Supa de midii cu lamaie

Supa de midii cu legume

Supa de midii cu legume din: midii, ceapa, morcov, rosii, patrunjel, ulei, usturoi, oregano, busuioc, vin, lamaie, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg midii 1 ceapă 1 morcov 3-4 roşii 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri ulei de măsline 1 căpăţână de usturoi 1 linguriţă oregano 1 linguriţă busuioc ulei 1 ceaşcă vin alb 1 […]

Suvlaki de scoici

Scoici Saint-Jacques cu sos Bechamel

Scoici Saint-Jacques cu sos Bechamel din: scoici, ceapa, rosie, patrunjel, ciuperci, sare, unt, piper. Ingrediente: 1 kg scoici 1 ceapa 1 roşie 4-5 ciuperci pătrunjel tocat sare piper măcinat 1 cană cu sos Bechamel 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Spălaţi scoicile, aşezaţi-le pe o tablă încălzită sau pe plită ca să se […]

Crap la cuptor cu legume

Peste cu sos

Peste cu sos din: peste, ulei, faina, sare, portocale, usturoi, lamaie. Ingrediente: 250 g peşte 1 ceaşcă de ulei 2 linguri cu făina sare 3 porto­cale puţin usturoi 1/2 lămâie   Mod de preparare: Se curăţă pestele de solzi, se spală şi se sărează. Se lasă să stea 10 minute cu sarea pe el. Se trece […]

Crap umplut cu mar

Crap la cuptor cu orez

Crap la cuptor cu orez din: crap, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper, verdeata, stafide, vin. Ingrediente: 1 crap 1 ceapă 1 lămâie 1 ceaşcă mare cu ulei sare piper verdeaţă stafide 1 pahar cu vin alb   Mod de preparare: Curăţaţi crapul. Puneţi deoparte icrele sau lapţii, săraţi-l şi piperaţi-l pe dinăuntru şi pe dinafară. […]

Crap in sos de marar

Somn in sos de tomate

Somn in sos de tomate din: somn, ulei, faina, sare, piper, ceapa, rosii, menta, piper. Ingrediente: 1-2 kg somn 1 ceaşcă mare cu ulei 3-4 linguri cu făină sare piper măcinat 2 cepe 5-6 roşii mari sau 1 cană cu suc de roşii mentă sau busuioc tocat piper boabe   Mod de preparare: Tocaţi ceapa […]

Pastrav cu miez de nuci

Pastrav cu sos

Pastrav cu sos din: pastrav, sare, faina, unt, lamaie. Ingrediente: 6-8 păstrăvi sare 3 linguri cu făină 3 linguri cu unt 1/2 lămâie     Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvii de aripioare şi de cozi, goliţi-i, spălaţi-i cu multă apa rece şi lasaţi-i să se scurgă. Săraţi-i pe dinăuntru şi pe dinafară, treceţi-i prin faină […]

Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi

Sardele cu lamaie si ceapa

Sardele cu lamaie si ceapa din: sardele, ceapa, salata, lamaie, sare, oua, verdeata. Ingrediente: 200 g sardele din conservă 1 ceapă mică 1 miez de salată 1/2 lămâie sare verdeaţa 2 ouă fierte tari   Mod de preparare: Scoateţi sardelele din conservă, spălaţi-le cu apă călduţă, curăţaţi-le de oase şi asezaţi-le într-un castron adânc. Tocaţi […]

Orez pescăresc cu scoici si calamari

Scoici cu orez si rosii

Scoici cu orez si rosii din: scoici, orez, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper. Ingrediente: 200 g scoici fără cochilie 2 căni orez 1 cutie roşii decojite 1 ceapă tăiată mărunt 1 pahar ulei 1 foaie dafin sare piper   Mod de preparare: Se prăjesc uşor scoicile într-o cratiţă cu unt. Ceapa se căleşşte în […]

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

Tocatura de peste la cuptor

Tocatura de peste la cuptor din: peste, ceapa, portocala, coriandru, sare, piper, ceapa, sofran, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte (crap de preferat) 1 ceapă mare 2 linguri coajă rasă de portocală 2 legături coriandru verde sare piper Sosul: 500 g ceapă tăiată mărunt 1 vârf linguriţă şofran 1 pahar ulei de măsline piper […]

Galuste cu ceapa

Galuste de peste aromate

Galuste de peste aromate din: peste, ceapa, oua, pesmet, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte mare 3 cepe mari 5 ouă 4 linguri pesmet 5 cartofi sare piper   Mod de preparare: Peştele, dezosat şi curăţat, se pune la foc mic timp de un sfert de oră, într-un litru de apă, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi cartofii […]

