Peste in vin cu smantana

Sos de lamaie pentru peste

Sos de lamaie pentru peste din: lamai, ulei, patrunjel, marar, ceapa de arpagic sau arpagic, busuioc, boia, ulei, sare. Ingrediente: 2 lămâi mari şi zemoase 1-2 linguri ulei pătrunjel mărar 1-2 cepe roşii de arpagic, sau chiar arpagic (6-7 buc.) busuioc (1-2 frunze) boia de ardei ulei sare   Mod de preparare: Ceapa, pătrunjelul, mărarul şi […]

File de somon la cuptor cu sirop de arţar şi usturoi

Unt de somon afumat

Unt de somon afumat din: unt, file de somon afumat. Ingrediente: 2-3 linguri unt (circa 150 g) circa 75 g file de somon afumat         Mod de preparare: Untul şi somonul se bat foarte bine (şi mult) într-o piuliţă de lemn sau ceramică. Se obţine o pastă fină care este trecută prin […]

Reteta_omleta_cu_peste_afumat

Reteta omleta cu peste afumat

Reteta omleta cu peste afumat din: ulei, cartofi, ceapa, usturoi, ardei, peste, sare, piper, unt, smantana, oua, patrunjel, branza, paine, salata verde. Ingrediente: 3 linguri ulei 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe 2 cepe nu prea mari, tăiate rondele 2-4 căţei mari de usturoi un ardei gras roşu, mare, tăiat în fâşii subţiri 125 gr […]

Salată de roşii cu mazăre nouă

Salata de rosii cu peste

Salata de rosii cu peste din: rosii, ceapa de apa, masline, cartofi fierti, peste afumat, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii de mărime medie 2 cepe de apă 100 g măsline 2 cartofi fierţi 1 peşte afumat de mărime medie (cam 100 g) 2 linguri oţet 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: […]

sosuri

Unt de lapti

Unt de lapti din: unt, lapti. Ingrediente: 3-4 linguri unt (circa 150 g) circa 75 g lapţi         Mod de preparare: Lapţii se prăjesc foarte puţin (trebuie să rămână moi), apoi sosul se pregăteşte ca şi untul de somon şi este folosit rece pentru aceleaşi preparate.   Pofta buna!   unt de […]

Butoiase cu pasta de peste

Butoiase cu pasta de peste

Butoiase cu pasta de peste din: aluat, ou, ton maruntit in ulei, ceapa, lamai, cartofi, mustar, ulei, ceapa verde, marar verde, varza. Ingrediente: Butoiaşe: 1 pachet aluat de foietaj 1 gălbenuş Pastă de peşte: 2 cutii de ton mărunţit în ulei 1 ceapă 2 lămâi 2-3 cartofi Maioneză: 1 gălbenus 1-2 linguri muştar 100 ml […]

retete

Sardine cu otet aromat si mirodenii

Sardine cu otet aromat si mirodenii din: sardine, lamaie, otet aromat, ghimir, ceapa, dafin, coriandru, cuisoare, sare grunjoasa. Ingrediente: 12 sardine mari 1 lămâie 30 ml oţet aromat 30 g ghimbir proaspăt (rădăcini) 4 cepe mici 3 foi de dafin 1 lingură boabe de coriandru 3 cuişoare 2 linguri sare grunjoasă   Mod de preparare: […]

Aperitiv special

Aperitiv special

Aperitiv special din: paine, oua, maioneza, rosii, macrou afumat, mustar, sare, piper, ceapa, marar, rucola, castraveti murati. Ingrediente: 1 pâine rotundă 5 ouă fierte tari 300 g maioneză 2 roşii 250 g macrou afumat 1 lingură muştar sare piper 1 ceapă 3 castraveţi muraţi 1 legătură mărar rucola   Mod de preparare: Tai pâinea în […]

Somon in aluat cu sparanghel

Somon in aluat cu sparanghel

Somon in aluat cu sparanghel din: file de somon, sparanghel, smantana, marar, lamaie, ou, faina, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 file de somon 450 g sparanghel 30 ml smântână 1/2 legătură mărar tocat coaja de la 1 lămâie 1 ou 200 g făină 100 g unt 1 vârf de cuţit de sare piper   Mod […]

Plachie de peste

Plachie de peste cu legume

Plachie de peste cu legume din: peste, rosii, ceapa, ardei, marar, lamaie, branza, sare, piper, ulei. Ingrediente:  4 peşti 1 kg roşii 4 cepe 1 ardei gras sare piper ulei apă mărar 1 lămâie brânză   Mod de preparare: Cureţi peştii şi le îndepărtezi capete­le. Ii asezonezi cu sare şi piper şi îi laşi la […]

