Salata de cartofi noi

Salata de cartofi noi cu ansoa

Salata de cartofi noi cu ansoa din: cartofi, ansoa, rosii, rucola, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 6-8 fileuri anşoa 2 roşii 200 g rucola 2 linguri ulei o lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Salata de cartofi noi cu ansoa: Cartofii curăţaţi se pun la fiert în apă cu […]

Crap polonez

Crap cu arpacas

Crap cu arpacas din: arpacas, crap, ceapa, usturoi, rosii, ardei, ulei, vin, pasta de tomate, cimbru, sare, piper, menta. Ingrediente: • 300 g arpacaş • 1 crap proaspăt, de 2 kg, fără cap • 1 legătură ceapă verde • 1 legătură usturoi verde • 500 g roşii din conservă sau proaspete • 3 ardei graşi […]

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu orez si rosii

Salau cu orez si rosii din: salau, orez, rosii, lamaie, fenicul, ulei, unt, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g şalău 200 g orez condiment din legume deshidratate 4 roşii de dimensiune mijlocie 1/2 lămâie 1 bulb de fenicul 100 ml ulei 50 g unt 50 g făină sau mălai fin sare piper negru proaspăt măcinat […]

Pangasius cu susan

Pangasius cu sos de iaurt

Pangasius cu sos de iaurt din: file de pangasius, ulei, ghimbir, sare, piper, iaurt, mustar, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 bucăţi mari de file de pangasius ulei de măsline sare piper pudră de ghimbir Pentru sos: 1 cutie mică iaurt degresat 1/2 linguriţă muştar câteva frunze de pătrunjel 1 căţel de usturoi mare sare piper   Mod […]

Omleta cu rosii, ceapa si patrunjel

Reteta zilei: Omleta cu peste si smantana

Omleta cu peste si smantana din: eglefin, unt, smantana, oua, branza cheddar, piper, nasturel.     Ingrediente:  175g file de eglefin afumat 50g unt, cuburi 175ml smantana 4 oua 40g branza Cheddar piper negru măcinat nasturel, pentru servire     Mod de preparare: Se topeste jumatate din unt si se amesteca cu 4 linguri de […]

Salata Caesar cu ansoa

Reteta zilei: Salata Caesar cu ansoa

Salata Caesar cu ansoa din: ulei, paine, usturoi, salata verde, oua fierte, suc de lamaie, parmezan, ansoa, sare, piper.   Ingrediente:  175 ml ulei 115 gr paine, taiata cuburi 1 catel de usturoi, zdrobit 1 salata verde 2 oua fierte 120 ml suc de lamaie 50 gr parmezan ras 6 fileuri ansoa, maruntit sare si […]

Pastrav copt pe gratar

Pastrav copt cu cartofi noi

Pastrav copt cu cartofi noi din: pastrav, lamaie, unt, sare, cartofi, patrunjel, piper. Ingrediente: 4 păstrăvi mari lămâie sare piper pătrunjel 16 cartofi noi medii 6 linguri unt moale   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la treapta 4. Radeţi fin jumătate din coaja unei lămâi, tăiaţi 8 felii subţiri de lămâie cu coajă. Curăţaţi şi […]

Frigarui fantezie

Frigarui picante de peste

Frigarui picante de peste din: peste, ceapa, rosii, ardei, ulei, lamaie, sare, piper, sos de rosii. Ingrediente: 350 g peşte, după preferinţă o ceapă roşie 4-5 roşii mici un ardei gras Pentru marinată: 2 linguri ulei sucul unei jumătăţi de lămâie o linguriţă fulgi de ardei iute sare piper sos de roşii picant   Mod […]

Supa de peste cu lapte

Supa limpede de peste

Supa limpede de peste din: crap, morcov, telina, ceapa, gulie, ciuperci, unt, zarzavat, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 2-3 capete de crap sau 1 cap de somn mijlociu 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă 1 gulie 6 ciuperci 1 lingură cu unt 1 l supă de zarzavat 10 boabe de piper sare verdeaţă felii de franzelă […]

Salata italiana de paste cu peste

Salata de paste cu peste alb

Salata de paste cu peste alb din: paste, peste, rosii, busuioc, mustar, ceapa, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 3 căni paste fundiţe 300 g file de peşte alb (şalău, merluciu etc.) 10 roşii cherry 1 cană frunze mici de busuioc 2 linguri muştar franţuzesc (cu bobiţe) 4-5 fire ceapă verde 1 lingură oţet 3 linguri […]

Morun cu ciuperci

Morun cu ciuperci din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin. Ingrediente: 1-2 kg morun 1/2 kg ciuperci 3 linguri cu unt 4 linguri cu faină 1 ceapă 3 morcovi 1 telină 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 2 foi de dafin 2 cuişoare 1 pahar cu vin […]

