei 150 ml vin alb 50 g făină 100 g ceapă 3 foi de dafin 5 g ienibahar 300 g măsline 200 g lămâie sare şi piper   Mod de preparare: Peştele curăţat de solzi, aripioare, cozi, […]

Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

Tagliatelle cu macrou

Tagliatelle cu macrou din: tagliatelle, macrou, ananas, kiwi, grepfrut, ghimbir, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de macrou 1 pachet de tagliatelle (în două culori) 1 cutie de compot de ananas 1 kiwi 1 grepfrut 5 cm rădăcină de ghimbir boabe de piper roz sare piper mozaic boabe de coriandru seminţe de pin 1 lămâie 1 portocală […]

Salata cu somon si smochine 

Salata cu somon si gorgonzola

Salata cu somon si gorgonzola din: somon, gorgonzola, apio, pere, smochine, nuca. Ingrediente: 400 g somon afumat 300 g gorgonzola 8 tije de apio 400 g somon afumat 300 g gorgonzola 8 tije de apio 2 pere tari 3 smochine miejii de la 4 nuci sare 1/2 linguriţă piper roşu sucul de la o jumătate […]

Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă

Sardele cu ardei

Sardele cu ardei din: ardei, sardele, rozmarin, ulei, masline. Ingrediente: 4 ardei capia 2 căţei de usturoi 1 rămurică rozmarin 8 fileuri de sardele în ulei 3 linguri ulei 20 măsline negre, fără sâmburi sare piper   Mod de preparare: Ardeii se coc, se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie în două. Usturoiul […]

Paste cu ton si scortisoara

Salata de paste cu ton si stafide

Salata de paste cu ton si stafide din: paste, ton, stafide, telina, seminte, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste scurte 1 cutie cu ton mărunţit, în ulei 2 morcovi 1 rădăcină mică de ţelină 1 lingură stafide brune 1 lingură seminţe de floarea-soarelui 1 lingură zeamă de lămâie 1 praf de sare şi piper […]

Cum se prepara Sardine prajite cu midii

Sardine cu stafide

Sardine cu stafide din: sardine, portocale, mustar, stafide, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g sardine 2 portocale 1 lingură muştar Dijon 1 lingură stafide 2 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se curăţă sardinele, se sărează, se prăjesc în ulei şi se scot pe şerveţele absorbante, pentru a înlătura surplusul de […]

Salata delicioasa de peste

Salata de peste cu busuioc

Salata de peste cu busuioc din: hering, ceapa, ardei, masline, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 1 hering afumat 1 hering afumat 1 ceapă roşie mare măsline verzi 1 ardei capia busuioc sare de mare ulei de măsline zeamă de lămâie oţet balsamic   Mod de preparare: Peştele spălat se taie bucăţi potrivite. Ceapa curăţată se taie […]

Salată de ton cu cartofi

Salata cu ton, fasole si masline

Salata cu ton, fasole si masline din: ton, fasole, ceapa, ardei, rosii, masline. Ingrediente: 1 conservă fasole albă 1 conservă fasole neagră 1 conservă mare de ton 2 cepe roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 roşii 2 fire ceapă verde 100 g măsline negre fără sâmburi zeama de la 1 lămâie […]

Salată rapidă din legume asortate

Salata cu legume si ton

Salata cu legume si ton din: castraveti, rosii, masline, oua, ton. Ingrediente: 2 castraveţi 2 roşii 50 g măsline verzi şi negre felii 4 ouă fierte 2 conserve de ton în ulei (suc propriu) 50 g caşcaval tăiat cubuleţe   Mod de preparare: Se spală legumele. Se curăţă castravetele de coajă şi se taie felii. […]

Salata de peste alb

Peste afumat cu sos ragut

Peste afumat cu sos ragut din: peste, praz, ceapa, faina, rosii, morcovi, sare, unt. Ingrediente: 400 g peşte afumat 1 praz 2 cepe 1 lingură de făină 3 morcovi unt 4 roşii 1/8 l supă de găină sare zeamă de lămâie sos Worcestershire   Mod de preparare: Ceapa şi morcovii se curăţă şi se taie […]

Macrou afumat cu rosii

Macrou afumat cu legume

Macrou afumat cu legume din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel, dafin. Ingrediente: 1 batog de macrou afumat 3-4 roşii cherry 500 g ciuperci champignon 1 vânătă 1 morcov 1 dovlecel 2 linguri pastă de tomate piper dafin lămâie   Mod de preparare: Macrou afumat cu legume: Intr-o tigaie se călesc în ulei ciupercile tăiate […]

Bruschete cu ansoa si usturoi 

Bruschete cu ansoa si bucuioc

Bruschete cu ansoa si bucuioc din: paine, ansoa, usturoi, rosii, ceapa, busuioc. Ingrediente: paine neagra ansoa usturoi rosii ceapa busuioc   Mod de preparare: Se prăjesc feliile de pâine neagră, se freacă cu ulei şi se ornează cu un amestec de usturoi pisat, cuburi de roşii, busuioc tocat şi rondele de ceapă verde. Se aşază […]

Macrou cu rosii si ciuperci

Macrou cu rosii si ciuperci

Macrou cu rosii si ciuperci din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel. Ingrediente: 1 macrou afumat 3-4 roşii 500 g ciuperci 1 vânătă 1 morcov 1 dovlecel 2 linguri pastă de tomate piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie se călesc în ulei ciupercile tăiate feliuţe, vânătă, dovlecelul şi morcovul tăiate cubuleţe, după care se […]

Legume la tigaie cu seminte

Tigaie de legume cu peste afumat

Tigaie de legume cu peste afumat din: peste, oua, legume, unt, arpagic, sare, curry. Ingrediente: 250 g peşte afumat 4 ouă 150 g legume congelate unt puţină marinadă (sau apă) frunze de arpagic pătrunjel sare curry   Mod de preparare: Legumele se fierb uşor la foc mic în unt şi puţină marinadă (sau apă) cca […]