Salată de ton cu maioneză

Peste oceanic cu maioneza

Peste oceanic cu maioneza din: pesti oceanici, vin, castraveti, oua, lamaie, ulei, sare, suc de rosii, patrunjel. Ingrediente: 4-6 peşti oceanici (cod, macrou) 1 cană cu vin alb 3-4 castraveţi tineri 2 ouă 1 lămâie 1 cană cu ulei de salată sare 2-4 linguri cu suc de roşii pentru maioneză 6-8 tije de pătrunjel   […]

Plachie bucovineana de crap

Plachie bucovineana de crap

Plachie bucovineana de crap din: peste, ceapa, marar, rosii, usturoi, ulei, ardei, smantana, vin, sare, piper, boia. Ingrediente: 4-6 crapi mijlocii (sau caraşi, bibani, somn mic) 1 kg ceapă mărar 1 kg roşii bine coapte 5-6 căţei de usturoi 1 ceaşcă mijlocie cu ulei 2 ardei 1 cană cu smântână 1 pahar cu vin alb […]

Porc de mare (peste cu tepi ce traieste in Mediterana)

Porc de mare din: fileuri de peste, lamaie, sos olandez, cartofi, marar, sare, piper, unt, faina, lapte nefiert, supa. Ingrediente: 6 fileuri de peşte 1 lămâie 1 cană cu sos olandez 1 kg cartofi 6-8 tije de mărar verde sare piper măcinat 1 lingură de unt 1 lingură de făină 1 pahar de lapte nefiert […]

Pana de somn cu ienibanah

Somn cu sos

Somn cu sos din: somn, nectar, gem, lime, miere, ardei, ghimbir, chimen, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de somn 1 cană nectar de mango 1/4 cană gem de caise 3 linguri zeamă de lime 3 linguri miere 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe, tocat mărunt 2 linguriţe ghimbir, ras mărunt 1 linguriţă chimen […]

Salata de legume cu scrumbie sarata

Salata de legume cu scrumbie sarata

Salata de legume cu scrumbie sarata din: morcovi, cartofi, mar, usturoi, scrumbie sarata, ulei de masline, verdeata, masline. Ingrediente: 4 morcovi 4 cartofi (fierţi în coajă) 1 măr 4-5 căţei de usturoi 1 scrumbie sărată 3 linguri cu ulei de măsline verdeaţă tocată (busuioc uscat şi pătrunjel verde) 10-14 măsline jără sâmburi   Mod de […]

Dorada marinata

Dorada marinata

Dorada marinata din: dorada, lamaie, ulei, mustar, marar, ceapa, piper. Ingrediente: 6 dorade potrivite 1/2 cană zeamă de lămâie 1/4 cană ulei de măsline 1/4 cană muştar de Dijon 3 linguri mărar proaspăt, tocat 2 linguri ceapă verde, tocată 1 lingură coajă de lămâie, rasă fin, fără partea albă 1 linguriţă piper alb, măcinat   […]

Crap marinat prajit

Peste marinat cu suc de citrice

Peste marinat cu suc de citrice din: file de peste, lamai, paprika, sare, piper, usturoi, ceapa, ardei iute, oregano, cimbru. Ingrediente: 4 bucăţi fileu de peşte (cca 250 g fiecare) 4 linguri condiment Cajun zeama şi coaja de la 2 lămâi mari zeama şi coaja de la 2 lime Condiment Cajun: 4 linguri paprika 4 […]

Saramura de peste (crap sau caras)

Saramura de peste (crap sau caras)

Saramura de peste (crap sau caras) din: carasi sau crap, sare, ulei, ardei iute, usturoi, sare. Ingrediente: 4-6 caraşi mijlocii sau 1 crap mare 4-5 linguri cu sare grunjoasă 2 linguri cu ulei de salată 1 ardei iutei usturoi sare   Mod de preparare: Curăţaţi peştele de aripioare, goliţi de intestine, spălaţi cu multă apă […]

Crap fript cu sos picant

Crap fript cu sos picant

Crap fript cu sos picant din: crap, tabasco, sare, piper, ardei, patrunjel, rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei. Ingrediente: 4 bucăţi de crap (150-200 g fiecare) 1 linguriţă sos tabasco sare piper proaspăt măcinat Pentru sosul picant: 4-5 ardei capia roşii, mari 4 roşii mari 2 linguri pătrunjel tocat 2-3 fire ceapă verde, tocată mărunt 4-5 […]

Crap la gratar cu verdeata

Crap la gratar cu sos si legume

Crap la gratar cu sos si legume din: crap, vin, smantana, ceapa, ulei, piper, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 1 crap de cca 3 kg 500 ml vin alb sec 500 ml smântână pentru gătit 5 cepe mici 1 linguriţă ulei 1/4 linguriţă piper măcinat 2 morcovi sare şi piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele […]

Salau la gratar cu lamaie

Salau cu branza si hrean

Salau cu branza si hrean din: file de salau, unt, branza, hrean, mustar, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi fileu de şalău (cca 250 g fiecare) 1 lingură unt topit 1 cană brânză Cheddar rasă 2 linguriţe hot sauce 2 linguri hrean ras 2 linguriţe muştar de Dijon 1 ceapă mică, tocată mărunt 1 […]

