Rulada de cas, cu creier si sardele

Rulada de cas, cu creier si sardele

Rulada de cas, cu creier si sardele din: unt, faina, lapte, cas, oua, creier, patrunjel, ceapa, unt, ou, sardele, smantana. Ingrediente: 100 g unt 120 g făină 500 ml lapte 100 g caş ras 4 ouă un creier pătrunjel verde o ceapă o lingură unt un ou 3 sardele o lingură smântână   Mod de […]

Salata de cartofi cu usturoi

Salata de cartofi cu usturoi din: cartofi, ceapa, usturoi, masline, ansoa, untdelemn, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2-3 cartofi o ceapă 3 caţei de usturoi 4-5 măsline o linguriţă anşoa untdelemn zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă; se curăţă şi se itaie bucăţele. Se curăţă şi se taie […]

Salata cu germeni de soia

Salata asortata cu sardele

Salata asortata cu sardele din: cartofi, morcovi, sparanghel, rosii, oua, masline, mazare, sardele, patrunjel, sare, piper, maioneza, lamaie. Ingrediente: 3 cartofi 3 morcovi 10 fire sparanghel verde 3 roşii 4 ouă 8 măsline 250 g mazăre verde 2 sardele pătrunjel verde sare piper maioneză zeamă de lămâie   Mod de preparare Salata asortata cu sardele: […]

Plăcintă de cartofi şi curry

Reteta zilei: Placinta de cartofi cu peste afumat

Placinta de cartofi cu peste afumat din: peste afumat, lapte, dafin, ceapa, cuisoare, cartofi, unt, amidon, smantana, patrunjel sare, piper, legume.   Ingrediente:  450g peste afumat 475ml lapte 2 frunze de dafin 1 ceapa 4 cuisoare 450g cartofi unt 2 linguri amidon 60ml smântână 2 linguri patrunjel tocat sare și piper negru măcinat legume, pentru […]

Reteta zilei: Peste invelit in bacon cu sos de maioneza

Peste invelit in bacon cu sos de maioneza din: bacon, unt, ceapa, fulgi de ovaz, patrunjel arpagic, pastrav, suc de lamaie, sare, piper, nasturel rosii cherry, lamaie, maioneza, smantana, mustar. Ingrediente:  10 felii de bacon 40g unt 1 ceapa, tocata 115g fulgi de ovaz 2 linguri patrunjel proaspat tocat 2 linguri arpagic proaspat tocat 4 […]

Ciorba de peste Clarias

Ciorba pescareasca cu obleti

Ciorba pescareasca cu obleti din: obleti, crap, ceapa, patrunjel, ardei, rosii, lamaie sau bors, patrunjel, leustean, sare, piper, apa. Ingrediente: 2 kg obleţi (peşti mărunţi) 1 kg crap o ceapă un pătrunjel un ardei gras 3-4 roşii zeamă de lămâie sau 500 ml borş pătrunjel şi leuştean verde sare piper 3 l apă   Mod […]

Reteta zilei: Somon la cuptor cu sos proaspat de nasturel

Somon la cuptor cu sos proaspat de nasturel din: somon, ceapa verde, lamaie, castravete, marar, usturoi, nasturel, tarhon, maioneza, unt, sare, piper.   Ingrediente:  1 somon de 2-3 kg, curățat, cu cap și coadă 3-5 fire ceapa verde, tăiata în felii subțiri 1 lamaie, feliata 1 castravete, tăiat în felii subțiri crengute de marar proaspat […]

Foitaj_cu_crema_de_peste

Foitaj cu crema de peste

Foitaj cu crema de peste din: foitaj, ton, oua, unt, ceapa, mustar, sare, piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 2 conserve ton 1 ou 2 ouă fierte 100 g unt 1 ceapă mică 1 linguriţă muştar zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: Aluatul foitaj se întinde, se decupează cerculeţe rotunde. Cercurile se […]

Oua umplute cu unt si verdeata

Oua umplute cu sardele

Oua umplute cu sardele din: oua, paine, patrunjel, ceapa, sare, piper, sardea, sos de smantana. Ingrediente: 4 ouă miez de pâine albă pătrunjel verde tocat o ceapă sare piper o sardea sos de smântână   Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se curăţă de coajă şi se taie, în lung, în două. Se scot […]

Oua umplute cu galbenus sau pate de ficat

Oua umplute cu sardele si masline

Oua umplute cu sardele si masline din: oua, untdelemn, mustar, patrunjel, sardea, masline, lamaie, sare. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri untdelemn 2 linguriţe muştar pătrunjel verde o sardea măsline tocate zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Se fierb ouăle 10 minute, se taie în două fiecare şi se scoate uşor din coajă conţinutul […]

Pasta de masline si capere

Tartine cu pasta de masline si sardele

Tartine cu pasta de masline si sardele din: masline, ceapa, unt, lamaie, sardele. Ingrediente: 15 măsline o ceapă mică 2 lingouri unt zeama de la o jumătate de lămâie o cutie sardele   Mod de preparare: Se scot sâmburi din măsline; se curăţă ceapa; se dau măslinele, sardelele şi ceapa prin maşina de tocat şi […]

