Chiftele de peste

Chiftele de peste afumat

Chiftele de peste afumat din: peste, lapte, ceapa, faina, pesmet, chifle, sare, piper. Ingrediente: 500 g peşte afumat puţin lapte 1 ceapă 1 lg. făină 3 chifle 2 lg. pesmet 1 ou sare piper pătrunjel verde grăsime pentru prăjit   Mod de preparare: Peştele se dezosează de şira spinării cu ajutorul unei furculiţe şi se […]

Canapele cu somn afumat

Tipar afumat cu legume 

Tipar afumat cu legume din: tipar, paine, morcovi, smantana, arpagic, praz, ceapa. Ingrediente: 500 g ţipar afumat pâine albă prăjită 4 morcovi 150 g smântână 3 rădăcini de pătrunjel arpagic 1 praz 4 lg. oţet 2 cepe roşii 4 lg. ulei sare piper   Mod de preparare Tipar afumat cu legume : Morcovii, pătrunjelul şi prazul […]

Păstrăv afumat şi cartofi

File de pastrav afumat

File de pastrav afumat din: pastrav afumat, unt, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de file de păstrăv afumat fără piele unt 4 cartofi fierţi, potriviţi sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Cartofii se decojesc şi se taie rondele de 1 cm grosime. Untul se topeşte într-o tigaie, se pun cartofii si se […]

Peste cu sos de arahide

Peste grecesc cu masline 

Peste grecesc cu masline din: peste, ulei, vin, faina, ceapa, masline, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg peşte 200 ml ulei 150 ml vin alb 50 g făină 100 g ceapă 3 foi de dafin 5 g ienibahar 300 g măsline 200 g lămâie sare şi piper   Mod de preparare: Peştele curăţat de solzi, aripioare, cozi, branhii […]

Crap polonez

Crap afumat in foietaj

Crap afumat in foietaj din: crap, sherry, smantana, foietaj, marar, marinada. Ingrediente: 500 g crap afumat 5 d vin Sherry marinadă (se prepară din vin, oţet sau zeamă de lămâie împreună cu morcovi, ceapă, plante şi condimente) 5/8 l smântână 4-5 foi de gelatină foietaj mărar   Mod de preparare: Crapul afumat se curăţă de […]

Sardine cu stafide si portocale

Sardine cu portocale si stafide

Sardine cu portocale si stafide din: sardine, portocale, mustar, stafide, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g sardine 2 portocale 1 lingură muştar 1 lingură stafide 2 linguri ulei de măsline sare piper     Mod de preparare: Se curăţă sardinele, se sărează, se prăjesc în ulei şi se scot pe şerveţele absorbante, pentru a înlătura […]

Bruschete cu ansoa si usturoi 

Bruschete cu ansoa si usturoi

Bruschete cu ansoa si usturoi din: paine, ansoa, usturoi, rosii, ceapa, busuioc. Poate iti place si: Bruschete cu rosii si sunca Bruschete cu somon Bruschete cu dovlecei Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras   Ingrediente: paine ansoa usturoi rosii ceapa busuioc     Mod de preparare: Se prăjesc feliile de pâine, se freacă cu […]

Salata de peste alb

Marinarea pestelui

Mulţi peşti au o aromă tipică în funcţie de specie ca de exemplu: lipanul, coregonul, păstrăvul, ştiuca sau ţiparul. Acest gust propriu nu trebuie total schimbat sau eliminat prin utilizarea condimentelor. Alte specii de peşte, în special peştii cu carne albă nu au un gust atât de pregnant tipic speciei. Aici este nevoie bineînţeles de […]

Peste cu sos de rosii si galuste de aluat

Peste cu sos ragut

Peste cu sos ragut din: peste, praz, ceapa, rosii, morcovi, faina, unt, sare, lamaie. Ingrediente: 300 g peşte afumat 1 praz 3 cepe 1 lingură de făină 2 morcovi unt roşii sare zeamă de lămâie sos Worcestershire   Mod de preparare: Ceapa şi morcovii se curăţă şi se taie bucăţele. Prazul se taie în fâşii […]

Tocanita de legume cu peste si curry

Tocanita de legume cu peste si curry

Tocanita de legume cu peste si curry din: peste, oua, legume, unt, arpagic, sare, curry. Ingrediente: 250 g peşte afumat 4 ouă 150 g legume congelate unt frunze de arpagic pătrunjel sare curry   Mod de preparare: Legumele se fierb uşor la foc mic în unt 10 minute. Peştele se dezosează cu atenţie şi se […]

