Oblet_dulce_acrisor

Oblet dulce-acrisor

Oblet dulce-acrisor din: hasme, ulei, otet, fond de peste, dafin, oblet, piper, chili, cimbru, sare, amidon, zahar.   Ingrediente: 500 g haşme 5-6 linguri ulei de arahide 6 linguri oţet de Sherry 250 ml fond de peşte (gata preparat) 1 frunză de dafin mărunţită praf de cuişoare, de muştar şi de ghimbir piper negru mare […]

Doradă cu dovlecei în jambon şi sos de roşii

Dorada dulce-acrisoara

Dorada dulce-acrisoara din: dorada, morcovi, praji, ulei, ketchup, sos de peste, coriandru, sos dulce-acrisor. Ingrediente: 4 fileuri de doradă cu piele (de câte 120 g) 6 morcovi de mărime medi 4 prăji 4 linguri ulei vegetal 2 linguri ketchup de roşii 4 linguri sos dulce-acrişor 2 linguri sos de peşte 2 ramuri de coriandru   […]

Scorpie-de-mare la grătar sau la tigaie, cu sos de măsline negre şi piure de lămâie

Scorpie de mare cu ghimbir

Scorpie de mare cu ghimbir din: fileuri de scorpie-de-mare, sos de peste, chili, praz, broccoli, ulei, sos de stridii, ghimbir. Ingrediente: 4 fileuri de scorpie-de-mare cu piele 2 linguri sos de peşte 2 chili verzi 4 fire de iarbă de lămâie 1 praz 500 g broccoli 4 linguri ulei de arahide 4 linguri sos de stridii […]

Chiftelute_de_peste_in_sos_de_chili

Chiftelute de peste in sos de chili

Chiftelute de peste in sos de chili din: ceapa, usturoi, chili, peste, sare, piper, ghimbir, curcuma, ulei, lapte de cocos, sos de chili. Ingrediente: 1 legătură ceapă verde 3-4 căţei de usturoi 3-4 chili 800 g file de peşte oceanic sare piper 1 lingură iarbă de lămâie uscată mărunţită 1 lingură praf de ghimbir 1 […]

Limbă de mare cu morcovi şi portocale

Limba de mare cu lamai verzi

Limba de mare cu lamai verzi din: limba de mare, morcovi, lamai verzi, sos de stridii, ulei, sos de soia, busuioc. Ingrediente: 600 g file de limbă-de-mare 400 g morcovi 2 lămâi verzi Kaffir netratate 1 lingură sos de stridii 2 linguri sos de peşte 4 linguri ulei vegetal 3 linguri sos de soia 1 […]

Anghilă în sos cu varză călită

Anghila cu fenicul

Anghila cu fenicul din: anghila, otet, sare, ghimbir, pastarnac, fenicul, ulei, piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g anghilă 4-5 linguri oţet de Sherry 1 lingură sare de mare 50 g ghimbir murat 200 g păstârnac 300 g fenicul 6-7 linguri ulei de susan 1 lingură seminţe de fenicul sare piper Cayenne 125-250 ml fond de peşte […]

Fidea cu legume

Fidea cu legume si raci

Fidea cu legume si raci din: fidea, morcov, salata, telina, ulei, carne de rac, sos de stridii, soia, zahar, piper.   Ingrediente: 100 g fidea de orez 1 morcov 50 g salată chinezească 1/2 ţelină 2 linguri ulei de susan 1 căţel de usturoi 100 g carne de rac din conservă 3 linguri zeamă de legume […]

Biban cu sos pesto şi crutoane

Biban inabusit

Biban inabusit din: lotus, castraveti, morcovi, otet, zahar, sare, bambus, sare, file de biban, ulei, vin, scoici. Ingrediente: 250 g rădăcini de lotus 250 g castraveţi de salată 250 g morcovi 100 ml oţet de mere 250 ml fond de legume (gata preparat) 2-3 linguriţe de zahăr 1/2 linguriţă sare 8 frunze de bambus 500 […]

Cambula_cu_muguri

Cambula cu muguri

Cambula cu muguri din: cambula, lamaie, sare, piper, ulei, fasole, sos de soia, alge. Ingrediente: 800 g cambula suc de lămâie pentru stropit sare piper 5-6 linguri ulei de susan 200 g fasole roşie Kidney din conservă 500 g amestec de muguri (gata preparat) 2-3 linguri sos de soia 2-3 foi de alge felii de […]

Pacheţele de andive la cuptor

Pachetele cu creveti

Pachetele cu creveti din: aluat, ceapa, rosii, ardei, ciuperci, ulei, ou, creveti, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet de aluat de foietaj congelat 2 cepe tocate mărunt 2 roşii tăiate cubuleţe 1 ardei gras verde tăiat cubuleţe 250 g mix de ciuperci 1 lingură de ulei sare piper 1 ou fiert tare 100 g creveţi prefierţî […]

