Plachie de peste (cod)

Plachie de peste (crap)

Plachie de peste din: crap, ardei, ulei, ceapa, suc de rosii, rosii, dafin, sare, usturoi, cimbru, piper, apa, lamaie, vin, masline. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 4-5 ardei graşi 100 ml ulei 2-3 cepe 100 ml suc de roşii 6-7 roşii 2 foi dafin sare 3-4 căţei usturoi cimbru boabe de piper 1 lămâie […]

Pangasius cu andive

Peste cu sos de ardei

Peste cu sos de ardei din: ardei, rosie, usturoi, apa, unt, patrunjel, faina, sare, piper, telina, ceapa, peste. Ingrediente: 2 ardei 1 roşie 1 căţel usturoi 500 ml apă 50 g unt pătrunjel 1 lingură făină sare piper 1 kg file de peste 1 telina 1 ceapa   Mod de preparare: Fierbi ţelina în jumătate […]

Dovlecei cu rosii, usturoi si patrunjel

File de peste cu rosii si dovlecei

File de peste cu rosii si dovlecei din: cod, rosii, dovlecei, usturoi, sare, piper, lamaie, ulei. Ingrediente: 4 fileuri cod 4 roşii 3 dovlecei 5 căţei usturoi sare piper lămâie 2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli şi usuci bine fileurile, apoi le ungi cu ulei şi le dai cu sare şi piper după […]

Cum se prepara Saramura de salau (VIDEO)

Cum se prepara Saramura de salau – un preparat tradițional românesc, cunoscut pentru gustul său intens și aromat. Acesta este un fel de mâncare ușor de preparat, care combină peștele proaspăt cu un sos sărat, condimentat cu ierburi aromatice și usturoi. Saramura este adesea servită alături de mămăligă și murături, ceea ce o face un […]

Salata rapida cu ton

Salata rapida cu ton

Salata rapida cu ton din: conserva ton, spanac, rosii cherry, masline, ceapa, lamaie, ulei, sare.   Ingrediente: o conservă mare ton în suc propriu sau apă 350 g spanac 6-8 roşii cherry 2 linguri măsline feliate o ceapă roşie Pentru sos: sucul unei lămâi 2 linguri ulei un praf sare   Mod de preparare: Salata […]

Ciorba de peste

Ciorba de peste (crap)

Ciorba de peste din: cap si coada de crap, telina, ceapa, ardei, orez, patrunjel, leustean, otet, sare. Ingrediente: capul şi coada unui crap o felie dintr-o rădăcină de ţelină o ceapă 2 ardei graşi 3 linguri orez o legătură pătrunjel leuştean oţet sare   Mod de preparare: In apă cu sare se pun la fiert […]

Ciorba de peste

Ciorba de peste cu usturoi

Ciorba de peste cu usturoi din: peste, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei, otet, sare, piper, leustean. Ingrediente: 3 kg peşte de sortimente diferite 6-8 cartofi mari 6 roşii mari 5 cepe 2 căpăţâni de usturoi 1 ceaşcă ulei 3 ardei capia roşii oţet sare piper leuştean   Mod de preparare: Foloseşti peşte mic (oblete, […]

Rulouri de macrou marinat

Rulouri de macrou cu pasta de masline

Rulouri de macrou cu pasta de masline din: macrou, patrunjel, usturoi, capere, pesmet, ou, lamaie, ulei, bere, piper, masline, ceapa. Ingrediente: 2 bucăţi de macrou proaspăt (800g) 1 legătură de pătrunjel 3 căţei de usturoi 1 lingură de capere 3 linguri de pesmet 1 ou coaja de ia o lămâie 4 linguri de ulei 250 […]

Bors cu perisoare de peste si smantana

Ciorba cu perisoare de peste si bors

Ciorba cu perisoare de peste si bors din: peste, morcov, ceapa, patrunjel, ardei, suc de rosii, gris, faina, ulei, cartofi, bors, leusean, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras roşu 1 pahar suc de roşii 1 linguriţă condiment vegetal 1 lingură griş 2 linguri făină […]

Biban cu morcovi si sos verde

Biban cu morcovi si sos verde

Biban cu morcovi si sos verde din: file de biban, morcovi, unt, ulei, condimente, lamaie, marar, patrunjel, capere, usturoi, piper. Ingrediente: 800 g file de biban 2 morcovi 30 g unt 4 linguri ulei de măsline 1 lingură amestec de condimente pentru peşte Pentru sosul verde: 2 linguri ulei de măsline extra virgin 1 lămâie […]

