Langusta a la Parisienne

Langusta a la Parisienne din: languste, rosii, smantana, aspic de peste, suc de lamaie, maioneza, chimen, marar, piper, sare. Ingrediente: doua languste 5 rosii 200 g smantana 125 g aspic de peste 5 linguri suc lamaie 250 g maioneza o lingura de chimen 5 varfuri de marar o lingura de piper boabe sare piper alb […]

Salau cu midii si ciuperci

Şalau parizian

Şalau parizian Ingrediente: un şalău de un kilogram 75 g făină 5 ouă 150 ml ulei sare     Mod de preparare: Şalăul se spală, se curăţă, i se scot pieliţele, se taie de-a lungul şirei, se scot fileurile, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se dau cu sare. Se amestecă gălbenuşurile cu […]

Păstrăvi fierţi cu cartofi noi

Păstrăvi in aspic

Păsrtrăvi in aspic Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-3500 g fiecare zarzavat pentru supă ((morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârmac, o ceapă) o foaie de dafin 4 foi die gelatină 300 g ciuperci   Mod de preparare: Păstrăvii (curăţaţi şi spă­laţi) se fierb împreună cu zarzavatul (cu­răţat, spălat şi tăiat în jumătăţi sau sferturi) şi cu […]

Păstrăvi rasol

Păstrăvi rasol Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare 500 g cartofi un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă o legătură de mărar sare piper o lingură de unt oţet   Mod de preparare: Păstrăvi rasol: Se curăţă şi se spală morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, după care se pun la fiert […]

Păstrăvi fierţi cu cartofi noi

Păstrăvi fierţi cu cartofi noi

Păstrăvi fierţi cu cartofi noi Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare 400 g cartofi noi 3 linguri de unt câteva fire de pătrun­jel veirde o lămâie   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la foc mic, într-o cratiţă încăpătoare, în apă fierbinte cu sare. Se lasă 12-15 minute, […]

Scrumbie de mare

Scrumbie in pergament

Scrumbie in pergament din: scrumbie, ulei, lamaie, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: un kg scrumbie (2-4 peşti) 100 ml ulei o lămâie o legătură mică de pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare Scrumbie in pergament: Scrumbiile se curăţă (se taie pe burtă pentru a se scoate intestinele), se spală şi se freacă apoi […]

Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

Scrumbii la tigaie

Scrumbii la tigaie Ingrediente: un kilogram de scrumbie (2-4 peşti) 25 ml ulei o lămâie o legătură mică de pătrunjel verde sare piper pentru garnitură: 500 g cartofi sau 500 g legume (ceapă, ardei gras, gogoşar, roşii, morcov, broccoli)   Mod de preparare: Scrumbii la tigaie: curăţă scrumbiile, înlăturându-li-se capul, se spală, se taie în […]

Păstrăv cu sos de lamaie

Păstrăvi in sos de unt

Păstrăvi in sos de unt Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare 4 linguri de zeamă de lămâie 150 g unt 80 g făină sare piper   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală, se dau prin făină şi se prăjesc în jumătate din cantitatea de unt. Se scot pe o farfurie, se […]

Peşte cu usturoi

Peşte cu usturoi

Peşte cu usturoi Ingrediente: un kg peşte alb 125 ml ulei 150 ml vin alb 40 g usturoi cimbru piper sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se usucă, se dă cu sare, piper, cimbru şi se trece prin usturoi. Se aşază bucăţile într-o tavă unsă cu ulei şi se frig la […]

Cod in foitaj

File de cod pescăresc

File de cod pescăresc Ingrediente: două kg cod 175 ml ulei 500 g roşii 100 ml vin 30 g usturoi 100 g bulion cimbru piper sare   Mod de preparare: Codul se decongelează, se spală în mai multe ape, se pun fileurile într-o tavă cu ulei, se condimentează cu piper, sare, usturoi tocat şi cimbru. […]

Pastrav fiert

Păstrăvi fierţi in vin, cu sos

Păstrăvi fierţi in vin, cu sos Ingrediente : 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare un morcov o rădăcină de pătrunjel două felii de miez de pâine 100 ml lapte 25 g unt 8 ciu­perci o ramură de cimbru 3 căţei de usturoi câteva fire de pătrunjel verde   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, […]