Midii cu pesto si cartofi

Midii cu orez basmati

Midii cu orez basmati din: midii, orez basmati, lamai verzi, ulei, sos de soia, sos Tabasco, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 250 g midii curăţate de cochilii si impurităţi (se pot folosi si midii congelate) 50 g orez basmati 2 lămâi verzi 50 ml ulei 1 lingură sos de soia 1 vârf de linguriţă sos […]

Caracatite in sos de vin

Caracatite in sos de vin

Caracatite in sos de vin din: caracatite, morcovi, ulei, vin alb sec, lamaie, usturoi, amidon, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 16 caracatiţe mici 400 g morcovi tineri 50 ml ulei de măsline 280 ml vin alb sec 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1 lingură amidon 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se […]

Peste la aburi cu alune

Reteta zilei: Peste la aburi

Peste la aburi din: peste, fasole neagra, zahar ghimbir, usturoi, sherry, sos de soia, ceapa verde, alune, ulei de susan.   Ingrediente:  2 pesti, de aproximativ 675-800g fiecare 1 1/2 linguri fasole neagra 1 1/2 lingurite zahar 2 linguri rădăcină de ghimbir, ras 4 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri 2 linguri sherry 2 […]

Peste si legume preparate la abur

Reteta zilei: Biban la abur cu sos picant

Biban la abur cu sos picant din: biban, sare, piper, coriandru, ardei iute, portocale, ceapa. Ingrediente:  4 fileuri biban de mare sare si piper coriandru lgume, pentru servire Ingrediente pentru sos: 2 ardei iuti 2 portocale 1 ceapa     Mod de preparare: Pregatiti sosul. Coaceti ardeii si pastrati deoparte 20 de minute, apoi curatati […]

Calcan cu stridii in sos

Reteta zilei: Calcan cu stridii in sos si legume

Calcan cu stridii in sos si legume din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper.   Ingrediente:  12 stridii 115 gr unt 2 morcovi, feliati 2 fire praz, doar partea alba tocat 375 ml vin alb 105 ml smantana fileuri de calcan sare si piper   Mod de preparare: Cu ajutorul […]

Reteta zilei: Peste cu legume si topping de tortilla

Peste cu legume si topping de tortilla din: file de cod, file de cod afumat, supa de peste, unt, ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecei, porumb, rosii, suc de lim, sos tabasco, sare, piper, piper rosu, chips-uri tortilla, branza cheddar, coriandru.   Ingrediente:  450g file de cod 225g file de cod afumat 300 ml supa de […]

Cod cu cartofi prajiti

Reteta zilei: File de cod cu cartofi prajiti

File de cod cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei, file de cod, faina galbenus, apa, sare.   Ingrediente:  450g cartofi ulei, pentru prajire 4 file-uri de cod, 175g fiecare Ingrediente pentru aluat: 75g faina 1 gălbenuș 2 lingurite de ulei 175 ml apa sare   Mod de preparare: Se taie cartofii in felii groase. Se […]

Peste pane cu legume la cuptor

Peste la cuptor cu legume si sos

Peste la cuptor cu legume si sos din: file de cod, lamaie, ulei, morcovi, sare, piper, usturoi, fasole, maioneza. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 lămâie 2-3 linguri ulei 4 morcovi tăiaţi pe lung sare piper 4 căţei de usturoi 1 mână de fasole păstăi Pentru sos: 100 g maioneză 4 căţei de usturoi   […]

Creveti in sos de curry

Creveti cu curry

Creveti cu curry din: creveti, smantana, usturoi, ghimbir, ardei gras, sos piri-piri, sare, piper, curry, unt. Ingrediente: 300 g creveţi decorticaţi 150 ml smântână 4-5 căţei de usturoi 1 lingură ghimbir ras 1 ardei gras roşu 1 lingură sos piri-piri sare piper 1 lingură amestec curry 50 g unt 1 linguriţă ulei   Mod de […]

Supa de legume cu paste

Supa-crema de legume si creveti

Supa-crema de legume si creveti din: creveti, ulei de masline, ceapa, fenicul, morcovi, vin, brandy, conserva de rosii, supa de peste, paprika, smantana, creveti, sare, piper. Ingrediente: 450 g creveţi 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 bulb de fenicul 2 morcovi mari 150 ml vin alb sec 1 lingură brandy 400 g conservă […]

Cornulete cu carne

Cornulete cu ton

Cornulete cu ton din: lapte, ulei, faina, drojdie, oua, sare, cartofi, conserve de ton, smantana, unt, cascaval, verdeata, sare, piper, susan. Ingrediente: Pentru aluat: 400 ml lapte 50 ml ulei 600 g făină 1 pachet drojdie 2 gălbenuşuri un praf sare Pentru umplutură: 10 cartofi 3 conserve de ton 100 ml smântână 50 g unt […]

Stomatita aftoasă: cauze, simptome şi tratament

Trei alimente care ajută digestia (stil de viaţa sănătos)

