File de pastrav la gratar

Pastrav la gratar

Pastrav la grătar Cureţi cu mare grijă păstrăvul (căci este fraged) atât la exterior, cât şi în inte’ior. îl ungi bine cu untdelemn şi apoi coci întreg sau tăiat în bucăţi pe un grătar dublu ca să nu se usuce prea mult. Infăşori păstrăvul în hârtie perga­ment (sau în orice hârtie mai groasă) unsă bine […]

Peste cu kaizer la cuptor

Peste cu kaizer la cuptor Ingrediente: 2-3 peşti (de preferinţă şalău, cod) în funcţie de numărul mesenilor kaizer 1-2 linguriţe ulei muştar boia piper sare zeamă de lămâie sau mujdei de usturoi   Mod de preparare: Peste cu kaizer la cuptor: Pe o foaie de alu­miniu pui câteva picături de ulei, un strat de felioare […]

Crap in sos de roşii cu caşcaval

Crap cu sos de rosii

 Crap cu sos de rosii Ingrediente: 2 crapi de mărime potrivită 100 ml ulei 2 cepe 500 g bulion 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Peştele curăţat şi spălat îl tai în bucăţi pe care le ştergi cu un şervet şi le prăjeşti în uleiul încins. Rume­neşti în ulei ceapa tăiată […]

Piftie de peşte

Piftie de peşte

Piftie de peşte din: peste, morcovi, boabe de piper, foi de dafin, condimente, gelatina. Poate te intereseaza si Piftie de pasare cu legume Ingrediente: peşte (macrou) morcovi boabe de piper foi de dafin condimente gelatină   Mod de preparare: Tai morcovii rondele şi îi pui la fiert împreună cu piperul, foile de dafin şi condimentele. […]

Peste la gratar

Peşte prajit cu sos de rosii

Peşte prajit cu sos de rosii Ingrediente: 1 kg peşte 4-5 cepe 2 ardei graşi 3-4 roşii sare făină ulei piper măcinat cimbru mărar pătrunjel   Mod de preparare: Peştele curăţat şi spălat îl porţionezi, îl sărezi şi tăvăleşti fiecare bucată prin făină şi o prăjeşti pe ambele părţi. In uleiul rămas de la prăjirea […]

Retete Peste

Peşte cu garnitură de cartofi si salată

Peşte cu garnitură de cartofi si salată Ingrediente: un peşte de mărime potrivită 1 salată verde 2 cartofi ulei 1 lămâie 1 lingură zeamă de lămâie 1 legă­tură mărar 1 legătură pătrunjel sare mălai   Mod de preparare: Peşte cu garnitură de cartofi si salată: Cureţi şi speli bine peştele, apoi îl usuci cu un […]

Aperitiv cu somon si caviar

Racituri de peşte

Racituri de peşte din: peste, morcov, boabe de piper, sare. Poate iti place si Răcituri de porc Ingrediente: 1 kg peşte 1/2 kg morcov boabe de piper sare   Mod de preparare: Pui la fiert în apă rece cu sare şi boabe de piper peştele bine curăţat ş tăiat bucăţi. Separat, fierbi rrorcovul bine curăţat. […]

Cum se prepara Tartar de somon cu măr verde

Cum se prepara Tartar de somon cu măr verde (video)

Cum se prepara Tartar de somon cu măr verde Retete video:     Pofta buna!         poate iti place si: Tartar de ton cu castravete   Tartar de ton cu castravete din: ton, castravete, capere, otet, ulei, busuioc, ardei, patrunjel, piper, marar, lamaie. Ingrediente: 500 g ton 1 castravete murat 2 linguri de […]

Aperitive cu somon si caviar

Aperitiv cu pateu de peşte

Aperitiv cu pateu de peşte Ingrediente: 1/2 kg păstrăv 100 g unt sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Pentru floricele faci un aluat de clătite fără zahăr, dar puţin mai gros, ca la clătite. îţi trebuie şi o formă specială pe care întâi o laşi să se încălzească în ulei şi apoi […]

File de cod cu spanac

File de cod cu spanac

File de cod cu spanac Ingrediente: 3 bucăţi file de cod 1 kg spanac 3 ouă caşcaval ras 2 cepe 2 căţei de usturoi margarină pentru uns zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Stropeşti peştele cu zeamă de lămâie, îl rulezi şi îl fixezi cu scobitori, apoi il dai la cuptor pentru 5-10 […]

Păstrăv cu sos de lamaie

Păstrăv cu sos de unt si patrunjel

Păstrăv cu sos de unt si patrunjel Ingrediente: 1 păstrăv 2 linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel sucul unei lămâi sare piper   Mod de preparare: Cureţi păstrăvul foarte bine atât la interior, cât şi la exterior şi-l tai apoi in bucăţi mai mici, înlăturând capul şi coada, freci bucăţile […]

