File de crap cu varza murata

Crap la cuptor cu rosii si usturoi

Crap la cuptor cu rosii si usturoi din: crap, ceapa, morcov, usturoi, rosii, lamaie, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 crap de 1 kg, curăţat de solzi şi intestine 2 cepe 1 morcov mare 3-4 căţei de usturoi 1 cutie de roşii cuburi 1 lămâie câteva linguri de ulei de măsline sare piper pătrunjel   […]

Budinca in foi

Budinca de conopida cu peste afumat

Budinca de conopida cu peste afumat din: conopida, file de peste afumat, oua, lapte, faina, cascaval, marar, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 700 g bucheţele de conopidă crudă sau congelată 200 g file de peşte afumat 3 ouă 350 ml lapte 1 lingură făină 200 g caşcaval ras mărar 2 linguri unt 2 linguri pesmet […]

Peste sarat cu scordolea de cartofi

Merluciu cu mujdei

Merluciu cu mujdei din: merluciu, ulei, patrunjel, lamaie, faina, mujdei de usturoi. Ingrediente: trunchi de merluciu ulei pentru fript pătrunjel verde 1 lămâie puţină făină mujdei de usturoi   Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi, îl speli şi îl scurgi, apoi îl presari cu sare şi îl treci prin făină. Incingi tigaia cu ulei şi […]

Fish and chips

Fish and chips este considerată mâncarea naţională a britanicilor. Intr-adevăr, peştele cu cartofi prăjiţi a devenit un adevărat simbol naţional încă din perioada victoriană, câştigându-şi popularitatea datorită faptului că se putea lua la pachet. Cu toate că britanicii au experimentat în perioada de după război şi gusturi mai exotice, aceasta a rămas o mâncare foarte […]

Pasta de somon cu vin

Pasta de somon cu vin

Pasta de somon cu vin din: somon, vin, ceapa, cimbru, telina, dafin, unt, patrunjel, sare, piper, mustar, capere, coniac, icre. Ingrediente: 450 ml apă 50 ml vin alb 1 ceapă mijlocie 1/2 tulpină de ţelină 4-fire de cimbru proaspăt 1 frunză de dafin 500 g file de somon proaspăt, fără piele 500 g somon afumat, […]

Frunze rosii de salata cu ridichii, batoane de mozzarella de bivolita si sos de ansoa

Ansoa – un deliciu

Mare parte din anşoa pescuită în întreaga lume este conservată fie prin sârare, fie prin marinare, în conservă sau în borcane. In bucătăria mediteraneeană, însă, şi în special în partea de nord-est a Spaniei şi în sudul Franţei, anşoa a fost dintotdeauna consumată proaspătă. Boquerones fritos este o mâncare spaniolă care constă în anşoa proaspătă […]

Obraji de cod

In unele părţi ale globului codul este considerat “regele peştilor” şi nu doar un peşte oarecare, bun de prăjit. In aceste regiuni, obrajii de cod reprezintă o delicatesă cu totul specială. Pe coasta canadiană a Atlanticului şi în unele părţi din nord-vestul Europei, această parte a peştelui se găteşte ca o mâncare aparte, ea având […]

Sashimi din somon si ton

Somon in stil sashimi

Somonul se potriveşte foarte bine cu complicata tehnică japoneză de feliere a peştelui crud (sashimi înseamnă “carne găurită”). Peştele folosit trebuie să fie absolut proaspăt; de asemenea, ar fi bine ca somonul să fie pescuit în perioada în care carnea sa este foarte bogată în uleiuri naturale, adică vara. Modul de prezentare a somonului sashimi […]

Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti

Cod cu linte

Cod cu linte din: linte, ceapa, dafin, usturoi, sare, piper, mustar, capere, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, unt, file de cod. Ingrediente: 250 g linte 1 ceapă 1 frunză de dafin Pentru salsa verde: 1 căţel de usturoi mare, tocat mărunt 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper negru 1 lingură muştar Dijon 2 […]

Tocanita catalana de peste

Tocanita catalana de peste

Tocanita catalana de peste din: ulei, ceapa, ardei, usturoi, boia, cimbru, sofran, dafin, rosii, vin, midii, cod, migdale. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare tocată 1 ardei roşu iute, tocat mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/2 linguriţă boia de ardei afumaţi 1 lingură frunze de cimbru proaspete 1 linguriţă fire […]

