Crap umplut cu nuci

Crap gătit chinezeşte

Crap gătit chinezeşte Ingrediente: 500 g crap 3 ouă 5 linguri făină 400 ml oţet 300 ml ulei 1ceapă mare 200 g pastă de tomate 50 ml sos de soia 1 linguriţă salute uscată 1 linguriţă pastă de ardei iute 40 g gem de prune 2 linguri­ţe zahăr 5 ml oţet balsamic   Mod de […]

Şalău pe pat de spanac

Şalău pe pat de spanac

Şalău pe pat de spanac Ingrediente: 800g file de şalău 500g spanac 500ml lapte 1 ceapă 200g unt 100ml sos de soia 1 căpăţănă usturoi 1 lămâie 1 ardei iute sare piper   Mod de preparare: Şalăul se filetează şi se ţine aproximativ 1 oră în lapte. Se şterge, se sărează, se piperează şi se […]

Somon la gratar cu avocado

File de somotei cu sos de morcovi şi portocale

File de somotei cu sos de morcovi şi portocale Ingrediente: 400g file de somotei (2 bucăţi) 200 g morcovi 2 portocale 50ml lichior de caise 50g unt zeama de la 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Fileurile de somotei se prăjesc la grătar. Sosul de morcov şi por­tocalele se prepară în modul următor: […]

Merluciu cu spanac

File de merlucius cu sos alb si porumb dulce

 File de merlucius cu sos alb si porumb dulce Ingrediente: 250g merlucius file 200ml smân­tână 200ml iaurt gros 100g lămâie 20g piper boabe 2 foi de dafin 30ml oţet 1 leg. mărar 270g porumb dulce conservat   Mod de preparare: Se pune apă la fiert, cu foi de da­fin, boabe de piper, oţet şi sare. […]

Salata cu hamsii marinate

Rulouri cu hamsii

 Rulouri cu hamsii Ingrediente: 500g hamsii sărate  2 ouă 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri de apă 2 linguri oţet   Mod de prep[arare: Se face un aluat din faină, margarină, apă şi oţet. Este bine să se prepare cu o zi înainte şi să se ţină la rece. Se face o foaie […]

Scrumbie de mare

Scrumbie la gratar cu sos de smantana

Scrumbie la gratar cu sos de smantana din: scrumbii, usturoi, smantana, zeama de lamaie, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 4 scrumbii (circa 250g/bucata) 6 căţei de usturoi 300ml smântână 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare Scrumbie la gratar cu sos de smantana: Se curăţă peştele se spală […]

Crochete picante de peste cu curry

Reteta crochete de peste

 Reteta crochete de peste Ingrediente: 600g file de crap 4 felii franzelă 50ml lapte 2 ouă 1 linguriţă boia de ardei dulce 2 linguri făină 3 linguri pesmet 1lămâie 200ml ulei leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă fileul, se spală şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se […]

Reteta macrou la cuptor

Reteta macrou la cuptor

Reteta macrou la cuptor Ingrediente: 1 macrou 2-3 cartofi 1 lămâie ulei sare piper foi de dafin 1 salată 1 gogoşar în oţet 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 castravete acru   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine macroul şi-l pui într-o tavă cu puţin ulei şi 1 ceaşcă de apă. Cureţi morcovul, […]

Pasta de somon cu vin

Pasta de somon – reteta gustoasa

Pasta de somon din: somon afumat, smantana, lamaie, marar, sare. Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt esențiali pentru sănătatea inimii, ajutând la reducerea inflamației, a tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol LDL (colesterolul “rău”). De asemenea, au un […]

Crap pane in aluat de bere

Crap pane in sos de hrean

Crap pane in sos de hrean Ingrediente: 800g file de crap 100g făină 2 ouă 150g pesmet 250ml ulei 1lămâie sare piper Ingrediente sos: rădăcină de hrean potrivită ,150ml smântână ,1 leg. ceapă verde ,2 ouă fierte , sare, piper.   Mod de preparare: Se curăţă fileul de crap, se spală, se şterge cu un […]

Rulouri de macrou

Rulouri cu macrou

Rulouri cu macrou Ingrediente: 8fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde 2 portocale 1 lingură orez 50g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1 lămâie 150ml ulei leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte apoi în 50ml ulei, la foc mic, 3-4 […]

