Peste la bain-marie

Peste la bain-marie

Peste la bain-marie din: peste, ardei, ulei, sos de peste, usturoi, lamai, sare, piper, zahar, ghimbir, coriandru. Ingrediente: 2 peşti, fără coadă şi cap 2 ardei iuţi tăiaţi foarte mărunt puţin ulei de susan pentru prăjit 1 lingură sos de peşte 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt zeama de la 3 lămâi mai verzi 1/2 […]

Retete Peste

Peste alb cu maioneza

Peste alb cu maioneza din: peste alb, maioneza. Ingrediente: circa 1 kg peşte alb 1 cană maioneză     Mod de preparare: Peste alb cu maioneza: Pentru această reţetă se preferă peşte alb (răpitor) ca ştiuca, şalăul şi păstrăvul, dar merg şi peştii oceanici (cod, hering, macrou etc.). Peştele se fierbe în apă cu sare […]

Peste cu ciuperci inabusite

Peste cu ciuperci inabusite

Peste cu ciuperci inabusite din: peste, ciuperci, ulei sau unt, lapte, faina, branza. Ingrediente: 1 kg peşte fiert 1/2 kg ciuperci 2-3 linguri ulei (unt) 1 cană lapte 1 lingură făină circa 150 g brânză rasă (de preferat parmezan)   Mod de preparare: Peştele fiert se curăţă de piele şi oase şi se taie în […]

Retete Peste

Peste la pergament

Peste la pergament din: peste, ulei, sare. Ingrediente: 4- 5 peşti proaspeţi mai mici, de preferat păstrăvi sau scrumbii de Dunăre ulei sare   Mod de preparare Peste la pergament: Peştii se curăţă, se lasă sa se scurgă bine apa şi se presară cu sare. Se ung apoi cu ulei şi se învelesc în hârtie […]

Peste pane cu sos picant

Peste pane cu sos picant

Peste pane cu sos picant din: peste, faina, oua, ulei, sare, lamaie, sosuri picante sau mustar. Ingrediente: cam 1 kg peşte 3-4 linguri făină 2 ouă 2-3 linguri ulei sare Opţional: lămâie sosuri picante sau muştar   Mod de preparare: Peştele se pregăteşte şi se curăţă ca şi în cazul peştelui prăjit. In final, bucăţile […]

Peste cu cartofi prajiti

Peste prajit cu lamaie

Peste prajit cu lamaie din: peste, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: cam 1 kg peşte 2 linguri făină 2-3 linguri ulei sare lămâie   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, apoi se curăţă de intestine şi în majoritatea cazurilor se elimină capul. Se spală bine şi se scurge de apă. Se taie apoi […]

Peste umplut cu zarzavat, la cuptor

Peste umplut cu zarzavat, la cuptor

Peste umplut cu zarzavat, la cuptor din: peste, ceapa, morcovi, cartofi, conopida, ardei gras, rosii, verdeata, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 peşte mai mare (cam 2 kg) 2-3 cepe 2-3 morcovi 2-3 cartofi 1 conopidă 2 ardei graşi 3-4 roşii verdeaţă ulei piper măcinat sare   Mod de preparare: Zarzavatul se taie în rondele sau […]

Peste la gratar cu curry

Peste la gratar cu curry din: peste, coriandru, sare, piper, fasole, ceapa, rosii, morcov, castravete, curry. Ingrediente: 1 peşte de mărime potrivită coriandru sare piper fasole verde ceapă roşii morcov castravete curry   Mod de preparare: Peste la gratar cu curry: Peştele se curăţă de intestine şi se crestează în câteva locuri, mai adânc, pe […]

Salau cu sampanie

Salau cu sampanie

Salau cu sampanie din: salau, ceapa, usturoi, ciuperci, sampanie, ulei, piper, sare, ou, unt, smantana, lamaie. Ingrediente: 1 şalău mai mare (0,5-1 kg) 3 cepe 8 căţei de usturoi 1/2 kg ciuperci circa 1 l şampanie 1 lingură ulei piper sare sos: 1 gălbenuş de ou fiert tare 1 lingură unt 4 linguri smântână sucul […]

Fileuri de peşte cu piure

Peste cu sofran

Peste cu sofran din: peste, slanina, unt, ceapa, rosii, orez, sofran, sare, piper, boia. Ingrediente: un peşte de circa 750 g 175 g slănină 50 g unt proaspăt 3 cepe 4 roşii 300 g orez şofran sare piper boia dulce   Mod de preparare: Se topeşte untul într-o cratiţă şi se călesc în el ceapa […]

Macrou uscat la soare

Macrou uscat la soare

Macrou uscat la soare din: macrou, sare. Ingrediente: macrou sare       Mod de preparare: Se despică, se curăţă şi se spală bine peştele. Se presară cu sare şi se lasă deoparte o jumătate de oră. Se clăteşte bine cu apă şi se lasă două-trei ore la soare să se usuce. Se frige peştele, […]

