retete

Budinca de peste – usor de preparat

Budinca de peste din: cod, ceapa, rosii, ardei, zahar, usturoi, foi de dafin, ulei, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 500 g cod 3 cepe 5-6 roşii 1 ardei gras roşu 1/2 linguriţă zahăr 2-3 căţei de usturoi 2 foi de dafin ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli şi cureţi peştele, […]

Sardele marinate

Sardele marinate

Sardele marinate din: sardele, arpagic, usturoi, tarhon, cimbru, vin, ulei, otet, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de sardele 4 cepe de arpagic 2 catei de usturoi 2 fire de tarhon 1 foaie de dafin 1 crenguţa de cimbru 10 cl. vin alb sec 10 cl ulei de masline 5 cl. otet alb 1 lingurita piper […]

Peste cu varza acra si sos de vin

Peste cu varza acra si sos de vin

Peste cu varza acra si sos de vin din: ceapa, mar, unt, apa, varza, sare, file de peste. Ingrediente varza: 2-3 cepe mici (de arpagic) 1 mar 1 lingura unt topit 300 ml apa 400 g varza murata sare   Ingrediente peste :12 fileuri mici de salau sau merluciu, putina zeama de lamaie, 1 lingura […]

Fish fingers in pesmet

Crochete de peste cu salata verde, porumb si alune

Crochete de peste cu salata verde, porumb si alune din: file de peste, pesmet, sare, piper, salata, porumb, alune, ceapa, lamaie, ulei. Inrgediete: 300 g file de peşte 1 ou pesmet sare piper 1 salată 1 cutie porumb 100 g alune de pădure neprăjit 2 fire de ceapă verde o lămâie 50 ml ulei măsline […]

File de peşte impletit cu coaja de portocala si morcovi

Peste cu morcovi si sos de mustar

Peste cu morcovi si sos de mustar din: morcovi, unt, sare, piper, patrunjel, smantana, mustar, peste. Ingrediente: 1 kg morcovi 20 g unt sare piper 150 ml zeama concentrata de legume 1 legatura patrunjel verde 1 pahar smantana 1 lingura mustar potrivit de iute 600 g peste   Mod de preparare: Se spala morcovii, se […]

Salată cu scrumbie

Scrumbie marinata cu marar

Scrumbie marinata cu marar din: file de scrumbie, ceapa, otet, zahar, piper, marar. Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g) 2 cepe rosii   Ingrediente marinata: 150 ml otet aromat (cu ierburi) 5 linguri zahar 6 boabe piper rosu 1/2 lingurita piper pisat 2 legaturi marar   Mod de preparare Scrumbie marinata cu marar: […]

Rulouri cu file de pastrav

Rulouri cu file de pastrav

Rulouri cu file de pastrav din: oua, faina, lapte, marar, sare, piper, pastrav, branza de vaci, smantana, unt, ceapa, lamaie. Ingrediente clătite: 4 ouă 200 g făină 200 ml apă minerală 100 ml lapte 1/2 legătură de mărar sare piper Ingrediente umplutură: 300 g file de păstrăv 200 g brânză de vaci amestecată cu hrean […]

Merluciu impachetat la cuptor

Merluciu impachetat la cuptor

Merluciu impachetat la cuptor din: merluciu, ceapa, malsine, lamaie, cimbru, ardei, ulei, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 bucăţi merluciu (a câte 250 g fiecare) 1 ceapă 100 g măsline negre 1 lămâie 1 crenguţă cimbru 1 ardei iute 3 linguri ulei sare piper Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline 1 lămâie 10 fire de pătrunjel […]

Peste alb in camasa de branza

Peste alb in camasa de branza

Peste alb in camasa de branza din: file de cod, lamaie, sos, otet, sare, piper, oua, faina,  cascaval, nucsoara, unt. Ingrediente: 4 fileuri de cod (salau, merluciu) 200 g fiecare, cateva picaturi de lamaie cateva picaturi de sos picant -Worchester cateva picaturi de otet sare piper negru 4 oua 2 linguri de faina 125 g […]

Crap la cuptor cu legume

Mancarica de crap

Mancarica de crap din: peste, rosii, ceapa, ulei, cimbru, vin rosu, sare, piper, zahar, faina. Ingrediente : 800 g peste 1 kg de rosii 6 cepe 150 g ulei cimbru 1/2 pahar de vin rosu sare piper 1/2 lingurita zahar 1 lingura faina   Mod de preparare: Se curata pestele, se spala, se zvanta intr-un […]

