Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf

Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf Ingrediente: 13 ouă 6 fileuri de anşoa 220 g orez 150 g unt 1/3 l supă 1 1/2 lingură faină 1/3 l lapte sare 200 g pesmet alb ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf: […]

Cega prajita

Cega prajita – Cega este un pește de apă dulce, cunoscut pentru carnea sa fină și gustoasă, fiind o alegere excelentă pentru prăjit. Prepararea cega prăjită este simplă, dar necesită atenție pentru a păstra savoarea delicată a cărnii. Ingrediente: 2 cegi (curățate și spălate) 100 g făină de grâu Sare și piper, după gust Ulei […]

Macrou pe pat din legume

Somn la protap

Somn la protap Ingrediente: 1,500 kg peşte sare mujdei de usturoi Mod de preparare: Tăiem somnul pe jumătate luand nu­mai partea cu coada. Crestăm carnea din distanţă în distan­tă, ca să-l pătrundă focul şi îl aşezăm ca şi pe crap, la dogoarea flăcărilor. Un­gem din cand în cand cu mujdei de ustu­roi. Servim cald sau […]

Crap pe varza murata

Crap pe varza cu rosii

Crap pe varza cu rosii Ingrediente: 1,500 kg peste 1 varză mare acră (sau 2 mici) 200 g ulei 200-300 g roşii 1 ardei gras piper (boabe) sare Mod de preparare: Curăţăm peştele de solzi şi de intes­tine, îl spălăm repede în două ape. Fre­căm cu puţină sare şi tăiem bucăţile după mărimea dorită. După […]

Icre de năut

Chefal a la grec

Chefal a la grec Ingrediente: 1 kg peşte 1 pahar ulei 1 pahar vin usturoi cimbru piper 1-2 foi de dafin bulion de roşii 1 lămaie Mod de preparare:   Curăţăm peştele, îl sărăm şi îl aşezăm într-o tavă. Punem deasupra puţin usturoi pisat (după gust), boabe de piper, cim­bru, un pahar de ulei, un […]

Caras prajit cu boia

Caras prajit

Caras prajit din: peste, malai, faina, unt, ulei, sare, piper. Poate te intereseaza si Caras la cuptor cu rozmarin si vin alb Ingrediente: 1 kg peşte mălai făină unt ulei sare piper Mod de preparare: Curăţăm carasul de solzi, scoatem in­testinele şi urechile (branhiile), îl spălăm şi lăsăm să se scurgă. Zvîntăm cu un şer­vet. […]

Peşte la grătar cu sos de patrunjel

Cega gratinata

Cega gratinata Ingrediente: 3 kg peste unt sos alb cascaval ras Mod de preparare: Fierbem peste ca la cega rasol si apoi desfacem carnea de pe oase. Punem peştele într-un vas de sticlă re­zistentă la foc, uns cu unt. Deasupra peş­telui întindem sos alb mai gros. Presărăm caşcaval (parmezan) ras, adăugăm cateva bucăţele de unt […]

Cubulete de crap cu dovlecei

Crap la protap

Crap la protap din: peste, sare, mirodenii, ardei.   Ingrediente: 1,500 kg peşte sare mirodenii ardei   Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi sărăm peştele. Apoi îl despicam: în două pe la spinare şi fie­care jumătate o punem în proţap, adică trecem prin peşte o ţepuşă şi o scoatem prin carne ca o împunsătură de […]

Rasol de crap cu hrean

Cega rasol (varianta)

Cega rasol Ingrediente: 3 kg peşte zarzavat de supă 1 foaie de dafin sare piper 10 linguri sos olandez 1 kg cartofi unt Mod de preparare: Spălăm şi curăţăm cega. Cand scoatem intestinele, facem înăuntru o crestătură in lungul şirii spinării, descoperim coar­da dorsală (nervul) şi o tragem cu de­getul. In vasul special de fiert […]

Calcan prajit

Calcan prajit – Calcanul prăjit este un preparat rafinat și gustos, perfect pentru a aduce un plus de savoare oricărei mese. Cu o carne albă, delicată și o textură fină, calcanul este un pește apreciat în bucătăria mediteraneană și nu numai. Această rețetă simplă, dar delicioasă, va transforma orice cină într-o experiență culinară de neuitat. […]

Saramura de biban

Biban saramura

Biban saramura Ingrediente: 1 kg peşte puţin ulei Pentru saramură : 3 pahare apă 10 g sare   Mod de preparare: Scoatem prin urechi branhiile şi intestiele şi spălăm în mai multe ape. Zvantam cu un şervet. Nu curăţăm solzii. Ungem peştele cu ulei, Il punem pe grătar foarte încins şi îl frigem pe jar, […]