Macrou cu ciuperci si vinete

Frigarui de somn

 Frigarui de somn Ingrediente: 800g file de somn 2 fire de praz 4 roşii mari 2 linguri sos de soia 2 linguri zeamă de lămâie 200ml vin alb sec 2 căţei de usturoi foaie de dafin rămurică rozma­rin 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă fileul de pieliţe şi de eventualele […]

Crap prajit picant

Crap cu sos si cascaval

Crap cu sos si cascaval Ingrediente: 1 crap de 1 kg l/2 pahar oţ et 100ml vin îndulcit cu puţin zahăr 1pahar ulei l kg roşii 1pahar smântână 200g caşcaval 1lingură unt topit 50g unt 1ceapă 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Peştele curăţat şi spălat se pre­sară cu sare şi […]

Păstrăvi inecaţi in sos

Pastrav in sos de vin rosu

Pastrav in sos de vin rosu Ingrediente: 4 păstrăvi (250g/buc.) 100rnl vin roşu 250ml oţet de vin roşu 200ml supă de legume 1 morcov mare 1 ceapă mare 2 foi de dafin 50ml ulei 1linguriţă rasă cimbru pisat 1 leg. pătrunjel 4 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se […]

Macrou cu ciuperci

Macrou cu ciuperci

 Macrou cu ciuperci Ingrediente: l kg macrou 400g ciuperci l50ml ulei 2 linguri făină 150g caşcaval 1 cană vin alb 200g smântână 3 gălbenuşuri l lămâie sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de vinişoare, se îndepărtează capul, se spală, se sărează şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se prăjeşte în 100g […]

Macrou afumat cu maioneza

Macrou afumat cu maioneza Ingrediente: 1 macrou afumat 500g cartofi fierţi în coajă 1 ou 250g maio­neză 2 linguriţe usturoi pisat 1 linguriţă miere 8-10 măsline 1 leg. pătrunjel verde sau mărar to­cat sare piper   Mod de preparare: Macrou afumat cu maioneza: Peştele se desface în şuviţe sau în cubuleţe, cartofii se taie în […]

Stiuca cu legume

Stiuca in sos de rosii

Stiuca in sos de rosii Ingrediente: 1ştiucă (circa lkg) 400 g roşii 1 lingură bulion 1ceapă mare 50g unt l lingură zahăr 2 căiei de usturoi leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se toacă mărunt ceapa, apoi se căleşte în unt, la foc potrivit, 2-3 minu­te. Se adaugă […]

Peste imbracat in felii de castraveti

Peste imbracat in felii de castraveti

 Peste imbracat in felii de castraveti Ingrediente: 2,5 kg peşte (şalău, somon, ştiucă) 30ml ulei de floarea soarelui 2 foi de dafin 2 ardei întregi 1lămâie 300ml vin alb 25g gelatină 4 castraveţi sare piper mărar verde . Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi, se spală şi se elimină intestinele. Se lasă peştele […]

Crap pane in aluat de bere

Crap pane cu pasta de usturoi

 Crap pane cu pasta de usturoi Ingrediente: 800 g file de crap căpăţână de usturoi 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet 200 g smântână 200 ml ulei lămâie sare pipei   Mod de preparare: Se spală peştele, se scurge de apă, se şterge şi se condimen­tează. Se trec fileurile de crap prin făină, […]

Crap in sos de vin

Crap cu vin si arpagic

Crap cu vin si arpagic Ingrediente: 1kg crap românesc 100ml ulei 100g ceapă 200rnl vin roşu 500g arpagic 300g ciuperci 1lingură făină 1lingură ulei zeamă de peşte sare piper   Mod de preparare: Se încinge uleiul şi se pune ceapa, tocată mărunt, la călit, lăsând-o să se înmoaie fără să se rumenească. Se pune dea­supra […]

Păstrăv cu sos de lamaie

Pastrav infasat

 Pastrav infasat Ingrediente: 4 păstrăvi 12 bureţi arpagic 2 mere 4 ramuri de mentă pentru decor sucul unei lămâi 12 felii subţiri de şuncă afumată sau bacon 450g paste 1lingură ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştii şi se spală bine cu apă fierbinte sărată în cavita­tea abdominală. Se condimen­tează […]