Trei alimente care ajută digestia (stil de viaţa sănătos). Sănătatea sistemului digestiv depinde, în mod direct, de sănătatea generală, iar imunitatea joacă un rol extrem de important în acest caz. Un stil de viaţa sănătos, care implică o alimentaţie corectă, mişcare şi hidratare, generează la rândul său sănătatea întregului organism. Un element cheie în digestie […]

Porc de mare

Crochete de peste umplute

Crochete de peste umplute din: file de cod, faina, pesmet, oua, fasole, marar, ulei, sare.   Ingrediente: 4 bucăţi file de cod 100 g făină pesmet 2 ouă 150 g fasole verde 1 legătură mărar ulei pentru prăjit sare   Mod de preparare Crochete de peste umplute: Opăreşti fasolea verde în apă cu sare. Separat, […]

Reteta zilei: Peste la gratar

Peste la gratar din: portocala, lamaie, vin alb, ulei de masline, usturoi, ardei iute, maghiran, sare, friptura de rechin, oregano, tortilla, sos.   Ingrediente:  coaja si sucul de la 1 portocala si o lamaie 3 linguri vin alb 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1/2 linguriță ardei iute 1/2 lingurita maghiran […]

Conserva de peste

Conserva de peste

Conserva de peste din: peste, apa, ulei, otet, piper, boabe de mustar, dafin. Ingrediente: 2 kg peşte 1/2 l apă 1/2 l ulei 200 ml oţet boabe de piper câteva boabe de muştar 3 foi de dafin   Mod de preparare: Se sărează peştele şi se toarnă peste el 200 ml oţet. Se lasă 24 […]

Reteta zilei: Ton la gratar

Ton la gratar din: ton, chimen, chili, suc de limeta, ulei de masline, sare, piper, ceapa rosie, rosii cherry, avocado, ardei iute, coriandru, menta, zahar, sos de peste.   Ingrediente:  4 bucati de ton, aproximativ 175-200g fiecare 1 lingurita semințe de chimen, prăjite si zdrobite 1 lingurita chili sucul de la 1 limeta 2-4 linguri […]

Borş de păstrăv

Bors de peste asortat

Bors de peste asortat din: biban, crap, somn, morcovi, cartofi, ceapa, patrunjel, concentrat de legume, dafin, bors. Ingrediente: 300 g biban 300 g crap 300 g somn 3 morcovi 2 cartofi 2 cepe 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură concentrat de legume deshidratate 1 frunză de dafin 1 I borş   […]

Pastrav in folie de aluminiu

Pastrav la cuptor, in folie

Pastrav la cuptor, in folie din: pastrav, coriandru, ceapa verde, ardei iuti, telina, usturoi, sos de soia, lamaie, ulei de susan, ardei, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 păstrăv 1 legătură coriandru verde 2 legături ceapă verde 1 bucată mică de ghimbir 2 ardei iuţi roşii 1 legătură ţelină verde 3 căţei de usturoi […]

Sarmalute de somn in varza dulce

Sarmalute de somn in varza dulce

Sarmalute de somn in varza dulce din: varza dulce, ceapa verde, ulei, fileuri de somn, suc de lamaie, bulion, orez, cimbru, dafin, ou. Ingrediente: 1 varză dulce 3 fire de ceapă verde 2 linguri ulei 1 kg fileuri de somn suc de lămâie 500 ml bulion 1 pahar orez bob rotund 1 fir de cimbru […]

Pastrav la gratar cu bureti galbiori

Pastrav la gratar cu bureti galbiori

Pastrav la gratar cu bureti galbiori din: pastrav, galbiori, ulei, usturoi, lamaie, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 1 păstrăv mare 500 g bureţi gălbiori 50 ml ulei 1/2 căpăţână de usturoi 1 lămâie piper rozmarin sare   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se usucă cu şerveţele absorbante. în interiorul peştelui se pun […]

Saramura de ten cu ardei

Saramura gustoasa de peste

Saramura gustoasa de peste din: peste, ardei, rosii, ardei iuti, usturoi, ulei, cimbru, dafin, mpatrunjel, otet, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg peste (caras, păstrăv, crap) 3 ardei (2 verzi şi 1 rosii) 2 rosii 2-3 ardei iuţi 4-6 căţei de usturoi 4 linguri ulei 2 fire cimbru 2 foi de dafin 1/2 legătură pătrunjel 3 linguriţe […]

Salata cu pastrav si sparanghel

Salata cu pastrav si sparanghel

Salata cu pastrav si sparanghel din: sparanghel, patrav afumat, unt, fulgi de migdale, ceapa, salata, ulei, otet, suc de portocale, mustar, miere, marar, leurda, sare, piper. Ingrediente: Pentru salată: 500 g sparanghel verde 400 g fileuri de păstrăv afumat 10 g unt 30 g fulgi de migdale rumeniţi 2 cepe roşii, tăiate rondele subţiri 1 […]