Tuna Cakes

Biban la cuptor

Biban la cuptor Ingrediente: 5-6 bibani o ceapă o legătură de pătrunjel ulei suc de roşii cimbru piper dafin sare o lămâie   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se dă cu mirodenii în interior. Ceapa se taie în bucăţi şi se bagă în burta peş­telui. Se ung cu ulei, se aşază […]

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi

Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi Ingrediente: 24 cochilii Saint-Jacques 250 g piure de cartofi o linguriţă de sos de trufe albe sare piper ulei de măsline sosul: ulei de măsline pătrunjel verde sare piper decorul: patrunjel verde   Mod de preparare: Desfă cochiliile Saint-Jacques, scoate carnea din ele, decupînd-o în aşa fel încît […]

Calcan rasol cu sos

Calcan cu legume

Calcan cu legume Ingrediente: 1,2kg de calcan zeama de la o portocala 400gr sparanghel verde 300gr morcovi o frunza de praz o lingura de ardei rosu(taiat cubulete) o lingurita de amestecuri de ierburi aromatice 4 creveti sare piper   Mod de preparare: Spala pestele, curata-l si taie-l fileuri, da deoparte pielea. Condimenteaza fileurile de calcan […]

Peste la tigaie

Peşte tras la tigaie cu spanac

Peşte tras la tigaie cu spanac din: frunze de spanac, frunze de telina, morcovi, file de peste, sos de stridii, vin de orez, sare, piper, orez.   Ingrediente: o legătură de frunze de spanac două rămurele de frunze de ţelină 4 morcovi 650 g fileuri de peşte alb (merluciu, cod) 50 ml ulei de susan […]

Caracatita coapta cu usturoi

Caracatita la cuptor

Caracatita la cuptor din: caracatita, cartofi, ulei de masline, ardei verde capia, rosii cherry, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: o caracatiţă mijlocie proaspătă un kg de cartofi 150 ml ulei de măsline 100 g ardei verde capia 200 g roşii cherry două cepe verzi o lingură de pătrunjel verde tocat […]

Saramura

Saramură de biban

Saramură de biban Ingrediente: doi-trei bibani 5 căţei de usturoi doi-trei ardei capia o roşie cimbru ulei sare   Mod de preparare: Saramură de biban: Peştele se curăţă (inclusiv de piele), se taie pe şira spinării, se scot oasele mai mari şi se taie carnea în două-trei bucăţi (depinde de dimen­siunea peştelui). pune sarea indi­cată […]

File de biban cu praz

File de biban cu praz

File de biban cu praz Ingrediente: un kilogram file biban ulei 100 ml vin alb roşii ceapă 25 g făină praz verdeaţă cimbru. piper. lămâie boia sare Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, aripioare, urechi şi intestine, se spală în apă rece, se condimentează în iinterior cu cimbru, piper, boia de ardei si […]

Ciorba de peste

Ciorbă de peste olteneasca

Ciorbă de peste olteneasca din: obleti, crap, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, rosii, fidea, cimbru si verdeata. Ingrediente: un kilogram de obleţi (peşte mărunt) două kilograme de crap 300 g ceapă 3 morcovi 3 albi­turi (rădăcină de pătrunjel, păstârnac, ţelină) 4 ardei graşi olteneşti un kilo­gram de roşii fidea cimbru verdeaţă sare   Mod de […]

Păstrăv cu bere

Pastrav cu bere din: patravi, lamai, ceapa, faina, foi de dafin, bere, sare si piper Ingredinete: 10 păstrăvi 10 lămai 10 cepe 150 g făină două foi de dafin un litru de bere 50 g sare două grame piper   Mod de preparare: Păstrăv cu bere: Păstrăvii curăţaţi se spală cu apă şi cu zeama […]

Scrumbii cu ciuperci

Scrumbii cu ciuperci din: scrumbii, ciuperci, ceapa, vin, lamaie, galbenusuri, unt, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 4 scrumbii de câte 250-300 g fiecare 200 g ciuperci două cepe uscate 3 fire de ceapă verde un pahar de vin alb sec o lămâie două gălbenuşuri 120 g unt o legătură mică de pătrunjel verde sare piper […]