Macrou in sos de rosii

Macrou in sos de rosii

Macrou in sos de rosii Ingrediente: 4 bucăţi macrou 5-6 roşii 5-6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper condimente ulei 2-3 linguri făină   Mod de preparare: Macroul curăţat şi spălat îl tai în bucăţi de 3-4 cm. Le sărezi, le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă cu ulei. Opăreşti roşiile, […]

Stiuca umpluta la tava

Stiuca umpluta la tava

Stiuca umpluta la tava Ingrediente: 1 ştiucă umplută 200 g ulei 50 g apă Mod de preparare: Preparăm ştiuca umplută ca mai sus, o legăm cu aţă, o ungem cu ulei şi presă­răm uşor cu făină. Apoi, într-o tavă lungă cît ştiuca turnăm ulei mult (200 g), adău­gind şi 50 g apă. Punem peştele şi’ […]

Peste cu sos de usturoi

Peste cu maioneza (varianta)

Peste cu maioneza Ingrediente: 7,500 kg peşte 10 linguri de maioneză garnitură (aspic, gîturi de raci, produse marinate) Mod de preparare: Fierbem peştele întreg ca pentru ra­sol. După ce se răceşte îl acoperim cu maioneză şi îl dăm la gheaţă. Peste maioneză facem cu cornetul o reţea de aspic, garnisim cu gîturi de raci şi […]

Peşte pregătit greceşte

Peste a la grec

Peste a la grec Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 kg roşii 1 ceapă 1 lămîie 5 că­ţei de usturoi 250 g spanac 250 g măcriş 5 lin­guriţe pătrunjel tocat 5 linguriţe mărar tocat 5 linguri ulei 1 legătură ceapă verde sare piper Mod de preparare: Radem solzii peştelui, scoatem intesti­nele, spintecîndu-1 pe la burtă. Dacă […]

Obleti prajiti cu salata verde

Pestisori prajiti (taraitori,baboi,obleti,albisoara,chitici)

Pestisori prajiti (taraitori,baboi,obleti,albisoara,chitici) Ingrediente: 1,500 kg peşte grăsime încinsă făină pătrunjel verde sare Mod de preparare: Unii peştişori îi curăţăm de solzi. Pe alţii îi ştergem numai cu o cîrpă. Scoa­tem măruntaiele şi îi zvîntăm într-un şer­vet. Peştişorii mici îi înşirăm pe o ţe­puşe de lemn. îi dăm în făină şi îi pră­jim în grăsime […]

Peste sarat cu scordolea de cartofi

Peste sarat cu scordolea de cartofi

Peste sarat cu scordolea de cartofi Ingrediente: 1 kg peşte Scordolea : 3 cartofi 1 căpăpnă usturoi 4-5 nuci 150-200 g ulei puţin otet sare Mod de preparare: Punem din ajun peştele sărat (somn sau alt peşte mare) în apă. A doua zi tăiem bucăţi potrivite şi le fierbem 15 minute în apă clocotită. Pregătim […]

Stiuca umpluta (varianta)

Stiuca umpluta (varianta)

Stiuca umpluta Ingrediente: 1,500 kg peşte 2 cepe 4 linguri ulei 1 feliufă de pîine putin zahăr 1 albuş 1/2 lămîie zarza­vat de supă 2-3 cepe sare piper 1 rădăcină hrean ras amestecat cu otet (sau 10 linguri sos tartar) Mod de preparare: Radem solzii de pe ştiucă. Tăiem pie­lea în jurul gîtului şi lîngă […]

Zacusca de salau

Zacusca de salau Ingrediente: 750-850 g peşte 2 cepe 500 g roşii 2 morcovi 125 g măsline 25 g capere 125 g arpagic (mă­runt) 1 linguriţă piper (boabe) 125 g ulei 1 pă­hărel vin (vechi) sau zeamă de peşte făină 1 vîrf de cutit boia 3 foi de dafin 5-10 boabe de ienibahar 2 lămai […]

Peste in foitaj

Nisetru prajit

Nisetru prajit din: nisetru, ulei, faina, boia. Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 ceaşcă ulei (sau untură) putină făină boia       Mod de preparare: Tăiem bucăţile de nisetru în două, în lung ; le batem în făină amestecată cu puţină boia,apoi le prăjim în tigaie, în ulei sau în untură.   Pofta buna!   […]

Scrumbie de mare

Scrumbie de Dunare la gratar

Scrumbie de Dunare la gratar din: peste, ulei, lamaie, foaie de dafin, piper, marar, sare. Ingrediente: 1 kg peşte scrumbie 2 linguri ulei l, 1/2 lămîie 1 foaie de dafin piper (praf) 2 legături de mărar (ori pă­trunjel) sare         Mod de preparare Scrumbie de Dunare la gratar: Curăţăm scrumbiile, scoatem urechile, […]

