retete

Cubulete din peste prajit

Cubulete din peste prajit din: peste, ou, sare, piper, amidon, coriandru, chimion, ulei. Ingrediente: 250 g peşte file 1 albuş sare piper negru măcinat chimion măcinat coriandru 1 linguriţă amidon alimentar 3 linguri ulei   Mod de preparare: Peştele se zvântă şi se taie în bucăţi potrivite. Albuşul se bate spumă. Se omogenizează bine sarea, toate […]

Cubulete de biban

Cubulete de biban din: biban, lamaie, sos de soia, otet, sare, piper, zahar, chimion, ghimbir, coriandru, morcovi, ou, ceapa, mazare, rosii, amidon, ulei.   Ingrediente: 400 g biban file sucul de la o jumătate de lămâie 2 linguri sos de soia 2 linguri oţet sare piper alb măcinat coriandru, chimion măcinat, ghimbir pudra (câte un […]

Creveti la borcan

Creveti inabusiti cu sos

Creveti inabusiti cu sos din: crevete, carne, castane, ulei, ou, sare, piper, faina, vin, ghimbir. Ingrediente: 450 g crevete 85 g carne grasă de porc 150 g castane 6 linguri ulei de arahide 1 ou 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă bicarbonat 2 linguri făină 1 lingură vin 1 lingură rădăcină ghimbir tocat piper   Mod […]

Sufleu de peste alb

Sufleu de peste cu sos

Sufleu de peste cu sos din: oua, peste, unt, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 600 g peşte (cod, file de cod sau şalău) 100 g unt 250 ml lapte 1 linguriţă de făină sare piper   Mod de preparare: Se pregăteşte un sos Bechamel, care se adaugă la peşte, împreună cu gălbenuşurile, care […]

Sufleu cu legume şi cartofi

Sufleu de peste slab

Sufleu de peste slab din: peste, faina, lapte, lamaie, margarina. Ingrediente: 200 g peşte slab o lingură făină o jumătate de pahar lapte lămâie o linguriţă margarină 2 albuşuri   Mod de preparare: Peştele, curăţat de pieliţe şi oase, se dă prin maşina de tocat. Se prepară un sos bechamel, care se amestecă împreună cu […]

Crevete cu ghimbir si vin

Crevete cu ghimbir si vin

Crevete cu ghimbir si vin din: crevete, ghimbir, oua, sare, vin, ulei, ceapa. Ingrediente: 150 g crevete cenuşiu 1 linguriţă ghimbir 6 ouă 1/2 linguriţă sare 1 lingură vin 3 linguri ulei 1 ceapă verde   Mod de preparare: Crevetele se spală bine, se curăţă şi se lasă să se scurgă de apă. Se curăţă […]

Ciorba de peste (Bors de peste)

Ciorba de peste (Bors de peste)

Ciorba de peste (Bors de peste) din: peste, ceapa, orez, leustean, sare, bors, piper. Ingrediente: circa 1 kg peşte (uzual, crap) 2 cepe 2 linguri orez leuştean sare 1 l borş piper   Mod de preparare: Se pun la fiert 2 l apă şi 1 litru de borş. Când încep să fiarbă, se adaugă ceapa […]

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste cu branza

Sufleu de peste cu branza din: peste, unt, faina, lapte, oua, branza. Ingrediente: 500 g peşte 2 linguri unt o lingură de făină 125 ml lapte 6 ouă 25 g brânză rasă unt pentru uns   Mod de preparare: Se ia orice fel de peşte, se curăţă, se fierbe, i se scot cu grijă oasele […]

Budinca de peste cu verdeata

Budinca de peste cu verdeata

Budinca de peste cu verdeata din: carne de peste, oua, ceapa, lapte, unt, smantana, patrunjel, pesmet, sos de mustar, sare, piper, unt. Ingrediente: 250 g carne de peşte fără oase (somn, morun, nisetru etc.) 3 ouă un sfert ceapă o franzelă mică 500 ml lapte 100 g unt 2 linguri smântână pătrunjel verde tocat 2 […]

Batog

Batog in unt

Batog in unt din: batog, unt, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: batog de peste mare – cam 0,5 kg unt de casă (cam 0,2 kg) piper pisat sare 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Batogul trebuie să fie sub forma unei singure bucăţi (maximum două) dintr-un peşte mai mare. Se curâţă de piele, se […]

Amaretto Shrimp

Crevete in crusta

Crevete in crusta din: crevete, ulei, zahar, sare, vin, bicarbonat, ghimbir. Ingrediente: 6 crevete de mărime medie 4 linguri ulei de arahide 4 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1 1/2 lingură vin 1/3 linguriţă bicarbonat 1 lingură rădăcină ghimbir tocat   Mod de preparare: Crevetele, spălate şi curăţate, se aşază în tigaia cu uleiul încins […]