Retete Peste

Peste condimentat

Peste condimentat din: peste, ghimbir, ulei, usturoi, sos de scoici, sos de soia, zahar, sare, piper, curry. Ingrediente: 500 g balitong (sau alt peşte), curăţat 1 linguriţă ghimbir tocat 2 linguri ulei Pentru sos: 1 lingură praf de carne cu curry 1 lingură praf de belacan 1 linguriţă usturoi tocat mărunt 1 linguriţă sos de […]

Saramura de peste picanta

Saramura de peste picanta

Saramura de peste picanta din: peste, sare, ulei, usturoi, ardei iute. Ingrediente: 3-4 peşti mai mici sare ulei 1 căpăţână usturoi 2-3 ardei iuţi   Mod de preparare: Peştii se recomandă a fi mai mici (cam 0,250-0,5 kg bucata). Cei mai apreciaţi peşti pentru saramură sunt crapul şi carasul (împătimiţii apreciază mult şi bibanul, care […]

Specialitate cu salau

Salau cu ciuperci

Salau cu ciuperci din: salau, ciuperci, parmezan, smantana, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 şalăi nu prea mari 1/2 kg ciuperci 100 g parmezan ras 1/2 kg smântână 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Peştele se curătă bine şi se spală, apoi se opăreşte în apă cu sare şi eventual cu […]

Stiuca in stil in englez

Stiuca marinareasca

Stiuca marinareasca din: stiuca, zarzavat, vin rosu, unt de casa, faina, sare, arpagic, ciuperci, crutoane. Ingrediente: 1-2 ştiuci proaspete zarzavat asortat, în funcţie de sezon (morcov, ţelină, păstârnac, ceapă, ardei gras, rădăcină de pătrunjel etc.) 1 /2 l vin roşu cât mai dur/acrişor 1 lingură unt de casă 1-2 linguri făină sare Pentru garnitură: arpagic […]

Peşte şi icre crude la capac

Salau umplut cu pasta de peste (ansoa – sardele)

Salau umplut cu pasta de peste (ansoa – sardele) din: salau, lapte, franzela, sardele in ulei, vin, patrunjel, unt, piper, sare. Ingrediente: 1 şalău mai mare (0,5-1 kg) 1 cană lapte dulce 2-3 felii de franzelă 3-5 bucăţi sardele în ulei 3-4 pahare vin alb 1 lingură pătrunjel tocat 5 linguri unt (ulei) piper sare […]

Biban cu sos pesto şi crutoane

Biban cu pepene

Biban cu pepene din: biban, usturoi, oregano, sare, piper, boia, cimbru, pepene, unt, menta, iaurt, castravete. Ingrediente: biban 1 lingură cu usturoi uscat, pudră 1 lingură oregano uscat 1 linguriţă sare puţin piper negru, proaspăt măcinat 1 lingură galanghel boia dulce de ardei cimbru uscat felii de pepene roşu unt sau ulei pentru prăjit câteva […]

retete

Peste cu orez si capere

Peste cu orez si capere din: peste, lamaie, ulei, orez, capere, ansoa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 peşte, cam la 150 g sare piper zeamă de lămâie puţin ulei de măsline şi orez zeama de la o lămâie 1 lingură capere pătrunjel tocat câteva fileuri de anşoa   Mod de preparare: Peştele se prăjeşte în […]

Merlan prajit

Peste prajit pe jar

Peste prajit pe jar din: peste, ceapa, marar, sare, piper, curry. Ingrediente: peşte ceapă mărar sare piper curry   Mod de preparare: Se curăţă peştele foarte bine la interior şi se umple cu un amestec de ceapă tocată foarte mărunt şi mărar tocat foarte fin. Se înveleşte peştele cu staniol (sau scoarţă de copac, ca […]

Peste marinat in sos de soia

Peste marinat in sos de soia – combina aromele profund asiatice cu textura delicată a peștelui proaspăt. Acest fel de mâncare este simplu de pregătit și oferă o explozie de gust umami, fiind ideal pentru o cină specială sau ca parte dintr-un meniu tematic asiatic. Ingrediente: Pește: 500 g (de exemplu, file de somon sau […]

retete

Kebab de peste cu nucsoara

Kebab de peste cu nucsoara din: peste, unt, lapte batut, usturoi, nucsoare, sare, piper, chili, naut, ceapa. Ingrediente: 500 g peşte unt 500 g lapte bătut 2 lămâi 5 căpăţâni de usturoi 5 nucşoare 10 boabe de piper sare chili 50 g năut prăijit 50 g garam maşala 1 ceapă 30 g usturoi   Mod de […]

