Crap rasol

Crap rasol  Ingrediente: 1 crap cam de 1,5 kg 1 ceapă zarzavat de supă 1 păhărel de oţet 2 l apă 1 frunză de dafin sare 5 boabe piper   Mod de preparare: Crap rasol: Se curăţă peştele de solzi şi se scoate cu grijă osul amar de la cap, care amăreşte peştele la fiert. […]

Macrou pane

Macrou pane

Macrou pane  Ingrediente: 1 kg macrou 1 lămâie 3-4 linguri făină sare ulei 2 ouă   Mod de preparare: Cureţi macroul, îl speli bine, îl porţionezi, îl presari cu sare, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi-l laşi la frigider pentru apro­ximativ 1 oră. După acest timp dai bucăţile de macrou prin făină, apoi prin […]

retete

Tian a la provencale

 Tian a la provencale Ingrediente: 4 vinete 3 cepe ulei de măsline 4 dovlecei 8 roşii 3 linguriţe de praf de usturoi 4-5 fire de pătrunjel 2 linguriţe de plante aromatice de Provence vreo 10 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Tian a la provencale: Tăiaţi vinetele în rondele cu grosimea de […]

Cuburi de tortilla cu ton

Cuburi de tortilla cu ton  Ingrediente: 1 conservă de ton în suc propriu, de 120 g 12 măsline negre 1/2 iaurt nedegresat 1 lingură de pastă de roşii 3 ouă întregi ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Cuburi de tortilla cu ton: Incălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6). Scurgeţi tonul şi sfărâmaţi-l […]

Salată de scrumbii sărate cu ceapă

Scrumbii marinate

Scrumbii marinate din: scrumbii, ceapa, morcov, boabe de piper, boabe de mustar, frunza de dafin, masline, ulei, otet. Poate te intereseaza si Cum se prepara Scrumbie de dunare (video) Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 2 cepe 1 morcov mic boabe de piper boabe de muştar 1 frunză de dafin cîteva măsline 5 linguri ulei 2 îinguri […]

Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

Scrumbii sarate cu sos de mustar

Scrumbii sarate cu sos de mustar Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 1 linguriţă muştar 50 g ulei oţet după gust câteva măsline sau frunze de salată verde   Mod de preparare: Se ţine scrumbia 24 ore în apă, ca să se desăreze. Se curăţa şi se scoate şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază pe […]

Merluciu in crusta de dovlecel si morcov

Peşte pane picant

Peşte pane picant  Ingrediente: 1 kg şprot  proaspăt sau congelat 3 ouă 2 căni făină 1 l apă minerală 1 lin­guriţă sare piper măcinat 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă cimbru măcinat   Mod de preparare: Din ouă, făină şi apă minerală faci un aluat de clătite potrivit de gros (ca o smântână) în care […]

Cum se prepara carpaccio pentru Valentine's Day

Ton cu roşii şi masline

Ton cu roşii şi masline  Ingrediente: 500 g de roşii 100 g de măsline negre fără sâmburi 1 ardei verde tăiat cubuleţe 3 căţei de usturoi 4 haşme 4 linguri de ulei de măsline 10 cl vin roşu 1 legătură de oregano 4 felii de file de ton a câte 150 g zeama unei lămâi […]

Saramura de crap cu rosii si ardei iute

Saramură cu macrou

Saramură cu macrou  Ingrediente: 1 kg macrou 1/4 kg roşii decojite 1 ardei iute 1 căpăţână ustu­roi 1 legătură pătrunjel piper sare condi­mente   Mod de preparare: Saramură cu macrou: Peştele îl frigi la grătar, apoi îl aşezi într-un castron mai mare. Usturoiul îl pregăteşti ca pentru mujdei, adică îl pisezi, iar ardeiul îl tai […]

Somon cu unt aromat

File de somon în hârtie de copt

File de somon în hârtie de copt  Ingrediente: 4 mieji de praz 4 haşme ulei de măsline 4 fileuri de somon 4 crenguţe de mărar zeama a două lămâi verzi sare   Mod de preparare: Spălaţi şi decojiţi miezul de praz. Tăiaţi-l în bucăţi groase cam de 5 cm. Tăiaţi-le lamele şi apoi, din nou, […]

Biban de mare cu vin

Biban cu fenicul

Biban cu fenicul Ingrediente: 3 roşii mari 2 haşme 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 15 cl de vin alb 1 linguriţă de seminţe de fenicul 4 tulpini de fenicul 1 biban mare (eviscerat) de cel puţin 1,5 kg, sau doi de 800 g sare piper Mod de preparare: Lăsaţi roşiile […]

