Reteta zilei: Placinta de peste

Placinta de peste din: file de peste, file de cod afumat, lapte, lamaie, dafin, cimbru, boabe de piper, unt, patrunjel, sos de peste, ciuperci, sare, piper, piper cayenne, piure de cartofi, rosii, branza cheddar.   Ingrediente:  450gr file de peste 225gr file de cod afumat 300ml lapte 1/2 lamaie, feliata 1 frunza dafin 1 crenguta […]

Placinta cu peste si marar

Placinta cu peste si marar

Placinta cu peste si marar din: peste, ceapa, usturoi, telina, patrunjel, paine, oua, marar, sare, piper. Ingrediente: Pentru chiftele: un kg fileuri de merluciu sau cod 2 cepe 6 căţei usturoi un fir ţelină o legătură pătrunjel 4 felii pâine 3 ouă sare piper Pentru aluat: 200 g făină 3 ouă 100 ml ulei un […]

Platica la cuptor cu legume

Reteta zilei: Platica cu legume la cuptor

Platica cu legume la cuptor din: rosii, zahar, ulei de masline, cartofi noi, lamaie, dafin, cimbru, busuioc, platica, vin, pesmet, usturoi, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente:  8 rosii 2 linguri zahar 200ml ulei de masline 450gr cartofi noi 1 lamaie, feliata 1 frunza dafin 1 crenguta cimbru 8 frunze busuioc 1 platica (1 kg) 150ml […]

Placinta de ton cu legume

Reteta zilei: Placinta de legume cu ton

Placinta de legume cu ton din: aluat de patiserie, ou, ulei de masline, ton, ceapa, ardei gras, usturoi, capere, lamaie, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente:  2 foi de aluat de patiserie ou batut 4 linguri ulei de masline 175gr ton 2 cepe, feliate 1 ardei gras rosu, fara seminte, tocat 2 catei usturoi, zdrobit 3 […]

Cod cu portocale

Cod cu portocale din: file de cod, portocale, unt, faina, fenicul, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi file de cod 2 portocale 100g unt 2 linguri făină o linguriţă seminţe de fenicul sare piper   Mod de preparare: In unt se pun portocalele tăiate bucăţi mici să se rumenească. Se adaugă seminţele de fenicul uşor zdrobite şi […]

Cod sărat cu praz

Chiftele de cod cu usturoi

Chiftele de cod cu usturoi din: file de cod, ceapa, usturoi, patrunjel, telina, paine, oua, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg file de cod 2 cepe 6 căţei usturoi un fir ţelină o legătură pătrunjel 4 felii pâine de o zi 3 ouă 2 linguri făină 2 lămâi ulei pentru prăjit sare piper   […]

Frigarui de peste cu susan

Frigarui de peste cu susan din: file de peste, lamai, mac, susan, sare. Ingrediente: 350 g fileuri de peşte sucul a 2 lămâi seminţe de mac şi susan sare   Mod de preparare: Se taie peştele cuburi care se pun într-un vas. Se stroc lămâile de suc şi se toarnă peste peşte. Se presară sare, […]

Acadele de somon

Acadele de somon din: somon, crema de branza, marar, castravete. Ingrediente: 6 felii somon afumat 300 g cremă de brânză o legatura mărar un castravete   Mod de preparare: Acadele de somon: Mărarul se toacă mărunt si se amestecă cu crema de brânză. Feliile de somon se asază fiecare pe o bucată de folie de […]

Reteta zilei: Supa de peste cu ceapa

Supa de peste cu ceapa din: peste, unt, ceapa, telina, morcovi, vin, plante aromatice, cuisoare, boabe de piper, sare, piper, ciuperci.   Ingrediente:  1 kg mix de peste 50gr unt 1 ceapa, tocata subtire 2 tulpini telina 2 morcovi 1 sticla vin alb sau rosu 1 buchet plante aromatice 2 cuisoare 6 boabe piper sare […]

Reteta zilei: Supa de peste cu fenel

Supa de peste cu fenel din: chili, usturoi, paprika, pasta de creveti, ghimbir, ceapa, coriandru, ulei, seminte de fenel, fenel, supa, noodles, lapte de cocos, lime, sos de peste, peste, creveti, ierburi aromatice, ceapa verde.   Ingrediente:  3 chilli, fara seminte 4-5 catei usturoi 1 lingurita paprika 2 lingurite pasta de creveti 1 1/2 lingurite […]

