Chiftele de vinete cu sos

Chiftele de peste cu sos de legume

Chiftele de peste cu sos de legume din: platica, ulei, cartofi, branza, patrunjel, gris, usturoi, sare, ou, lamaie, porumb, ulei, morcovi, ceapa, telina, rosii, apa, bulion. Ingrediente: 1 plătică 150 ml ulei 2 cartofi 5 linguri brânză de oaie 1 legătură pătrunjel griş sau pesmet cu granule mai mari 4-5 căţei de usturoi sare 1 […]

Cum se prepara Macrou cu susan si stafide

Macrou cu sos cald de hrean

Macrou cu sos cald de hrean din: macrou, usturoi, lamaie, sare, piper, vin, unt, faina, smantana, hrean, supa de legume, zahar. Ingrediente: 2 macrouri mari 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie sare şi piper măcinat 150 ml vin alb sec Pentru sos: 30 g unt 2 linguri făină 100 […]

Biban in crusta de sare

Biban in crusta de sare din: biban, sare, oua, oregano, lamaie, dafin, usturoi, ulei, oregano. Ingrediente: 1,5 kg sare de mare 2 albuşuri 1 biban de mare 1 lămâie tăiată rondele câte 7 fire oregano şi pătrunjel verd , 4 foi dafin 6 căţei de usturoi Pentru sos: 2 linguri ulei de măsline 4 căţei […]

Scrumbie de mare la cuptor

Scrumbie de mare la cuptor din: scrumbii, ceapa, ardei, coriandru, cuisoare, dafin, lamaie, otet, ulei, patrunjel. Scrumbia (Alosa pontica), cunoscută și sub numele de scrumbie de Dunăre, este un pește de talie medie care face parte din familia Clupeidae. Acest pește anadrom, adică trăiește în mare și migrează în râuri pentru reproducere, este întâlnit în […]

Somon pe pat de fenicul

Somon cu spanac si sos de portocale

Somon cu spanac si sos de portocale din: somon, spanac, usturoi, unt, portocala, smantana, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon proaspăt 300 g spanac 2 căţei de usturoi 30 g unt 1 portocală 50 ml smântână vegetală 1/2 linguriţă busuioc uscat sare piper alb măcinat   Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală […]

Fursecuri cu ton si marar

Fursecuri cu ton si marar

Fursecuri cu ton si marar din: faina, praf de copt, oua, sare, piper, ton, unt, marar. Ingrediente: 200 g făină 1 vârf de cuţit praf de copt 2 gălbenuşuri sare piper alb măcinat 1 cutie ton în ulei 10 g unt 1 ou pentru uns mărar uscat, pentru decor   Mod de preparare Fursecuri cu […]

Peşte rasol

Peste cu sos de lamaie

Peste cu sos de lamaie din: peste, smantana, unt, ulei, lamai, ceapa, vin, patrunjel, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte alb 2 ceşti cu smântână 1 lingură cu unt 3 lămâi 3 linguri cu ulei 4 cepe 1 ceaşcă cu vin alb pătrunjel verde piper   Mod de preparare: Curăţă cepele şi taie-le julien. încinge […]

Creveti in sos de tomate

Creveti uriasi cu sos thailandez

Creveti uriasi cu sos thailandez din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, zahar, otet, sos de soia, ulei de susan, coriandru, creveti uriasi. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguri ghimbir, răzuit 1 codiţă de lemongrass, tocată 1 ardei iute, tocat 1 lingură zahăr 2 linguri oţet de mere 2 linguri sos de soia 1 […]

Bol sushi

Bol sushi

Bol sushi din: zahar, otet, morcov, sparanghel, orez, ridichi, somon afumat, susan, ulei de susan. Ingrediente: 25 g zahăr tos 50 ml oţet de vin alb 1 morcov, curăţat 3 fire sparanghel 200 g orez brun basmati fiert la aburi 75 g ridichi albe şi roşii, feliate 2 fileuri de somon afumat, mărunţite 2 linguriţe […]

Somon crocant cu fasole verde

Somon crocant cu fasole verde

Somon crocant cu fasole verde din: cartofi, fenicul, praz, file de somon, ulei, pesmet, parmezan, fasole verde. Ingrediente: 750 g cartofi noi 1 bulb fenicul sau 1 fir de praz, tăiat felii 6 buc file de somon 1 1/2 lingură ulei de măsline 75 g pesmet alb 100 g parmezan, răzuit mărunt 200 g fasole […]

