Tarta cu arome dobrogene

Tarta cu arome dobrogene

Tarta cu arome dobrogene din: spanac, stevie, ceapa verde, usturoi, ceapa, morcovi, crap file, aluat de foitaj, sare, piper, ulei, mirodenii garam masala, boia, oua, hartie de copt. Ingrediente: 400 g spanac congelat sau 800 g-1 kg spanac proaspăt ştevie, după gust 1 legătură ceapă verde 2 căţei de usturoi 2-3 cepe 2 morcovi 1 […]

Placinta cu cartofi si telina

Cartofi noi cu peste

Cartofi noi cu peste din: cartofi, peste, unt, smantana, verdeata, sare, piper.   Ingrediente: un kg cartofi noi mari 4 fileuri de peşte 25 g unt 250 ml smântână de gătit verdeaţă, după gust sare piper   Mod de preparare Cartofi noi cu peste: Intr-un vas de cuptor uns cu unt se pun cartofii feliaţi, […]

Budinca cu peste

Budinca de arpacas cu peste

Budinca de arpacas cu peste din: arpacas, file de peste, lamaie, oua, sare, piper, busuioc, salvie sau maghiran, ulei, unt, pesmet, faina, verdeata, suc de rosii. Ingrediente: 250 g arpacaş 750 g g file de peşte 1/2 lămâie 3 ouă sare piper busuioc uscat mărunţit, salvie sau maghiran 50 ml untdelemn 50 g unt 30 […]

Somon cu unt aromat

Buseuri de hrisca cu somon

Buseuri de hrisca cu somon din: faina de hrisca, somon afumat, branza proaspata de tartinat, ceapa verde. Ingrediente: 4 clătite din faină de hrişcă 6 bucăţi somon afumat 200 g brânză proaspătă de tartinat 1 lingură ceapă verde mărunţită cu foarfeca   Mod de preparare: Intindeti brânza proaspătă pe clătite şi presăraţi cu ceapă. Acoperiţi […]

Peste pe pat de spanac

Peste pe pat de spanac

Peste pe pat de spanac din: somon, spanac, lamaie, rosii, sare, piper, ceapa verde, usturoi, ulei. Ingrediente: 2 fileuri somon (sau ce peşte preferi) 1 mână spanac 1 lămâie 2 roşii sare piper 2 fire ceapă verde 4-5 căţei usturoi ulei   Mod de preparare: Speli şi usuci peştele, apoi îl asezonezi cu sare şi […]

Somn in crusta

Somn in crusta

Somn in crusta din: somn, sare, piper, usturoi, ulei, oua, faina, fulgi de ovaz, boia. Ingrediente: 1 kg somn sare piper alb măcinat 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 2 ouă 2 linguri făină 200 g fulgi de ovăz boia 200 ml untdelemn   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli bine […]

Minitarte cu peste si broccoli

Minitarte cu peste si broccoli

Minitarte cu peste si broccoli din: file de peste afumat, broccoli, minitarte, maioneza, mustar, piper, sare. Ingrediente: 200 g file de peşte afumat 150-200 g broccoli 1 pachet minitarte aperitiv din comerţ 3-4 linguri maioneză light 1 lingură muştar piper alb măcinat sare   Mod de preparare: Tai peştele în felii şi controlezi să nu mai […]

Chec cu peşte

Terina de peste afumat

Terina de peste afumat din: peste, cartofi, ceapa, smantana, usturoi, paine, patrunjel, margarina, sare, piper. Ingrediente: 200 g peşte afumat 600 g cod 2 cartofi o ceapă 120 ml smântână de soia 2 căţei usturoi miezul a trei felii de pâine o legătură pătrunjel 25 g margarină sare piper   Mod de preparare: Se amestecă […]

Cosulete_cu_sardine

Cosulete cu sardine

Cosulete cu sardine din: margarina, sardine, tofu, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 4 foi mari plăcintă 100 g margarină topită 10 sardine întregi, din conservă 350 g brânză tofu o ceapă câteva fire pătrunjel     Mod de preparare: Foile de plăcintă se taie pătrate în funcţie de tava de copt care trebuie să fie asemănătoare cu […]

Tocană dulce sau picantă

Tocana de peste cu mamaliga

Tocana de peste cu mamaliga din: peste, rosii, ceapa, usturoi, capere, faina, cartofi, spanac, margarina, sare, mamaliga. Ingrediente: 800 g peşte alb 400 g cuburi de roşii conservate o ceapă un căţel usturoi 60 g capere 2 linguri făină 800 g cartofi 300 g spanac întreg 3 linguri margarină sare mămăligă   Mod de preparare: […]

