Macrou_marinat_cu_seminte

Macrou marinat cu seminte

Macrou marinat cu seminte din: ceapa, usturoi, fenicul, morcovi, macrou, ulei, dafin, ardei, seminte de coriandru. Ingrediente: 3 cepe roşii mici 2 căţei de usturoi 1 bulb mic de fenicul 2 morcovi 8 fileuri proaspete de macrou 275 ml ulei de măsline presat la rece 2 frunze de dafin 2 ardei iuti uscaţi 300 ml oţet […]

Ton_marinat

Ton marinat

Ton marinat din: portocale, ton, sare, piper, ulei, zeama de lamaie, sherry, mustar, zahar, cimbru. Ingrediente: 4 portocale 4 felii de ton proaspăt a cca 125 g sare piper 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de zeamă de lămâie 2 linguri de sherry sec 2 linguriţe de muştar zahăr tos fin 2 fire de […]

Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi

Sardele la cuptor

Sardele la cuptor din: sardele, fenicul, lamaie, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 24 de sardele 1 bulb de fenicul 1 lămâie sare piper ulei de măsline felii de lămâie pentru ornat   Mod de preparare: Sardelele se curăţă cu grijă de oase şi de măruntaie, apoi se spală şi se lasă la scurs. Cuptorul […]

Crochete de calamar in pesmet

Crochete de batog

Crochete de batog din: batog, cartofi, usturoi, patrunjel, seminte de pin, ulei, piper, sare, boia, oua, faina. Ingrediente: 400 g batog uscat 400 g cartofi 3 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 40 g seminţe de pin ulei piper sare boia 3 ouă făină pentru pane pesmet ulei pentru prăjit   Mod de preparare: […]

Ansoa_umplute

Ansoa umplute

08Ansoa umplute din: ansoa, ou, faina, pesmet, ulei, lamaie. Ingrediente: per peşte câte 1 file de anşoa la borcan 500 g anşoa proaspăt 1 ou făină 4 linguri de pesmet ulei de măsline pentru prăjit câteva felii de lămâie   Mod de preparare: Fileurile de anşoa se pun în apă rece. Intre timp, peştii proaspeţi […]

Ciorba de peste Clarias

Ciorba clasica de peste

Ciorba clasica de peste din: peste, ceapa, ceapa verde, ardei, morcov, telina, cartofi, lamai, marar, leustean, ulei, sare, ardei iute. Ingrediente: capul şi coada unui peşte o ceapă o legătură ceapă verde 2 ardei graşi un morcov o felie generoasă dintr-o rădăcină de ţelină 3 cartofi 2 lămâi o legătură mărar câteva fire leuştean 2 […]

Tocană de peşte

Tocana portugheza de peste

Tocana portugheza de peste din: peste, vin, cartofi, fasole, rosii, ceapa, usturoi, ardei, dafin, ulei, boia, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg peşte 250 ml vin alb sec un kg cartofi 100 g fasole verde un kg roşii 500 g ceapă 4 căţei usturoi 2 ardei graşi 2 foi dafin 6 linguri ulei o lingură […]

Rulada cu urzici si creveti

Rulada cu urzici si creveti

Rulada cu urzici si creveti din: urzici, lapte, oua, faina, ulei, sare, creveti, crema de branza, pasta de tomate, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 150 g urzici 300 ml lapte 3 ouă 180 g făină 2 linguri cu ulei sare Pentru umplutura: 250 g creveti decorticaţi + câţiva pentru decor 400 g cremă de brânză 1 […]

Peste cu orez si ciuperci

Peste umplut cu lamaie si orez

Peste umplut cu lamaie si orez din: orez, peste, lamaie, ceapa, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 5 linguri orez un peşte de 1 kg, crap sau ştiucă o lămâie potrivită o ceapă albă 250 ml vin alb o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă cu sare. Se rade […]

Macrou cu rosii si ciuperci

Macrou cu masline, rosii si capere

Macrou cu masline, rosii si capere din: macrou, faina, rosii, masline, capere, zahar, otet, tarhon, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg macrou 2 linguri de făină 3-4 roşii 50 g măsline 50 g capere 20 g zahăr 10 ml oţet 1 legătură de tarhon 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar sare piper […]

Pasta de sardine cu masline

Pasta de sardine

Pasta de sardine din: sardine in ulei, crema de branza, coriandru sau patrunjel, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve sardine in ulei 250 g crema de branza coriandru sau patrunjel 2 linguri suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Pestele se scurge de ulei si se pasează cu furculiţa. Se adaugă crema […]