Empanadas_cu_ton

Empanadas cu ton

Empanadas cu ton din: unt, untura, vin, faina, sare, ceapa, ulei, ton, rosie, paine, lapte. Ingrediente: 30 g unt 20 g untură 75 ml vin alb 300 g făină sare 2 cepe tocate mărunt 2 linguri de ulei 200 g ton 1 roşie tăiată cubulete 1 felie de pâine albă prăjită şi uscată rasă 3 […]

File de coregon la cuptor

File de coregon la cuptor

File de coregon la cuptor din: file de coregon, lamaie, morcovi, telina apio, unt, sare, piper, smantana, marar, grasime. Ingrediente: 800 g file de coregon fără piele şi fără oase zeama de la 1 lămâie 2 morcovi 1 ţelină verde (apio) 2 linguri de unt sare piper 200 ml smântână dulce mărar pentru ornat grăsime […]

File de peste cu sos pesto

Reteta zilei: File de peste la cuptor cu sos pesto

File de peste la cuptor cu sos pesto din: file de tilapia, sos pesto, sare si piper.   Ingrediente:  4 fileuri de tilapia ¼-1 cana sos pesto sare si piper orez si broccoli, pentru servire         Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava unsa asezati pstele si presarati cu […]

Rulada cu somon si spanac

Rulada cu somon si spanac

Rulada cu somon si spanac din: aluat foitaj, somon, spanac, vin, unt, ou, ulei, lapte, mustar, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 250 g somon proaspăt 300 g spanac 200 ml vin alb 50 g unt un ou o lingură ulei 2 linguri lapte 2 linguri muştar picant sare piper   Mod de preparare: […]

Crap cu bere

Crap cu bere – usor de preparat

Crap cu bere din: crap, faina, oua, bere, ulei, sare, prune uscate, migdale, lamaie. Ingrediente: un crap de un kg 200 g făină 2 ouă 200 ml bere 2 linguri ulei plus ulei pentru prăjit sare Pentru servit: prune uscate migdale feliate lămâie   Mod de preparare:   Crapul curăţat la interior şi exterior se […]

Pastrav in sos de praz

Pastrav in sos de praz

Pastrav in sos de praz din: ceapa, praz, pastrav, sare, unt, vin, fond de peste, oregano, cimbru, piper, praf de usturoi, piper cayenne, boia, smantana. Ingrediente: 2 cepe 2 fire de praz 12 fileuri de păstrăv sare 100 g unt 250 ml vin alb 250 ml fond de peşte câte 1/2 linguriţă de oregano şi […]

Chiftele de peste in pesmet

Chiftele de peste si verdeturi

Chiftele de peste si verdeturi din: cartofi, sare, peste, piper, file afumat de peste, patrunjel, marar, maioneza, sos Tabasco, pesmet, unt, creme fraiche, capere, lamaie, zahar. Ingrediente: 250 g cartofi sare 150 g file proaspăt de peşte piper 150 g file afumat de peşte 2 linguri de pătrunjel tocat 3 linguri de mărar tocat 3 […]

Somon pe pat de dovlecei

Somon pe pat de dovlecei

Somon pe pat de dovlecei din: file de somon, lamaie, sare, piper, ulei, unt, piper, dovlecei, ulei cu ierburi. Ingrediente: 1 kg file de somon 2 linguri de zeamă de lămâie sare piper 8 linguri de ulei de măsline 6 linguri de unt 2 linguri de boabe de piper 4 dovlecei 4 linguri de ulei […]

Frigarui de creveti cu ananas

Frigarui de creveti cu miere

Frigarui de creveti cu miere din: creveti, boabe de ienupar, miere, vin, otet, gin, piper, unt, lamaie, tepuse de lemn. Ingrediente: 24 cozi de creveţi giganţi 3 linguriţe de boabe de ienupăr 3 linguriţe de miere lichidă 6 linguri de vin alb sec 3 linguriţe de oţet de vin alb 3 linguri de gin piper […]

Pastrav la gratar cu ciuperci

Pastrav la gratar cu ciuperci

Pastrav la gratar cu ciuperci din: pastravi, sare, lamaie, rozmarin, costita afumata, ciuperci, ulei, cimbru, boia. Ingrediente: 4 păstrăvi (curăţaţi) sare zeama de la 1 lămâie 4 crenguţe de rozmarin 12 felii de costiţă afumată 6-8 ciuperci champignon mari 2 linguri de ulei de măsline 1/2 linguriţă de cimbru uscat 1 linguriţă de boia dulce […]

Gratin de cartofi cu branza Camembert

Gratin de cartofi si hering cu sos de arpagic verde

Gratin de cartofi si hering cu sos de arpagic verde din: cartofi, fileuri de hering, unt, oua, smantana, piper, arpagic verde, patrunjel, creme fraiche, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 fileuri duble de hering uşor sărat 50 g unt 6 gălbenuşuri 500 ml smântână dulce piper 1 legătură de arpagic verde şi de pătrunjel 200 […]