Icre imitatie

Icre imitatie

Icre imitatie din: unt, lamaie, ceapa, mustar, zahar, untdelemn, sare, boia. Ingrediente: sardele 200 g unt zeamă de lămâie o jumătate ceapă o linguriţă muştar un vârf de cuţit zahăr  o jumătate pahar untdelemn sare un vârf de cuţit boia de ardei   Mod de preparare: Se freacă spumă sardelele dezosate împreună cu untul, se […]

Rosii umplute cu sardele si castraveciori

Rosii umplute cu sardele si castraveciori din: rosii, oua, untdelemn, usturoi, mustar, lamaie, sardele in ulei, castraveti murati, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 roşii 2 ouă fierte tari 2 linguri untdelemn un căţel de usturoi pisat o lingură muştar dulce 2 linguri zeamă de lămâie o cutie de sardele în untdelemn 2 castraveţi muraţi şi […]

Reteta zilei: Rulada de somon afumat

Rulada de somon afumat din: gelatina, suc de lamaie, supa de peste, unt, ceapa, pastrav afumat, smantana, crema de branza, albus de ou, spanac, sparanghel somon afumat.   Ingrediente:  15 ml gelatină sucul de la 1 lamaie 105ml supa de peste 50g unt 2 cepe, tocate 225g file de pastrav afumat 105ml smantana 225g cremă […]

Somon la gratar cu sos de vin

Somon crocant

Somon crocant din: cartofi, somon, fenicul, pesmet, ulei, parmezan, fasole. Ingrediente: 750 g cartofi noi 1 bulb fenicul sau 1 fir de praz, tăiat felii 6 bucati file de somon 1 1/2 lingură ulei de măsline 75 g pesmet alb 100 g parmezan, răzuit mărunt 200 g fasole verde   Mod de preparare: Incinge cuptorul la […]

Somon cu sos de mustar Dijon

Somon glazurat cu sos de soia

Somon glazurat cu sos de soia din: file de somon, pasta, sos de soia, miere, susan, lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de somon 30 g pasta miso alba 1 1/2 linguri sos de soia brun 3 linguri miere 1 linguriţă ulei de susan zeama şi coaja rasă de la 1 lâmâie   Mod de preparare: Pune la […]

Tortilla umpluta cu ton

Reteta zilei: Tortilla umplute cu ton si sos de mango

Tortilla umplute cu ton si sos de mango din: lime, ulei de masline, chimen, chili, ton, tortilla, sare, piper mango, fasole nagra, ceapa, coriandru, avocado.   Ingrediente:  coaja de la 1 lime sucul de 1½ lime 2 linguri de ulei de măsline ½ linguriță de chimen măcinat praf de chili 1 linguriță 1 cățel de […]

Salată de pastă de ton

Ton ca in Tara Bascilor

Ton ca in Tara Bascilor din: ton, ceapa, usturoi, tomate, ardei, patrunjel, cimbrisor, dafin, ulei de masline, faina, sare, piper. Ingrediente: 4 mici steak-uri de ton 1 ceapă 2 căţei de usturoi 5 tomate 2 ardei graşi verzi 2 linguri pătrunjel tăiat cu foarfecă 1 linguriţă cimbrişor 1 frunză de dafin 3 linguri ulei de […]

Terina dulce

Terina de legume cu sardele

Terina de legume cu sardele din: ghiveci de legume, oua, sardele, tarate de ovaz, ierburi de Provence, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 cutie de 800 g ghiveci de legume 4 ouă 2 cutii de sardele întregi în sos de tomate 1 lingură tărâţe de ovăz 1/2 linguriţă ierburi de Provence ulei pentru terină sare piper […]

Somon la gratar cu sos de vin

Somon cu boia de ardei in folie de aluminiu

Somon cu boia de ardei in folie de aluminiu din: somon, boia, tomate, smantana degresata, piper. Ingrediente: 4 bucăţi mari de somon (aproximativ 150 g fiecare) 4 linguriţe boia de ardei 4 tomate 1 lingură smântână degresată piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la termostat 6 (180 grade C). Tăiaţi tomatele în patru, îndepărtaţi […]

Frigarui de legume asortate

Frigarui din peste cu carnati

Frigarui din peste cu carnati din: file de peste, ciuperci, kaizer, carnati, castravete, rosii, usturoi, ulei, sare, piper, mustar. Ingrediente: 1 kg file peşte 150 g ciuperci 150 g kaizer 150 g cârnaţi 1 castravete (de seră) 4 roşii (mai tari) 3 căţei de usturoi ulei sare piper muştar   Mod de preparare: Se spală […]