Peste cu salata

Reteta zilei: Salata de peste afumat

Salata de peste afumat din: peste afumat, telina, ceapa, maioneza, smantana, iaurt suc de lamaie, piper, salata verde, patrunjel.   Ingrediente:  1 peste afumat, fara oase 2 radacini de telina, tocata 2 cepe albe sau rosii 3 linguri de maioneza 3 linguri de smantana sau iaurt sucul de la 1/2 lamaie piper negru 1 salata […]

Salata de ton si oua

Reteta zilei: Salata de ton cu oua si ansoa

Salata de ton cu oua si ansoa din: fasole verde, salata, castravete, rosii, ansoa, oua, ton, ulei de masline, ridichi, masline, sare, piper, usturoi, otet.   Ingrediente:  115g fasole verde, taiata in jumatate 115g salata mixta 1/2 castravete, feliat 4 rosii, taiate in sferturi 50g anșoa 4 oua, fierte 1 friptura de ton, aproximativ 175g […]

Supa limpede de peste

Supa de peste cu morcovi

Supa de peste cu morcovi din: crap, ceapa, ardei, morcovi, dovlecel, cartofi, dafin, orez, ulei, sare, piper.   Ingrediente: capul şi coada unui crap o ceapă un ardei gras verde 2 morcovi un dovlecel 3-4 cartofi 2 frunze dafin 3 linguri orez 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In oala de fiert se […]

Salata asortata cu fasole

Reteta zilei: Salata de fasole cu ton si rosii cherry

Salata de fasole cu ton si rosii cherry din: fasole, dafin, fasole verde, ceapa rosie, patrunjel, ton in ulei, rosii cherry, sare, piper, ulei de masline, otet, mustar, usturoi, suc de lamaie.   Ingrediente:  250g fasole, înmuiata peste noapte în apă rece 1 frunza de dafin 200-250g fasole verde 1 ceapa rosie mare, tocata 3 […]

Peste alb in camasa de branza

Peste alb cu salata

Peste alb cu salata din: file de peste, cimbru, usturoi, lamaie, ulei, rosii, dovlecel, ardei, vanata, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi fileuri de peşte alb cu piele puţin cimbru 2 căţei usturoi o lămâie 2 linguri ulei de măsline Pentru garnitură: 2 roşii un dovlecel o vânătă un ardei 2 linguri ulei de măsline sare […]

Pulpa de berbecut cu rodie

Berbec cu sardele

Berbec cu sardele din: pulpa de berbec, slanina afumata, ulei, sardele, ceapa, patrunjel, dafin, tarhon, vin, unt, faina. Ingrediente: 1 bucată pulpă de berbec de circa 1 kg circa 200 g slănină (afumată) 2 linguri ulei 5-6 bucăţi sardele (conservă cu ulei) 2 cepe 2 linguri pătrunjel tocat fin 1 foaie dafin 1/2 lingură tarhon […]

Crap cu bere

Crap cu masline

Crap cu masline din: crap, masline, piper, lamaie, vin alb, ulei, sare. Ingrediente: 1 crap de circa 2 kg 1/2 kg măsline piper boabe 2-3 lămâi 2 pahare vin alb 3- 4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Crapul se curăţă de solzi, de intestine şi i se taie capul. Se spală apoi bine […]

Crap cu rosii la pachet

Crap la cuptor cu vin si smantana

Crap la cuptor cu vin si smantana din: crap, unt, smantana, vin, patrnjel, ceapa, pesmet, mirodenii, sare, canapele. Ingrediente: un crap proaspăt, mai mare (de preferat de apă curgătoare – fără grăsime) 8-12 linguri unt de casă circa 200 g smântână 1-2 căni vin (alb, sec) 1 legătură pătrunjel 2-3 cepe mici (sau 7-10 bucăţi […]

Crap la cuptor cu cartofi

Crap rasol cu bere

Crap rasol cu bere din: crap, ceapa, cimbru, patrunjel, dafin, turta dulce, bere, piper, sare. Ingrediente: 1 crap mediu (sau doi, mai mici) 4 cepe tocate mărunt cimbru pătrunjel foi de dafin cam 100 g turtă dulce 1 I bere piper sare   Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală, apoi se dezoseoză. Carnea de […]

Crap rasol special

Crap rasol special

Crap rasol special din: crap, ceapa, morcovi, cimbru, patrunjel, dafin, patlagele rosii, ulei, vin alb, piper, sare. Ingrediente: 1 crap de peste 7 kg 2 cepe 2 morcovi cimbru pătrunjel foi de dafin 4-5 pătlăgele roşii 5-6 linguri ulei cam 1/2 I vin alb piper măcinat sare   Mod de preparare: Crapul se curăţă de solzi, […]

retete

Crap sarat

Crapul sărat (crapul la putină cu sare) era cu ceva timp în urmă cam singura formă de conservare în care peştele îi era accesibil ţăranului român. Poate te intereseaza si: Retete cu Crap File de crap cu rosii Crap la cuptor cu nuci   El prezenta avantajul unei conservări relativ ieftine şi în acelaşi timp […]

