Caras prajit cu boia

Caras prajit cu morcovi fierti

Caras prajit cu morcovi fierti din: caras, malai, faina, sare, piper, ulei, usturoi. Ingrediente: 6-8 caraşi mijlocii 2 linguri cu mălai 2 linguri cu făină sare piper măcinat 1 cana cu ulei usturoi pisat   Mod de preparare: Curăţaţi pestele de solzi, goliţi-l, strângeţi icrele (dacă găsiţi), spălaţi cu multa apă. Săraţi pe dinăuntru şi […]

Crap cu orez cu bob lung

Crap cu orez cu bob lung

Crap cu orez cu bob lung din: crap, coriandru, lamaie, usturoi, seminte de brad, sofran, sare, piper, orez cu bob lung. Ingrediente: 1 kg crap 2 linguri coriandru 1 pahar suc de lămâie 5 căţei usturoi 2 linguri seminţe de brad şofran sare şi piper, după gust 2 pahare orez cu bobul lunguieţ   Mod […]

Stiuca cu sos de legume

Stiuca cu sos de legume

Stiuca cu sos de legume din: stiuca, rosie, morcov, patrunjel, sare, unt, lamaie. Stiuca poate fi preparata în multe moduri, inclusiv prăjit, copt sau fiert. Este, de asemenea, o sursă importantă de proteine și omega-3.   Ingrediente: 250 g ştiucă fără oase 1 roşie 1 morcov 1 pătrunjel sare 1 linguriţă cu unt 1/4 lămâie […]

Crap cu stafide, usturoi si coriandru

Crap cu stafide, usturoi si coriandru

Crap cu stafide, usturoi si coriandru din: crap, ulei, ceapa, usturoi, stafide, dafin, coriandru, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 crap (de aproximativ 2 kg) 75 ml ulei de măsline 5 cepe 8 căţei usturoi 500 g stafide 3 foi de dafin coriandru sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine […]

retete

Peste alb cu garnitura de legume

Peste alb cu garnitura de legume din: legume, unt, sare, peste, lamaie, patrunjel. Ingrediente: legumele fierte în sup 1 linguriţă cu unt sare 200 g peşte alb (şalău sau ştiucă) 1 felie de lămâie pătrunjel tocat   Mod de preparare: Fierbeţi peştele în apă caldă cu sare timp de 20 minute (la foc domol), scoateţi-l […]

Galuste de cartofi umplute cu chiftelute fierte

Galuste din peste

Galuste din peste din: peste, ceapa, oua, pesmet, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte mare 3 cepe mari 5 ouă 4 linguri pesmet 5 cartofi sare piper   Mod de preparare: Peştele, dezosat şi curăţat, se pune la foc mic timp de un sfert de oră, într-un litru de apă, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi cartofii […]

Salata de peste afumat cu masline

Peste cu sos de portocale

Peste cu sos de portocale din: peste, ulei, faina, sare, portocale, usturoi, lamaie. Ingrediente: 250 g peşte pentru fiecare portie 1 ceaşcă de ulei 2 linguri cu făina sare 3 porto­cale puţin usturoi 1/2 lămâie   Mod de preparare Peste cu sos de portocale: Se curăţă pestele de solzi, se spală şi se sărează. Se lasă […]

Scrumbie de mare

Salata de cartofi cu scrumbie

Salata de cartofi cu scrumbie din: scrumbie, cartofi, morcovi, mar, usturoi, masline, verdeata, ulei.   Ingrediente: 1 scrumbie sărată (fără cap) 4 cartofi 2 morcovi fierţi în coajă 1 măr usturoi măs­line fără sâmburi verdeaţă tocată 3 linguri cu ulei de măsline   Mod de preparare Salata de cartofi cu scrumbie: Curăţaţi de coajă morcovii […]

Peşte cu legume la cuptor

Crap in sos de legume

Crap in sos de legume din: crap, dafin, ulei, ceapa, rosii, ardei, ardei iute, orez, zahar, sare, coriandru, piper, usturoi, fasole verde. Ingrediente: 1 kg crap 3 foi dafin 2 pahare ulei de măsline 5 cepe 750 groşii 4 ardei graşi, diferit coloraţi 1 ardei iute 150 g orez sare zahăr pătrunjel coriandru mărar usturoi […]

Tarta cu somon si andive

Tarta cu somon si andive din: faina, unt, sare, lapte, somon, andive, smantana, marar, parmezan, sare, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 150 g unt rece 1 vârf de linguriţă de sare 8-9 linguri lapte rece Pentru umplutură: 300 g somon afumat 3 andive 1 cubuleţ unt 4 ouă 50 ml smântână 1 legătură […]

Şalău cu legume si mirodenii

Salau cu legume sote si vin rosu

Salau cu legume sote si vin rosu din: salau, vin, ceapa, dafin, piper, sare, unt, faina, morcovi, cartofi, sfecla, lamaie. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul. Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în […]

