Peste copt in cuptor

Peste copt in cuptor din: peste, rosii, cimbru, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 peşte mare 3 roşii bine coapte cimbru 1 ceaşcă mare cu ulei 1 pahar mic cu vin sare piper măcinat   Mod de preparare: Peste copt in cuptor: Curăţaţi peştele de solzi şi aripioare, goliţi şi spălaţi în apă rece. Săraţi […]

Peste rasol cu frunze de sfecla alba

Somn rasol cu garnitura de morcovi si broccoli

Somn rasol cu garnitura de morcovi si broccoli din: peste, ceapa, vin, ulei, lamaie, zahar, morcovi, broccoli, otet, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 6-8 felii de peşte 1 ceapă 1 pahar cu vin 2 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie 1 lingură de zahăr 1/2 kg morcovi 1/2 kg brocoli 2 linguri cu oţet sare piper […]

Scrumbie de mare

Scrumbie cu verdeata

Scrumbie cu verdeata din: scrumbie, ulei, sare, legume, verdeata, unt. Ingrediente: 6 scrumbii proaspete 2 linguri cu ulei sare legume verdeaţă unt   Mod de preparare Scrumbie cu verdeata: Curăţaţi scrumbiile de solzi, înlăturaţi capetele, goliţi de intestine şi spălaţi cu multă apă călduţă. Săraţi peştele pe dinăuntru şi pe dinafară, lăsaţi-l să stea câteva […]

Rulouri de hering cu ardei

Rulouri de pastrav afumat

Rulouri de pastrav afumat din: pastrav afumat, oua, salata sau andive, ceapa, lamaie, sare, marar, ulei. Ingrediente: 6-8 bucăţi de păstrăv afumat 8 ouă fierte tari 8-10 frunze mari de salată verde sau andive 2 cepe mici 4-5 fire de ceapă verde 1/2 lămâie sare 4-5 fire de mărar verde 2 linguri cu ulei de […]

Morun fript cu marar

Morun fript cu marar

Morun fript cu marar din: morun, marar, unt, smantana, lamaie, vin, sare grunjoasa, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg de morun 1 legătură mare de mărar 100 g unt 1 pahar cu smântână 1 lămâile 4 linguri cu vin alb 2 linguri cu sare grunjoasă sare piper măcinat   Mod de preparare Morun fript cu […]

Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia

Scrumbii in sos de vin

Scrumbii in sos de vin din: scrumbii, vin, ceapa, morcovi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4-6 scrumbii proaspete 1 cană cu vin 1 ceapă mică 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi, goliţi şi săraţi pe dinăuntru. Lăsaţi să stea 1/4 cu sarea pe […]

Salata cu hamsii marinate

Salata de cartofi cu hamsii

Salata de cartofi cu hamsii din: cartofi, hamsii, ceapa, castraveti murati, ulei, sare, otet, cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g hamsii desărate 2 cepe mijlocii 2-3 castraveţi muraţi 2 linguri cu ulei sare 2 linguri cu oţet cimbru (busuioc sau mentă)   Mod de preparare: Spălaţi cartofii cu burete aspru, puneţi-i să fiarbă în […]

Rasol de crap cu hrean

Rasol de salau

Rasol de salau din: salau, raci, cartofi, unt, patrunjel, otet, apa, sare, usturoi, dafin, lamaie, piper. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul. Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) […]

Pastravi fierti in smantana

Pastravi fierti in smantana din: pastravi, smantana, sare, unt, marar, malai, apa, unt. Ingrediente: 4-6 păstrăvi mijlocii 6 linguri cu smântână sare 1 lingură cu unt mărar tocat 300 g mălai 1 l apă caldă sare 1 lingură cu unt – pentru mămăligă   Mod de preparare: Păstrăvul este un peşte cu came delicată, fără […]

Felii de somon cu sparanghel

Somon cu sparanghel si marar

Somon cu sparanghel si marar din: sparanghel, somon, ulei de masline, sare, marar, lamaie. Ingrediente: 1/2 kg sparanghel 6 felii de somon 3 linguri cu ulei de măsline 1/2 linguriţă cu sare 1 legătură de mărar 1 lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi sparanghelul: rupeţi vârfurile la 5 cm de bază, iar partea groasă o […]

retete

Peste si creveti cu praf de curry

Peste si creveti cu praf de curry din: peste, creveti, morcovi, dovlecel, unt, smantana, praf de curry, faina, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte fără oase tăiat cuburi 250 g creveţi decorticaţi 2 morcovi 1 dovlecel mijlociu 1 lingură cu unt 1 lingură cu smântână 1 lingură cu praf de curry 1 lingură cu făină […]

