Ştiucă umplută

Ştiucă umplută ca la Maliuc

Ştiucă umplută ca la Maliuc Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2kg) 3 ouă 1 leg. pătrunjel 1 leg. mărar 4-5 căţei usturoi 50 ml ulei 50 ml apă minerală 2-3 roşii l lămâie sare piper   Mod de preparare: Se taie ştiuca la ceafa şi pe late­rale şi se jupoaie pielea, cu grijă la aripioare, până […]

Macrou cu struguri

Macrou cu struguri

Macrou cu struguri Ingrediente: 4 macrouri 1 ceapă potrivită 500g struguri albi 100 g miez de nucă 2 linguri smântână 50ml ulei 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală, se scurge de apă, se .şterge cu şerveţele şi se condimentează. Se prăjeşte în ulei până se pătrunde bine şi […]

Macrou in folie

Macrou in folie din: macrou, morcovi, ceapa, unt, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 macrouri 4 morcovi 2 cepe 30g unt 100 ml smântână 4 lin­guri ulei sare piper   Mod de preparare: Macrou in folie: taie legume curăţate în cubuleţe cât mai mici. Se călesc în unt şi înainte ca ceapa să se îngălbenească, […]

Cum se prepara Macrou cu rondele de ceapa si lamaie la cuptor

Macrou cu ceapă la cuptor

Macrou cu ceapă la cuptor Ingrediente: 1 kg macrou 6 cepe potrivite 2 morcovi potriviţi 1 pahar vin alb 1 pahar ulei l-2 foi de dafin 3-4 linguri 1 linguriţă piper boabe sare   Mod de preparare: Se taie fiecare macrou în 3-4 bucăţi, se spală bine şi se lasă să se scurgă de apă. […]

File de biban pane

File de biban pane

File de biban pane Ingrediente: 400g file de biban 2 ouă 3-4 linguri făină 1 lămâie 2 roşii sare piper   Mod de preparare: Fileurile de biban curăţate de eventuale oscioare, spălate şi scurse de apă se presară cu sare şi piper şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se trec apoi printr-un amestec de […]

Caras in sos

Caras in sos

Caras in sos din: carasi, vin, otet de vin alb, zahar, rosii in bulion, smantana, ulei, unt, usturoi, foi de dafin, sare, piper. Poate te intereseaza si Bors de caras Ingrediente: 2 caraşi 250ml vin alb l/2 pahar oţet de vin alb l lingură zahăr 1 kg roşii (3 cutii roşii în bulion) 200g smântână […]

Ciorba de perisoare din peste (cod)

Ciorbă cu perişoare de peşte si gris

Ciorbă cu perişoare de peşte din: peste, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, zarzavat, rosii, cartofi, sare, piper, ulei, otet, verdeata.   Ingrediente: 1 peşte indigen de circa 1 kg (indiferent de specie) 1 morcov 1-2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 linguri zarzavat la borcan sau 1 lingură pastă de ardei 2 roşii din conservă […]

Cod cu fasole verde şi ceapă caramelizată

Cod cu fasole verde şi ceapă caramelizată

Cod cu fasole verde şi ceapă caramelizată Ingrediente: 700g file de cod 400g fasole ver­de 2 cepe mari 1lingură pastă de tomate l linguriţă pastă de ar­dei dulce 1lămâie 150ml ulei 1leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparate: Se curăţă peştele, se spală, se scurge şi se şterge cu şerveţele. Se presară cu sare […]

Păstrăv cu sos de lamaie

Păstrăvi cu smantana la cuptor

Păstrăvi cu smantana la cuptor din: pastravi, smantana, ulei, ceapa, usturoi, marar, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 6 păstrăvi miri 400g smântână 100ml ulei 1 ceapă mică l căţel de usturoi 1 leg. mărar lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se scurge bine de apă. Se presară cu sare […]

Rulada de somon cu sparanghel

Ruladă de somon şi spanac

Ruladă de somon şi spanac Ingrediente: 400g file de somon proaspăt l,2kg spanac verde 200g cremă de brânză Mascarpone 1 leg. ceapă verde 2 ou 4 linguri pes­met 50ml ulei 1 lămâie 7-8 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine spana­cul, se scurge de apă şi se […]

Peste cu garnitura de legume

Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi

Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi Ingrediente: 3 fileuri de cod (circa 1 kg) 4 morcovi 4 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă făină 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă margarină sare 1 lămâie pătrunjel verde pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi 3 morcovi şi toţi cartofii şi îi pui […]