Baked Stuffed Shrimp With Lemon

Crevete in doua culori

Crevete in doua culori din: crevete, amidon, zahar, legume, ghimbir, sos de soia, vin, pasta de rosii. Ingrediente: 500 g crevete 1 albuş 1 lingură amidon 1 linguriţă rasă zahăr brun 400 g legume congelate (mazăre, broccoli, fasole verde) 1 linguriţă ghimbir ras 1 fir ceapă verde 1 lingură sos de soia 1 lingură vin […]

Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet

Crevete inabusit

Crevete inabusit din: crevete, carne de porc, castane, ulei, ou, sare, bicarbonat, faina, vin, ghimbir, piper. Ingrediente: 450 g crevete 85 g carne grasă de porc 150 g castane 6 linguri ulei de arahide 1 ou 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă bicarbonat 2 linguri făină 1 lingură vin 1 lingură rădăcină ghimbir tocat piper   Mod […]

Cubulete condimentate de peste prajit

Cubulete condimentate de peste prajit din: peste, albus, sare, piper, chimion, coriandru, amidon, ulei. Ingrediente: 250 g peşte file 1 albuş sare piper negru măcinat chimion măcinat coriandru 1 linguriţă amidon alimentar 3 linguri ulei   Mod de preparare: Peştele se zvântă şi se taie în bucăţi potrivite. Albuşul se bate spumă. Se omogenizează bine […]

Cubulete de crap cu dovlecei

Crap in sos

Crap in sos din: crap, carne de porc, chili, morcov, untura, sos de soia, vin, bicarbonat, sare, otet, zahar, ghimbir. Ingrediente: 1 crap de circa 500 g 40 g carne de porc 5 chili 1 morcov 1 lingură untură 1 lingură sos de soia 1 ceaşcă vin 1 linguriţă rasă bicarbonat 1 linguriţă sare 1 […]

Sufleu cu legume şi cartofi

Sufleu de peste alb (cod, salau, stiuca)

Sufleu de peste alb din: oua, peste alb, lapte, faina, unt, ulei sau margarina. Ingrediente: 4 ouă 500 g peşte alb (cod, şalău, ştiucă) – proaspăt sau batog 1 cană lapte 3- 4 linguri făină 3 linguri unt ulei sau margarină   Mod de preparare: Peştele (când nu este vorba de batog sau peşte semipreparat) […]

Peşte inăbuşit

Peste inabusit in ghimbir

Peste inabusit in ghimbir din: peste, carne, ghimbir, salata verde, zahar, coriandru, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 400 g peşte 100 g carne jumătate slabă, jumătate grasă ghimbir salată verde sare piper negru zahăr piper roşu coriandru ceapă şi usturoi (toate tocate mărunt)   Mod de preparare: Curăţaţi peştele şi lăsaţi-l să se zvânte. Amestecaţi […]

Creveti betivi

Crevete in crusta cu sos

Crevete in crusta cu sos din: crevete, ulei, ketchup, sare, zahar, bicarbonat, vin, otet, ghimbir, piper, faina. Ingrediente: 500 g crevete 4 ceşti ulei de arahide 1 lingură ketchup 1/2 linguriţă sare 1 lingură zahăr 1/3 lin­guriţă bicarbonat 1 lingură vin 1/2 linguriţă oţet 1 lingură rădăcină de ghimbir tocat piper 2 linguri făină   Mod […]

Creveti in sos tomat

Crevete cu piure

Crevete cu piure din: crevete, carne de porc, cartofi, sare, ou, piper, ulei. Ingrediente: 400 g crevete mari şi proaspete 200 g carne slabă de porc 200 g cartofi sare un gălbenuş de ou piper ulei   Mod de preparare: Clătiţi crevetele cu apă, apoi puneţi-i sub abur fierbinte lăsându-le până ce sunt pe jumătate […]

Tartine delicioase cu pasta de sardele

Tartine cu pasta de peste (sardele)

Tartine cu pasta de peste (sardele) din: peste in ulei (sardele), unt sau margarina, castraveciori murati, piper. Ingrediente: 1 conservă peşte în ulei (de preferat sardele) 4 linguri unt sau margarină 1-2 castraveciori muraţi piper   Mod de preparare: Tartine cu pasta de peste (sardele): Se pasează peştele, eliminând eventualele oase. Se adaugă untul şi […]

Tartine cu piure de fasole

Tartine cu pasta de peste

Tartine cu pasta de peste din: peste afumat, unt sau margarina, piper, ceapa. Ingrediente: 1 peşte afumat 3-4 linguri unt (sau margarină) piper şi ceapă (opţional)         Mod de preparare: Se curăţă peştele afumat de piele şi oase. Se pasează carnea cu furculiţa şi se amestecă bine cu untul. Se adaugă piperul […]