Salata de peste alb

Salata de peste alb cu maioneza

Salata de peste alb cu maioneza din: peste, maioneza, morcovi, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 kg peşte alb 250 g maioneză 500 g morcovi unt pătrunjel     Mod de preparare: Se fierbe peştele într-un vas cu putina sare, fără să se sfărâme. Se lasă să se răcească pe un platou de servit. Morcovii se spală, […]

Sandwich-uri cu bacon si curcan

Sandwich cu peste

Sandwich cu peste din: paine, salata, branza, pasta de peste, lamaie. Ingrediente: felii subţiri de pâine de secară câteva frunze de salată brânză mai puţin sărată pastă de peşte la tub lămâie     Mod de preparare: Se pune brânza pe feliile de pâine, se acoperă cu pasta de peşte şi se decorează cu frunzele de […]

retete

Peste oceanic cu maioneza si verdeata

Peste oceanic cu maioneza si verdeata din: peste, vin, castraveti, pui, lamaie, ulei, sare, suc de rosii, patrunjel. Ingrediente: 4-6 peşti oceanici, (cod, macrou) 1 cani cu vin alb 3-4 castraveţi tineri 2 pui 1 lămâie 1 cană cu ulei de salata sare 2-4 linguri cu suc de rosii pentru maioneza 6-8 tije de pătrunjel […]

Salata de peste afumat cu masline

Salata de peste alb cu morcovi

Salata de peste alb cu morcovi din: peste, maioneza, morcovi, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 kg peşte alb 250 g maioneză 500 g morcovi unt pătrunjel     Mod de preparare Salata de peste alb cu morcovi: Se fierbe peştele într-un vas cu putina sare, fără să se sfărâme. Se lasă să se răcească pe un platou […]

Macrou pe pat din legume

Somn cu garnitura de ciuperci si sos de legume

Somn cu garnitura de ciuperci si sos de legume din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin. Ingrediente: 1-2 kg morun 500 g ciuperci 3 linguri cu unt 4 linguri cu făină 1 ceapă 3 morcovi 1 telină 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 2 foi de dafin […]

Reteta salau cu maioneza

Reteta salau cu maioneza

Reteta salau cu maioneza din: salau, vin, oua, ulei, mustar, castraveti, sare, unt, piper, usturoi. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul. Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și […]

Supa de peste (somn)

Supa de peste (somn) din: somn, morcov, telina, ceapa, gulie, ciuperci, unt, zarzavat, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 cap de somn mijlociu 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă 1 gulie 6 ciuperci 1 lingură cu unt 1 l supă de zarzavat 10 boabe de piper sare verdeaţă felii de franzelă   Mod de preparare Supa […]

Supa de peste cu lapte

Supa de somn

Supa de somn din: somn, morcov, telina, ceapa, gulie, ciuperci, unt, zarzavat, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 cap de somn mijlociu 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă 1 gulie 6 ciuperci 1 lingură cu unt 1 l supă de zarzavat 10 boabe de piper sare verdeaţă felii de franzelă   Mod de preparare: Curăţaţi bine […]

Ciorba galbena de peste

Ciorba de peste cu specific arab

Ciorba de peste cu specific arab din: peste, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, leustean, scortisoara, rosii, ulei, otet, marar. Ingrediente: 1,5 kg capete şi cozi de peşte mare 75 g pastă de roşii 400 g morcovi şi telină 400 g ceapă 50 g leuştean 20 g scorţişoară 1,5 kg roşii 200 ml ulei de […]

Sos de castraveti cu mustar si marar

Aperitiv cu peste si masline

Aperitiv cu peste si masline din: sardele, unt, masline, castraveciori, franzela, sfecla, mustar. Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g unt 25 măsline 4 castraveciori muraţi 1 franzelă subţire sfeclă fiartă, tăiată mărunt muştar   Mod de preparare Aperitiv cu peste si masline: Se freacă bine sardelele cu untul, se adaugă castraveciorii şi sfecla, tăiate foarte […]

Retete

Aperitiv cu fructe de mare

Aperitiv cu fructe de mare din: crustacee, lamai, salata verde. Ingrediente: conserve de crustacee sau moluşte (homari, languste, crabi, etc.) salată verde lămâi       Mod de preparare: Crustaceele (moluştele) din con­servă, se porţionează pe felii de salată verde şi se stropesc generos cu zeamă de lămâie. Se rulează şi aperitivul se serveşte împreună […]