Ciorba de peste cu stevie

Ciorba de peste cu stevie

Ciorba de peste cu stevie din: file de cod, stevie, morcov, apa, patrunjel, telina, ceapa verde, usturoi verde, ardei, orez, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri de cod sau altfel de peşte 2 legături ştevie 2 1/2 I apă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină mică 1 legătură ceapă verde 2 fire […]

Cod cu paste multicolore

Cod cu sos pesto si paste

Cod cu sos pesto si paste din: file de cod, unt, taitei, sare, rosii, muguri de pin, sos pesto.   Ingrediente: 4 fileuri de cod 25 g unt o pungă tăieţei laţi sare Pentru sos: 3 roşii fără pieliţe 100 g muguri de pin un borcănel de sos pesto   Mod de preparare: Roşiile se […]

Peste_cu_sos_picant_de_rosii

Peste cu sos picant de rosii

Peste cu sos picant de rosii din: peste, malai, ulei, sare, rosii, ceapa, zahar, lamaie, ghimbir. Ingrediente: 4 bucăţi peşte 100 g mălai ulei pentru prăjit sare Pentru sos: 6 roşii în bulion, fără pieliţe 3 cepe sucul unei lămăi o lingură zahăr pudră sare un vârf de cuţit praf de ghimbir piure de ardei […]

Peşte la cuptor, în sos de vin si smântână

Peste la cuptor cu tofu

Peste la cuptor cu tofu din: somon, tofu, rosii, fasole, margarina, ceapa, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: o bucată somon proaspăt 100 g tofu 10 roşii mici 200 g fasole verde păstăi 25 g margarină sare piper Pentru servit: ceapă verde busuioc proaspăt   Mod de preparare Peste la cuptor cu tofu: Somonul se verifică […]

Peşte la cuptor cu cartofi prăjiţi

Peste in vin la cuptor

Peste in vin la cuptor din: peste, lamaie, ulei, ceapa, usturoi, vin, cartofi, sare, piper. Ingrediente: un peşte o lămâie 2 linguri ulei 5-6 cepe 6 căţei usturoi 150 ml vin 4 cartofi sare piper   Mod de preparare Peste in vin la cuptor: Peştele se asezonează cu sare şi piper şi se stropeşte cu […]

Calamari cu cartofi

Calamari cu cartofi

Calamari cu cartofi din: calamari, ceapa, ulei, boia, vin, patrunjel, cartofi, sare. Ingrediente: 500 g calamari o ceapă rosie ulei de măsline un praf boia iute 300 ml vin alb 3-4 fire pătrunjel un kg cartofi sare   Mod de preparare: Se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt, se lasă la […]

Clatite de cartofi cu somon afumat

Clatite de cartofi cu somon afumat

Clatite de cartofi cu somon afumat din: cartofi, ou, ceapa, somon afumat, smantana, faina, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: 500 g cartofi făinoşi 1 ou 1 ceapă tocată 200 g somon afumat tăiat fâşiuţe 150 ml smântână 2 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit 1 legătură mărar proaspăt   Mod de preparare: Se decojesc […]

Somon fiert cu salsa verde

Somon pe pat de spanac cu rosii

Somon pe pat de spanac cu rosii din: somon, spanac, rosii, unt, sare.   Ingrediente: 100 g somon 1 legătură spanac câteva roşii cherry 50 g unt 80% grăsime sare de mare     Mod de preparare: Intr-o tigaie se topeşte untul, apoi se adaugă spanacul, se condimentează şi se lasă pe foc 2-3 min., până se […]

Plăcintă de crap

Placinta de peste cu ceapa verde

Placinta de peste cu ceapa verde din: ton, ceapa, ardei, oua, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve mari ton în suc propriu 2 legături ceapă verde un ardei gras 2 ouă un pachet aluat de foitaj sare piper Pentru copt: un gălbenuş   Mod de preparare: Aluatul se împarte în două şi jumătate se aşază într-o […]

Curry de peste

Curry de peste

Curry de peste din: cod, ulei, ceapa, ardei, lapte de cocos, apa, curry, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod decongelat 2 linguri ulei o ceapă 2 ardei graşi 200 ml lapte de cocos 200 ml apă o lingură praf de curry sare piper   Mod de preparare: In ulei se călesc ceapa şi ardeiul gras […]

Chiftele de ton in sos de patrunjel

Chiftele de ton cu sos de patrunjel

Chiftele de ton cu sos de patrunjel din: vanata, dovlecel, oua, usturoi, ceapa, coriandru, menta, fulgi de ovaz, patrunjel, cascaval, parmezan, sare, piper, conserva de ton, ulei, pesmet, iaurt, tahini, lamaie. Ingrediente: Pentru chiftele: 1 vânătă 1 dovlecel 2 ouă 2 căţei de usturoi 1 ceapă câte 1 legătură coriandru şi mentă 2 linguri fulgi de […]