Crap prajit cu boia

Crap prajit cu usturoi

Crap prajit cu usturoi din: crap, ulei, sare, faina, usturoi, apa, otet. Ingrediente: 1 crap mare 1 cană cu ulei sare 2 linguri cu făină 6-8 căţei mari de usturoi 2 linguri cu apă 2 linguri cu oţet   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de aripioare şi de solzi, despicaţi burta şi goliţi de intestine. […]

Retete

Moluste cu maioneza

Moluste cu maioneza din: moluste, oua, ulei, mustar, lamaie, salata verde, smantana, usturoi. Ingrediente: 300 g moluşte (o conservă) 1 gălbenuş crud + 1 gălbenuş fiert 1 cană cu ulei 1 lingură cu muştar 1/2 lămâie 4-5 frunze de salată verde 1 lingură cu smântână 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Scurgeţi sucul […]

Peste alb in camasa de branza

Salata cu morun

Salata cu morun din: file de morun, avocado, castravete, masline, lamaie, ulei, laptuci, bob, coriandru, sare, piper.   Ingrediente: 500 g fileu de morun 1 avocado 1 castravete verde 12-15 măsline negre 1 lămâie 4 linguri cu ulei de măsline 2 lăptuci mijlocii (salată verde) 200 g bob decorticat 3 crenguţe de coriandru sare piper […]

Pastrav fiert cu mamaliguta

Pastrav fiert cu mamaliguta

Pastrav fiert cu mamaliguta din: pastravi, smantana, sare, unt, marar, malai, apa, unt. Ingrediente: 4-6 păstrăvi mijlocii 6 linguri cu smântână sare 1 lingură cu unt mărar tocat 300 g mălai 1 l apă caldă sare 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Păstrăvul este un peşte cu came delicată, fără solzi care să […]

Peste cu ceapa si masline

Peste aromat cu masline

Peste aromat cu masline din: crap, faina, ulei, masline, ceapa, bulion, verdeata, sare, piper, dafin, condimente. Ingrediente: 1 crap sau 4-5 caraşi 2 linguri făină 1 ceaşcă plină cu ulei 20 de măsline fără sâm­buri 2 cepe bulion dafin sare piper verdeaţă tocată condimente (busuioc, coriandru, maghiran)   Mod de preparare Peste aromat cu masline: […]

Salata de peste alb

Toast cu peste afumat

Toast cu peste afumat din: paine, peste, usturoi, ulei, masline, rosii, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 4-6 felii de pâine (toasturi) prăjită 300 g peşte afumat (scrumbie, păstrăv sau somon) 3 căţei de usturoi 3 linguri cu ulei 10-12 măsline 2 roşii mijlocii 6-8 frunze de busuioc pătrunjel   Mod de preparare: Faceţi un amestec omogen din […]

Şalău rasol cu piure de legume

Salau rasol cu verdeata

Salau rasol cu verdeata din: salau, cartofi, verdeata, sare, piper, otet, zahar, vin, coriandru, lamaie, ulei, ceapa. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul. Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic […]

Clatite cu orez

Clatite picante umplute cu peste

Clatite picante umplute cu peste din: oua, faina, sifon sau apa minerala, sare, ulei, scrumbii, oua, lapte, telemea. Ingrediente: 3 ouă 20 linguri faină 1 l sifon sau apă minerala 1/2 linguriţă cu sare 3 linguri cu ulei (pentru clătite) 2 scrumbii sărate sau 3 conserve de sardele 2 ouă fierte 1 cană cu lapte […]

Salata de spanac si mere

Salata de spanac cu sardele

Salata de spanac cu sardele din: spanac, sardele, ulei, lamaie, mar, marar, ceapa, oua, sare. Ingrediente: 500 g spanac 2 conserve cu sardele 2 linguri cu ulei de măsline 1 lamaie 1 mar verde sare 4 fire de mărar 1 ceapă 2 ouă   Mod de preparare: Curăţaţi spanacul frunză cu frunză, spălaţi-l în 2-3 […]

Saramura de caras cu usturoi

Saramura de crap cu mamaliguta

Saramura de crap cu mamaliguta din: crap, sare, ardei, ulei, usturoi, patrunjel, malai, apa. Ingrediente: 1 crap mare sare de murături ardei iute 2 linguri cu ulei usturoi pisat pătrunjel tocat fin 300 g mălai 1 l apă sare – pentru mămăliguţă   Mod de preparare: Saramura de crap cu mamaliguta: Imprăştiaţi sare grunjoasă pe […]

Rosii umplute cu ficat

Rosii umplute cu peste si nuci

Rosii umplute cu peste si nuci din: rosii, peste, nuci, branza, usturoi, sare, busuioc. Ingrediente: 4-6 roşii 1 conservă de peşte 4-6 nuci 2 linguri cu brânză telemea rasă 2-4 căţei de usturoi sare 8-10 frunze de busuioc   Mod de preparare Rosii umplute cu peste si nuci: Faceţi un amestec din: brânză telemea rasă, […]