Tarte cu ansoa

Aperitiv cald cu ansoa

Aperitiv cald cu ansoa din: faina, lapte, oua, rosii, masline, ansoa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g făină de grâu 100 ml lapte 2 ouă roşii măsline fileuri de anşoa ulei sare piper   Mod de preparare: Se prepară un aluat ceva mai gros din făină lapte şi ouă, adâugându-se sare şi piper, după gust. […]

Rulouri de sardine marinate

Gustare cu sardine

Gustare cu sardine din: sardele, unt, masline, castraveciori, franzela, sfecla, mustar. Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g unt 25 măsline 4 castraveciori muraţi 1 franzelă subţire sfeclă fiartă, tăiată mărunt muştar   Mod de preparare: Se freacă bine sardelele cu untul, se adaugă castraveciorii şi sfecla, tăiate foarte mărunt, şi muştarul, omogenizându-se bine. Se elimină colţurile […]

Aperitiv rapid cu peste

Aperitiv rapid cu peste – Aperitivele cu pește sunt ideale pentru ocazii speciale sau pentru un snack sănătos și rapid. Această rețetă simplă folosește ingrediente proaspete pentru a crea un platou delicios care poate fi servit în doar câteva minute. Ingrediente: File de pește afumat: 200 g (somon, hering sau orice alt tip de pește […]

Cum se prepara Salata de hering marinat cu fructe exotice

Salata de hering afumat

Salata de hering afumat din: hering, cartofi, ceapa, sfecla, mere, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 heringi afumaţi 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 sfeclă roşie mare 4 mere ulei pătrunjel proaspăt sare şi piper   Mod de preparare: Se fierb împreună cartofii şi sfecla. Se curăţă de coajă şi se taie felii. Merele se […]

Crap la gratar cu verdeata

Crap la gratar cu ghiveci

Crap la gratar cu ghiveci din: crap, sare, piper, unt, sare, verdeata, cartofi, conopida, rosii, ceapa, varza, vinete, morcovi, ulei, boabe. Ingrediente: 6 felii groase de crap sare piper 2 linguri cu unt 1 lămâie verdeaţă tocată 1 kg cartofi 1 conopidă 2-3 roşii 2-3 cepe 1 varză 2 vinete 2 morcovi 1 cană cu […]

Paine surpriza cu vitel si ton

Paine surpriza cu vitel si ton

Paine surpriza cu vitel si ton din: paine, carne de vitel, ton, oua, smantana, ceapa, sare, verdeata, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 pâine mare 200 g carne de viţel 200 g ton 2 ouă 1 lingură cu smântână 2 cepe sare 3 linguri verdeaţă tocată 2 linguri cu unt sare piper   Mod de preparare: […]

Paine cu salvie proaspata si ceapa

Paine tartinata

Paine tartinata din: paine de casa, pasta de ansoa, unt, rosii, masline, ceapa, ceapa verde, busuioc, salata verde. Ingrediente: 1 pâine de casă mai mare de formă dreptunghiulară 4 linguri cu pastă anşoa 2 linguri cu unt 5-6 roşii prunişoare 200 g măsline 2 cepe de apă sau 5 fire de ceapă verde frunze de […]

Scrumbie la cuptor cu verdeata

Scrumbie la cuptor cu verdeata

Scrumbie la cuptor cu verdeata din: scrumbie, ulei, sare, legume, verdeata, unt. Ingrediente: 6 scrumbii proaspete 2 linguri cu ulei sare legume verdeaţă unt   Mod de preparare: Curăţaţi scrumbiile de solzi, înlăturaţi capetele, goliţi de intestine şi spălaţi cu multă apă călduţă. Săraţi peştele pe dinăuntru şi pe dinafară, lăsaţi-l să stea câteva min, […]

Salau cu taitei

Salau cu taitei

Salau cu taitei din: salau, taitei, sare, piper, unt, smantana. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul. Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi […]

Retete culinare

Frigarui cu somon

Frigarui cu somon din: file de somon, rosii, ardei, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de somon 16 roşii mici 8 ardei roşii sau 2 ardei iuţi 8 cepe mijlocii 2 lămâi 6 linguri cu ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 lingură de oregano sare piper […]

retete

Ciorba Billi By

Ciorba Billi By din: scoici, vin, ceapa, unt, telina, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg scoici nedecorticate 1 1/2 l vin alb sec 2 cepe 1 lingură cu unt 6-8 tije de telină cu frunze 1 pahar cu smântână pătrunjel tocat sare piper boabe   Mod de preparare: Spălaţi scoicile în 2-3 ape sau […]