Calcan cu stridii in sos

Calcan rasol cu zarzavat

Calcan rasol cu zarzavat Ingrediente: 1 kg peşte ulei 1 lămaie 2-3 felii morcov 1/4 telină 2 cepe mici 1 cartof 1-2 dovlcei mici 1—1/2 lingură făină lapte Alegem calcan cu lapţi, nu cu icre, îl spălăm şi îi scoatem intestinele. Tăiem capul pe care-1 aruncăm. Impărţim calcanul în bucăţi de 5-6 cm şi le […]

Peste rasol cu frunze de sfecla alba

Peşte oceanic şi raci la capac

Peşte oceanic şi raci la capac Ingrediente: 12 capace 1 kg peşte oceanic 7 lingură făină sare 1/2 pahar rachiu de cireşe 15 g sofran 36 raci 100 g ciuperci sotate 60 g caşcaval ras 50 g lapte praf 150 g unt 1/2 lămîie 1 fir praz 1 gălbenuş   Mod de preparare: Peşte oceanic […]

Păstrăv cu sos de lamaie

Păstrăv, raci şi manătărci la capac

Păstrăv, raci şi manătărci la capac Ingrediente: 12 capace 500 g păstrăvi 30 cozi de raci 300 g manătărci sare piper 200 gunt 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar vin 3 linguri smîntînă 60 g caşcaval 1/2 ceapă 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă puţină fidea   Mod de preparare: Se prepară un pireu […]

Heringi marinaresti

Heringi, sardele si castraveciori acri la capac

Heringi, sardele si castraveciori acri la capac Ingrediente: 12 capace 3 heringi 3 fileuri de sardele 150 g castreveciori acri 180 g unt 1 lingură făină 3 gălbenuşuri 1, 1/2 lingură smîntînă 1 legătură mărar 1 ceapă arpagic 600 g cartofi 60 g brînză nucşoară 3/4 pahar vin 3 linguri vodcă sare piper   Mod […]

Peşte şi icre crude la capac

Peşte şi icre crude la capac

Peşte şi icre crude la capac din: peste, capace, vin, icre, sare, piper, ceapa, foaie de dafin, telina, smantana, unt, cartofi, tarohon, nucsoara, branza. Ingrediente: 12 capace 600 g peşte (crap sau morun, şalău) 1 1/2 pahar vin 220 g icre de ştiucă, păstrăv, crap sare piper 1ceapă 1 foaie de dafin puţină ţelină 3/4 […]

Chiftele de vinete cu sos

Chiftele de peste (varianta II)

Chiftele de peste  Ingrediente: 250 g peşte fără oase 2 chifle 2 ouă 2 linguri brânză rasă sare piper 2 linguri făină 100 g  ulei     Mod de preparare: Se fac din orice rest de peşte fiert, morun, păstrugă, şalău sau ştiucă. Se scot cu grijă toate oasele şi pielea şi se toacă peştele […]

Calcan cu morcovi

Calcan la cuptor

Calcan la cuptor  Ingrediente: 1,500 kg calcan 3 linguri unt 1/2 lingură făină 200 g smântână sare piper     Mod de preparare: Se curăţă un calcan de mărime potrivită şi se pregăteşte ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistentă la foc. Se sărează calcanul cât trebuie, se aşază în farfurie cu […]

Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry

Scrumbii la tigaie cu lamaie

 Scrumbii la tigaie Ingrediente: 1,500 kg scrumbii 1 lingură ulei 1/2 lămâie frunze de pătrunjel     Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se taie în două în lung şi se sărează. Se încinge bine tigaia pe foc, fără unt şi fără ulei, deoarece scrumbiile fiind grase, lasă singure grăsime. Se usucă bine într-o cârpă […]

Calcan in aluat cu garnitura de cartofi pai si sos Choron

Calcan prajit in unt

Calcan prajit in unt  Ingrediente: 1,500 kg calcan 3 linguri lapte 100 g unt topit 2 linguri făină 50 g unt proaspăt 1/2 lămâie frunze de pătrunjel     Mod de preparare: Se curăţă calcanul şi se taie în bucăţi potrivite, care se ţin un sfert de oră într-un castron cu puţin lapte. Se încinge […]