Sardele umplute la grătar

Sardele cu lamaie sau ceapa

Sardele cu lamaie sau ceapa din: morcovi, sardele, ceapa, lamaie, patrunjel, zahar, ulei, sare. Ingrediente: 4-6 morcovi 200 g sardele 1 ceapă mijlocie 1/2 lămâie 4-6 tije de pătrunjel verde 1 linguriţă cu zahăr 2 linguri cu ulei de măsline 1 linguriţă sare   Mod de preparare Sardele cu lamaie sau ceapa: Curăţaţi morcovii de […]

Friptura la gratar

Macrou fript cu salata

Macrou fript cu salata din: ulei, ceapa, usturoi, macrou, rosii, broccoli, vinegreta, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă medie, tocată peştişori subţiri 1 căţel mare de usturoi, tăiat felii subţiri 4 fileuri de macrou 250 g roşii cherry 200 g bucheţele de broccoli 2 linguri vinegretă din oţet balsamic (1 lingură […]

Sos curry de baza

Scrumbie cu sos de lapte acru

Scrumbie cu sos de lapte acru din: scrumbii, mere, ceapa, castraveti, smantana, lapte acru, lamaie, sare, piper, marar.   Ingrediente: 2 scrumbii sărate sau afumate 2 mere acrişoare 1 ceapă 4 castraveţi mici cruzi 2 linguri cu smântână 2-3 linguri cu lapte acru 1/2 lămâie sare piper măcinat 4-6 tije de mărar   Mod de […]

Scrumbii in plic

Scrumbii in plic din: scrumbii, sare, patrunjel, usturoi, ceapa, lamaie. Ingrediente: 1 scrumbii mari sau 6 scrumbii mijlocii 1 linguriţă cu sare 10-12 tije de pătrunjel 6-8 căţei de usturoi 1 ceapă 1 lămâie   Mod de preparare: Scrumbii in plic: Curăţaţi scrumbiile de aripioare, tăiaţi cozile, goliţi-le şi spălaţi-le cu multă apă rece sau […]

Chefal cu legume la cuptor

Chefal cu tarhon

Chefal cu tarhon din: chefal, zucchini, ardei, ceapa, morcov, ulei, tarhon, unt, sare. Ingrediente: 2 chefali nu prea mari, curăţaţi de solzi şi intestine 1 zucchini mic, tăiat julien 1 ardei gras roşu, mai mic, tăiat fâşii subţiri 1/4 cană ceapă, roşie, tăiată peştişori 1 morcov, tăiat julien 1 lingură ulei 2 linguri tarhon tocat 1 […]

Pastrav copt pe gratar

Pastrav copt pe gratar

Pastrav copt pe gratar din: usturoi, cimbru, piper, dafin, pastrav, lamai, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 căţel de usturoi, bine zdrobit 2 linguriţe cimbru proaspăt, tocat mărunt, sau 1 linguriţă cimbru uscat 1/4 linguriţă piper măcinat 6 păstrăvi (350-400 g fiecare), curăţaţi 6 foi de dafin 6 linguri unt topit 2 lămâi (zeama) 1/4 cană pătrunjel […]

Scrumbie proaspata cu sos de ciuperci

Scrumbie proaspata cu sos de ciuperci

Scrumbie proaspata cu sos de ciuperci din: scrumbii, morcovi, ceapa, ciuperci, ulei, dafin, sare, piper, lamaie, verdeata. Ingrediente: 4-6 scrumbii mijlocii 2-3 morcovi 1 ceapă 250 g ciuperci 3 linguri cu ulei 1 frunză de dafin sare piper boabe 1 lămâie verdeaţă tocată   Mod de preparare: Curăţaţi peştele, înlăturaţi capul, goliţi de intestine şi […]

Ton crocant

Ton fript cu sos

Ton fript cu sos din: ton, ulei, piper, ardei, ketchup, usturoi, ceapa, fulgi de ardei. Ingrediente: 4 bucăţi de ton 2 linguriţe ulei de măsline piper proaspăt măcinat Sos de ardei: 4 ardei capia mari 1 lingură ketchup 1 căţel mare de usturoi, tocat 1/4-1/2 linguriţă fulgi de ardei iute 1 linguriţă ulei de măsline […]

Pastravi pe pat de cartofi

Pastrav fript cu verdeturi

Pastrav fript cu verdeturi din: pastrav, ulei, sare, piper, patrunjel, marar, lamai, unt. Ingrediente: 2 păstrăvi curăţaţi ulei de măsline sare şi piper alb, după gust 1 legătură mare de pătrunjel 1/2 legătură mărar 3-4 lămâi unt   Mod de preparare Pastrav fript cu verdeturi: Ungeţi bine cu ulei păstrăvii, condimentaţi cu sare şi piper. […]