Spaghete cu creveti si dovlecel

Spaghete cu creveti si dovlecel din: spaghete, ulei, creveti, usturoi, seminte fenicul, chili, dovlecei, lamaie, busuioc. Ingrediente: 100 g spaghete 1 lingură ulei de măsline 350 g creveţi uriaşi 2-3 căţei de usturoi, zdrobit 3/4 linguriţă seminţe fenicul, zdrobit 1/2 linguriţă chilii 3 dovlecei mici, tăiaţi fâşii subţiri cu cuţitul special de curăţat legume zeama […]

File de pastrav la gratar

Pastrav la gratar cu patrunjel si busuioc

Pastrav la gratar cu patrunjel si busuioc din: patravi, lamai, patrunjel, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 4 păstrăvi, curăţaţi 2 lămâi 1 legătură cu pătrunjel verde sare piper busuioc proaspăt   Mod de preparare: Asezonează peştele după gust. Taie mărunt pătrunjelul şi busuiocul. Introdu verdeaţa în interiorul peştelui. Taie lămâile în felii subţiri şi introdu câte 2-3 […]

Macrou cu legume la cuptor

Macrou cu legume mexicane

Macrou cu legume mexicane din: macrou, legume mexicane, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg macrou congelat 400 g mix de legume mexicane, congelate 200 ml vin alb sec 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Laşi macroul la decongelat, apoi îl cureţi şi îl tai bucăţi. Torni uleiul într-o tavă, aşezi legumele şi […]

Kebab de porc

Kebab de peste pe pat de dovlecei

Kebab de peste pe pat de dovlecei din: file de peste, ulei, dovlecei, nucsoara, sare, piper, sos de soia, pasta de tomate, lime, ulei, miere, sos de peste, chili, coriandru. Ingrediente: 500 g file de peşte, tăiat în cuburi 1 lingură cu ulei 6 dovlecei mici, tăiaţi în fâşii subţiri pe lungime un praf de nucşoară […]

Nuggets de peste

Nuggets de peste

Nuggets de peste din: faina, praf de copt, cocos, susan, apa, file de peste, sos de soia, ulei, chutney, lamaie, maioneza. Ingrediente: 125 g făină+extra 5 g praf de copt 75 g nucă de cocos 30 g seminţe de susan apă rece 800 g file de peşte 15 ml sos de soia ulei de floarea-soarelui, […]

Placinta de cartofi, fenicul si ciuperci

Placinta de peste (la alegere)

Placinta de peste (la alegere) din: cartofi, unt, lapte, faina, peste congelat. Ingrediente: 1,75 kg cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cuburi 75 g unt 600 ml lapte 60 g făină 2×400 g peşte congelat   Mod de preparare: Placinta de peste (la alegere): Incălzeşte cuptorul la 190°C. Pune cartofii într-o cratiţă şi acoperă-i cu […]

Chiftelute de somon

Chiftelute de somon

Chiftelute de somon din: file de somon, oua, lamaie, marar, seminte de mustar, pesmet, otet, castravete, zahar, sare, iaurt. Ingrediente: Pentru chiftelute: 300 g file de somon, tăiat mărunt 1 ou, bătut uşor coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 lingură cu mărar tăiat mărunt câte 1/2 linguriţă cu seminţe de muştar galbene şi […]

Peste in crusta de sare

Peste in crusta de sare din: peste, sare grunjoasa, boabe de mustar, piper, dafin, lamaie. Ingrediente: 1 kg peşte (crap, macrou, somn) 500 g sare grunjoasă 100 gboabe de muştar 100 g piper boabe 3-4 foi de dafin 1 lămâie   Mod de preparare: Amestecă sarea cu muştarul, piperul şi foile de dafin mărunţite. Tornă […]

Sufle de cod si creveti

Sufleu de cod si creveti

Sufleu de cod si creveti din: cod, sare, piper, gelatina, unt, faina, smantana, creveti, patrunjel, ou. Ingrediente: 500g cod, proaspăt sau congelat 400 ml lapte sare şi piper negru măcinat 4 foi de gelatină (10 g) 30 g unt 3 linguri rase cu făină 5 linguri cu smântână 200 g creveţi fierţi şi curăţaţi 2 […]

Muffins cu ton

Muffins cu ton

Muffins cu ton din: faina, oua, lapte, ton, unt, cascaval, praf de copt, chimen, sare, piper. Ingrediente: 200 g făină 3 ouă 100 ml lapte 130 g ton în suc propriu 70 g unt 2 linguri cu caşcaval ras 2 linguriţe cu praf de copt 1/2 linguriţă cu seminţe de chimen (opţional) sare piper   […]

