Păstrăv afumat şi cartofi

Pastravi prajiti cu mamaliguta

Pastravi prajiti cu mamaliguta din: pastravi, unt, smantana, patrunjel.   Ingrediente: 130-200 g păstrăvi 10 g unt 1 lingură smantanâ pătrunjel verde   Mod de preparare: Se curăţă păstrăvii, se spală, se scurg şi se pră­jesc în untul cald (într-o tigaie smălţuită), întorcandu-se pe ambele părţi, avand grijă să rămană întregi. Cand sunt bine fripţi […]

Rosii umplute cu carne si verdeata

Rosii umplute cu carne de peste

Rosii umplute cu carne de peste din: carne de peste, rosii, orez, ulei, patrunjel, ceapa, iaurt. Ingrediente: 75 g carne de peşte fiartă 3 roşii 1 lingură orez fiert 10 ml ulei pătrunjel verde 1/4 ceapă fiartă 1 lingură iaurt   Mod de preparare: Carnea de peşte tocata se amesteca cu orezul, ceapa fiartă, dată […]

Melci cu cartofi egipteni

Cum se prepara Melci cu usturoi (VIDEO)

Melci cu usturoi: Cum se prepara Melci cu usturoi: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Melci in stil andaluz Melci in stil andaluz din: melci, sunca, rosii, ceapa, usturoi, ulei, dafin, ardei, sare, boia, migdale, sofran, patrunjel. Ingrediente: 500 g melci de livadă fierţi 125 g şuncă Serrano 4 roşii 2 cepe 4 căţei de […]

Conuri de ingheţată alcoolizată cu struguri şi ciocolată

Cornuri umplute cu peste

Cornuri umplute cu peste din: cornuri, peste, unt, lapte.   Ingrediente: 2 cornuri mici 100 g carne de peşte alb fiartă 5 g unt 3 linguri lapte       Mod de preparare: Se taie cornurile în doua, în lăţime, se scobeşte o parte din miez şi se stropesc cu lapte. Partea sco­bită se unge […]

Stiuca umpluta cu stiuca

Stiuca la gratar

Stiuca la gratar din: stiuca, sare, ulei, lamaie. Pestele stiuca (Esox lucius) este o specie de pește de apă dulce care poate fi găsită în Europa, Asia și America de Nord. Aspectul stiucii este ușor de recunoscut datorită formei sale alungite, a capului mare și alungit, a botului ascuțit și a maxilarului inferior mai lung […]

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste cu unt

care Sufleu de peste cu unt din: peste, ou, lapte, faina, unt. Ingrediente: 100 g peşte alb (şalâu sau ştiucă) 1 ou 100 ml lapte 20 g făină 5 g unt   Mod de preparare: Se fierbe peştele ca şi în reţeta anterioară, se scoate şi se curăţă de piele şi de oase, apoi se […]

Pastrav cu sos de unt si verdeata

Pastrav cu sos a la grec

Pastrav cu sos a la grec din: pastravi, morcovi, patrunjel, dafin, ulei, zeama de lamaie, verdeata. Ingrediente: 200 g păstrăvi 3-4 felii morcovi 2-3 felii pătrunjel 2-3 felii cartofi 1 foaie de dafin 5 g ulei 1 linguriţă zeamă de lămîie verdeaţă tocată   Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul. Se curăţă păstrăvii, se spală […]

Ciorba de crap cu leustean

Ciorba de crap cu leustean

Ciorba de crap cu leustean din: crap, morcov, patrunjel, orez, leustean, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 100 g crap 3-4 felii morcov 3-4 felii pătrunjel 1 lingu­riţă orez leuştean verde zeamă de lămaie sare   Mod de preparare Ciorba de crap cu leustean: Zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat felii se fierbe în circa 400 ml apă. […]

Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

Cum se Prepara Dorada la cuptor (VIDEO)

Dorada la cuptor: Ingrediente: 2 bucăţi doradă 5 roşii 1 lâmâie 1 lime 4-5 căţei de usturoi 1 ardei iute cimbru 1 pahar de vin alb sare piper boabe (roşu şi verde) Cum se Prepara Dorada la cuptor:   Pofta buna! Poate te intereseaza si: Dorada cu mustar si lamaie Dorada cu mustar si lamaie […]

Salau cu salata de cartofi

Salau cu salata de cartofi

Salau cu Salata de Cartofi: Reteta Completa si Beneficii pentru Sanatate – este un preparat rafinat și echilibrat, ideal pentru o masă principală sănătoasă și sățioasă. Acest fel de mâncare combină prospețimea și delicatețea peștelui de salau cu gustul bogat și consistent al salatei de cartofi. Bogat în proteine, vitamine și minerale esențiale, salau cu […]