Ton cu orez

Ton cu orez

Ton cu orez din: ton, ansoa, orez, marar. Ingrediente: ton câteva fileuri de anşoa orez gata fiert mărar proaspăt     Mod de preparare Ton cu orez: Tonul se prăjeşte, pe ambele feţe, în ulei bine încins înainte. Se lasă să se scurgă puţin, se taie cubuleţe şi se adaugă peste orezul încă fierbinte. Se […]

Peste cu ridichi

Peste cu ridichi

Peste cu ridichi din: peste, daikon, mirin, ghimbir, ulei. Ingrediente: peşte daikon mirin ghimbir ulei     Mod de preparare: Peştele, tăiat bucăţi groase, se pră­jeşte într-o tigaie cu puţin ulei odată cu daikonul, asezonate cu ghimbir şi mirin (sake dulce).   Pofta buna!

Somon in pergament cu visine

Somon cu piure de naut

Somon cu piure de naut din: somon, naut, pasta de curry, unt, korma, coriandru, lamaie, pesmet. Ingrediente: somon 1 cană năut boabe pastă de curry 1 lingură unt 1 lingură pastă korma (un amestec de nucă de cocos cu arahide) coriandru zeama de la 1 lămâie 1 lingură pastă tikka pesmet felii de lămâie   […]

Peste cu orez si slanina

Peste cu orez si slanina

Peste cu orez si slanina si sofran din: peste, slanina, unt, ceapa, rosii, sofran, sare, piper, orez, boia. Ingrediente: 1 peşte 125 g slănină 40 g unt 3 cepe 4 roşii 1/2 linguriţă şofran sare piper boia 250 g orez   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu unt topit se pun slănina tăiată cubuleţe şi […]

Limba-de-mare cu sos de sofran pe pat de risotto cu leurda

Limba de mare cu banane

Limba de mare cu banane din: limba de mare, banane, unt, curry, faina, sare, piper. Ingrediente: 12 fileuri de peşte 6 banane 125 g unt 1 linguriţă curry pudră 75 g făină de grâu sare piper măcinat   Mod de preparare: Se curăţă bananele şi se taie în două, pe lungime. Se dau prin făină […]

Cod cu salsa

Cod cu salsa din: cod, lamaie, usturoi, porumb, ardei, sare, piper, coriandru, ulei. Ingrediente: cod suc de lămâie 1 căţel de usturoi 1 porumb copt 2 ardei graşi, diferit coloraţi sare piper proaspăt măcinat 1 ardei iute, mai mic coriandru verde tocat foarte fin ulei de măsline   Mod de preparare Cod cu salsa: Se […]

Somon cu sos de legume

Somon cu legume si sos de soia

Somon cu legume si sos de soia din: somon, legume, sos de soia, vin. Ingrediente: 250 g somon 350 g legume (fasole verde, ciuperci, dovlecei, morcovi, napi, ardei, câte 50 g fiecare) Pentru sos: 3 linguri sos de soia 3 linguri vin alb 100 ml apă rece   Mod de preparare: Legumele şi peştele, spălate […]

Fileuri de peste condimentate

Fileuri de peste condimentate din: file de pomfret, coriandru, ardei, otet, menta, ulei, sare, tamarind. Ingrediente: 800 g fileu de pomfret 200 g coriandru verde 3 g praf de coriandru 10 bucăţi de ardei iute verde 60 mil oţet de malţ 50 g mentă ulei pentru prăjit 3 g praf de ardei iute roşu sare […]

retete

Peste cu nuci

Peste cu nuci din: peste, nuci, chili, nuca de cocos, coriandru, smantana, usturoi, ghimbir, lamaie, ulei, seminte, rosii, sare. Ingrediente: 600 g file de peşte 10 g nuci 10 g praf de chili roşu 25 g nucă de cocos gratinată 10 g frunze coriandru verde tăiate 80 g smântână 5 g garam maşala 10 g […]

Supa de peste cu painea prajita unsa cu maioneza si usturoi

Supa groasa de peste

Supa groasa de peste din: crap, ou, sare, bicarbonat, vin, ghimbir, faina, untura, piper, hagina. Ingrediente: 1 crap de 500 g 1 ou 1 linguriţă sare 1 linguriţă bicarbonat 4 linguriţe vin 1 lingură rădăcină de ghimbir 1 lingură făină dizolvată în 3 linguri untură un praf de piper hagina   Mod de preparare: Peştele, […]

Supa ruseasca de peste cu lamaie si marar

Supa de caras

Supa de caras din: caras, napi, untura, bicarbonat, vin, sare, hagina, ghimbir. Ingrediente: 450 g caras 225 g napi 5 linguri untură 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 lingură vin 1 lingură rădăcină de ghimbir hagina   Mod de preparare: Hagina se taie pe lung, şuviţe. Napii curăţaţi şi ghimbirul se taie felii cât […]