Peşte la cuptor, în stil românesc

Lostriţa de bucovina

Lostriţa de bucovina din: smantana, unt, untura, malai, sare, usturoi verde, patrunjel, peste.   Ingrediente: 1 ceaşcă smântână 6 linguri unt 3 linguri untură 200 g mălai sare 3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel 1,5 kg peşte   Mod de preparare: Se şterge bine peştele cu un şervet având o piele destul de groasă […]

Marinata de peste in otet

Marinata de peste in otet

Marinata de peste in otet din: peste, otet, apa, foi de dafin, ceapa, piper,ienibahar, zeama de lamaie, untdelemn, faina si sare. Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt 1 pahar oţet 5 pahare apă 2 – 3 foi de dafin 2 cepe mari 1 praf piper 1 praf ienibahar 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceaşcă untdelemn […]

Crap polonez

Crap ca la moldova

Crap ca la moldova Ingrediente: 1 crap de 2 kg 6-8 cepe 1 kg roşii 1 ceaşcă untdelemn 1 legătură pătrunjel sare piper 3 pumni de măcriş verde 2 linguri de lapte bătut   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit într-o tavă încăpătoare .Roşiile se taie felioare şi se […]

Crap marinat prajit

Marinata de peste in suc de rosii

Marinata de peste in suc de rosii Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt 2 cepe mari 3 ceşti suc de roşii 1 pahar vin 2 lămâi 4-5 foi de dafin 2 prafuri de piper ulei pentru prăjit 1 linguriţă cu vârf sare faină pentru prăjit   Mod de preparare: Peştele se taie felii groase; se sărează-piperează, […]

Peste copt in paine

Peste pe pat de grau

Peste pe pat de grau Ingrediente: 1 kg grâu (sau arpacaş) 500 g ceapă 2 kg fileuri peşte 1 pahar untdelemn 1 pahar vin alb 500 g roşii sare piper 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă praf de cimbru 1 linguriţă boabe de muştar măcinate   Mod de preparare: Se fierbe grâul (arpacaşul) până se-nmoaie,ceapa se […]

Saramura de caras cu usturoi

Saramura de peste cu verdeturi

Saramura de peste cu verdeturi din: ardei iuti, sare, otet, apa, verdeturi, peste. Ingrediente: 2 ardei iuţi 500 g sare grunjoasă 50 g oţet 1 1 apă verdeţuri (pătrunjel, ţelină, leuştean, cimbru, mărar) 2 kg peşte de apă dulce, de preferinţă peşte alb – bibani de 200-250 g, mârliţe (ştiuculiţe) sau strapazani (şălăiaşi) de 500 […]

Sufle de cod si creveti

Cod cu macaroane şi legume

Cod cu macaroane şi legume Ingrediente: 1 kg file de cod 150 g macaroane 3 morcovi 2 dovlecei 1 ceapă 150 g smântână 1 lingură unt ulei zeamă de la 1 lămâie sare piper 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Speli peştele, îl ungi cu zeama de lămâie amestecată separat cu puţin ulei, […]

Crap pe carton

Crap cu ciuperci

Crap cu ciuperci Ingrediente: 1 crap de 1 kg 750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură bulion 100 ml ulei 1 lămâie 1 pahar cu vin alb sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl presari cu sare şi-l laşi deoparte 10 minute. Decojeşti apoi ceapa şi o toci, […]

Plachie bucovineană

Plachie bucovineană Ingrediente: 800 g crap 500 ml suc de roşii 3 cepe 300 g hribi uscaţi 3 căţei de ustu­roi 200 g margarină 100 ml vin roşu sare piper cimbru 1 legătură pătrunjel 2 linguri pastă de ardei   Mod de preparare: Plachie bucovineană: Cureţi crapul, îl speli şi-l tai bucăţi, cureţi şi ceapa, […]

Pilaf cu peşte

Pilaf cu peşte

Pilaf cu peşte Toci 2 cepe mari, le căleşti puţin, adaugi 3 linguri de bulion, sare, piper, 6 căni şi 1/4 de apă şi laşi să fiarbă. Când apa dă în clo­cot, pui 1 pahar şi jumătate de orez şi 1 kg de peşte sărat, curăţat şi spălat. Laşi să fiarbă 10-15 minute, apoi dai […]

Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză

Peşte umplut cu legume

Peşte umplut cu legume Ingrediente: 2 peşti mari (de câte 1 kg fiecare) 3 morcovi 1 ardei gras roşu 300 g ciuperci cimbru sare oregano condiment tip Vegeta piper 4 linguri ulei de măsline 2 lămâi 200 ml apă   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştii, îi presari foarte bine cu sare şi piper, […]

Reteta peste rasol

Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi

Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi Ingrediente: 1 şalău de 600 g 4 linguri unt 5 cartofi noi 4 morcovi 200 ml lapte 1 lingură de smântână 1/2 linguriţă zahăr sare 1 legătură verdeaţă oţet     Mod de preparare: Cureţi peştele şi-l fierbi timp de 15 minute în apă cu sare […]

Peste cu sos de rosii si galuste de aluat

Peşte cu roşii

Peşte cu roşii Ingrediente: 2 kg peşte 3 cepe ulei 2 linguri bulion 5 roşii 2 linguri făină sare piper 1 lin­gură vin 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli bine, îl porţionezi, potriveşti de sare şi piper. Prăjeşti puţin bucăţile de peşte fără să le rumeneşti şi le scoţi […]

Pastrav in sos de Riesling

Păstrav cu sos fin de unt

Păstrav cu sos fin de unt Ingrediente: 6 păstrăvi 2 lin­guri oţet 3 linguri apă 4 gălbenuşuri 1 şi 1/2 pachete de unt sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi păstrăvii, îi speli, îi usuci pe un şervet special de bucătărie, apoi îi presari cu sare, piper, pui în fiecare câte o bucăţică de […]

Biftec de ton cu sos

Ton in sos de iaurt picant

Ton in sos de iaurt picant Ingrediente: file de ton 6 portii 250 ml iaurt 200 ml lapte de cocos 1/2 lamaie 10 g curry 10 g enibahar pulbere 10 frunze de busuioc 5 catei de usturoi 10 g sare 1 lingura de ulei 5 g sofran 1 legatura de marar 25 g coniac Mod […]

Retete Peste

Peste la sare

Peste la sare Ingrediente: peste (de carne alba) 2 kg sare mare patrunjel   Mod de preparare: Peste la sare: Se curata pestele si se taie capul, se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este total svintat. Se foloseste un vas de yena de marimea cantitatii de peste (2-3 pesti, 1-1,5 […]

Peste cu sos de usturoi

Peste cu sos de usturoi

Peste cu sos de usturoi Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt 1ou 125 ml bere 80 ml ulei de masline 50 g pesmet Ingrediente sos: 2 cartofi mari cruzi curatati de coaja, 4 catei de usturoi, 1 lingura otet alb, sare, piper, […]

Peste cu orez si ciuperci

Peste cu orez si sofran

Peste cu orez Ingrediente: peste 125 g slanina 40 gr unt 3 buc ceapa 4 buc rosii 1/2 lingurita sofran sare piper boia 250 g orez Mod de preparare:   Intr-o cratita cu unt topit se pun slanina taiata in bucatele si cepele tocate marunt. Indata ce incep sa capete o culoare aurie, se pune […]

Cubulete de peste dulci acrisoare

Cubulete de peste prajit

Cubulete de peste prajit Ingrediente: 250 g peste file   1 albus de ou sare cate un varf de cutit de piper negru macinat chimion macinat coriandru 1 lingurita de amidon alimentar 3 linguri ulei Mod de preparare: Pestele se zvanta si se taie in bucati cat sa incapa in gura. Albusul de ou se […]

Cubulete de peste dulci acrisoare

Cubulete de peste dulci acrisoare

Cubulete de peste dulci acrisoare din: biban file, suc de lamaie, sos de soia, otet, sare, piper, coriandru, chimion, ghimbir, zahar, ulei, ou, amidon, morocovi, mazare, ceapa, rsoii.   Ingrediente: 400 gr biban file sucul de la o jumatate de lamaie 2 linguri de sos de soia si doua linguri de otet sare piper alb […]

Rulouri de macrou marinat

Macrou cu mujdei de usturoi si roşii coapte

Macrou cu mujdei de usturoi si roşii coapte Ingrediente: 1 kg macrou congelat 1 căpăţână de usturoi 1 kg roşii ulei sare   Mod de preparare: Decongelezi peştele, îl cureţi, îl speli, îl sărezi şi îl prăjeşti în ulei încins. Pui pe o tavă pui o folie de alu­miniu, presari sare şi coci roşiile. Când […]