Preparate frantuzesti

Preparate frantuzesti

Brandade este o specialitate culinară din Provence şi Languedoc, regiuni din partea de sud a Franţei. Reţeta are la bază cod sărat (care se face la aici la fel ca bacalhau din Portugalia). Codul uscat şi sărat trebuie lăsat la înmuiat timp de 24 ore, schimbând apa de câteva ori, până ce se înmoaie şi […]

Somonul

Somonul în crustă a devenit o mâncare cât se poate de obişnuită în bucătăria anglo-saxonă, însă la origine ea este o reţetă franţuzească, după cum sugerează şi numele. Pe vremuri, somonul se cocea întreg într-un foitaj pufos (numit feuillete), uşor crestat pe margini, pentru a indica pe unde trebuie tăiat în porţii. Secretul pentru reuşita […]

Somon fiert cu sos olandez

Somon fiert cu sos olandez

Somon fiert cu sos olandez – Una dintre cele mai apetisante reţete este cea de file de somon, opărit într-o fiertură bogată (pe bază de supă de peste şi vin alb) şi servit cald, cu un sos olandez uşor. Fileurile de somon se pot fierbe fie pe flacâră, fie în cuptor; cert este că ele […]

Reteta fish and chips

Reteta fish and chips

Reteta fish and chips din: peste, cartofi, sare, ulei, faina, bere. Ingrediente: ulei vegetal pentru prăjit cartofii 4 cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii mai grosuţe sare 250 g făină obişnuită 375 ml bere (preferabil bere de malţ) 4 fileuri de peşte-pescar sau egrefin (175-200 g), tăiate în felii groase   Mod de […]

Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocant

Peste al forno

Există mai multe variante atât în bucătăria spaniolă, cât şi în cea italiană, unde acest fel de a găti peştele se numeşte al horno, respectiv al forno. Aşadar, peştele întreg, eviscerat şi curăţat de solzi, este prăjit la cuptor pe un pat de cartofi tăiaţi în felii subţiri. Uneori, peştele se acoperă cu un strat […]

Salata de creveti cu anghinare

Salata de creveti cu anghinare din: creveti, anghinare, ceapa, lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g creveţi 1 conservă (300 g) inimi de anghinare 1 ceapă roşie mare zeama de la 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper 8 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Decongelezi creveţii lent, de preferinţă de seara până […]

Sushi

Sushi cu somon

Sushi cu somon din: orez, otet, zahar, sare, somon, castravete. Ingrediente: 175 g orez pentru sushi 2 linguri cu oţet 4 linguriţe cu zahăr fin 1/2 linguriţă cu sare 2 foi de sushi nori (se găsesc în supermarket) 60 g somon afumat 1/2 castravete   Mod de preparare: Spală orezul cu multă apă rece şi […]

File crocant cu umplutură de mere şi garnitură de cartofi noi

File de somon cu sos de ananas

File de somon cu sos de ananas din: file de somon, suc de ananas, sos de soia, ghimbir, ulei de susan, fructe, piper. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cană suc de ananas 2 căţei de usturoi pisaţi 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă ghimbir măcinat 1 linguriţă ulei de susan 1 cană fructe […]

Tocanite catalane

Tocanite catalane – Tradiţionala zarzuela de mariscos a la catalana, adică tocăniţa catalană de peşte, este o fiertură ce are în compoziţie peste şi fructe de mare, fierte împreună în vin alb, coniac spaniol, pastă de tomate, ardei şi migdale. Tocăniţa se serveşte cu o pâine cu coaja crocantă, care va absorbi zeama. Sosul format […]

Scampi cu pesmet

Scampi cu pesmet este un preparat care a trecut de la statutul de specialitate de lux direct în vitrinele frigorifice ale supermarketuritor. Totuşi, atunci când este preparat proaspăt, el rămâne o adevărată delicatesă. Pachetele cu scampi congelaţi pe care le cumpărăm gata preparate conţin cel mai adesea un piure făcut din carne de moluşte, dat […]

Coulibiac traditional

Coulibiac traditional

Coulibiac traditional din: orez, unt, curcuma, ceapa, ciuperci, somon, tarhon, oua, piper. Ingrediente: 140 g orez un vârf de cuţit de curcumă 65 g unt 1 ceapă mijlocie, tocată mărunt 250 g champignons, tăiate în bucăţi mai mari 500 g file de somon, fiert şi mărunţit 1 lingură verdeaţă proaspătă de pătrunjel tocată 1 lingură […]