Cubulete de crap cu dovlecei

Crap pescaresc

  Pestele, curat de solzi si intestine, se spala, se taie in felii, se sareaza si se pune cu usturoi tocat, 2 ardei grasi taiati fideluta, piper si cimbru intr-o tava cu ulei, la cuptor. Se rumeneste bine, dupa care se pune cate o felie de rosie pe fiecare bucata de peste, rumenindu-se si ele. […]

Saramura de caras cu usturoi

Saramura de peste

Saramura de peste se poate face din orice fel de peste. Pestele nu se sareaza, dar trebuie uns bine cu ulei, deoarece se lipeste mai tare decat alta carne. Gratarul trebuie sa fie foarte bine incins. se frige peste 8-10 minute pe o parte si tot atat pe cealalta, deoarece se rumeneste mai greu, apoi […]

Bors pescaresc cu leustean

O reteta de bors pescaresc cu rosii, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 kg peste marunt 1/2 kg peste mare 3/4 l bors 2 l apa 2 rosii 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 legatura patrunjel sare piper leustean   Mod de preparare: Bors pescaresc cu leustean: Zarzavatul (in afara […]

Peste cu maioneza

Peste cu maioneza Ingrediente: 1 salau zarzavat ca pentru supa 1 foaie de dafin boabe de piper delikat 300 de g maioneza 1 lingura de otet   Mod de preparare: Zarzavatul curatat, spalat si taiat cuburi se pune la fiert in apa cu putina sare si delikat. Dupa ce a fiert se scoate, iar supa […]

Peste umplut cu ciuperci si stafide

Peste umplut cu ciuperci si stafide Ingrediente: 1 kg peşte 5 cepe mari 200 ml ulei, 1 vârf cuţit boia ardei 4 linguri orez sare, piper măcinat 2 legături pătrunjel 150 g stafide 300 g ciuperci   Mod de preparare: Peste umplut cu ciuperci si stafide: Curăţăm de solzi peştele. Il spălăm, îl despicăm pe […]

retete

Tarta cu foetaj si creveti

Tarta cu foetaj si creveti Ingrediente: 4 foi de aluat congelat (a circa 110 g) 400 g creveţi mici, decorticaţi 2 linguri ulei de măsline sare piper 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 300 g cremă de brânză 50 ml smântână 2 linguri suc de lămâie 2 linguri pătrunjel tocat   Mod de […]

Crap marinat prajit

Marinata de peste din crap sau caras

Marinata de peste din crap sau caras din: crap, boabe de piper, foi de dafin, sare, apa, otet, ulei. Ingrediente: 1 crap sau caras de 2-3 kg 2 pliculeţe boabe de piper 4-5 foi de dafin 1-2 linguriţe sare 1 cană apă 2 căni oţet 1 cană ulei   Mod de preparare: Se curăţă peştele […]

Peste la gratar

Saramura de ten la gratar

Saramura de ten la gratar Ingrediente: 1 ten de cateva kg 50 ml ulei 1 capatana de usturoi 2 rosii 2 ardei grasi 2 ardei iuti 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Tenul necuratat de solzi si despicat pe burta in lungime se sareaza foarte bine si se puna pe gratar pana se […]

Pastrav in smantana

Pastravi in cetina ( harzob de brad )

Pastravi in cetina din: pastravi, marar, cimbru, sare.   Ingrediente: câţiva păstrăvi mărar uscat cimbru sare   Preparare: Se spală bine păstrăvul curăţat de intenstine şi se sărează după gust. Intr-un loc bine ferit de vânt se face în pământ o groapă. Se aprinde în ea un foc de crengi de brad. Când jarul este […]

Marinata de peste

Marinata de peste – usor de preparat

Se da prin făină amestecată cu boia bucăţi de peşte şi se prajesc în ulei, apoi se pun deoparte. Se rad două cepe mari, un morcov subţire, o ţelină, le amestecăm cu un păhărel de ulei rece şi le fierbem înăbuşit. In timpul fiertului adăugăm usturoi, bulion subţiat cu apă, o foaie de dafin, câteva […]

Peste cu praz si orez

Praz cu peste

Praz cu peste din: peste, praz, ulei, ceapa, bulion, rosii, ardei gras, verdeata, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 1 kg peste 750 g praz 100 ml ulei 10 g ceapa 50 g bulion 400 g rosii 150 g ardei gras 1 legatura verdeata 1 fir cimbru piper sare Mod de preparare: Se curata prazul, se spala, […]