Platica de mare inabusita pe pat de spanac

Platica de mare inabusita pe pat de spanac

Platica de mare inabusita pe pat de spanac din: platica de mare, ardei gras, usturoi, capere, vin, rozmarin, lamaie, unt, sare, piper, spanac, mustar, ulei, unt. Ingrediente: 2 bucăţi de plătică de mare întregi, proaspete (în total, aproximativ 1,2 kg) 1 ardei gras portocaliu 1 căţel de usturoi 1 linguriţă de capere 1 cană de vin alb […]

Cod la cuptor cu cartofi si ceapa

Cod la cuptor cu cartofi si ceapa

Cod la cuptor cu cartofi si ceapa din: fileuri de cod, cartofi, ceapa, sare, piper, faina, ulei, arpagic. Ingrediente: 1 kg fileuri de cod 1 kg cartofi 3 cepe sare şi piper alb după gust făină pentru crustă 11-12 linguri de ulei de măsline 1/2 legătură de frunze de arpagic   Mod de preparare: Fierbeţi […]

Somon la gratar cu salata asortata

Reteta zilei: Somon aromat la gratar

Somon aromat la gratar din: ulei de masline, sare, piper, coaja de lamaie, rozmarin, cimbru, usturoi, file de somon, lamaie.   Ingrediente: 1/4 cană de ulei de măsline sare 3/4 linguriță 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 2 lingurite coaja de lamaie 1 1/2 lingurite rozmarin tocat 1 1/2 lingurite cimbru tocat 2 catei de […]

Cum se prepara Salata de paste cu ton (VIDEO)

Cum se prepara Salata de paste cu ton din: paste integrale, ton, ardei, castravete, mazare, ceapa verde, masline, ulei, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Salata de paste cu ton este o opțiune de masă rapidă, sănătoasă și extrem de versatilă, ideală pentru prânzuri, cine ușoare sau chiar ca gustare între mese. Această salată combină […]

Peste plat cu legume

Reteta zilei: Peste la gratar cu legume calde

Peste la gratar cu legume calde din: ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, rosii cherry, fasole neagra, porumb, masline, chimen, coriandru, sare, peste, chili, boia.   Ingrediente legume calde: 1 linguriță de ulei de măsline 2 catei de usturoi proaspat, tocat marunt ½ ceasca cubulete de ceapa rosie 1 1/2 cani de rosii chrry 1 […]

Chifle cu smantana

Cum se Prepara Chifle cu ouă prăjite şi somon afumat (VIDEO)

Chifle cu ouă prăjite şi somon afumat: Cum se Prepara Chifle cu ouă prăjite şi somon afumat:   Pofta buna! Poate te intereseaza si: Chifle cu oua prajite si peste Chifle cu oua prajite si peste din: chifle, unt, pastrav, oua, chives. Ingrediente: 4 chifle 1 lingura unt 8 oua pastrav afumat chives   Mod […]

Corabioare cu peste afumat

Corabioare cu peste afumat

Corabioare cu peste afumat din: lamai, peste, crema de branza, ceapa, nuca, unt, smantana, nucsoara, suc de lamaie. Ingrediente: 2 lămâi 1 peşte afumat 200 g cremă de brânză 1-2 fire de ceapă verde 2 linguri cu unt 50 g nucă 100 g smântână nucşoară suc de lămâie   Mod de preparare: Curăţă peştele afumat […]

Pastrav_cu_sos_frantuzesc

Pastrav cu sos frantuzesc

Pastrav cu sos frantuzesc din: pastravi, otet, unt, ulei, ciuperci, vin, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 păstrăvi medii 2 linguri cu oţet 2 linguri cu unt 6 linguri cu ulei 200 g ciuperci 100 ml vin alb 2 gălbenuşuri crude 4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 foaie de dafin sare piper […]

Legume in straturi cu file de merluciu

File de merluciu cu legume

File de merluciu cu legume din: rosii, cartofi, file de merluciu, usturoi, ulei, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 roşii 3 cartofi 500 g file de merluciu 2 căţei de usturoi 25 g unt 4 linguri cu ulei pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. […]