Peste pane cu legume la cuptor

Peşte aromat cu legume la cuptor

Peşte cu legume la cuptor Ingrediente: 1 kg peşte macrou 4 morcovi 4 cepe 1 pahar vin alb 1/2 l suc de roşii sare după gust piper o foaie de dafin făină ulei 1 lămâie   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai felii cam de 5 cm, îl sărezi, îl dai prin făină albă […]

Păstrăv cu măsline în sos de roşii

Păstrăv cu măsline in sos de roşii şi lămai verzi

Păstrăv cu măsline in sos de roşii şi lămai verzi din: pastravi, masline verzi, ceapa verde, ulei, pasta de tomate, usturoi, lamaie verde, rozmarin, sare, piper.   Ingrediente: 4 păstăvi (250g/buc) 150g măsline verzi 150g măsline ne­gre 1 leg. ceapa verde 50ml ulei l lin­gură pasta de tomate 2 căţei de usturoi 2 lămâi verzi […]

Crap in sos de vin

Crap cu vin negru si ciuperci

Crap cu vin negru Ingrediente: 1 crap 1 linguriţă de sare 75 ml ulei 200 ml vin negru 1g piper roşii sau 200 ml de bulion 200 g arpagic 200 g ciuperci umplute cu roşii   Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spalăşi se taie în bucăţi. Se săreazăşi se aşează într-o tavă cu […]

Ştiucă in sos de stafide

Ştiucă in sos de stafide

Ştiucă in sos de stafide din: stiuca, dovlecei, ceapa verde, stafide, ardei gras, ulei, lamaie, foaie de dafin, pasta de tomate, sare, piper.   Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2 kg) 6 dovlecei 1 leg. ceapă verde 100g stafide 1 ardei gras 100ml ulei 1lămâie 1foaie de dafin 1 lingură pastă de tomate sare piper   […]

File de cod cu cartofi si telina

File de cod cu cartofi si telina

File de cod cu cartofi si telina Ingrediente: 8 fileuri de cod 4 cartofi fierţi în coajă 1 ţelină rasă fin 200 g smântână 200 g maioneză 100 g supă concentrată 1 legătură de ceapă verde 1 jumătate de lămâie sare piper 2 linguriţe de muştar 2 linguriţe de oţet 2 linguri de ulei de […]

Peşte inăbuşit

Peşte inăbuşit cu fennel şi curry

Peşte inăbuşit cu fennel şi curry din: dorade, fenel, praz, lamaie, unt, curry, sare, piper, anason.   Ingrediente: 2 dorade regale medii (lup de mare, barbun, chefal) bulb fen­nel mare 2 fire praz 1lămâie 100 g unt 100 ml 2 linguri de curry sare grunjoasă piper alb anason   Mod de preparare: Se taie lămâia […]

Crap in crustă de susan cu sos de rodii şi mere

Crap in crustă de susan cu sos de rodii şi mere

Crap in crustă de susan cu sos de rodii şi mere Ingrediente: 7 fileuri de crap (circa 250g/ buc.) 100g făină 2 ouă 100g seminţe de susan 2 rodii 2 tul­pini de telină 4 mere 100g unt 300ml ulei pentru prăjit 1 lămâie 1 lingură zahăr 1 lin­guriţă rasă busuioc uscat sare piper   Mod […]

Crap umplut cu mar

Retete gustoase: Crap umplut

Crap umplut Ingrediente: 1 crap mare 1 pahar de ulei 2 cepe 50 g stafide piper sare 1 măr 50 g nuci măcinate icrele de la crap 1 jumătate de franzelă 1 pahar cu lapte 1 castravete murat 4-5 măsline 1 pahar de vin   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se stropeşte cu zeamă […]

Crap cu ciuperci la cuptor

Crap in folie cu ciuperci

Crap in folie cu ciuperci din: crap, ciuperci, lamaie, ulei, patrunjel, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciu­perci proaspete 1leg.lămâie 50ml ulei 1 pătrunjel 1 leg. ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală, se scurge bine de apă […]

Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry

Scrumbii la cuptor

Scrumbii la cuptor Ingrediente: 6 scrumbii 1 lămâie 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se spală şi se zvântă cu un şervet. Se pre­sară cu condimente şi se lasă 30 de minute la rece. Se stropesc apoi cu zeamă de lămâie în in­terior şi se învelesc, […]