Tartine cu pasta de peste si unt

Tartine cu pasta de peste si unt din: peste, unt sau margarina, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 200-300 g peşte proaspăt sau congelat 3 linguri unt sau margarină 1/2 lămâie sare piper   Mod de preparare: Tartine cu pasta de peste si unt: fierbe bine peştele, se curăţă de oase şi carnea se pasează cu furculiţa. […]

Somon la gratar cu avocado

Reteta zilei: Somon la gratar pe pat de avocado

Somon la gratar pe pat de avocado din:ardei iute, ulei de masline, ceapa, supa de peste, lime, smantana, tequila, avocado, somon sare, piper alb.   Ingrediente:  3 ardei iuti 3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 150ml supa de pește coaja rasă și sucul de la 1 lime 120ml smantana 2 linguri tequila 1 […]

Salata cu peste si crutoane

Peste prajit cu salata de untisor

Peste prajit cu salata de untisor din: stavrid, ulei, piper, sare, untisor, rosii, castravete, ulei, lamaie, mustar, zahar. Ingrediente: 450 gr stavrid mărunt ulei pentru prăjit 85 gr făină 1/2 linguriţă piper de Cayenne (opţional) sare piper negru măcinat Pentru salată: 125 gr frunze untişor 125 gr roşii pitice, tăiate în jumătăţi 75 gr castravete, […]

Salată de paste cu salsa de castraveţi

Salata de ciuperci si patru noi variante ale acesteia

Salata de ciuperci din: ciuperci, ulei, otet, patrunjel, ceapa verde sau ceapa de apa. Ingrediente: 10-15 ciuperci de mărime mijlocie 3 linguri ulei 1 lingură oţet pătrunjel verde opţional: 4-5 fire ceapă verde sau 1 ceapă de apă mai mare   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se pun la fiert în apă […]

Scoici Bon Appetit

Scoici arrabbiata

Scoici arrabbiata din: midii, ulei, ceapa, usturoi, ardei, rosii, vin, masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,8 kg midii proaspete 3-4 linguri ulei de măsline o ceapă mare, tocată rondele 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt un ardei iute roşu, tocat mărunt 3 conserve x 400 g roşii în suc propriu 150 ml vin alb 175 […]

Salata de vara cu cartofi

Salata de cartofi cu pestisori afumati

Salata de cartofi cu pestisori afumati din: cartofi, pestisori afumati, otet, ulei, ceapa, patrunjel sau marar verde. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 150 g peştişori săraţi (gingirică, hamsie etc.) 3-5 linguri oţet 4 linguri ulei 3 cepe opţional: pătrunjel sau mărar verde.   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se curăţă calzi, apoi se […]

Friptură mediteraneană de peşte

Friptura de peste cu ulei de masline

Friptura de peste cu ulei de masline din: ulei, ceapa, usturoi, fenicul, telina, rosii, oregano, dafin, sofran, vermut, sare, piper, file de peste, platica, crevete. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o conservă de 450 gr roşii […]

Salată de cartofi cu peşte afumat

Salata de cartofi cu peste sarat sau afumat

Salata de cartofi cu peste sarat sau afumat din: cartofi, peste, ceapa, castraveciori murati sau acri, masline, ulei, oua, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 200 g peşte (scrumbie sărată, scrumbie afumată, heringi afumaţi, chilcă etc.) 2 cepe 4 castraveciori muraţi sau acri 100 g măsline negre 4 linguri ulei 2 linguri oţet opţional: 3 ouă fierte […]

Unt negru

Sos de unt negru

Sos de unt negru din: unt, otet, piper, capere, patrunjel verde, sare, vin alb sec. Ingrediente: 2-3 linguri unt (circa 150 g) 2-3 linguri oţet 1 linguriţă rasă de piper negru proaspăt măcinat 1-2 linguri capere 1 -2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt sare opţional: 1/2 pahar vin alb sec   Mod de preparare: Untul […]

Reteta zilei: Peste cu sos de curry

Peste cu sos de curry din: usturoi, ghimbir, ardei, lime, pasta de creveti, coriandru, condimente, ulei de susan, ceapa rosie, peste, lapte de cocos, sos de peste, coriandru, menta, busuioc, ceapa verde, ulei, ardei iute, orez.   Ingrediente:  4 catei de usturoi, tocat 5cm radacina de ghimbir proaspat, curatat si tocat 2 ardei verzi, fara […]

Peste_prajit_cu_sos_de_usturoi

Peste prajit cu sos de usturoi

Peste prajit cu sos de usturoi din: rozmarin, lamaie, file de cod, legume, usturoi, sofran, ulei, ou, ceapa, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4-6 rămurele de rozmarin proaspăt o lămâie, tăiată în felii 4 fileuri groase de cod (175 gr fiecare) amestec de legume la alegere, pentru garnitură Pentru sosul de usturoi: 2 căţei de usturoi […]