Păstrăv cu vin alb

Păstrăv cu vin alb Ingrediente: 4 păstrăvi evisceraţi, de cel puţin 250 g fiecare 4 crenguţe de rozmarin proaspăt 300 g ciuperci de Paris 2 lămâi 3 căţei de usturoi 2 fire de praz 2 linguri de ulei de măsline 20 cl de vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Păstrăv cu vin […]

Morun cu broccoli

Morun cu broccoli din: broccoli, hasme, ulei, patrunjel, smantana, oua, nucsoara, supa, vin, cimbru, morun, sare, piper.   Ingrediente: 800 g broccoli 3 haşme 5 linguri de ulei de măsline 4 fire de pătrunjel cu frunza lată 15 cl smântână degresată 4 ouă întregi 2 vârfuri de cuţit nucşoară rasă 15 cl de supă de […]

Biftec de ton cu sos

File de ton cu roşii

 File de ton cu roşii Ingrediente: 1 kg de roşii bine coapte 3 cepe 4 linguri de ulei de măsline 1 lingură de pastă de roşii 10 cl de vin alb 1/2 linguriţă de ghimbir măcinat 1 vârf de cuţit praf de şofran două vârfuri de cuţit piper Cayenne 150 g de măsline negre tăiate […]

Mihalţ cu ciuperci şi cu vin roşu

Mihalţ cu ciuperci şi cu vin roşu din: ciuperci, hasme, grasime de gasca, vin rosu, tarhon, mihalt, hasmatuchi, sare, piper. Ingrediente: 400 g ciuperci de Paris 5 haşme 3 linguri de grăsime de gâscă 25 cl de vin roşu taninos 1 lingură de tarhon tocat fin 1 kg de mihalţ 1 legătură de hasmaţuchi sare […]

Doradă andaluză

 Doradă andaluză Ingrediente: 4 dorade de 600 g fiecare sau o doradă de 2,5 kg 20 cl + 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de praf de usturoi 4 linguri de plante aromatice de Provence 12 căţei de usturoi 2 lămâi sare piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 200° (treapta 6/7). […]

Tartar de somon cu rosii cherry

Tartar de somon cu branză proaspătă de capră

Tartar de somon cu branză proaspătă de capră  Ingrediente: 7-8 linguri de ulei de măsline zeamă de la două lămâi 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de arpagic 600 g de file de somon extra 200 g brânză proaspătă de capră 400 g de lăptucă sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi 5 linguri de […]

Somon cu salată de ţelină

File de somon cu cremă de măsline

File de somon cu cremă de măsline  Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 4 fileuri de somon proaspăt, de 200 g fiecare, cu piele 200 g de măsline negre 3 haşme mărunţite 15 cl de smântână de soia (sau smântână degresată) sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie antiaderentă, turnaţi 2 linguri de […]

Peşte cu legume la cuptor

Peşte cu legume la cuptor

Peşte cu legume la cuptor Ingrediente: 1 kg peşte (de orice fel) 1,5 kg cartofi 100 ml ulei 1 legătură mărar 4 cepe 2 ardei graşi 1 lin­gură condimente sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, apoi îl presari cu sare, piper şi condiment. Cartofii îi cureţi de coajă, îi […]

Peşte cu legume la cuptor

Peşte cu legume de vară

Peşte cu legume de vară Ingrediente: 1 kg peşte 2 morcovi 2 vinete 2 dovlecei mici 2 ardei graşi o mână de fasole verde 1/2 ţelină 2 cepe 7-8 roşii o ceşcuţă de vin alb 1-2 rămurele de cimbru 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi peştele foarte bine, îl speli, îl presari […]

Pasta afumata de sardele

Umplutură de pastă de sardele cu sos alb

Umplutură de pastă de sardele cu sos alb Ingrediente: 200 g unt 1-1/2 lingură făină 1 ceaşcă lapte pastă de sardele   Mod de preparare: Preparăm un sos alb din unt, făină şi lapte, amestecînd pînă se face totul ca o pastă. Luăm de pe plită şi cînd s-a ră­cit compoziţia, adăugăm 100 g unt. […]

retete

Jumări cu sardele

Jumări cu sardele din: oua, unt, lapte, fileuri de sardele. Ingrediente: 10 ouă 50 g unt 1 lingură lapte sau smîntînă fileuri de sardele   Mod de preparare: Spargem ouăle într-o farfurie, presă­răm piper şi sare şi adăugăm smîntînă sau laptele. Batem bine compoziţia cu telul. Punem untul într-o cratiţă (tigaie) şi lăsăm să se […]