Peste oriental

Peste oriental

Peste oriental din: peste, ardei gras, lamaie, usturoi, coriandru, masline verzi, ulei de masline, sofran, chimen, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare) 1 ardei gras zeama de la o lamaie 3 catei de usturoi coriandru 12 masline verzi 3 linguri ulei de masline 1 lingurita sofran 2 linguriţe chimen […]

Cod la cuptor cu verdeaţă

Peste alb cu cartofi si mustar

Peste alb cu cartofi si mustar din: cartofi, sare, piper, apa cu vegeta, smantana, mustar, file de cod, lamai, unt, ceapa verde, busuioc. Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert sare piper 350 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat 200 g smantana 1-2 linguri de mustar 6 fileuri de cod sucul unei lamai 30 […]

Peste cu praz la cuptor

Peste cu praz la cuptor

Peste cu praz la cuptor din: praz, unt, sare, piper, smantana, vin, vegeta, mustar, zahar, file de peste, lamaie. Ingrediente : 750 g praz 2 linguri unt sare piper 150 g smantana groasa 1/81 smantana subtire 50 ml vin alb 1 lingurita vegeta 3 linguri mustar zahar 600 g file de peste (salau, merluciu) 2 […]

Pastrav cu lamaie si marar

Pastrav cu lamaie si marar din: marar, pastravi, ulei, condiment universal, condimente pentru peste, lamai, dressing pentru salata. Ingrediente: 1 legătură de mărar 4 păstrăvi 4 linguri de ulei Knorr Delicat condiment universal Knorr Condimente pentru peşte 2 lămâi 2 dressing-uri Knorr Salad Dressing tzatziki   Mod de preparare: Se spală mărarul şi se toacă […]

Peşte la cuptor

Peste (cod) cu cartofi si gogosari, la cuptor

Peste (cod) cu cartofi si gogosari, la cuptor din: cod, gogosari, cartofi, ceapa, usturoi, rosii, sunca, vin, faina, patrunjel. Ingrediente: 700 g cod 3 gogoşari 6 cartofi 3 cepe 3 căţei de usturoi 3 roşii 2 felii şuncă afumată 1 ceaşcă vin roşu 1 legătură pătrunjel 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Speli […]

Retete Peste

Peşte cu legume şi sos de vin

Peşte cu legume şi sos de vin din: peste, dovlecel, ardei gras, telina, ceapa, morcovi, suc de rosii, supa de legume, vin, ulei, unt, sare, piper. Ingredinte: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ţelină 1 ceapă 2 morcovi 200 ml suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml […]

Crap umplut cu orez

Crap umplut cu ciuperci

Crap umplut cu ciuperci din: crap, ciuperci, patrunjel, rosii, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciuperci proaspete 2 leg. Patrunjel 500g rosii 250ml vin alb sec 100 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se curata si se spala bine pestele, apoi se sareaza si se […]

Salau cu sos de usturoi

Fileu de salau cu sos de vin

Fileu de salau cu sos de vin din: fileuri de salau, ceapa, vin, unt, faina, ou, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri salau 1 ceapa 1 pahar vin alb 50g unt 10g faina 1 galbenus ou 200g smântâna 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se ruleaza fileurile, fixându-le cu scobitori. Se […]

Pastrav in sos de Riesling

Pastrav in sos de vin rosu

Pastrav in sos de vin rosu din: pastravi, vin rosu, otet de vin rosu, supa de legume, morcov, ceapa, foi de dafin, ulei, cimbru, patrunjel, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc.) 300ml vin rosu 250ml otet de vin rosu 200ml supa de legume 1 morcov mare 1 ceapa mare 2 foi de dafin […]

Telemea marinată in ulei de măsline şi rozmarin

Marinata de stavrid cu vin

Marinata de stavrid Ingrediente: 1kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 4 cartofii potriviti 2 ardei grasi (rosu si verde) 2 foi de dafin 1 lingura otet 2 linguri zeama de lamâie 100ml vin alb sec 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Stavridul se curata, i se […]

Pastrav cu ardei gras si praz

Pastrav cu ardei gras si praz

Pastrav cu ardei gras si praz Ingrediente: 1 pastrav 300g sare piper 1 lingura zeama lamaie 1 lingura patrunjel tocat 1 catel usturoi 100g ardei gras rosu 1 fir praz subtire 1 lingura ulei masline 1 lingra unt   Mod de preparare: Pestele se spala se condimenteaza (sare, piper, zeama lamaie). Setaie uturoiul in feliute […]