Peşte cu legume si masline la cuptor

Peşte cu legume si masline la cuptor

Peşte cu legume la cuptor din: cod, lapte, ceapa, morcovi, ardei grasi rosii, masline, orez, cartofi fierti, ciuperci, ulei, vin, apa, pipper, sare, foi  de dafin, condimente.   Ingrediente: 1,5 kg cod (sau orice alt peşte) 1/2 l lapte 2 cepe mari 2 morcovi 2 ardei graşi verzi 2 roşii 4 roşii mari (sau 2-3 […]

Pastrav cu sos de vin si ciuperci

File de păstrăv

File de păstrăv Ingrediente: 800g file de păstrăv 2 ardei graşi verzi 5 morcovi 200g mazăre ver­de 200g fasole verde 200g migda­le sărate ulei sare piper curry   Mod de preparare: Se stoarce zeama unei lămâi şi se pune într-un vas pe foc cu o linguriţă de făină, o lin­guriţă de zahăr, sare, piper. Se […]

Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie

Peşte cu scordolea de cartofi şi nuci

Peşte cu scordolea de cartofi şi nuci Ingrediente: l kg peşte 400g cartofi 1căpăţână usturoi 20 nuci 100ml ulei 1lingură oţet de mere sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală bine, se taie în bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu sare şi piper. Separat, se pun la […]

Salau cu midii si ciuperci

Şalău cu mujdei verde

Şalău cu mujdei verde Ingrediente: 1 şalău cam de lkg 200 ml lap­te bătut (sau iaurt) 2 leg. usturoi verde l/2 leg. pătrunjel 2-3fire tarhon 10 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se sărează şi se lasă 1 oră la frigider, după care se pune pe grătarul cu cărbuni până […]

Peste la disc cu patrunjel si busuioc verde

Păstrăv cu pesmet si susan

Păstrăv cu pesmet si susan Ingrediente: 2 păstrăvi 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri făină 2 linguri susan sare ulei 1 lămâie 1 legătură de mărar pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi bine păstrăvii, îi speli cu apă rece, îi usuci cu un şervet, îi presari cu sare şi îi laşi ast­fel 30 […]

retete

Hering afumat pe turtiţe de cartofi

Hering afumat pe turtiţe de cartofi din hering afumat, lamaie, ierburi aromate, lapte, cartofi, oua, frunze de salata, rosii, ardei grasi, sare si piper. Ingrediente: 400g hering afumat lămâie 2 linguri ierburi aromate (pătrunjel, mărar, tarhon 500ml lapte 800g cartofi 3 ouă l50g unt frunze de salată verde 4 roşii 2 ardei graşi (verde şi […]

File de peşte la cuptor cu smântână

File de peste cu smantana

File de peste cu smantana Ingrediente: 4 fileuri de peşte 4 linguri făină 1 linguriţă boia 2 linguri smântână 2 caş ras 2 căţei de usturoi 1 ceapă verde puţin ulei zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Stropeşti fileul de peşte cu zeamă de lămâie, îl laşi aşa timp de 10 şi îl […]

Fileuri de pastrav picant la gratar

File de păstrăv cu ciuperci şi sos alb

File de păstrăv cu ciuperci şi sos alb Ingrediente: 12 fileuri de păstrăv 100ml vin alb sec 1 morcov potrivit 800g ciuperci proaspete 200g unt 2 linguri pesmet 100g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: Se spală fileurile de păstrăv, se lasă să se scurgă de […]

Macrou la tigaie cu salsa de portocale

Macrou a la Napoli

Macrou a la Napoli Ingrediente: 800g macrou afumat 500g macaroane 600ml suc de roşii 3 linguri bulion 100g pesmet 100g caşcaval 100g unt l leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală mai mare apă cu 1 linguriţă sare. Când apa începe să fiarbă în clocote, se pun macaroanele […]

Rulouri de stavrizi a la Russe

Rulouri de stavrizi a la Russe

Rulouri de stavrizi a la Russe Ingrediente: 12 stavrizi mici (circa 150g/bucata) 100g cartofi 150g mazăre l00g morcovi 1ceapă potrivită 100 ml ulei 4 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar 2 ouă 4 castraveciori muraţi 1 leg. pătrunjel 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi […]

File de cod cu bere

Şalău pane cu mujdei

Şalău pane cu mujdei Ingrediente: l,2kg file de şalău 250nd ulei pentru prăjit 200g făină 2-4 linguri lapte 3 ouă 1 lămâie 1 linguriţă rasă cimbru sfărâmat mărunt un vârf de cuţit praf de copt 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Din făină, gălbenuşuri, cimbru, praf de copt, lapte şi un pic […]