Pastrav cu sos de sofran

File de pastrav la cuptor

File de pastrav la cuptor din: file de pastrav, telina, praz, otet, ceapa, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi file de păstrăv (circa 100 g fiecare) 30 g telină 30 g praz 10 g busuioc, pătrunjel, cimbru 80 g ceapă murată 20 ml oţet balsamic 30 ml vin alb 50 ml fumet de peşte […]

Supa de peste din crap cu condimente si vin alb

Reteta zilei: Supa de peste cu ierburi aromatice

Supa de peste cu ierburi aromatice din: ulei de masline, ceapa, praz, usturoi, rosii, supa de peste, pasta de tomate, sofran, ierburi aromatice, mix de peste, cartofi, sare, piper, piper cayenne, paine prajita, patrunjel.   Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 2 fire praz, partea alba tocata 4 catei usturoi, tocat 450gr […]

Duet de peste cu migdale prajite

Peste pane cu migdale

Peste pane cu migdale din: file de crap, faina, oua, bere, ulei, sare, piper, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg file de crap 200 g făină 2 ouă 200 ml bere blondă 2 linguri ulei sare piper 400 ml ulei de porumb pentru prăjit fulgi de migdale o lamaie patrunjel   Mod de preparare: Într-un vas […]

Reteta supa de peste cu ardei gras

Reteta zilei: Supa de peste cu legume – usor de preparat

Supa de peste cu legume din: ulei de masline, praz, seminte de coriandru, fulgi de chili, cartofi, rosii, supa de peste, vin alb, dafin, anason, coaja de portocala, sofran, peste, calamari, creveti, patrunjel, sare, piper, paine, maioneza cu usturoi.   Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 2 fire praz 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite […]

Somon cu flori de dovlecel

Rondele de somon

Rondele de somon din: somon, sare, piper. Ingrediente: 4 rondele somon sare si piper Mod de preparare: Condimentezi somonul cu sare şi piper, după care pui rondelele la cuptor, la temperatura de 180 grade Celsius, circa 30 minute (peştele nu necesită întoarcere), până se rumenesc.   Pofta buna!

Unt de sardele

Crema de peste cu branza

Crema de peste cu branza din: somon, crema de branza, lamaie, piper, marar, biscuiti. Ingrediente: 4 felii somon afumat 200 g crema de branza o lamaie verde piper o legatura mărar biscuiti sărati, pentru servit   Mod de preparare: Se amestecă bine brânza cu mărarul tăiat mărunt si piperul. Se adaugă apoi trei felii de somon […]

File de somon cu rosii

File de somon cu rosii din: somon, morcovi, rosii, dovlecel, usturoi, ulei, lamaie, cimbrisor, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de somon 2 morcovi mici 1 dovlecel mic 6 căţei de usturoi 4 roşii cherry 2 linguri de ulei de măsline 1 lămâie cimbrişor proaspăt sare piper   Mod de preparare: File de somon cu […]

Pastrav cu miez de graham

Pastravi umpluti cu branza

Pastravi umpluti cu branza din: pastravi, suc de lamaie, unt, branza, spanac, faina, ou, smantana, sare, piper. Ingredinete: 4 păstrăvi de câte 250 g suc de lămâie unt sare şi piper negru 100 g spanac tocat 100 g brânză nesărată 1 lingura faina 1 gălbenuş 2 linguri smântână acră coaja şi zeama de la 1 […]

Paste cu ton si scortisoara

Salata de paste cu ton si masline

Salata de paste cu ton si masline din: paste, ton, masline, spanac, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 400 g paste o conservă mare ton în suc propriu 150 g măsline feliate 200 g spanac proaspăt 2 linguri ulei sucul unei lămâi sare   Mod de preparare: Salata de paste cu ton si masline: Se pune tonul […]

Peste prajit cu fulgi de ardei

Peste cu fulgi de ovaz

Peste cu fulgi de ovaz din: peste, oua, mustar, ulei, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: Sos de muştar: 2 linguri de muştar 4 linguri ulei de măsline 100 ml supă de legume sare piper Peşte: 600 g file de peşte sare piper 1 -2 ouă 150 g fulgi de ovăz 1 lingură făină ulei […]