Macrou cu legume la cuptor

Macrou cu legume de sezon

Macrou cu legume de sezon din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel. Ingrediente: 1 macrou afumat 3-4 roşii 500 g ciuperci 1 vânătă 1 morcov 1 dovlecel 2 linguri pastă de tomate piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie se călesc în ulei ciupercile tăiate feliuţe, vânătă, dovlecelul şi morcovul tăiate cubuleţe, după care se adaugă […]

Saramura de ten cu ardei

Tipar cu legume

Tipar cu legume din: tipar, paine, morcovi, smantana, patrunjel, arpagic, praz, otet, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ţipar afumat pâine albă prăjită 4 morcovi 150 g smântână 3 rădăcini de pătrunjel arpagic 1 praz oţet 2 cepe roşii ulei sare si piper   Mod de preparare: Morcovii, pătrunjelul şi prazul se taie rondele […]

retete

Condimentarea, sararea si pregatirea pestelui

Condimentarea, sararea si pregatirea pestelui. Un rol decisiv pentru un preparat de succes o reprezintă sărarea corespunzătoare a peştelui. Sărarea peştelui trebuie să se încheie înainte de afumare. Sărarea peştelui după afumare aşa cum se poate proceda în cazul peştelui fiert nu este posibilă. în principiu există două modalităţi de sărare: sărarea şi saramurarea. Pentru […]

Caviar de pastrav

Caviar de pastrav

Caviar de pastrav: Din icrele proaspete de păstrăv, fântânei, coregon (atenţie: nu şi de mreană deoarece sunt toxice) se poate obţine foarte uşor caviarul. Icrele proaspăt scoase după eviscerare se spală foarte bine şi se pun într-un recipient cu apă rece. Apoi se adaugă sare în proporţie de 1:10 şi totul se lasă peste noapte […]

File de peste afumat cu cartofi

File de peste afumat cu cartofi din: peste, unt, cartofi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi de file de păstrăv afumat unt 4 cartofi fierţi sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: File de peste afumat cu cartofi: Cartofii se decojesc şi se taie rondele. Untul se topeşte într-o tigaie, se pun cartofii si […]

Spaghete cu ansoa si masline

Spaghete cu ansoa si masline din: spaghete, usturoi, ansoa, menta, capere, masline. Ingrediente: 2 catei de usturoi 100 ml ulei de măsline extravirgin 6 fileuri de ansoa 2 linguri mentă proaspătă, tocată mărunt 4 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt 500 g spaghete 2 linguri capere 12 măsline negre   Mod de preparare: Spaghete cu ansoa si […]

Sardele umplute la grătar

Sardele aromate

Sardele aromate din: ardei, sardele, rozmarin, ulei, masline. Ingrediente: 4 ardei capia 2 căţei de usturoi 1 rămurică rozmarin 8 fileuri de sardele în ulei 3 linguri ulei 20 măsline negre, fără sâmburi   Mod de preparare: Ardeii se coc, se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie în două. Usturoiul se curăţă şi se […]

Peste la cuptor cu fasole si mazare

Peste in vin

Peste in vin din: peste, ulei, vin, faina, ceapa, masline, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg peşte 200 ml ulei 150 ml vin alb 50 g făină 100 g ceapă 3 foi de dafin 5 g ienibahar 300 g măsline 200 g lămâie sare şi piper   Mod de preparare: Peştele curăţat de solzi, aripioare, cozi, branhii şi […]

Tartine cu macrou

Macrou afumat cu ciuperci

Macrou afumat cu ciuperci din: macrou, rosii, ciuperci, vanata, morcov, dovlecel. Ingrediente: 1 batog de macrou afumat 3-4 roşii cherry 500 g ciuperci champignon 1 vânătă 1 morcov 1 dovlecel 2 linguri pastă de tomate piper dafin lămâie   Mod de preparare: Intr-o tigaie se călesc în ulei ciupercile tăiate feliuţe, vânătă, dovlecelul şi morcovul tăiate […]

Somon răscopt in papiotă

Somon cu rosii cherry

Somon cu rosii cherry din: somon, morcovi, rosii, dovlecel, usturoi, ulei, lamaie, cimbrisor, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de somon 2 morcovi mici 1 dovlecel mic 6 căţei de usturoi 4 roşii cherry 2 linguri de ulei de măsline 1 lămâie cimbrişor proaspăt sare piper   Mod de preparare: Taie fileul în două bucăţi […]