Unt de sardele

Crema de peste afumat

Crema de peste afumat din: hering afumat, capere, suc de lamaie, crema de branza, ulei, ceapa verde, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 125 g hering afumat, în conservă 2 linguriţe capere 1,5 linguri suc de lămâie 150 g cremă de brânză 1/2 linguriţă ulei de măsline 2 fire ceapă verde câteva frunzuliţe busuioc sare piper alb […]

Sufleu cu legume şi cartofi

Sufleu de peste cu legume

Sufleu de peste cu legume din: file de peste, telina, oua, morcovi, lapte, lamaie, faina, unt, sare, piper, capere. Ingrediente: 500 g file de peşte 1 ţelină 4 ouă 1 morcov 200 ml lapte 1 lămâie 50 g făină 100 g unt sare piper capere   Mod de preparare: Cureţi fileurile de peşte de pieliţe, […]

Rulada de carne cu spanac

Rulada cu pastrav si spanac

Rulada cu pastrav si spanac din: pastrav, smantana, unt, apa, faina, paine, lamaie, spanac, usturoi, lapte, cherry, oua, sare, piper, marar. Ingrediente: 450 g păstrăv sau alt peşte (file) 230 g smântână 120 g unt 200 ml apă 400 g făină 100 g pâine graham 1 lămâie şi 1/2 pentru ornat 400 g spanac 1 […]

Cuşcuş cu creveţi şi ierburi aromatice

Peste cu cuscus

Peste cu cuscus din: peste, ceapa verde, cuscus, unt, usturoi, coriandru, patrunjel, castravete, ardei gras, ardei iute, apa, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 600 g peşte alb 3 fire ceapă verde 200 g cuscus 50 g unt 3 căţei usturoi coriandru 1 legătură pătrunjel 1 castravete 1 ardei gras galben 1 ardei iute roşu 400 […]

Ispita lui Iason

Ispita lui Iason

Ispita lui Iason din: cartofi, ceapa, grasime, ansoa, smantana, pesmet, fulgi de unt. Ingrediente: 8 cartofi medii 2 cepe grăsime pentru formă 10 fileuri de anşoa cu marinadă din conservă 250 ml smântână dulce 100 g pesmet 2 linguri de fulgi de unt   Mod de preparare Ispita lui Iason: Se curăţă cartofii şi se […]

Rockefeller Oysters

Scoici prajite

Scoici prajite din: scoici, ulei de susan, ceapa verde, rosii, usturoi, chilli, ulei, ghimbir, sos de stridii, sos de peste. Ingrediente: 12 scoici Sf. lacob deschise, fără icre 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă 1 lingură ulei de susan prăjit 1 legătură ceapă verde 200 g roşii 1 căţel de usturoi 1 chili […]

Rasol de raci

Raci cu anghinare

Raci cu anghinare din: raci, usturoi, hasme, coriandru, ghimbir, sos de chilli, ulei de susan, fond asiatic, castravete. Ingrediente: 1-1 1/2 kg raci de râu (congelaţi, fierţi în carapace) 2 căţei de usturoi 4 haşme praf de coriandru de chimion şi de ghimbir 1 lingură sos de chili 4-5 linguri ulei de susan 300-400 g […]

Scoici_cu_rosii_si_ceapa_verde

Scoici cu rosii si ceapa verde

Scoici cu rosii si ceapa verde din: ceapa verde, usturoi, rosii, ulei de susan, sare, piper, zahar, scoici, ciuperci, sherry, sos de soia, lamaie. Ingrediente: 1 legătură de ceapă verde 2 căţei de usturoi 3 roşii cărnoase 4-5 linguri ulei de susan sare piper zahăr 500 g scoici 100 g ciuperci din conservă 2 cl […]

File de peşte cu salată

Reteta zilei: File de peste cu ardei iute

File de peste cu ardei iute din: halibut, ulei de masline, sare, piper, ardei iute, lamaie. Poate te intereseaza si: File de peste la cuptor cu sos pesto File de peste in crusta de unt aromat File de peste cu sos si orez brun     Ingrediente:  1-2 file-uri halibut 1-2 linguri ulei de masline […]

Peste_in_frunze_de_bananier

Peste in frunze de bananier

Peste in frunze de bananier din: file de peste, chili, cocos, ceapa, usturoi, ghimbir, caju, ulei, lapte de cocos, sare, piper, frunze de bananier. Ingrediente: 250 g file de peşte (ex. biban roşu) 1 chili roşii scurşi de apă 1/2 lingură seminţe de coriandru prăjite 50 g cocos ras 2 cepe verzi 1 căţel de […]

Crap_inabusit

Crap inabusit

Crap inabusit din: file de crap, vin de orez, sare, piper, hasme, ghimbir, ardei, muguri de bambus, sos de soia, mustar, smantana, amidon. Ingrediente: 1 1//2 kg fileuri de crap 2-3 linguri vin de orez sau Sherry sec 2-3 linguri sare de mare 2-3 linguri piper 4 hasme 1 buc. ghimbir proaspăt (3 cm) 2 […]