Tartar de somon cu rosii cherry

Tartar de somon pe pat de avocado

Tartar de somon pe pat de avocado din: somon, avocado, castravete, ridiche, chives, lamaie, ulei.   Ingrediente: 150 g somon 1/2 avocado 30 g castravete germeni de praz o ridichie tobiko (icre de flying fish) 4 fire chives o lămâie ulei de măsline ulei de susan sare piper   Mod de preparare: Se taie somonul […]

Frigaruie cu legume şi file de vita

Frigarui de peste alb

Frigarui de peste alb din: peste, lamai, salata, ceapa. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb sucul a două lămâi condimente pentru peşte servit: salată verde • o ceapă o lămâie   Mod de preparare: Frigarui de peste alb: Peştele se taie fâşii pe lung, pe fibră, care se pun într-un vas. Se toarnă sucul stors […]

Ton cu andive

Ton cu andive din: ton, ulei, mustar, miere, sos de soia, piper, andive, zahar, lamaie. Ingrediente: 4 bucăţi ton proaspăt de aprox. 120 g şi un cm grosime fiecare 100 ml ulei de măsline 2 linguri muştar Dijon o linguriţă miere limpede 2 linguriţe sos de soia 6-8 linguri piper negru zdrobit 8 căpăţâni mici […]

Supa ungureasca

Peste picant cu sos de rosii

Peste picant cu sos de rosii din: peste, faina, ardei, suc de rosii, ulei, sare. Ingrediente: 4 bucăţi peşte 2 linguri făină 2 ardei iuţi 200 ml suc de roşii 2 foi de dafin 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Peştele se trece prin făină şi se prăjeşte în două linguri de ulei. […]

Medalion de peste cu legume

Peste in sos de rosii cu usturoi

Peste in sos de rosii cu usturoi din: peste, suc de rosii, ceapa, ardei, usturoi, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peşte 400 ml suc de roşii o ceapă un ardei gras un căţel usturoi rozmarin 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: In ulei se pun la călit ceapa şi usturoiul […]

Paste cu ton si cascaval

Paste cu ton si cascaval

Paste cu ton si cascaval din: paste, ton, porumb, cascaval, smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: o pungă paste o conservă ton în suc propriu 250 ml smântână de gătit o conservă mică porumb 50 g caşcaval ras verdeaţă, după gust sare si piper   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de […]

Ciorba de peste dreasa cu smantana

Ciorba de peste cu curry

Ciorba de peste cu curry din: peste, curry, ceapa, rosii, cartofi, morcovi, iaurt, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 400 g peşte 2 linguri praf de curry o ceapă 3 roşii 1,5 l apă 3 cartofi 2 morcovi 2 linguri suc de lămâie 60 g iaurt o lingură ulei sare 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: […]

Peste oceanic cu sos de rosii cu galuste de cartofi

Peste cu ardei iute

Peste cu ardei iute din: peste, faina, ardei, suc de rosii, ulei. Ingrediente: 4 bucăţi peşte 2 linguri făină 2 ardei iuţi 200 ml suc de roşii 2 foi de dafin 3 linguri ulei   Mod de preparare: Peştele se trece prin făină şi se prăjeşte în ulei. In altă tigaie se pun ardeii iuţi fără […]

Mancare de peste

Mancare de peste din: ulei de masline, ceapa, praz, ardei, usturoi, rosii, bucuioc, cimbru, dafin, vin, creveti, scoici, crab, peste. Ingrediente: 120 ml plus 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 3 fire de praz, doar partea albă, tocate 1 ardei roşu şi 1 ardei verde, tocaţi 8 cătei de usturoi măcinaţi […]

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

File de peste la cuptor

File de peste la cuptor din: fileuri de peste, oua, faina, pesmet, ceapa, sare, piper, rosii, ulei, patrunjel.

Peste cu salata de fasole alba

Salata de fasole cu peste afumat

Salata de fasole cu peste afumat din: macrou, fasole, porumb, masline, castraveti, oua, patrunjel, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 500 g macrou afumat 300 g fasole roşie fiartă 300 g porumb fiert 200 g măsline feliate 200 g castraveţi muraţi 3 ouă fierte 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei 3 linguri oţet 3 linguri apă […]

Chiftele de peste cu salvie

Chiftele de peste in pesmet

Chiftele de peste in pesmet din: file de peste, usturoi, cartofi, morcov, ceapa, ou, verdeata, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de peşte 2 căţei de usturoi 2 cartofi 1 morcov 1 ceapă mică 1 ou 1 lingură verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel) 1 fir de ceapă verde 2 linguri pesmet sare piper ulei pesmet […]