Salată de cartofi cu peste si maioneza

Salată de cartofi cu peste si maioneza Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă mare 3 ouă 400 ml ulei 1 cutie sardele 1 lămâie sare muştar   Mod de preparare: Salată de cartofi cu peste si maioneza: Intr-un castron mai măricel pui 2 linguri apă, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 linguriţă sare şi ceapa […]

Fish fingers in pesmet

Crochete de peşte (varianta)

Crochete de peşte  Ingrediente: 1/2 kg peşte din conservă sau congelat 2 linguri pes­met 1 lingură unt sare zeamă de lămâie piper 1 ou ulei   Mod de preparare: Cureţi peştele de oase, îl tai mărunt sau îl treci prin maşina de tocat, apoi îl amesteci cu oul bătut bine, cu pesmet, unt, leama de […]

Saramura de biban

Saramură picantă de peşte (crap)

Saramură picantă de peşte  Ingrediente: 1-2 crapi 1 l apă 5 linguri oţet 3 ardei iuţi 2 linguri  zahăr 1 lingură sare 1 legătură mărar piper după gust foi de dafin cuişoare cimbru ienibahar   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le pui la […]

Chec cu peşte

Chec cu peşte

Chec cu peşte Ingrediente: 1/2 kg peşte 300 g smântână 300 g maioneza 50 g margarină 50 g pesmet 4 ouă sare şi piper după gust   Mod de preparare: Opăreşti peştele puţin, apoi îi scoţi oasele. Il pasezi şi adaugi smântână, ouăle, sarea şi piperul şi amesteci bine. Ungi o tavă de chec cu […]

Cod cu porumb, legume si spanac

Cod cu porumb, legume si spanac – Rețeta Nutritivă și Delicioasă. Această rețetă combină gustul delicat al codului cu dulceața porumbului și prospețimea legumelor și spanacului, rezultând un fel de mâncare echilibrat și plin de nutrienți. Ingrediente: File de cod – 4 bucăți: Fileul de cod este ingredientul principal, oferind proteine și un gust delicat. […]

Sandvis cu peste (hamsii)

Baton de hamsii

Baton de hamsii Ingrediente: 500 g hamsii sărate 2 căni făină 1 pachet margarină 5 linguri apă 2 linguri oţet 1-2 ouă pentru uns   Mod de preparare: Faci aluatul din făină, margarină, apă şi oţet. Este bine să-l prepari cu o zi înainte şi să-l ţii la rece. Intinzi o foaie de circa 3 […]

Saramură pescărească de crap

Saramură pescărească de crap

Saramură pescărească de crap Ingrediente: crap cu solzi cimbru după gust 2- 3 căţei de usturoi 25 ml ulei 1 pahar cu apă sare boabe de piper după gust     Mod de preparare: Cureţi crapul numai în interior şi-l speli. îi dai sare şi-l pui pe grătarul bine încins să se frigă pe ambele […]

Papara cu carne

Papară de peşte

Papară de peşte din: cartofi, peste, marar, oua, patrunjel, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 cartofi tăiaţi cubuleţe 1 peşte dezosat tăiat mărunt mărar 2-3 ouă 1 lingură smântână pătrunjel sare piper boia dulce Mod de preparare: Prăjeşti cartofii într-o tigaie. Când sunt aproape gata îi amesteci cu peştele şi îi laşi să se […]

Unt de sardele

Unt de sardele

Unt de sardele Ingrediente: 200 g unt 5—6 sardele   Mod de preparare: Scoatem fileuri de sardele şi le dăm prin sită, apoi le amestecăm cu untul şi ungem pe pîine. Untul de sardele se poate păstra 10 zile.   Pofta buna!

Tartine delicioase cu pasta de sardele

Pastă de sardele (varianta)

Pastă de sardele Ingrediente: 150 g unt 2 linguri de pastă de sardele   Mod de preparare: Punem untul proaspăt într-un castronaş, cu pasta de sardele, şi frecăm cu o lingură de lemn, pînă se face ca o cremă. Servim pe felii de pîine. Se poate ţine la răcoare chiar 10 zile.   Pofta buna!