File de cod cu bere

Peşte pane cu sos de mustar

Peşte pane cu sos de mustar Ingrediente: 2 kg peşte 250 ml lapte 2 lămâi 5 ouă 200 g făină 150 ml ulei 100 g muştar sare piper   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli bine, îl tai în bucăţi şi îl ţii circa 1 oră în lapte cu sare, piper şi zeama de […]

Heringi marinaresti

Sardele cu ceapa

Sardele cu ceapa Ingrediente: 1 kg sardele 500 g ceapă 3 linguri de oţet făină de grâu sare piper ulei   Mod de preparare: Este o reţetă italiană. Se dau sardelele prin făinăşi se prăjesc în ulei. Ceapa se taie peştişori şi se căleşte puţin, apoi se stropeşte cu oţet, sare, piper şi coriandru. Într-un […]

Friptură mediteraneană de peşte

Peste in ulei cu maioneza

Peste in ulei cu maioneza   Ingrediente: 2 cutii de sardine 1 lămâie 500 g ceapă 200 g măsline oţet sare 2 foi de dafin 1 lingură de zahăr maioneză   Mod de preparare: Peştele se scurge de lichidul din conservăşi se pune pe platou. Se pune ceapa tăiată peştişori şi fiartă cu sare, oţet, […]

Sardine cu sos de hrean

Peste cu sos unguresc

Peste cu sos unguresc   Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 1 ardei verde 2 roşii 2 cartofi 200 g arpagic 200 g suc de roşii sau 2 linguri de bulion 1 lingură de făină de grâu sare piper boia dulce   Mod de preparare: Se curăţă toate, se călesc în ulei, apoi se adaugă puţină […]

Peste cu capac de zarzavat

Peste cu capac de zarzavat Ingrediente: 200 g unt 800 g filé de şalău 1 ceapă roşie 1 ardei 1 lămâie 1/2 de ţelină rasă 1leg. ceapă verde sare delicat piper capere 1 legătură de pătrunjel verde   Mod de preparare: Peste cu capac de zarzavat: Se topesc 100 g unt şi când este încins […]

Peşte cu lamaie şi garnitură de legume la cuptor

Peşte cu lamaie şi garnitură de legume la cuptor

Peşte cu lamaie şi garnitură de legume la cuptor Ingrediente: 1 kg file de merluciu 3 lămâi 3 linguri zahăr 100 g margarină condimente pentru peşte 3 cartofi 3 morcovi 1 ţelină 400 g mazăre verde sare piper 1 pahar vin roşu ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli bucăţile de peşte, le ungi […]

Şalău rasol cu piure de legume

Şalău rasol cu piure de legume

Şalău rasol cu piure de legume Ingrediente: 1 şalău (de circa 600 g) 1 kg cartofi 1/2 căpăţână de usturoi 2 morcovi 1 ţelină 1 legă­tură mărar sare ulei 1/2 lamaie 5-6 măsline pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi bine şalăul (fără să-i îndepărtezi capul), îl speli, îl presari cu puţină sare şi-l laşi […]

Pasta de siliotca

Pasta de peste afumat

Pasta de peste afumat Ingrediente: 250 g peşte afumat 250 g cartofi fierţi pasaţi 150 g smântână groasă sare piper delicat zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Se amestecă toate la un loc, după care se aşează într-o tavă de chec tapetată cu celofan. Aceasta se dă la frigider timp de trei […]

Păstrăv afumat şi cartofi

Pastrav umplut

Pastrav umplut Ingrediente: 6 păstrăvi 2 linguri de oţet 2 căţei de usturoi 2 fire de usturoi verde 2 fire de ceapă verde 1 ou 2 linguri de orez fiert 4 linguri de ulei 2 fire de pătrunjel 2 fire de ţelină 50 g unt 200 g hribi sare piper   Mod de preparare: Peştele […]

Macrou pe pat din legume

Macrou pe pat din legume

Macrou pe pat din legume din: macrou, morcov, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, ardei gras, cartofi, rosii, ulei, vin alb. Poate te intereseaza si: Macrou cu legume si verdeata Macrou cu legume si boia Macrou cu legume si paste   Ingrediente: 1,2 kg macrou 1 morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 ceapă 3 căţei de […]

Rulouri de macrou marinat

Macrou cu zeama de lamaie

Macrou cu lamaie Ingrediente: 5 bucăţi de macrou 4 linguri de ulei 150 ml apă sare piper delicat zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Macroul se curăţă, se spalăşi se sărează, apoi se stropeşte cu oţet, după care se lasă să stea timp de două ore şi se clăteşte la jet de […]