Chifteluţe de peşte cu sos

Chiftelute de peste cu sos alb si ciuperci

Chiftelute de peste cu sos alb si ciuperci din: peste, franzela, ou, ciuperci, ulei, bulion de carne. Ingrediente: 150 g carne de peşte (ştiucă, crap sau lin) 1 felie fran­zelă 1 ou 100 g ciuperci 20 g ulei 50 g bulion de carne   Mod de preparare: Se dă carnea de peşte prin maşină împreună […]

Rasol de crap cu hrean

Rasol de peste cu cartofi

Rasol de peste cu cartofi din: peste, morcov, patrunjel, dafin, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 100 g peşte (crap slab, ştiucă sau şalău) 5-6 felii morcov 5 felii pătrunjel 1 foaie de dafin pătrunjel verde 1 lin­guriţă zeamă de lămaie sare   Mod de preparare: Se fierb feliile de zarzavat împreună cu foaia de dafin. […]

Crap cu stafide, usturoi si coriandru

Crap cu salata de vara

Crap cu salata de vara din: crap, ou, cartofi, salata, ardei, rosie, sfecla, dafin, ulei, sare. Ingrediente: 100-150 g crap fiert (rasol) 2 cartofi 1 ou 3-4 frunze salată verde 1/2 ardei gras 1 roşie 10 g ulei sare 1 felie sfeclă roşie fiartă 1 foaie de dafin   Mod de preparare Crap cu salata […]

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

Stiuca cu orez

Stiuca cu orez din: stiuca, orez, unt, verdeata, sare. Ingrediente: 100-150 g ştiucă fiarta rasol 2 linguri orez fiert 10 g unt verdeaţă sare   Mod de preparare: Se fierbe ştiuca ca şi pentru rasol, în apă cu putina sare si o foaie de dafin, şi se serveşte cu orezul fiert, peste care se pune […]

Ciorbe ardelenesti

Ciorbe de peste

Ciorbe de peste: Ciorba de peste cu lamaie Ciorba de peste cu lamaie din: crap, ardei, cartof, ceapa, morcov, pastarnac, telina, rosii in bulion, marar, sare. Ingrediente: capul şi coada unui crap 2 ardei graşi un cartof 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac 2 felii dintr-o rădăcină de ţelină 2 roşii în bulion sucul […]

Chifle_cu_somon

Chifle cu somon

Chifle cu somon din: lapte, drojdie, ulei, zahar, sare, faina, ou, galbenus, marar, crema de branza, suc de lamaie, piper, somon. Ingrediente: 150 ml lapte 20 g drojdie 25 ml ulei 1 lingură zahăr 2 prize de sare 300 g făină 1 ou 1 gălbenuş 1/2 legătură de mărar 300 g cremă de brânză dulce 1 […]

Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă

Sardele umplute

Sardele umplute din: ardei, unt, sardele, sare, pesmet, ulei, unt. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 125 g unt 1 kg sardele proaspete sare de mare 2 linguri de pesmet 4 linguri de ulei de măsline 40 g unt   Mod de preparare: Ardeii se spală, se taie în jumătăţi, se curăţă, iar pulpa se taie fâşii subţiri. Intr-o […]

Sepii_si_creveti

Sepii si creveti

Sepii si creveti din: cartof, sare, sepie, creveti, ulei, usturoi, rosie, piper.   Ingrediente: 1 cartof mediu nesfărâmîcîos sare 300 g sepie 175 g creveţi 3-5 linguri de ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 roşie piper   Mod de preparare: Cartoful se cojeşte, se spală şi se fierbe circa 20 de minute în […]

Amaretto Shrimp

Creveti cu sofran

Creveti cu sofran din: creveti, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, sofran, piper. Ingrediente: 500 g creveţi 2 căţei de usturoi 75 ml ulei de măsline 2 linguri de zeamă de lămâie sare 2 gălbenuşuri 1 vârf de cuţit de şofran măcinat cca 200 ml ulei de floarea soarelui piper   Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzeşte la […]

Batog

Batog inabusit

Batog inabusit din: batog, ulei, usturoi, ardei, ou. Ingrediente: 250 g batog uscat cu piele, dar fără oase 75 ml ulei de măsline 5 căţei de usturoi 1/2 de ardei iute roşu 1/2 de ou bătut   Mod de preparare: Peşte se păstrează 2-3 zile la frigider, înmuiat în apă. Aceasta se schimbă o dată sau […]

Macrou cu ciuperci si vinete

Frigarui cu ansoa

Frigarui cu ansoa din: usturoi, file de ansoa, rozmarin, unt, bagheta, branza de oaie, sare, piper. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 100 g fileuri de anşoa 6 fire de rozmarin 150 g unt moale 24 de felii de baghetă 3 bucăţi mici de brânză de oaie sare piper negru   Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzeşte […]