Alivenci moldovenesti

Placinta cu broccoli si peste afumat

Placinta cu broccoli si peste afumat din: unt, broccoli, peste afumat, branza de vaci, telemea, cascaval, faina, apa, oua, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 200 g unt 200 g brgccoli opărit 1 bucată peşte afumat 200 g brânză de vaci 100 g telemea rasă 50 g caşcaval 3 ceşti făină 6 linguri apă rece 3 […]

Paela cu fructe de mare

Paela cu fructe de mare

Paela cu fructe de mare din: midii, calamaei, creveti, orez, mazare, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ulei, dafin, sofran, sare, piper. Ingrediente: 500 g midii 300 g inele de calamari 7 crevete mari 300 g orez cu bob mediu 100 g mazăre congelată 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 linguriţă pastă de tomate 6 […]

Ciorba de peste

Ciorba mixta de peste

Ciorba mixta de peste din: peste, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ardei, dovlecel, orez, rosii, bors, leustean, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6-8 bucăţi de peşte diferit (crap, biban, ştiucă, caras), curăţate 1 ceapă medie 2 morcovi 1 rădăcină de ţelină 1 păstârnac 1 ardei 1 dovlecel 1 mână cu orez 1 conservă cu roşii decojite 0,5 […]

Plăcintă cu peşte şi cartofi gratinaţi

Placinta cu broccoli si peste afumat

Placinta cu broccoli si peste afumat din: unt, broccoli, peste afumat, branza de vaci, telemea, cascaval, faina, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 200 g unt 200 g broccoli opărit 1 bucată peşte afumat 200 g brânză de vaci 100 g telemea rasă 50 g caşcaval 3 ceşti făină 6 linguri apă rece 3 ouă ulei […]

Salată de sfeclă

Salata de peste cu sfecla

Salata de peste cu sfecla din: sfecle, file de peste afumat, morcovi, cartofi, maioneza, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 sfecle coapte 250 g file de peşte afumat 2 morcovi fierţi 4 cartofi fierţi 3-4 linguri maioneză sare piper pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Salata de peste cu sfecla: Se taie peştele în cuburi. […]

Placinta cu cartofi si telina

Cartofi noi cu peste si smantana

Cartofi noi cu peste si smantana din: cartofi, peste, unt, smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi noi mari 4 fileuri de peşte 25 g unt 250 ml smântână de gătit verdeaţă sare si piper   Mod de preparare: Intr-un vas de cuptor uns cu unt se pun cartofii feliaţi, după ce au fost […]

Lin la cuptor

Peste la cuptor cu usturoi

Peste la cuptor cu usturoi din: peste, lamaie, ulei, ceapa, usturoi, vin, cartofi, sare, piper. Ingrediente: un peşte o lămâie 2 linguri ulei 5-6 cepe 6 căţei usturoi 150 ml vin 4 cartofi sare si piper   Mod de preparare Peste la cuptor cu usturoi: Peştele se asezonează cu sare şi piper şi se stropeşte […]

Plăcintă de crap

Placinta cu peste si creveti

Placinta cu peste si creveti din: file de peste, creveti, ceapa, fenicul, usturoi, seminte, ulei, spanac, masline, unt, lamaie, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de peşte alb, dezgheţat şi spălat 2 căni cu supă de peşte un praf de şofran 150 g creveţi fierţi, decorticaţi sare şi piper, după gust 2 cepe, tăiate […]

Placinta cu peste (somon)

Placinta cu peste (somon)

Placinta cu peste (somon) din: somon, file de cod, smantana, oua, cartofi, icre, marar, sare, aluat, lamaie. Ingrediente: 200 g somon proaspăt 200 g somon afumat 200 g file de cod sau alt peşte oceanic 200 ml smântână pentru gătit 2 albuşuri 500 g cartofi cu coaja foarte fină 50 g icre preparate 1 legătură […]

Bors cu perisoare din peste

Bors cu perisoare din peste

Bors cu perisoare din peste din: peste, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa verde, ardei, leustean, marar, ou, orez, boia, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g merluciu sau cod 1 morcov câte 1 pătrunjel, păstârnac şi ţelină mică 4-5 fire de ceapă verde 1 ardei gras frunze de leuştean şi mărar 1 ou 1 ceaşcă […]

Salată de cod

Salata de cod

Salata de cod din: file de cod, dovlecel, morcovi, ceapa, ardei, fasole, stafide, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de cod dezosat 1 dovlecel zucchini 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 200 g fasole boabe din conservă 50 g stafide sare ulei   Mod de preparare: Spală fileurile de […]