Ciorbă de peşte cu orez

Ciorbă de peşte cu orez Ingrediente: 600 g peşte mic două cepe un morcov un ardei gras 500 g conopidă 300 g orez 700 g roşii 350 ml zeamă de varză 100 ml ulei de floarea-soarelui sare pătrunjel ardei iute Preparare: Ciorbă de peşte cu orez: Peştele se curăţă, se eviscerează şi se pune într-un […]

Pastrav in folie de aluminiu

Păstrăv cu măsline

Păstrăv cu măsline Ingrediente: 4 păstrăvi 500 g arpagic 100 g măsline verzi 100 g măsline negre 500 g roşii doi ardei capia doi căţei de usturoi un vârf de cuţit cu boia iute oregano sare, piper o lămâie varză albă sfeclă roşie Preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se ung cu […]

Salata de creveti cu oua

Bărcuţe cu peşte şi legume

Bărcuţe cu peşte şi legume Ingrediente: 200 g matias somonizat 300 ml apă 450 g făină 20 g drojdie o lingură de miere doi dovlecei doi ardei graşi 50 g caşcaval măsline verzi roşii cherry salată verde mărar sare, piper ulei de măsline brânză de burduf ouă Preparare: Drojdia se dizolvă într-un castron împreună cu […]

Doradă cu sos de roşii

Doradă cu sos de roşii din: doarada, rosii, ceapa, usturoi, ulei, masline, patrunjel, lamaie, sare, piper, castraveti, marar. Ingrediente: 4 dorade mai mici un kilogram de roşii o ceapă mare 4 căţei de usturoi 200 ml ulei de măsline 100 g măsline verzi feliate o legătură de pătrunjel o lămîie sare, piper castraveţi verzi mărar […]

Cod cu ciuperci şi cartofi natur

Cod cu ciuperci şi cartofi natur

Cod cu ciuperci şi cartofi natur Ingrediente: 4 bucăţi de cod 800 g cartofi 500 g ciuperci o ceapă doi căţei de usturoi 4 linguri de ulei 50 g unt o legătură de pătrunjel verde o lămâie sare, piper o frunză de dafin două cuişoare două linguri capere oregano vin Preparare: Peştele se curăţă, se […]

Andive umplute

Andive umplute cu peşte

Andive umplute cu peşte Ingrediente: 8 andive 4 fileuri peşte afumat două lămâi o ceapă 4 căţei de usturoi un ardei iute mic pudră de ghimbir o conservă de roşii seminţe de chimen pudrat de curry 100 ml apă ulei pătrunjel sare, piper Preparare: Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Se îincing trei linguri de […]

Legume cu anşoa

Legume cu anşoa Ingrediente: 300 g fasole albă 400 g ciuperci doi cartofi doi ardei graşi roşii o ceapă două roşii un borcan anşoa în ulei 100 g boabe de porumb ulei sare, piper mărar o lămâie doi căţei de usturoi Preparare: Legume cu anşoa: Fasolea albă se spală, se taie bucăţi mai mici şi […]

Fructe de mare cu ghimbir

Mancare cu fructe de mare

Mancare cu fructe de mare Ingrediente: 250 g pui de caracatiţă 200 g scoici 200 g inele de calamar o ceapă usturoi 300 g salată ruccola 600 g roşii un ardei gras roşu un ardei iute busuioc sare, piper ulei 1 lămâie o frunză de dafin 350 ml apă paste orzo orez Preparare: Puii de […]

Salata de calamar cu sparanghel

Inele de calamar cu ghiveci

Inele de calamar cu ghiveci Ingrediente: 600 g inele de calamar 3 dovlecei 4 fileuri de anşoa 500 g roşii doi căţei de usturoi un ardei iute mic 200 ml ulei de măsline 250 ml vin alb sec sare, piper oregano orez cuşcuş Preparare: Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o cratiţă, se pun […]

Sufleu de peste cu sos alb

Suflleu de peşte cu ghimbir

Suflleu de peşte cu ghimbir Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 150 g miez de pîine albă 200 ml lapte dulce 5 ouă o lingură de smîntîrînă o ceapă albă un căţel de usturoi 50 g unt un sfert de linguriţă de pudră de ghimbir o limetă cimbru sare, piper legume de sezon Preparare: Fileurile […]

Punguţe de orez cu somon

Punguţe de orez cu somon

Punguţe de orez cu somon Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 100 g unt 300 g somon afumat 200 g mazăre, o lingură de ghimbir murat o lingură de capere 300 g roşii cherry foi de alge sare, piper ulei de măsline o lămâie sos de soia verdeaţă Preparare: Orezul se amestecă împreună cu […]