Somon in crusta de malai

Somon in crusta de malai

Somon in crusta de malai din: somon, lamaie, malai, sare. Ingrediente: 2 bucăţi/felii somon proaspăt sau dezgheţat 1-2 linguri zeamă de lămâie 5-6 linguri mălai sare   Mod de preparare: Bucăţile de somon se curăţă de solzi, se spală şi se şterg cu un prosop de hârtie. Se sărează pe ambele părţi, apoi se ung cu […]

Icre de stiuca cu ceapa

Salata de icre de pastrav

Salata de icre de pastrav din: icre de pastrav, paine, lapte, sare, piper, lamaie, ulei, ceapa. Ingrediente: 100 g icre de păstrăv 2 felii de pâine albă lapte rece sare piper zeamă de lămâie ulei ceapă   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt, se presară sare deasupra şi se dă la o parte să-şi […]

Cum se prepara Macrou cu rondele de ceapa si lamaie la cuptor

Macrou cu lamaie la cuptor

Macrou cu lamaie la cuptor din: macrou, ceapa, suc de lamaie, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 4 bucăţi macrou un kg ceapă albă sucul a două lămâi 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi se pune într-un vas ca pat pentru peşte. Se stropeşte cu sucul unei lămâi, […]

Rulouri de bacon cu ficatei

Cod invelit in bacon

Cod invelit in bacon din: cod, bacon, ulei, vin, sare. Ingrediente: 2 fileuri cod 250 g bacon afumat ulei pentru prăjit 100 ml vin sare   Mod de preparare: Codul se spală, se şterge bine cu şervete de hârtie şi se sărează după gust. Se feliază subţire baconul şi apoi se îmbracă fiecare bucată de peşte. […]

Fritatta cu somon

Reteta zilei: Fritatta cu somon

Fritatta cu somon din: ulei de masline, ciuperci, salata verde, somon, ceapa caramelizata, oua, sare, piper, branza de capra, patrunjel.   Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 3 ciuperci, feliate 1 ceasca salata verde tocata 180gr somon proaspăt, cuburi 1/4 cana ceapa caramelizată 4 oua, batute 1/2 linguriță sare 1/4 linguriță de piper negru 1/4 […]

Chiftelute din pate

Reteta pentru copii: Chiftelute cu peste

Chiftelute cu peste din: file de cod, cartofi, oua, verdeata, pesmet, sare. Ingrediente: 2 fileuri cod decongelat 5 cartofi 2 ouă verdeaţă, după gust pesmet sare   Mod de preparare: In vase separate se pun la fiert peştele şi cartofii. Cartofii fierţi se pasează şi se amestecă cu peştele fiert. Se adaugă un ou, verdeaţă, un […]

Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki

Peste la gratar cu salata

Peste la gratar cu salata din: peste, usturoi, ulei, sare, piper, lamaie.   Ingrediente: 4 peşti 4 căţei de usturoi ulei sare piper 1 lămâie salată de legume   Mod de preparare: Cureţi peştii de intestine, îi speli bine şi îi laşi să se zvânte pe hârtie absorbantă. Tai usturoiul mărunt şi-l introduci în interiorul peştelui, […]

Bruschete cu ton si ardei iute

Reteta zilei: Bruschete cu ton

Bruschete cu ton din: bagheta, ulei de masline, ton in ulei de masline, busuioc, suc de lamaie, sare, piper, humus, sos pesto.   Ingrediente:  1 baghetă 1/4 cană de ulei de măsline 2 cutii ton in ulei de masline 2 linguri busuioc tocat 1 lingura de suc de lamaie sare și piper negru 1 cană […]

Crap_in_sos_de_rosii

Crap in sos de rosii

Crap in sos de rosii din: ceapa, morcovi, mazare, suc de rosii, crap, sare, piper, dafin, ulei. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 300 g mazăre 150 ml suc de roşii 2 fileuri crap sare piper 2 foi dafin 2 linguri ulei   Mod de preparare: Căleşti în ulei cepele tocate şi morcovii daţi prin răzătoarea […]

Tarta cu somon si rosii

Tarta cu somon si rosii

Tarta cu somon si rosii din: faina, oua, sare, apa, unt, somon, rosii, smantana, cascaval, ceapa verde, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 1 ou sare 50 ml apă rece 125 g unt Pentru umplutură: 4 ouă 150-200 g somon 8 roşii cherry 200 g smântână grasă 100 g caşcaval 1 legătură […]

Cocktail meatballs

Chiftelute din peste

Chiftelute din peste din: file de peste, oua, cartofi, usturoi, sare, piper, dafin, marar, patrunjel, morcov, malai, ulei, mujdei, lamaie. Ingrediente: 500 g file de peşte 2 ouă 2 cartofi 1-2 căţei usturoi sare piper 1 frunză dafin 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 morcov mălai sau pesmet ulei, pentru prăjit mujdei, opţional 1 […]