Aperitiv cu crevete şi dovlecei

Reteta fructe de mare la tigaie

Reteta fructe de mare la tigaie din: ceapa, usturoi, rosii, ulei, scoici, creveti, sepie, vin, boia, piper, patrunjel, paine. Ingrediente: 1 ceapă 1-2 căţei de usturoi 2 roşii 3 linguri de ulei de măsline 500 g scoici prefierte 175 g creveţi decojiţi 250 g inele de sepie 125 ml vin roşu 75 ml fond de […]

Creveti betivi

Creveti in stil clasic

Creveti in stil din: ardei, usturoi, patrunjel, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, creveti. Ingrediente: 2 ardei iuţi roşii 1 ardei iute verde 4 căţei de usturoi 7-8 fire de pătrunjel 100 ml ulei de măsline 1 lingură de zeamă de lămâie 1 linguriţă de sare de mare grunjoasă 500 g creveţi   Mod […]

Tartar_de_ton_cu_capere

Tartar de ton cu capere

Tartar de ton cu capere din: ton, castravete, capere, otet, ulei, busuioc, ardei, patrunjel, piper, marar, lamaie. Ingrediente: 500 g ton proaspăt 1 castravete murat 2 linguri de capere la borcan 1 lămâie oţet de vin alb ulei de măsline 1 fir de busuioc 1 ardei iute tocat mărunt 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt piper […]

Sardele_prajite_cu_oregano

Sardele prajite cu oregano

Sardele prajite cu oregano din: sardele, otet, usturoi, dafin, oregano, sare, piper, oua, ulei. Ingrediente: 500 g sardele mici 75 ml oţet de vin roşu 4 căţei de usturoi 1 frunză de dafin 2 linguriţe de oregano tocat mărunt sare piper făină ulei pentru prăjit 2 ouă   Mod de preparare: Sardelele se cugăţă cu grijă […]

Sardele marinate

Sardele marinate cu capere

Sardele marinate cu capere din: ceapa, sardele, lamaie, zahar, sare, piper, ulei, capere, masline. Ingrediente: 1 ceapă medie 5 fileuri de sardele în ulei zeama şi coaja de la 1 lămâie zahăr piper sare 24 de sardele ulei pentru prăjit 1 lingură de capere 16 măsline verzi umplute cu ardei   Mod de preparare: Ceapa […]

Ton_cu_sos_de_sherry

Ton cu sos de sherry

Ton cu sos de sherry din: ton, sare, piper, ulei, salota, sherry, otet, capere. Ingrediente: 400 g ton proaspăt sare piper 2 linguri de ulei de măsline 1 şalotă 2 linguri de sherry sec 1 linguriţă de oţet de sherry 1 lingură de capere   Mod de preparare: Feliile de ton se asezonează cu sare […]

Lup_de_mare_marinat

Lup de mare marinat

Lup de mare marinat din: faina, amidon, sare, zeama de lamaie, file de lup de mare, ulei. Ingrediente: 125 g făină 60 g amidon alimentar sare 1-2 linguriţe de zeamă de lămâie 1 gălbenuş 1 lămâie pentru ornat 500 g file de lup de mare făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Făina se […]

Peste_sabie_in_sos

Peste-sabie in sos

Peste-sabie in sos din: peste sabie, ceapa, usturoi, ulei, ardei, rosie, coniac, sare, piper, nucsoara, sofran. Ingrediente: 500 g peşte sabie 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de ardei verde tăiat mărunt 1 roşie decojîtă tăiată cubuleţe 2 linguri de coniac 2-3 linguri de supă de […]

Peşte cu stafide şi seminţe de pin

Frigarui de peste cu stafide

Frigarui de peste cu stafide din: stafide, sofran, peste, sare, usturoi, ulei, sherry, dafin, limeta, sare, piper. Ingrediente: 100 g stafide cca 30 de fire de şofran 500 g peşte-pescar sare de mare 8 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline 150 ml sherry 2 frunze de dafin sare piper felii de limetă […]

Sardele_prajite_cu_usturoi

Sardele prajite cu usturoi

Sardele prajite cu usturoi din: usturoi, patrunjel, pesmet, sardele, ulei, sare, lamaie. Ingrediente: 6 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 3 linguri de pesmet 500 g sardele 4 linguri de ulei de măsline sare de mare grunjoasă 1 lămâie   Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Usturoiul se cojeşte şi se […]

Frigarui de scoici cu arpagic

Frigarui de peste-pescar

Frigarui de peste-pescar din: peste, sare, ardei, creveti, ulei, piper, boia. Ingrediente: 500 g peşte-pescar sare de mare 1 ardei gras roşu 8 creveţi decojiţi ulei de măsline piper boia iute   Mod de preparare: Peştele se taie în bucăţi de 4 cm, se freacă cu sare şi se păstrează deoparte timp de 15 minute. […]