Peste_cu_bambus

Peste cu bambus

Peste cu bambus din: file de peste, ceapa, muguri de bambus, ulei, lamai, busuioc, chili, crevete, cocos, zahar, pasta de curry. Ingrediente: 1 legătură de ceapă verde 200 g muguri de bambus proaspeţi ulei de arahide pentru prăjire 4 frunze de lămâi verzi Kaffir 1 legătură de frunze de busuioc thailandez 2 chili roşii proaspeţi […]

Shrimp Alfredo

Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi din: crevete, ulei de susan, usturoi, chili, ceapa, piper, ghimbir, ulei de arahide. Ingrediente: 900-1000 g crevete mari, crude ulei de susan pentru prăjire 10 căţei de usturoi 3-4 chili roşii 1 legătură ceapă verde piper cu lămâie 100 g ghimbir murat dulce-acrisor 2 linguri ulei de arahide   Mod de preparare: […]

Creveţi cu şofran şi vin alb

Creveti cu vin de orez

Creveti cu vin de orez din: crevete, vin de orez, ulei, zahar, sos de stridii, fulgi de chilli. Ingrediente: 20 crevete uriaşe cu tot cu cap, nedecorticate 200 ml vin de orez 6 linguri ulei vegetal 1 linguriţă zahăr de palmier 4 linguri sos de stridii 1 linguriţă fulgi de chili   Mod de preparare: Se […]

Tarte_cu_peste

Tarte cu peste

Tarte cu peste din: file de peste, verdeturi, costita, sare, piper, ghimbir, oua, paine, ulei, lamaie, sos de prune. Ingrediente: 500 g file de peşte (congelat) 100 g amestec de ceapă şi usturoi (congelat) 1 pachet de verdeţuri de Provence (congelat) 100 g costiţă cuburi sare piper praf de ghimbir si muştar 2-3 ouă 1 […]

Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb

Tortillas cu creveti

Tortillas cu creveti din: faina, ceapa, creveti, patrunjel, sare, ulei de masline. Ingrediente: 8 linguri de făină de năut 8 linguri de făină 3 cepe 250 g creveţi prefierţi 2 linguri de pătrunjel tocat 1 linguriţă de sare de mare ulei de măsline pentru copt   Mod de preparare: Intr-un vas se face un aluat lichid, […]

Spaghete cu pesto si file de peste

Spaghete cu pesto si file de peste din: seminte de pin, ulei, usturoi, busuioc, parmeza, sare, piper, spaghete, file de peste. Ingrediente: 100 g seminţe de pin 130 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi decojiţi 50 g frunze de busuioc 50 g parmezan ras sare piper 400 g spaghete 250 g roşii 400 g […]

Chipsuri_de_peste_cu_susan

Chipsuri de peste cu susan

Chipsuri de peste cu susan din: file de peste, sare, piper, ulei, ceapa, ghimbir, faina, oua, seminte de susan, lamai, patrunjel, sos. Ingrediente: 500 g file de peşte oceanic 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper mare 2 linguri ulei de susan 2-3 linguri ulei de orez 1/2 legătură ceapă verde 1 buc. ghimbir proaspăt (2-3 […]

Cod cu ciuperci şi cartofi natur

Cod cu castraveti

Cod cu castraveti din: file de cod, faina, zeama de lamaie, castraveti, rosii, unt, ulei, smantana, branza, marar, sare, piper. Ingrediente: 8 fileuri de cod 2 linguri de făină 1 lingură de zeamă de lămâie 2 castraveţi proaspeţi 300 g roşii proaspete 80 g unt 3 linguri de ulei 1 lingură de smântână 1 lingură […]

Rulouri_de_lup_de_mare

Rulouri de lup-de-mare

Rulouri de lup-de-mare din: zucchini, praji, rosii, morcovi, ciuperci, sunca, lupi-de-mare, ulei, condimente, wasabi, sos de soia. Ingrediente: 1 zucchini 2 prăji subţiri 3 roşii 3 morcovi 200 g ciuperci champignon mari 100 g şuncă fiartă 1 lingură praf amestec cinci condimente 3-4 linguri ulei de susan 4 lupi-de-mare (de câte 200 g) 1-2 linguri […]

Peste_in_pesmet_cu_malai

Peste in pesmet cu malai

Peste in pesmet cu malai din: file peste, oua, faina, malai, pesmet, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 600 g file de peşte alb 2 ouă 3 linguri de făină 1 lingură de mălai 1 lingură de pesmet 1 căţel de usturoi ulei de prăjit sare   Mod de preparare: Taie fileurile în felii potrivite. Intr-un castron, […]