Păstrăvi rasol

Pastravi rasol cu legume

Pastravi rasol cu legume din: pastrav, otet, sare, ulei, lamaie, legume, verdeata. Ingrediente: 4-6 păstrăvi 2 linguri cu oţet sare 3-4 linguri cu ulei de măsline 1/2 lămâie legume fierte crenguţe de verdeaţă   Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvii de intestine, înlăturaţi-le capetele, puneţi la fiert în apa care clocoteşte în care aţi pus 2 […]

Macrou afumat cu rosii

Macrou afumat cu ardei copti

Macrou afumat cu ardei copti din: macrou, ceapa, ciuperci, ardei, bulion, piper, sare, ulei, usturoi, busuioc, marar. Ingrediente: 500 g macrou afumat 2 legături ceapă verde 1 cutie ciuperci 5 ardei copţi 3 linguri bulion piper boabe sare ulei 1 căţel de usturoi 2 frunze de busuioc mărar   Mod de preparare: Se curăţă macroul […]

Crap cu smantana si usturoi

Stiuca cu sos

Stiuca cu sos din: stiuca, rosie, morcov, patrunjel, sare, unt, lamaie. Stiuca poate fi preparata în multe moduri, inclusiv prăjit, copt sau fiert. Este, de asemenea, o sursă importantă de proteine și omega-3.   Ingrediente: 250 g ştiucă fără oase 1 roşie 1 morcov 1 pătrunjel sare 1 linguriţă cu unt 1/4 lămâie   Mod […]

Salata de ton cu capere

Salata de ton cu orez si morcovi

Salata de ton cu orez si morcovi din: ton, orez, ceapa, morcovi, sare, piper, ulei, mustar, patrunjel. Ingrediente: 1 cutie cu ton 1 ceapă 1 ceaşcă mare cu orez sare piper 2 morcovi fierţi 1 ceaşcă mare cu ulei 1 lingură cu muştar pătrunjel tocat   Mod de preparare: Alegeţi orezul, spălaţi-l în două-trei ape, […]

Peste cu marar verde

Peste cu marar verde

Peste cu marar verde din: peste, ulei, faina, rosii, marar, usturoi, sare, piper, dafin, patrunjel. Ingrediente: 4 peşti potriviţi 1 căni fă ulei de măsline 5 linguri făină de grâu 4 roşii 6 linguri mărar proaspăt 2 căţei usturoi sare piper foi de dafin pătrunjel proaspăt   Mod de preparare: Peştele se spală, se curăţă, […]

Papiote de pui cu ţelină si scortisoară

Morun cu legume

Morun cu legume din: morun, ciuperci,faina, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, dafin, cuisoare, unt, vin, sare, piper.   Ingrediente: 1-2 kg morun 500 g ciuperci 4 linguri cu făină 3 morcovi 1 ceapă 1 ţelină pătrunjel cu frunze dafin cuişoare piper boabe 2-3 linguri cu unt 1 pahar cu vin alb sare şi piper măcinat   […]

Marinata alba

Marinata alba

Marinata alba din: peste, ulei, faina, otet, dafin, ienibahar, piper, usturoi. Ingrediente: 2 kg peşte 300 ml ulei de măsline 300 g făină de grâu 20 ml oţet 4 foi dafin 10 boabe ienibahar 10 boabe piper negru 1 căpăţână usturoi   Mod de preparare: Peştele se curăţă (inclusiv de capete şi cozi), se dezosează […]

Peste in piramida cu "Sos verde"

Peste in piramida cu Sos verde

Peste in piramida cu Sos verde din: peste, varza, rosii, piper, sare, lamaie, maioneza. Ingrediente: 1 kg peşte alb gătit, curăţat de oase şi solzi 1 cană miez de varză, tocată foarte fin 2 roşii, tăiate în cuburi mici 2 linguriţe piper 1 linguriţă sare 2 linguri suc de lămâie 3 căni maioneză (sau suficientă […]

Saramura de crap cu rosii si ardei iute

Saramura de caras cu mamaliga

Saramura de caras cu mamaliga din: caras, sare, ardei, usturoi, mamaliga. Ingrediente: 1 kg caras 2-3 linguri cu sare grunjoasă ardei iute 4-5 căţei de usturoi mămăligă   Mod de preparare: Goliţi pestele si spălaţi-l cu multă apă, lăsaţi-l să se scurgă şi puneţi-l sa se frigă pe o tablă fierbinte acoperită cu sare grunjoasă. […]