Pachetele cu piept de curcan si crema de branza

Pacheţele de şalău pane

Pacheţele de şalău pane Ingrediente: 4 fileuri de şalău 150 g pesmet 100 g făină 4 ouă 250 g spanac două linguri de muştar doi căţei de usturoi 200 ml smântână două felii de pâine tartinabilă sare piper o limetă ulei amidon alimentar   Preparare: Spanacul se spală, se toacă măruntse condimentează şi se amestecă […]

Peşte teriyaki

Peşte teriyaki

Peşte teriyaki Ingrediente: 4 fileuri de peşte (de circa 100 g fiecare) făină 2 linguri ulei Marinată: 3 linguri sos de soia 3 linguri sake (sau vin alb) 1 lingură zahăr 1 lingură praf de ghimbir Sosul Teriyaki: 1 lingură zahăr 3 linguri sake (sau vin alb) 1 lingură sos de soia Preparare: Peşte teriyaki: […]

Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

Scrumbii cu cremă de telină

Scrumbii cu cremă de telină Ingrediente: 6 scrumbii 1 cutie de porumb 1 legătură de ceapă albă, mică 1/4 rădăcină de ţelină 15 cl de vin alb 15 cl sos de peşte 10 cl de smântână proaspătă sucul de la o jumătate de lămâie sare, piper Preparare: Se taie ceapa. Se scurge şi se usucă […]

Gogosari cu ton si mozzarella

Gogosari cu ton si mozzarella din: gogosari, ton, mozzarella, masline, piper, zeama de lamaie, ulei, paine.   Ingrediente: 8 gogoşari 2-3 cutii de conservă de ton 150 g mozzarella 100 g măsline piper zeama de la o lămâie 5-6 linguri de ulei de măsline 100 g pâine prăjită sau crutoane   Mod de Preparare Gogosari […]

Lasagna cu sparanghel si somon

Lasagna de salau

Lasagna de salau din: fasole, unt, sare, salau, zeama de peste, cimbru, creme, smantana, piper, ulei, foi de coca. Ingrediente: 200 grame fasole păstăi 60 grame unt sare 8 fileuri de şalău de 75 grame fiecare 150 ml vin alb 150 ml zeamă concentrat de peşte 2 tulpiniţe de cimbru 2 linguri creme double 2 […]

Ouă umplute pe strat de pătrunjel

Oua batute

Oua batute Ingrediente 8 ouă 75 ml lapte sare, piper nucşoară rasă 2 linguri unt creveţi capere piper verde (borcan) roşii caviar ceapă lămâie verdeaţă pentru ornat Preparare: Bateţi ouăle cu laptele, sarea, piperul şi nucşoara, încingeţi untul într-o tigaie cu fundul dublu şi răsturnaţi amestecul cu ouă. Ornaţi ouăle bătute cu creveţi, capere, piper […]

retete

Rulouri de somon

Rulouri de somon Ingrediente 300 g cremă de brânză 1-2 linguri hrean ras Sare piper suc de lămâie 400 g felii de somon afumat frunze de salată felii de lămâie mărar pentru ornat Preparare: Amestecaţi crema de brânză cu hreanul, sarea, piperul şi sucul de lămâie. Aşezaţi feliile de somon pe o suprafaţă de lucru, […]

Somon invelit in dovlecei

Somon invelit in dovlecei

Somon invelit in dovlecei Ingrediente 4 buc. file de somon (â 130 g) 1 căţel de usturoi 2 linguri suc de lămâie sare, piper 4 crenguţe de cimbru 1 dovlecel mare 2 linguri ulei de măsline Preparare: Spălaţi somonul cu apă rece şi uscaţi-l pe un prosop de bucătărie. Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l mărunt şi amestecaţi-l […]

retete

Somon cu varza chinezeasca si amestec de mirodenii

Somon cu varza chinezeasca si amestec de mirodenii Ingrediente: 1 varza chineeasca 200 g orez basmuti Sare, piper 4 linguri ulei de susan ½ legatura coriandru verde Sucul si coaja de la 1 lamaie 2 linguri unt 4 bucati file de somon Preparare: Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp taiati frunzele de […]

File de peşte la cuptor cu smantană sau mujdei de usturoi

File de peste la tigaie

File de peste la tigaie Ingrediente: 800 g file de roşioare 8 anghinare în sos de piper 12 bucăţi de sparanghel 1 dovlecel 1 morcov 1 bulb de fenicul 2 roşii 20 g unt 1 lămâie 1 căţel de usturoi pisat 4 arpagic 8 măsline 1 crenguţă de cimbru 3 linguri ulei de măsline sare, […]

retete

Peste in crusta de verdeata

Peste in crusta de verdeata din: paine, ceapa, patrunjel, rucola, crema de branza, mustar, smantana, supa, amidon, sare, piper, file de somon.   Ingrediente 3 felii de pâine albă 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 1/2 legătură rucola 4 linguri cremă de brânză 2 linguri muştar boabe 200 ml smântână 125 ml supă 2 lingură […]