Crap in sos de vin

Crap cu verdeata si vin negru

Crap cu verdeata si vin negru din: crap, ceapa, patrunjel verde, usturoi, vin negru, dafin, cimbru, piper, sare, unt, faina, sardele. Ingrediente: 1 crap mai mare (peste 1 kg) 2 cepe tocate pătrunjel verde tocat 4-5 căţei de usturoi cam 1l vin negru (roşu) frunze de dafin cimbru piper boabe sare Pentru sos: 5 linguri […]

Crochete din peste cu cartofi

Crochete din peste cu cartofi

Crochete din peste cu cartofi din: peste, cartofi, oua, faina, piper, sare, ulei. Ingrediente: 1/2 kg peşte fiert 1/2 kg cartofi fierţi 2 ouă 1 lingură făină piper măcinat sare 4- 5 linguri ulei   Mod de preparare: Peştele fiert se curăţă de oase şi piele şi se pasează cu furculiţa. Cartofii fierţi şi ei […]

Ghiveci de peşte

Ghiveci de peste (variante)

Ghiveci de peste din: peste , morcovi, ceapa, patrunjel, ardei, telina, bulion, ulei, piper, sare, mazare, fasole, cartofi, bame. Ingrediente: 1 kg peşte (unul sau mai multe bucăţi) 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel 1 ardei gras 1/2 telină 2-3 linguri bulion (sau patru roşii) ulei piper boabe sare opţional: o  mână de mazăre o […]

Gratar de peste

Gratar de peste

Gratar de peste din: peste mare, ulei, sare. Ingrediente: peste mare ulei sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă bine de solzi şi de intestine. Eventual se elimină capul. Se spală biine în mai multe ape, apoi se lasă să se scurgă de apă. Marea artă a grătarului de peşte constă în tranşarea sa […]

Pana de somn cu usturoi

Pana de somn cu usturoi

Pana de somn cu usturoi din: somn, morcov, ceapa, usturoi, piper, sare. Ingrediente: circa 1 kg carne de somn 1 morcov 1 ceapă 1 căpăţână usturoi piper boabe sare   Mod de preparare: Bucata întreagă de carne de somn se spală bine, apoi se pune la fiert, cu morcovul întreg, ceapa tăiajă în jumătăţi, piperul […]

Pastravi umpluti

Pastravi in hartie

Pastravi in hartie din: pastravi, lamaie, ceapa, ulei, morcovi, telina, dafin, piper, vin, otet, sare. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 -2 lămâi 4 cepe 5 linguri ulei 2 morcovi frunze de telină foi de dafin piper 1 cană vin alb 1 lingură oţet sare   Mod de preparare Pastravi in hartie: Păstrăvii se curăţă şi se spală, […]

Crap umplut

Crap umplut cu ciuperci inabusite

Crap umplut cu ciuperci inabusite din: crap, ceapa, paine, ciuperci, oua, ulei sau unt, patrunjel, piper, lapte, sare. Ingrediente: 1 crap de 1-2 kg 2 cepe 2 felii de pâine albă 200 g ciuperci 2 ouă 2-3 linguri ulei (sau unt) 1 legătură pătrunjel piper măcinat 1 pahar de lapte dulce sare   Mod de preparare: […]

Păstrăvi rasol

Pastrav rasol

Pastrav rasol din: pastravi, otet, sare. Ingrediente: păstrăvi cât mai proaspeţi oţet sare   Mod de preparare: Intr-o oală de 4-5 l se pune apă până la jumătate, se adaugă 2-3 linguri de oţet şi sare. Peştii curăţaţi de solzi şi eviscerati se aruncă în apa fiartă şi se ţin circa 10 minute la fiert. […]

Peste umplut la cuptor

Peste cu vin la cuptor

Peste cu vin la cuptor din: peste, ulei, piper, sare. Ingrediente: 2 kg peşte (una sau mai multe bucăţi) 1-2 linguri ulei piper boabe sare optional: 1 pahar de vin şi/sau 1 lingură otet   Mod de preparare: Peştele, o bucată sau mai multe, se curătă bine de solzi şi de intestine. Eventual se taie […]

Supa de creveti black tiger

Supa picanta de crevete

Supa picanta de crevete din: crevete, ciuperci, lemongrass, lime, sare, sos de peste, chili, coriandru Ingrediente: 1 kg crevete potrivite ca mărime 1 cană ciuperci 1 tulpină de lemon grass tăiată pe lung 2 frunze kaffir lime 1 linguriţă sare 2 linguriţe sos de peşte 3 lin­guriţe suc lămâie 1 linguriţă chili coriandru verde 6 […]