Crap cu rosii la pachet

Crap cu roşii şi lamaie la tava

Crap cu roşii şi lamaie la tava Ingrediente: 1 crap de 2 kg 1 kg roşii 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 lămâie sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli fără să-l tai. Din 1/2 kg roşii faci un pat de felioare de roşii pe care vei aşeza […]

Calcan la grătar cu sos de unt şi ardei copt roşu

Calcan in vin roşu

Calcan in vin roşu Ingrediente: 1 kg calcan 1 ceaşcă vin roşu 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 cuişoare 2-3 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare 500 g cartofi   Mod de preparare: Se curăţă calcanul, se spală bine, se taie bucăţi, se sărează şi se lasă […]

Şalău cu orez in aluat

Şalău cu orez in aluat

Şalău cu orez in aluat Ingrediente aluat : 50 g drojdie 1 ou 1 pahar lapte 1/2 lingură zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar unt topit untură sau ulei făină cît cuprinde   Ingrediente umplutura:1 pahar orez ,2 pahare lapte,1 pahar apă,3 linguri unt,3 ouă răscoapte,500  g şalău,un vîrf de cuţit piper negru,sare.   Mod […]

Salau de Nil cu legume

Şalău cu legume si smantana

Şalău cu legume si smantana Ingrediente: 1 kg şalău 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2-3 boabe ienibahar 3-4 cartofi 2 ouă 1 lingură smîntînă unt 1 linguriţă făină pătrunjel tocat sare zeamă de lămîie sfeclă roşie   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe peştele cu morcovul, ceapa, pătrunjelul şi ienibaharul. Cînd […]

Şalău mic pane

Şalău mic pane

Şalău mic pane Ingrediente: 1 kg şalău mic 2 linguri făină 2 ouă 1 lingură lapte pesmet sare 1 lămîie 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Şalău mic pane: Se curăţă şalăii, se spală, se săreazăşi se lasă să stea o jumă-tate de oră. Fiecare şalău se usucă cu un şervet curat, se dă […]

Crap cu sos caju

Crap cu maioneză

Crap cu maioneză Ingrediente: 1 kg crap zarzavat de supă 3-4 boabe de ienibahar 1 foaie de dafin 1 ceapă sare salată verde   Mod de preparare: Se fierbe crapul împreună cu zarzavatul ca pentru rasol . Se lasă să se răcească în apa în care a fiert, apoi se scoate cu băgare de seamăşi […]

Salata tarama cu pita de casa

Salată de icre din scrumbii sărate

Salată de icre din scrumbii sărate din: icre, ceapa, zeama de lamaie, miez de paine, ulei si sifon. Ingrediente: icre de la o scrumbie 1 linguriţă ceapă rasă zeama de la o jumătate de lămîie miezul de la o felie de franzelă muiat în apă 1/2 pahar ulei 2 linguri sifon   Mod de preparare: […]

Peste cu legume gratinate

Peste pe carbuni

Peste pe carbuni din: peste, verdeturi, apa, sare, ardei, otet. Ingrediente: 2 kg peşte verdeţuri 1 litru apă 1 lingură sare 2 ardei iuţi 1 lingură oţet   Mod de preparare: Se încing cărbunii. Se sparge peştele pe burtă se curăţă de maţe, se spală, se sărează; se aşază şi se acoperă cu căr­buni , […]

File de cod cu bere

Lapti pane

Lapti pane din: lapte de crap, faina, oua, pesmet, sare, piper, patrunjel, unt. Lapţi de crap fripţi Ingrediente: 500 g lapţi crap 2 linguri făină 2 ouă 200 g pesmet sau mălai de porumb sare piper pătrunjel 100 g unt   Mod de preparare: Se crapă peştele pe burtă (dar cel mai simplu găsiţi lapţii […]

Păstrăv afumat şi cartofi

Păstrăv afumat

 Păstrăv afumat Ingrediente: păstrăvi (200 g minimum la bucată dar e mai bun afumat cel mare) sare Mod de preparare: Se spală păstrăvul, se taie pe burtă, se curăţă de toate, mai ales de branhii. Se sărează bine peste tot, se lasă o zi şi o noapte în zeama lui, să se pătrundă se scurge, […]

Pastrav cu miez de nuci

Pastravi cu smantana

Pastravi cu smantana Ingrediente: 5 păstrăvei de 200 g 1 ceaşcă de smântână 50 g unt 1 pahar pesmet 1 ceaşcă de ulei sare (merge şi piper sau paprică, dar ar agresa gustul fin al peştelui nobil)   Mod de preparare: Păstrăveii se grijesc şi se sărează un pic, apoi se lasă să aştepte, un […]