Salata de hering cu masline

Salata de hering marinat cu ceapa si ardei

Salata de hering marinat cu ceapa si ardei din: hering marinat, ceapa, otet, ardei, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g hering marinat 2 cepe 100 ml oţet un ardei gras roşu 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: O ceapă se taie peştişori şi se pune la fiert cu oţetul şi un pic […]

Tarte cu lapţi de peşte

Tarte cu praz si peste

Tarte cu praz si peste din: faina, unt, oua, sare, apa, praz, ceapa, vin,. smantana, sare, piper, peste afumat, susan, germeni de grau, salata verde. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 125 g unt moale un gălbenuş un praf sare o lingură apă rece Pentru umplutură: 2 bucăţi praz 25 g unt o ceapă 150 […]

Lup de mare cu sos de portocale

Lup de mare cu sos de portocale

Lup de mare cu sos de portocale din: lupi de mare, ulei, sare, piper, portocala, lamai, marar, hasmatuchi, portocale, vin. Ingrediente: 2 lupi de mare curăţaţi 3 linguri de ulei de măsline sare piper 1/2 portocală netratată 2 lămâi netratate 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de hasmaţuchi (pătrunjel franţuzesc) 3 linguri de suc de […]

Biban prajit cu curry rosu si lychee

Biban prajit cu curry rosu si lychee

Biban prajit cu curry rosu si lychee din: file de biban, sos de stridii, sos de peste, castravete, ardei iute, ulei de plante, zahar de palmier, pasta rosie de curry, lapte de cocos, lychee. Ingrediente: 500 g file de biban fără piele 2 linguri de sos de stridii 4 linguri de sos de peşte 1 […]

Mini rulade de peste cu mustar

Mini rulade de peste cu mustar din: peste alb, salvie, portocale, mustar, unt, sare, piper.   Ingrediente: 4 fileuri mari de peşte alb 6 frunze salvie sucul şi coaja de la două portocale 3 linguri muştar cu boabe 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Mini rulade de peste cu mustar: Fileurile de […]

Salata de limba cu ton si verdeata

Salata cu limba de mare, somon si peste-pescar

Salata cu limba de mare, somon si peste-pescar din: limba de mare, file de somon, file de peste-pescar, sare, lamaie, unt, piper. Ingrediente: 8 fileuri de limbă de mare 500 g file de somon 500 g file de peşte-pescar sare 4 1/2 linguri de zeamă de lămâie 4 linguri de unt piper câteva frunze de […]

Clatite cu somon

Clatite cu somon (varianta)

Clatite cu somon din: oua, faina, sare, lapte, spanac, ulei de unt, somon afumat, smantana. Ingrediente: 3 ouă 150 g făină 1 priză de sare 200 ml lapte 730 g spanac ulei de unt 400 g somon afumat (felii) 150 ml smântână   Mod de preparare: Din ouă, făină, sare şi lapte se prepară un […]

Rulada de langustine

Rulada de langustine

Rulada de langustine din: langustine, sare, piper, tarhon, morcov, praz, gulie, varza creata, unt, salota, mango, curry, Noilly Prat, vin de Porto, fond de peste. Ingrediente: 16-18 langustine sare piper 2 linguri de tarhon tocat 50 g morcov (cubuleţe) 50 g praz (rondele) 50 g gulie (cubuleţe) 4 frunze de varză creaţă 2 linguri de […]

Frigarui de biban de ocean

Frigarui de biban de ocean

Frigarui de biban de ocean din: biban de ocean, costita, dovlecei, rosii cherry, creveti, ulei, otet, sos Worcester, ierburi aromatice de Provence, sare, piper.   Ingrediente: 600 g file de biban de ocean (sebasta) 200 g costiţă (felii) 2 dovlecei mici 12 roşii cherry 12 creveţi decorticaţi 4 linguri de ulei de măsline 2 linguriţe […]

Salata Cezar cu parmezan

Salata Cezar

Salata Cezar din: salata romana, felii de toast, unt, usturoi, sardele, ou, lamaie, mustar Dijon, sos Wrocester, ulei, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 2 salate romana 4 felii de toast 2 linguri de unt 1-2 căţei de usturoi 6 fileuri de sardele (anşoa) 1 ou 4 linguri de zeamă de lămâie 1 linguriţă de muştar Dijon […]

Lasagna cu sparanghel si somon

Foietaj cu sparanghel si salau

Foietaj cu sparanghel si salau din: foietaj congelat, sparanghel verde, sare, oua, file de salau sau calcan, vin, ceapa, unt, piper, lamaie, creme fraiche, hasmatuchi, faina. Ingrediente: 200 g foietaj congelat 500 g sparanghel verde sare 1 gălbenuş 200 g file de şalău sau de calcan 75 ml vin alb sec 1 ceapă mică (şalotă) […]