Crap pe varza la cuptor

Peste (crap) pe varza

Peste (crap) pe varza din: crap, bulion, varza, rosii, untdelemn, vin rosu, cimbru, dafin, piper, sare. Ingrediente: 1,2 kg crap 2 linguri bulion de roşii 1,5 kg varză albă 400 g roşii 150 ml untdelemn 120 ml vin roşu cimbru foi de dafin piper sare   Mod de preparare Peste (crap) pe varza: Se curăţă […]

Platica murata cu rosii cherry

Stavrid pe varza

Stavrid pe varza din: stavrid, varza murata, untdelemn, rosii, pasta de tomate, piper, sare. Ingrediente: 2 kg stavrid cu cap 4 kg varză murată 250 ml untdelemn 400 g roşii 400 g paste de tomate 50 g piper boabe sare   Mod de preparare: Se înăbuşă varza în untdelemn, se adaugă pasta de tomate, piper, […]

Nisetru cu sos Meuniere

Nisetru cu sos Meuniere

Nisetru cu sos Meuniere din: nisetru, unt, lamaie, faina, sare, piper, patrunjel, marar. Ingrediente: 1 kg nisetru 3 linguri cu unt 1 lămâie 3 linguri cu faină sare piper măcinat pătrunjjel şi mărar   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de solzi, spălaţi şi lăsaţi la scurs în sită sau în şervete de hârtie. Tăiaţi peştele […]

Sos de capere cu sardele

Sos de capere cu sardele

Sos de capere cu sardele din: ceapa verde, patrunjel, capere, tarhon, ceapa de apa, sardele, oua, sare, otet, ulei. Ingrediente: 3- 4 fire de ceapă verde 6-9 tije de pătrunjel 2 linguri cu capere 2-3 fire de tarhon 2 cepe de apă 100 g sardele în ulei sau proaspete 4 ouă sare 2-3 liguri cu […]

Salau cu sos de fructe

Salau cu sos de fructe din: salau, fructe, otet, zahar, lamaie, scortisoara, vin, sare, piper, ceapa, cuisoare, patrunjel. Ingrediente: 1 kg şalău sau 1 peşte întreg fructe de sezon 2 linguri cu oţet 2 linguri cu zahăr 1/2 lămâie sare piper măcinat scorţişoară pisată 1 pahar cu vin alb 2 linguri cu ulei 1 ceapă […]

Peste cu ceapa si masline

Peste cu ceapa si masline

Peste cu ceapa si masline din: crap sau carasi, lin sau salau, ulei, ceapa, masline, rosii, marar, patrunjel, sare, piper, dafin, faina. Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg sau 4-6 caraşi 1 lin mai mare sau 1 şalău mijlociu 1 ceaşcă de ulei 2 cepe mari 20-24 măsline negre fără sâmburi 2 roşii (sau 2 […]

Pastrav cu orez

Pastrav cu orez

Pastrav cu orez din: pastravi sau peste mare, orez, ulei, morcovi, sare, faina, lapte dulce, scortisoara. Ingrediente: 4-6 păstrăvi sau 1 peşte mare 1 cană cu orez 2-3 linguri cu ulei 2 morcovi sare 1 lingură cu făină 1/2 l lapte dulce 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de aripioare, […]

Peste plat cu legume

Peste plat cu legume

Peste plat cu legume din: peste plat, ceapa, ardei, rosii, dovlecei, usturoi, masline, ulei, buchet garni. Ingrediente: 1 kg peşte plat (lat) desfăcut în fileuri 2 cepe 1 ardei gras 4 roşii 1 dovlecel mare 4 căţei de usturoi 12-14 măsline negre 6 linguri cu ulei de măsline 1 buchet garni (2 crenguţe de cimbru, […]

Peste si legume la abur

Peste si legume la abur

Peste si legume la abur din: file de somon, morun, randunica de mare, morcovi, pere, ceapa, broccoli, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 fileuri de morun 4 fileuri de rândunică de mare 6 morcovi 2 pere 4 cepe mijlocii 500 g brocoli 4 crenguţe de pătrunjel 4 linguri cu ulei de […]

Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta

Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta

Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta din: peste, faina, malai, ulei, usturoi, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 peşte de 2 kg (crap, şalău, caras mare) sau 6 peşti mijloci (scrumbii, păstrăvi) 2 linguri cu făină + 2 linguri cu mălai 1 cană cu ulei 1 căpăţănă de usturoi sare 6-8 tije de pătrunjel verde […]