Timbale de cod sărat

Nisetru maresal

Nisetru maresal Ingrediente: 1,500 kg peşte ou pesmet unt Mod de preparare: Fierbem nisetrul şi după ce se răceşte, îl tăiem în felii pe care le muiem întîi în ou bătut, apoi le batem în pesmet, în unt şi din nou în pesmet. Cu 10 minute înainte de a sprvi la masă, prăjim bucă­ţile pe […]

Pastrav fiert

Pastrav fiert

Pastrav fiert Ingrediente: 1 kg peşte 1, 1/2 lămîie 500 g cartofi 1 lingură unt 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Alegem păstrăvi mici, îi curăţăm, îi spălăm şi cu 10-15 minute înainte de a servi la masă, îi punem în vasul de peşte, în apă clocotită şi sărată. Acoperim şi lăsăm să fiarbă încet […]

Palamida

Palamida

Palamida din: peste, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1,500 kg peşte ulei sare piper       Mod de preparare: Pălămida se spală şi se .taie în bucăţi, după plac. Se frige la grătar sau se pră­jeşte ca şi nisetrul. Pălămida la grătar seserveşte cu vinegretă.   Palamida   Peste la gratar cu ardei iute   […]

Peste cu legume gratinate

Nisetru la gratar

Nisetru la gratar Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 lămîie Mod de preparare: Curăţăm peştele şi tăiem bucăţile ca pentru zacuscă. Le punem pe grătar şi le ţinem mai mult, pentru ca peştele să fie bine ru­menit. Frigem la un foc potrivit, încet, pe o parte, apoi pe cealaltă şi mai întoarcem o dată. Pregătim două […]

Zacusca de nisetru

Zacusca de nisetru din: peste, ulei, faina, boabe de ienibahar, foi de daifn, morcov, masline, capere, rosii, arpagic, ceapa, lamai, vin, boabe de piper, sare, piper, masline. Ingrediente: 1,500 kg de peşte 1/2 ceaşcă ulei făină 5-10 boabe ienibahar 2 foi de dafin 1 morcov 100 g măsline 50 g capere 5-6 roşii 150 g […]

Crap prajit cu boia

Crap prajit cu boia

Crap prajit cu boia Ingrediente: 1,500 kg peşte făină un vîrf de cuţit de boia 1 lămîie pătrunjel verde sare Mod de preparare: Curăţăm crapul de solzi şi de intestine, îl spălăm şi îl tăiem în felii late (6-7 cm). Fiecare felie o despicăm în două pe la spinare, scoatem vertebrele cu un cuţit ascuţit […]

Plachie de crap cu usturoi

Plachie de crap cu verdeata

Plachie de crap cu verdeata Ingrediente: 1,500 kg peşte 7-8 cepe mari l, 1/2 ceaşcă ulei 3-4 roşii 1 păhărel de vin pătrunjel verde piper sare Mod de preparare: Curăţăm solzii, spălăm repede peştele ji îl crestăm după numărul bucăţilor. Frecăm cu puţină sare şi piper. Tăiem ceapa în două, apoi în felii sub­ţiri şi […]

Reteta peste rasol

Lin rasol (varianta)

Lin rasol Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 lămîie 1 ceapă zarzavat de supă 5-6 cartofi măsline sare oiper (boabe)   Mod de preparare: Alegem lin mare de rîu (nu de baltă), cu solzii galbeni. Linul de baltă bate în negru. Opărim linul cu apă clocotită, în­să puţin răcorită, ca să nu se ia pieliţa peştelui. […]

Crap marinat prajit

Marinata de crap cu ceapa si ienibahar

Marinata de crap cu ceapa si ienibahar Ingrediente: 1,500 kg peşte otet 1 ceaşcă ulei 5-6 cepe mari 2 foi de dafin 1 linguriţă piper (boabe) 1 linguriţă ienibahar 1/2 linguriţă zahăr 1 lingură bulion de roşii 1 lămîie făină sare Mod de preparare: Alegem un crap mare (1,500 kg socotit fără cap şi coadă) […]

retete

Burta de crap – saramura

Burta de crap,saramura din: peste, lamaie, ulei, ardei. Ingrediente: 1,500 kg peşte lămîie şi ulei (de uns peştele) ardei mici verzi saramură cu ardei roşu     Mod de preparare: Curăţăm crapul şi tăiem capul şi coa­da ; apoi îl despicăm în două jumătăţi. Separăm burta printr-o tăietură făcută în lungul fiecărei jumătăţi, de la […]

Saramura de ten cu ardei

Saramură de biban cu condimente

Saramură de biban cu condimente Ingrediente: 2 bibani 2-3 roşii 1 ardei gras 1/2 ardei iute o lingură condimente sare piper după gust 2 linguri de ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli toarte bine peştele numai în interior. Solzii nu îi îndepărtezi. Incingi grătarul şi pui peştele şi roşiile să se frigă. Intre […]