Pui cu midii si ciuperci

Midii in sos picant

Midii in sos picant din: usturoi, paprika, suc de rosii, ulei, vin rosu, zahar, passata, midii, patrunjel, maioneza, usturoi. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 linguriţă cu paprika afumată 1/2 paprika iute 1 lingură cu suc de roşii 1 lingură cu ulei de măsline 100 ml vin roşu 1 linguriţă cu zahăr 300 ml […]

Ciuperci cu creveti si vin

Ciuperci cu creveti si vin

Ciuperci cu creveti si vin din: ciuperci, creveti, vin, usturoi, lamaie, dafin, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci 150 g creveţi 150 ml vin alb 1 căpăţână de usturoi zeamă de lămâie 1 foaie de dafin ulei de măsline pătrunjel verde piper sare   Mod de preparare: Curăţă creveţii şi taie-i în felii. […]

Salau de Nil cu legume

Salau cu jambon

Salau cu jambon din: salau, jambon, mac, lamaie, ou, patrunjel, sare, piper. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul. Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești […]

Doradă cu linte şi praz

Dorada cu sos la cuptor

Dorada cu sos la cuptor din: dorada, lime, coriandru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 doradă de 1,5 kg 5 lime 1 lingură coriandru boabe ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se rade coaja a două lime şi se amestecă cu coaja tăiată a celei de-a treia. Se adaugă ulei, sare şi piper. Se […]

Salata de paste

Salata cu somon si paste spiralate

Salata cu somon si paste spiralate din: paste, somon, broccoli, ardei, ciuperci, parmezan, smantana, seminte de dovleac, sare, unt, ulei, piper. Ingrediente: 200 g paste spirale colorate 4-5 bucăţi de somon afumat 1 broccoli 1 ardei 3-4 ciuperci champignon 150 g parmezan 4 linguri cu smântână 100 g seminţe crude de dovleac sare unt ulei […]

Cum se prepara Biban cu legume la cuptor

Scordolea cu biban fript

Scordolea cu biban fript din: biban, cartofi, nuca, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de biban 4 cartofi mari albi 200 g miez de nucă 5 căţei de usturoi 1 pahar ulei 1/2 lămâie sare piper   Mod de preparare: Peştele, sărat şi piperat, se pune pe grătar şi se lasă câte 10 […]

Dorada cu lime

Dorada cu lime din: dorada, lime, coriandru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 doradă de 1,5 kg 5 lime 1 lingură coriandru boabe ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Dorada cu lime: curăţă, se eviscerează şi se spală peştele. Extremităţile se crestează cu 3 incizii pe fiecare parte. rade coaja a două lime […]

Salau in foitaj

Salau in foitaj din: salau, jambon, mac, lamaie, ou, patrunjel, sare, piper.   Carnea de salau oferă o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, seleniu, potasiu și fosfor. Acești nutrienți sunt implicați în metabolismul energetic, susținerea sistemului nervos și întărirea sistemului osos. Comparativ cu alte tipuri de carne, salaul are un conținut […]

Somon cu sos de ceapă

Somon cu sos de sampanie

Somon cu sos de sampanie din: somon, portocale, lamaie, ulei, sare, unt, faina, piper, sampanie. Ingrediente: 4 bucăţi file de somon 1 portocală coaja rasă de la 1 portocală şi 1 lămâie ulei de măsline sare Pentru sos: 25 g unt 4 linguri făină zeama de la 1 portocală 1 portocală 1 praf de sare […]

Vinete umplute

Vinete umplute cu file de salau

Vinete umplute cu file de salau din: vinete, file de salau, ceapa verde, ardei capia, ulei, cascaval, sare, concentrat de legume, piper, lamaie. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul. Salaul este o sursă bună de acizi […]

Legume umplute cu ton

Legume umplute cu salata de ton

Legume umplute cu salata de ton din: ton, rosii, ardei capia, ceapa verde, castraveciori, sare, piper, ulei de masline, masline. Ingrediente: 1 conservă de ton bucăţi 4 roşii 3 ardei capia roşii 1 ceapă verde 2-3 castraveciori acri sare piper 1 linguriţă ulei de măsline măsline negre, pentru decor   Mod de preparare: Legume umplute […]

Vis de vara

Vis de vara

Vis de vara din: baby caracatite, nucsoara, scortisoara, piper, cardamom, vin, surimi, alga nori, orez, otet de orez, sirop de zmeura, varza China, mango, lime, sare. Ingrediente: 4 baby caracatiţe nucşoară scorţişoară boabe de piper asortate praf de cardamom 30 ml vin roşu batoane surimi Pentru sushi: 1 foaie de algă nori 20 g orez […]