Gazpacho de peste

Gazpacho de peste din: tomate, paine cu tarate, ardei, usturoi, ulei, otet, Tabasco, sare, piper.   Ingrediente: 1,2 kg tomate 3 felii de pâine cu tărâţe puţin uscată, fără coajă 1 ardei roşu 1 căţel de usturoi 6 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet din vin câteva picături de Tabasco sare piper   Mod […]

Lamaie Neyer

Lamaie umpluta cu sardele

Lamaie umpluta cu sardele din: lamaie, sardele, hasma, branza, capere, ceapa verde, piper, sare. Ingrediente: 4 lămâi mari cu coajă groasă 1 cutie sardele în ulei de măsline 1 haşmă 100 g brânză proaspătă slabă de tartinat 2 linguri capere 2 linguri ceapă verde tăiată cu foarfecă 1 vârf de linguriţă piper roşu de Cayenne […]

Oua jumari cu somon afumat

Sendvis Paris-Reykjavik

Sendvis Paris-Reykjavik din: paine neagra, somon afumat, cornison, branza, laptuca. Ingrediente: 2 felii de pâine neagră 1 felie de somon afumat 1 cornişon 50 g brânză proaspătă de tartinat 1 frunză de lăptucă   Mod de preparare: Tăiaţi felia de somon în fâşii si cornisonul în rondele subţiri. Tăiaţi fâşiuţe lăptuca. Intindeţi brânza proaspătă pe o […]

Cum sa prepari cele mai gustoase salate pentru masa de Craciun

Salata de soba

Salata de soba din: taitei soba, rosii, avocado, somon, ulei, lamaie, ceapa, susan, sare. Ingrediente: 250 g tăiţei soba 250 g roşii cherry 1 avocado mare 1 cutie de somon în suc natural 2 linguri ulei de măsline 1 lămâie 1 lingură ceapă verde tăiată cu forfeca 1 lingură seminţe de susan sare (pentru apa […]

Salata de kasha cu cod

Salata de kasha cu cod

Salata de kasha cu cod din: cod, kasha, ulei, sos de soia, telina, ridichi, coriandru, lamai, hasma, capere, drojdie. Ingrediente: 300 g bucăţi groase de cod 250 g kasha 2 linguri ulei de măsline 2 linguri sos de soia dulce 1 legătură mică ridichi roşii 1 lingură coriandru tăiat cu foarfecă 2 lămâi 1 haşmă […]

Bruschete cu ton si ardei iute

Bruschete mediteraneene cu ton

Bruschete mediteraneene cu ton din: paine, ton, rosii, oregano, piper. Ingrediente: 1 felie mare de pâine dospită 1 cutie mică de ton mărunţit în ulei 2 linguri roşii mărunţite 1 vârf de linguriţă de oregano piper   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la termostat 8 (240 grade C), în poziţia „gril“. Scurgeţi tomatele mărunţite la […]

Salata cu linte si smantana

Salata de linte cu pastrav

Salata de linte cu pastrav din: linte, pastrav afumat, dafin, hasma, ou, capere, patrunjel, ulei de rapita, lamaie, piper, drojdie. Ingrediente: 200 g linte 4 felii de păstrăv afumat 1 frunză de dafin 1 haşmă 1 ou tare 2 linguriţe capere 2 linguri pătrunjel tăiat cu foarfecă 2 linguri ulei de rapiţă 1 lămâie piper 1 […]

Cod in foitaj

Cod inabusit ca in Orient

Cod inabusit ca in Orient din: cod, ceapa, usturoi, curcuma, scortisoara, tomate, coriandru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi groase de cod 2 cepe 2 căţei de usturoi 1/2 linguriţă curcuma 1 linguriţă scorţişoară 400 g tomate mărunţite 1 lingură coriandru tăiat cu foarfecă 1 lingură ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: […]

Cod cu cartofi dulci picanti

Cod cu cartofi dulci picanti

Cod cu cartofi dulci picanti din: cod, cartofi dulci, ceapa, boia, scortisoara, ulei, coriandru, migdale, sare, piper. Cartoful dulce este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre. Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochilor, iar vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la întărirea […]

Aperitiv_cu_peste_si_castravete

Aperitiv cu peste si castravete

Aperitiv cu peste si castravete din: macrou, castravete, maioneza, smantana, patrunjel, sare, paine. Ingrediente: 2 bucăţi macrou afumat un sfert castravete de seră 3-4 linguri maioneză o lingură smântână câteva fire pătrunjel sare Pentru servit: pâine prăjită sau biscuiţi săraţi   Mod de preparare: Peştele se curăţă de oase şi se pune într-un castron. Castravetele […]

Reteta zilei: Macrou prajit

Macrou prajit din: macrou, curcuma, coriandru, praf de ardei iute, pasta de ghimbir cu usturoi, branza dulce, sare ulei, ceapa rosie, verdeata, lamaie.   Ingrediente:  1 macrou 1 lingura curcuma 1 lingura coriandru 3 linguri praf de ardei iute 1 lingura pasta de ghimbir cu usturoi 3 linguri branza dulce sare ulei ceapa rosie, verdeata […]