File_de_cod_cu_capere

File de cod cu capere

File de cod cu capere din: file de cod, ceapa, ulei, usturoi, capere, rosii, masline, lamaie, oregano, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 5-6 fileuri de cod 1 ceapă 2 linguri cu ulei de măsline 3 căţei de usturoi 1 cutie cu roşii decojite 1 lingură cu capere 1 mână cu măsline feliate 1 lămâie 1 linguriţă […]

Rasol de crap cu hrean

Rasol de peste in aspic

Rasol de peste in aspic din: peste, morcovi, patrunjel, cartofi, dafin, ardei, gelatina, tarhon, verdeata. Ingrediente: 200 g peşte (şalău, ştiucă sau crap) 2 morcovi 2 pă­trunjel 2 cartofi 1 foaie de dafin 1 felie ardei gras 2 foi de gelatină frunze de tarhon verdeaţă   Mod de preparare: Se taie un morcov, un pătrunjel […]

Chiftelute din rasol de peste

Chiftelute din rasol de peste

Chiftelute din rasol de peste din: rasol de peste, zarzavat, ou, patrunjel, ulei, pesmet, franzela. Ingrediente: 100 g rasol de peşte de apă dulce (stiuca, crap) 150 g zarzavat fiert 1/2 ou pătrunjel verde 15 g ulei 1 lingu­riţă pesmet 1/2 felie franzelă   Mod de preparare: Carnea şi zarzavatul fiert se dau prin maşina […]

Ciorba galbena de peste

Reteta ciorba de perisoare de peste

Reteta ciorba de perisoare de peste din: carne de peste, ou, franzela, verdeata. Ingrediente: 100 g carne de peşte (ştiucă, şalău, crap) 1/2 ou 1/2 franzelă verdeaţă     Mod de preparare: Carnea de peşte curăţată şi dezosată se dă prin maşina de tocat împreună cu franzela înmuiată şi stoarsă. Se amestecă cu oul şi verdeaţa […]

Salata de ton cu porumb boabe

Reteta zilei: Salata cu ton si masline

Salata cu ton si masline din: radicchio, ulei de masline, fasole, ton, rosii, masline, busuioc, coaja de lamaie, suc de lamaie, capere, ansoa, ceapa, fulgi de ardei rosu, piper si sare.     Ingrediente pentru salata: 1 salată radicchio 2 linguri de ulei de masline 2 cutii de fasole, clătita și scursa 2 conserve de […]

File de pastrav la gratar

Pastrav cu unt

Pastrav cu unt din: pastrav, unt, fasole, morcovi, cartofi, zeama de lamaie, verdeata, ulei. Ingrediente: 200 g pâstrâv 5 g unt 1 lingura fasole verde fiarta 3-4 felii morcovi fierţi 3-4 felii de cartofi fierţi zeama de lămaie verdeaţă 5 g ulei   Mod de preparare: Se fierbe păstrăvul 5-10 minute, se scoate din apă, […]

Salata vietnameza de peste

Salata de peste cu legume

Salata de peste cu legume din: peste, cartofi, rosii, salata verde, ardei, zeama de lamaie, ulei, patrunjel. Ingrediente: 150 g peşte fiert (de apă dulce) 3-4 felii cartofi 3-4 felii roşii 2-3 frunze salată verde 1/2 ardei gras 1 lin­guriţă zeamă de lâmaie 1/2 linguriţă ulei pătrunjel verde   Mod de preparare: Cartofii fierţi, tăiaţi […]

Cubulete de crap cu dovlecei

Crap cu sos de lamaie

Crap cu sos de lamaie din: crap, ulei, zeama de lamaie, dafin. Ingrediente: 200 g crap 10 g ulei 1 lingura zeama de lâmîie 1 foaie de dafin     Mod de preparare: Se fierbe crapul ca pentru rasol. Se scoate, avand grijă să rămană întreg şi se pune într-o tăviţă cu uleiul, zeama de […]

Merlan prajit

Reteta peste prajit

Reteta peste prajit din: peste, ulei, faina. Ingrediente: 200 g peste 15 g ulei 1 linguriţă făină       Mod de preparare Reteta peste prajit: Se curăţă peştele şi se spală. Se taie bucăţi şi se fierbe 5-10 minute în apă clocotită. Se scoate, se scurge, se dă prin făină şi se prăjeşte pe […]