Cum se prepara Pui Curry cu Spanac

Curry de peste cu orez

Curry de peste cu orez din: orez, file de cod, ceapa, usturoi, rosie, ghimbir, curcuma, dafin, caju, smantana, mustar, lamaie, ulei. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung 4 fileuri cod o ceapă 3 cătei usturoi o rosie putin ghimbir proaspăt o lingurită curcuma 2 foi dafin 100 g nuci caju 3 linguri smăntănă o […]

Hering marinat cu migdale

Salata cu hering si ceapa

Salata cu hering si ceapa din: hering, ceapa, ardei, marar, salata. Ingrediente: un borcan de 480 g hering marinat o ceapă roşie 2 ardei graşi de culori diferite 2 frunze salată 1/2 legătură mărar   Mod de preparare: Peştele se pune la scurs într-o strecurătoare. Ceapa se taie peştişori, iar ardeii se taie cuburi. Se […]

Tarta simpla cu peste

Tarta simpla cu peste din: faina, drojdie, sare, peste, ardei, ciuperci, mazare, usturoi, ceapa. Ingrediente: 500 g faina 1 cub de drojdie 1 cana de apă sare file de peşte (sau 2 conserve de sardine în ulei) 2 ardei graşi 3 roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 mână de ciuperci 100 g mazăre […]

Supa de peste cu verdeata

Supa de peste cu verdeata din: peste, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, praz, sare, piper. Ingrediente: 600 g cotlet de peşte 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri de praz rondele sare piper măcinat piper boabe verdeaţă ulei   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o împreună cu prazul şi […]

Chiftelute de peste cu garnitura de cartofi si sfecla

Chiftelute de peste (salau)

Chiftelute de peste (salau) din: salau, ceapa, paine, pesmet, ulei, sare, piper. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul. Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). […]

Dorada cu chili la cuptor

Dorada la cuptor cu praz

Dorada la cuptor cu praz din: dorada, praz, vin, ulei, sare, piper, lamai. Ingrediente: o doradă mare un fir praz 2 lămâi 4 linguri ulei 200 ml vin o linguriţă piper boabe amestecat sare   Mod de preparare: Se unge cu 2 linguri de ulei peştele la interior şi exterior. Se taie prazul rondele şi […]

Reteta zilei: Peste marinat la gratar

Peste marinat la gratar din: portocala, lime, vin alb, ulei de masline, usturoi, piper cayenne, sare, file de peste, oregano, tortilla, sos.   Ingrediente:  coaja si sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lime 3 linguri vin alb 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1/2 lingurite piper cayenne 1 […]

Supa de peste cu lapte

Supa de peste cu masline

Supa de peste cu masline din: peste, ceapa, morcovi, ardei, rosii, masline, sare. Ingrediente: 400 g peşte o ceapă 2 morcovi un ardei gras o conservă roşii în bulion 150 g măsline cu sâmburi sare   Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa curăţată de coajă şi tăiată şi morcovii curăţaţi şi tăiaţi rondele. […]

Plăcintă de peste cu praz şi creveţi

Placinta cu peste alb

Placinta cu peste alb din: faina, margarina, ulei, ou, sare, file de peste, smantana. Ingrediente: 300 g făină 150 g margarină 3 linguri ulei un ou 4 linguri apă rece 1/2 linguriţă sare 650 g file de peşte alb 2 ouă + un gălbenuş pentru copt 250 g smântână grasă sare piper   Mod de […]

Steak de ton cu salata

Ton la gratar cu susan

Ton la gratar cu susan din: ton, sos de soia, miere, susan, sare, piper. Ingrediente: 4 felii ton 4 linguri sos soia 3 linguri miere 4 linguri susan amestecat cu seminţe de in 30 g unt sare piper   Mod de preparare: Se amestecă sosul de soia cu mierea, sarea şi piperul. Se ung bucăţile […]

Peşte la cuptor, în stil românesc

Peste la cuptor cu cimbru

Peste la cuptor cu cimbru din: cod, macrou, hering, usturoi, lamaie, ceapa, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 bucăţi cod 2 bucăţi macrou 2 bucăţi hering 6 căţei usturoi puţin cimbru proaspăt o lămâie o ceapă 6 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi lămâia felii, se amestecă cu […]

Reteta zilei: Peste cu legume – reteta delicioasa

Peste cu legume din: cod afumat, cod, lapte, apa, busuioc, unt, ceapa, faina, rosii, cartofi, sare, piper, salata.   Ingrediente:  1kg file de cod afumat 1kg file de cod 900ml lapte 1.2l apa 2 frunze busuioc 150gr unt 1 ceapa, tocata 75gr faina 2 linguri busuioc proaspat 4 rosii, curatate si tocate 12 cartofi sare […]