Sibas marinat

Peste marinat

 Peste marinat Ingrediente: 4 peşti (crapi) 4-5 cepe 2-3 lin­guri oţet de vin 2-3 linguri maio­neză 1 linguriţă boabe de muştar sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează şi se spală bine cu apă rece. Scurs bine de apă, se dă prin faină, se sărează şi se piperează după […]

Macrou cu legume la cuptor

Macrou cu legume la cuptor din: macvrou, morcov, conopida, gulii, telina, cascaval, oua, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 bucăţi macrou 200g morcov 200g conopidă 200g gulii 200g ţelină 100g caşcaval 4 ouă 100g unt l leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Macrou cu legume la cuptor: Se curăţă peştele, se spală şi […]

Salau gratinat

Salau gratinat

 Salau gratinat Ingrediente: l kg file de şalău 200g caşcaval 20g smântână 2 ariei graşi medii 2 cepe medii 2 cătei de us­turoi 2 lămâi 50ml ulei 50g unt 1 lingură pesmet leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă fileurile de şalău şi se taie în cubuleţe de circa 2cm. Se pun […]

Medalion de somn in sos de capere

Medalion de somn cu ceapa

 Medalion de somn cu ceapa Ingrediente: 1 somn mic (1,5 kg) 2 cepe mari 70 ml ulei 4 căţei de usturoi foaie de dafin linguriţă boia de ardei dulce 4 roşii mijlocii 200ml vin alb sec lămâie leg. pătrunjel ardei iute verde mic linguriţă piper boabe (8-10 boabe) sare   Mod de preparare: Se curăţă […]

Heringi marinaresti

Heringi marinati

Heringi marinaţi din: heringi, vin alb sec, otet, ceapa, morcov, usturoi, sare grunjoasa, piper boabe, foi de dafin, cimbru, cardamom, salvie. Poate te itnereseaza si Salata cu peste marinat Ingrediente: 4 heringi 1 cană vin alb sec 1 păhărel oţet 3 cepe 1 morcov 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare grunjoasă l lingură piper boabe […]

Rulada de somon cu sparanghel

Rulada de somon cu urda si andive

 Rulada de somon cu urda si andive Ingrediente: 400g file de somon afumat 300g urdă proaspătă 500g andive lămâie l00ml ulei de măsline 1leg. mărar linguriţă rasă chimen măcinat sare piper Mod de preparare: Se amestecă într-un castron urda cu ceapa dată pe răzătoarea mică. Se adaugă chimenul măcinat, coaja de la jumătate de lămâie, […]

Peste cu legume gratinate

Peste cu legume

Peste cu legume Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 200g cono­pidă 2 morcovi mari 4 castraveţi 150ml vin alb sec 2 linguri făină 3 linguri oţet leg. pătrunjel linguri ulei căţel usturoi sare piper   Mod de preparare: Se desface conopida în buche­ţele mici şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se […]

Crap pe carton

Crap cu coacaze

 Crap cu coacaze Ingrediente: 4 bucăţi de crap 200g coacăze ceapă medie 2 căţei usturai 50g unt lingură zahăr 15 ml vin alb sec 1 leg. pătrunjel 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras sare piper     Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală bine în apă rece şi se […]

Pastrav cu sos de vin si ciuperci

File de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac

 File de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac Ingrediente: 8 fileuri de păstrăv 250g ciuperci 250g spanac 300ml supă de pui (cub) I00g unt 1 ceapă mică 2 linguri mălai 150g smântână u n vârf de cuţit nucşoară sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală ciupercile, apoi se toacă cât […]

Sos de capere pentru peste

File de salau cu masline

 File de salau cu masline Ingrediente: 800g file de şalău 1 ceapă mij­locie 2 roşii medii 100g măsline negre 150ml vin alb sec 150ml ulei (pref. măsline) 2 căţei de us­turoi 500ml supă de peşte 4 linguri făină 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă […]

Cubulete de crap cu dovlecei

Batog de crap cu sos de telina

Batog de crap cu sos de telina Ingrediente: 800g batog de crap 1 ceapă mică 400ml lapte 4 tulpini de ţelină 1 foaiede dafin 200g smântână 1 kg ceapă verde 400g cartofi 1 lingură făină 10 boabe de piper 1 leg. pătrunjel sare   Mod de preparare: Batog de crap cu sos de telina: Se […]