File de somon cu orez si legume

File de somon cu orez si legume

File de somon cu orez si legume Ingrediente: 40 g mazăre congelată 75 g morcov ras 125 g file de somon Piper 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă amestec de condimente pentru peşte 1/2 pachet orez chinezesc coaja rasă de la o lămâie Preparare: Fierbeţi circa 100 ml apă într-o tigaie mare. Adăugaţi legumele, […]

Salată Montfermeil

Maioneza cu file de ansoa

Maioneza cu file de ansoa din: fileuri de ansoa, ulei, otet, galbenusuri si zeama de lamaie. Ingrediente: 10 fileuri de anşoa în ulei ulei oţet 2 gălbenuşuri 1 lingură zeamă de lămâie.     Mod de preparare: Fileurile de peşte se lasă la desărat sub jet de apă rece. Se scoate coloana vertebrală şi se […]

Rulouri de stavrizi a la Russe

Rulori de peşte cu avocado

Rulori de peşte cu avocado Ingrediente: 6 fileuri de pangasius mai subţiri 1 borcan de champignons tăiate 2 roşii 1 linguriţă boabe de ienupăr 6 champignons proaspete 4 avocado 2 lămâi verzi (lime) 10 fire de arpagic verde 3 ramuri de hasmaţuchi 2 linguri ulei de măsline sare, piper Preparare: Cufundă roşiile în apă clocotită […]

File de somon la cuptor cu sirop de arţar şi usturoi

Fileuri de somon cu sos de ananas

Fileuri de somon cu sos de ananas din: suc de ananas, usturoi, sos de soia, ghimbir, fileuri de somon, ulei de susan, fructe, piper. Ingrediente: o cană de suc de ananas doi căţei de usturoi pisaţi o linguriţă de sos de soia o linguriţă de ghimbir măcinat două fileuri de somon o linguriţă ulei de […]

Sandwich ton

Sandwich ton

Sandwich ton din: ton, toast, ceapa, masline, rosii, spanac, maioneza, sare, piper, unt, lamaie, foi de salata.   Ingrediente: 175 g ton bucati in conserva Toast 50 g ceapa Masline negre Rosii Spanac fresh Maioneza vegetala Sare, piper Unt Lamaie Foi de salata   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se stoarce, la […]

Papiote de pui cu ţelină si scortisoară

Dovlecei cu morun

Dovlecei cu morun din: dovlecei, baton de morun, lapte, unt, cartofi, lamaie, patrunjel, piper. Ingrediente: 6 dovlecei rotunzi 500 g batog de morun 100 ml lapte 50 g unt 4 cartofi 1 lămâie 3 legături de pătrunjel Piper   Mod de preparare Dovlecei cu morun: Pune batogul în apă rece cu 1-2 ore înainte de […]

Somon marinat in vin alb cu ierburi şi şofran

Somon marinat in vin alb cu ierburi şi şofran

Somon marinat in vin alb cu ierburi şi şofran Ingrediente: 2 bucati somon -pentru sos: 20 g ceapa 40 ml vin alb 4 lingurite smantana Sofran Sare, piper, zeama de lamaie Dovlecei, orez Mod de preparare: Se marinează somonul în zeama de lămâie cu ulei de măsline, usturoi şi ierburi (cimbru, rozmarin şi pătrunjel) şi […]

Cod in sos de lamaie cu menta

Cod cu piure din boabe de soia, busuioc si lamaie

Cod cu piure din boabe de soia, busuioc si lamaie din: rosii, ulei de masline, cod, zeama de lamaie, coaja de lamaie, usturoi, boabe de soia, busuioc, supa de pui. Ingrediente: 2 legături mici de roşii cherry pe ciorchine 1 lingură de ulei de măsline 2x 140g bucăţi de cod fără piele sau alt file […]

Risotto cu mazăre şi tarhon

Risotto cu mazare, creveti si lamaie

Risotto cu mazare, creveti si lamaie Ingrediente: 400g de creveţi negătiţi, în cochilie, decongelaţi 3 linguri ulei de măsline 1 ardei chilii roşu, curăţat de sâmburi, jumătate tăiat felii, jumătate tăiat mărunt 1,5l supă de peste 1 ceapă, tăiată mărunt 300g orez pentru risotto 1 pahar mic de vin alb 200g mazăre congelată 1 lămâie, […]

retete

Rulada din spanac cu urda si somon

Rulada din spanac cu urda si somon din: spanac, chifle, pesmet, oua, sare, piper, nucsoara, somon afumat, urda, iaurt, gelatina, marar, patrunjel. Ingrediente: -pentru rulada de spanac: 500 g spanac congelat 2 chifle 1 lingura pesmet 6 oua Sare,piper,nucsoara -pentru umplutura: 200 g somon afumat 400 g urda 100 g iaurt Sare, piper alb 3 […]