Galuste de orez prajite

Reteta galuste de peste

Reteta galuste de peste din: peste, ceapa, oua, pesmet, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte 3 cepe mari 5 ouă 4 linguri pesmet 5 cartofi sare piper   Mod de preparare Reteta galuste de peste: Peştele, dezosat şi curăţat, se pune la foc mic timp de un sfert de oră, într-un litru de apă, împreună cu ceapa […]

retete

Scrumbie cu ciuperci

Scrumbie cu ciuperci din: scrumbii, vin, morcovi, ceapa, ciuperci, dafin, piper, sare, verdeata, ulei. Ingrediente: 4 scrumbii proaspete 100 ml vin alb 2 morcovi 1 ceapă 200 g ciuperci 1 foaie de dafin boabe de piper sare verdeaţă 3 linguri cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de solzi, înlăturaţi capul, îl goliţi de […]

Suvlaki de scoici

Scoici cu orez

Scoici cu orez din: scoici, orez, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper. Ingrediente: 200 g scoici fără cochilie 2 căni orez 1 cutie roşii decojite 1 ceapă tăiată mărunt 1 pahar ulei 1 foaie dafin sare piper   Mod de preparare: Se prăjesc uşor scoicile într-o cratiţă cu unt. Ceapa se căleşşte în ulei bine […]

Crap in sos de vin

Crap cu sos tomat

Crap cu sos tomat din: crap, ulei, ceapa, rosii, dafin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg crap (sau alt peşte mare) 1 pahar ulei 3 cepe tăiate mărunt 500 g roşii mai coapte 1 foaie dafin pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se taie în felii şi se îndepărtează capul. Se […]

Salata cu creveti si avocado

Creveti cu porumb fiert

Creveti cu porumb fiert din: creveti, ceapa, rosii, bulion, lamai, portocala, ulei, mustar, lapte, ardei iute, sare, porumb, migdale. Ingrediente: 1 kg creveţi 500 g ceapă 300 g roşii 500 g bulion 10 lămâi 1 portocală 1 ceaşcă ulei de măsline 1 linguriţă muştar 1 cană cu lapte 1 ardei iute fiert şi tăiat mărunt […]

Pasta de siliotca

Pasta de sardele afumate

Pasta de sardele afumate din: sardele afumate, oua, unt, sare, piper. Ingrediente: 150 g sardele afumate 15 gălbenuşuri fierte 100 g unt piper sare   Mod de preparare: Se freacă bine untul cu sardelele, apoi, rând pe rând, cu gălbenuşurile, amestecând foarte bine. Când s-a obţinut o pastă omogenă, se adaugă sare şi piper, frecându-se […]

Peste la disc cu patrunjel si busuioc verde

Peste la cuptor cu sos

Peste la cuptor cu sos din: peste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti mai mari 2 căni ulei 2 cepe mijlocii 1 căţel usturoi 500 g roşii decojite rozmarin sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi şi se spală bine. Se acoperă cu un sos de ceapă, […]

Peste la cuptor cu sos de rosii si rozmarin

Peste la cuptor cu sos de rosii si rozmarin din: peste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti mai mari 2 căni ulei 2 cepe mijlocii 1 căţel usturoi 500 g roşii decojite rozmarin sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi şi se spală bine. Se acoperă cu […]

Naut fierbinte cu spanac si bacon

Salata de scrumbie afumata si naut

Salata de scrumbie afumata si naut din: scrumbie, naut, rosii, spanac, ardei, castravete, ceapa, ridichi, sare, negrilica, ulei, otet. Ingrediente: 300 g scrumbie afumată 100 g năut fiert 100 g roşii cherry 1 legătură baby spanac 1 ardei capia 1 castravete 1 ceapă verde 1 legătură de ridichi sare de mare seminţe de negrilică ulei […]

Peste la cuptor cu fasole si mazare

Cega cu sos remoulade

Cega cu sos remoulade din: cega, ceapa, morcovi, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 cegă mare 1 ceapă 2 morcovi sare piper lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi cega, goliţi-o şi spălaţi-o cu multă apă rece. Puneţi să fiarbă în apă care clocoteşte 1 ceapă şi 2 morcovi tăiaţi felii, sare şi piper boabe. Stropiţi peş­tele […]

Locuri de munca pe vase de croaziera

Locuri de munca pe vase de croaziera

Cea mai cunoscuta companie de recrutare Workexperience răspunde, prin vocea lui Sergiu Călăuz, la o serie de întrebări adresate de către Viorel Păun cu privire la profilul candidatului care aplică pentru un job pe un vas de croaziera.  Care este profilul standard al candidatului care dorește să plece pe vasele de croazieră? Marea majoritate a candidatilor care […]

Salata de icre cu mustar

Salata de icre cu mustar din: peste, icre, ceapa, lamaie, mustar, apa minerala, telina, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 1 peşte afumat 50 g icre 2 cepe 2 linguri zeamă de lămâie 3 linguri muştar 5 linguriţe apă minerală 1 ţelină 1 căţel de usturoi ulei de măsline sare   Mod de preparare: Se amestecă icrele […]