Coşuleţe cu somon

Somon cu busuioc

Somon cu busuioc din: somon, lime, ghimbir, mustar, ulei, busuioc, verdeturi, marar. Ingrediente: 2 bucăţi somon 2 linguri zeamă de lime 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras 2 linguriţe muştar de Dijon 5 linguri ulei 2 1/2 linguri busuioc tocat 1 pungă (cca 250 g) amestec de frunze pentru salată (salată verde şi roşie, ruccola, salată […]

Salata de telina si cartofi

Salau cu maioneza si vin alb

Salau cu maioneza si vin alb din: salau, vin, ou, ulei, mustar, sare, castraveti acri, oua, unt, piper, usturoi. Ingrediente: 1 şalău 1 cană cu vin alb pătrunjel tocat fin 1 gălbenuş crud 1 gălbenuş fiert 1 cană cu ulei 1 lingură cu muştar sare 3-4 castraveţi acri 4 ouă fierte tari 2-3 linguri cu […]

Ton fript cu mango

Ton fript cu mango din: ton, ulei, lamaie, usturoi, piper, mango, ulei, ardei, ceapa, patrunjel, lime, sare. Ingrediente: 6 felii de ton 3 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie (zeama) 1 căţel de usturoi, bine zdrobit 1 linguriţă piper proaspăt măcinat Topping de mango: 1 mango 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei gras […]

Sardine gratinate

Sardine fripte cu sos picant

Sardine fripte cu sos picant din: sardine, mirodenii, usturoi, turmeric, sare, amidon, piper, fulgi de ardei, ulei, lapte de cocos, ardei, sos de peste, lime, zahar. Ingrediente: câte 3-4 sardine /porţie, în funcţie de dimensiunile lor amestec de mirodenii 1 linguriţă praf de usturoi 3/4 linguriţă turmeric sau şofran 1 linguriţă sare 2 linguriţe amidon […]

File de macrou condimentat

File de macrou condimentat

File de macrou condimentat din: file de macrou, ulei, lamaie, paprika, chimen, coriandru, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri zeamă de lămâie 2 linguriţe paprika 1 linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate 1 linguriţă praf de usturoi 1 linguriţă sare 1/4 linguriţă […]

Pana de somn cu ienibanah

Reteta somn dulce-picant

Reteta somn dulce-picant din: somn, ketchup, otet, hrean, zahar, usturoi, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 6 bucăţi de somn Pentru marinada: 1/3 cană ketchup 4 linguri oţet din vin roşu 3 linguri hrean ras 1 lingură zahăr brun 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguriţe busuioc proaspăt, tocat mărunt 1 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper măcinat […]

Reteta somon teriyak

Reteta somon teriyaki

Reteta somon teriyaki din: somon, sos de soia, mirin, sake, zahar. Ingrediente: 4 felii de somon 150 ml sos de soia 150 ml mirin 50 ml sake 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Amestecaţi sosul de soia, mirinul şi sake-ul cu zahărul, într-o crăticioară. Puneţi la foc mic, amestecând mereu. Lăsaţi să fiarbă 15-20 min, până […]

Supă de ceapă coaptă cu brânză de capră

Reteta zilei: Supa de peste cu sote de ceapa si ciuperci

Supa de peste cu sote de ceapa si ciuperci din: peste, unt, ceapa, telina, morcovi, vin, verdeata, cuisoare, boabe de piper, sare, piper cayenne, ciuperci. Ingrediente:  1/2 kg peste 50 gr unt 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina tocata 2 morcovi tocati 1 sticla vin alb sau rosu 1 legatura verdeturi (patrunjel, dafin) 2 […]

Papiota cu rondele de peste

Papiota cu rondele de peste

Papiota cu rondele de peste din: rondele de peste, lamaie, vin alb, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 rondele de peşte zeama unei lămâi 4 linguri vin alb 2 linguri ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Se taie patru bucăţi de hârtie de copt şi se asază în tava mare de copt a […]

Reteta zilei: Supa de legume cu peste

Supa de legume cu peste din: ulei de masline, praz, seminte de coriandru, fulgi chilli, cartofi, rosii, supa de peste, vin alb, dafin, anason, coaja de portocala, sofran, peste, calamari, creveti, patrunjel, sare, piper paine prajita, maioneza cu usturoi.   Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 2 fire de praz, felii subtiri 1 linguriță de […]

Salata de ton cu rosii bicolore

Salata de ton cu rosii bicolore

Salata de ton cu rosii bicolore din: conserva de ton, rosii cherry bicolore, fasole, ceapa, salata, oua de prepelita, ulei, sare, piper, chivas. Ingrediente: o conservă ton în suc propriu 6 roşii cherry bicolore o lingură boabe de fasole roşie din conservă o ceapă roşie mică 3 frunze salată verde (sau două mâini de rucola) […]

Flori din aluat cu crema de peste

Flori din aluat cu crema de peste din: ton, oua, unt, mustar, ceapa, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g foitaj 2 conserve de ton 1 ou 2 ouă fierte 100 g unt 1 ceapă mică 1 linguriţă muştar zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare Flori din aluat cu crema de peste: Intinzi […]