Lin la cuptor

Peste la cuptor cu macaroane

 Peste la cuptor cu macaroane Ingrediente: 500 g peşte 300 g macaroane 1/2 lingură făină 1 lingură unt 2 ceşti lapte 1 lingură brânză rasă unt proaspăt cât o nucă     Mod de preparare: Se întrebuinţează resturi de orice peşte fiert, căruia i s-au scos oasele şi pielea.Se fierb macaroanele în apă cu sare. […]

Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocant

Platica la cuptor

Platica la cuptor  Ingrediente: 1,500 kg plătică 3 linguri ulei 2 linguri oţet sare piper 1 lingură pătrunjel verde tocat     Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se dă sare. Se lasă să stea cu sare o jumătate de oră. Se pun câteva linguri de ulei într-o tavă, se aşază peştele […]

Calcan fiert

Calcan fiert

Calcan fiert  Ingrediente: 1,500 kg calcan 21 apă sare 6 cartofi mijlocii 50 g unt proaspăt     Mod de preparare: De obicei calcanul nu se serveşte întreg. Când este de mărime potrivită, se curăţă înăuntru, se taie cu o foarfeca mare coada şi înotătoarele de jur împrejur şi se spală bine în mai multe […]

retete

Mancare de lin

Mancare de lin  Ingrediente: 1,500 kg lin 100 g unt topit 1 lingură făină 1 mână de ciuperci 1 ceapă sare piper 1 paliar de vin 1 gălbenuş     Mod de preparare: Se curăţă de solzi câţiva peşti mai mici, se taie capetele, se despică în două în lungime şi se scoate şira spinării. […]

Pane de cartofi noi

File de salau pane

File de salau pane  Ingrediente: 1 şalău de 1 kg 2 ouă 2 linguri făiuă 3 linguri de pesmet sare 100 g ulei     Mod de preparare: Se curăţă un şalău mijlociu. Se taie capul şi coada. Se desface exact în două, în lungirne. Se curăţă de piele, se scoate şira spinării şi se […]

Stiuca cu sos de legume

Stiuca umpluta fiarta

Stiuca umpluta fiarta  Ingrediente: 1 ştiucă de 1 kg o felie de pâine 1 lingură de lapte 1/2 ceaşcă ulei 2 oua foi de pătrunjel sare piper 1 morcov 1 ceapă 4 cartofi mijlocii 2 l apă     Mod de preparare: Se curăţă ştiuca. Se scoate pielea cu atenţie ca să rămână întreagă. Cine […]

Peste la gratar

Biban in saramura

 Biban in saramura Ingrediente: 1,500 kg biban 2 linguri sare 1 linguriţă de boia 1 pahar apă     Mod de preparare: Bibanul se curăţă mai greu de solzi. De aceea întâi se frige şi apoi se rad solzii. Se curăţă peştii înăuntru şi se spală, se usucă şi se pun să se frigă direct […]

Crap prajit

Crap prajit  Ingrediente: 1 crap de 1 kg 100 g ulei 2 linguri făină sare pătrunjel verde     Mod de preparare: Crap prajit: Se curăţă peştele, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se sărează. Se pune uleiul să se înfierbânte. Se usucă peştele cu o cârpă, se dă prin făină şi se […]

Crap cu stafide, usturoi si coriandru

Retete traditionale: Crap la cuptor

Retete traditionale: Crap la cuptor  Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 3 linguri ulei 1 pahar vin alb 3 cepe 2 căţei de usturoi 2 foi de dafin 5 boabe de piper 1 lingură bulion de roşii sare     Mod de preparare: Se curăţă crapul, se sărează pe afară şi înăuntru şi se lasă […]

Mancare de crap

Mancare de crap din: crap, unt, arpagic, faina, vin rosu, patrunjel, dafin, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 lingură unt sau ulei 20 fire arpagic 1/2 lingură făină 2 pahare vin roşu pătrunjel verde dafin 2 căţei de usturoi   un praf de piper   sare     Mod de preparare: […]

Burta de crap in saramura

Burta de crap in saramura din: crap, ulei, boia, sare. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 linguriţă ulei 1 linguriţă boia sare     Mod de preparare: Burta de crap in saramura: Se alege un crap mai mare, se curăţă şi se taie capul şi coada. Se despică peştele în două, în lungime, se […]

Midii fierte

Midii fierte

 Midii fierte Ingrediente: 2 kg midii 1 pahar de vin 1 ceapă 1 frunză de pătrunjel cimbru dafin 2 căţei de usturoi sare piper     Mod de preparare: Ca şi la raci, o primă condiţie la pregătirea midiilor este ca ele să fie cât se poate de proaspete. Fie că sunt servite cu scoica, […]