Peste cu crema de cocos

Peste cu crema de cocos

Peste cu crema de cocos din: file de peste, lamaie, praf de usturoi, scortisoara, cimbru, boia, piper, sare, spanac, lapte de cocos, ceapa, usturoi, unt, creveti, faina, curry, coriandru.   Ingrediente: 1 kg file de peşte, de ex. biban 1 lingură zeamă de lămâie 1/2 linguriţă de praf de usturoi 1 linguriţă de scorţişoară 1 […]

Sushi cu ton si praz

Nigiri Sushi cu ton si caviar

Nigiri Sushi cu ton si caviar din: orez pentru sushi, otet de orez, zahar, sare, praf de wasabi, vin de orez, apa, peste, alge nori, caviar, sos de soia. Ingrediente: 125 g orez pentru sushi 1 lingură de oţet de orez 1 lingură de zahăr 1/2 linguriţă de sare 2 linguriţe de praf de wasabi […]

Somon cu icre de Manciuria

Somon umplut

Somon umplut din: salata, radicchio sau lollo rosso, smantana, lamaie, hrean, carne de raci, sare, piper, somon afumat, marar. Ingrediente: 12 frunze de salată, de ex. salată verde, radicchio sau lollo rosso 150 ml smântână dulce 1 lingură de zeamă de lămâie 4 linguriţe de hrean (din borcan) 350 g carne de raci sare piper […]

Cod pe pat de varza calita

Cod pe pat de varza calita

Cod pe pat de varza calita din: file de cod, sare, piper, fond de peste, varza, unt, supa de legume, vin, chimen, rosie, costita, arpagic verde. Ingrediente: 1 kg file de cod sare piper 1,2 l fond de peşte (borcan) 500 g varză albă 5 linguri de unt 125 ml supă de legume 125 ml […]

Peste in stil mexican

Peste in stil mexican (varianta)

Peste in stil mexican din: file de peste, salsa, branza Cheddar, chipsuri, avocado, smantana, grasime. Poate te intereseaza si: Peste cu crema de cocos Chiftelute de peste la cuptor Peste umplut cu praz si ciuperci   Ingrediente: 800 g file de peşte la alegere 250 ml salsa după gust (iute sau dulce) 125 g brânză […]

Supa de peste cu lapte

Supa cremoasa de peste

Supa cremoasa de peste din: file de peste, ceapa, usturoi, cartofi, unt, rosii din conserva, patrunjel, dafin, sare, piper, piper Cayenne, fond de peste, smantana, marar.   Ingrediente: 400 g fileuri albe de peşte 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 cartofi 3 linguri de unt 400 g roşii din conservă 1/2 legătură de pătrunjel […]

Paella marinara

Paella marinara

Paella marinara din: usturoi, lamaie, ulei, biban de mare, fructe de mare sau creveti, ceapa, peperoni, orez, supa de legume, sofran, mazare, lamaie. Ingrediente: 4 căţei de usturoi zeama de la 1/2 lămâie 3 linguri de ulei de măsline 500 g file proaspăt de biban de mare 250 g mix de fructe de mare sau creveţi […]

Ton la gratar cu sos aioli

Ton la gratar cu sos aioli

Ton la gratar cu sos aioli din: usturoi, lamaie, oua, ulei, sare, piper, steak de ton, ulei. Ingrediente: 4 căţei de usturoi zeama de la 2 lămâi 2 gălbenuşuri 500 ml ulei de măsline sare piper 4 bucăţi steak de ton (a 200 g) 2 linguri de ulei   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul […]

Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde

Red Snapper in frunza de bananier

Red Snapper in frunza de bananier din: frunze de limeta, busuioc thailandez, pasta rosie de curry, crema de cocos, sos de peste, zahar brun, frunza bananier, pasta de chili, file de snapper rosu. Ingrediente: 2 crenguţe cu frunze de limetă 2 crenguţe de busuioc thailandez 75 ml cremă de cocos 1-2 linguriţe de pastă roşie […]

Dorada cu sos dulce-acrisor si fasii de praz si morcov

Dorada cu sos dulce-acrisor si fasii de praz si morcov din: dorada, morcovi, praz, ulei de plante, ketchup, sos dulce-acrisor, sos de peste, coriandru.   Ingrediente: 4 fileuri de doradă cu piele (a 120 g) 6 morcovi medii 4 fire de praz 4 linguri de ulei de plante 2 linguri de ketchup 4 linguri de […]

Frigarui de cartofi si creveti

Frigarui de cartofi si creveti

Frigarui de cartofi si creveti din: cartofi, sare, creveti, salvie, costita, ulei de unt, piper, tepuse de lemn. Ingrediente: 12 cartofi mici, ce rămân tari la fiert sare 12 creveţi decorticaţi 12 frunze de salvie 12 felii de costiţă 20 g ulei de unt piper 4 ţepuşe de lemn   Mod de preparare: Se fierb […]

Inele de calamar cu sos chaud-froid

Inele de calamar cu sos chaud-froid

Inele de calamar cu sos chaud-froid din: inele de calamar, faina, bere sau lapte, ou, sare, ulei, unt, faina, supa de oase, frisca, gelatina. Ingrediente: 500 g inele de calamar congelate 100 g făină 200 ml bere sau lapte 1 ou sare 150 ml ulei Pentru sos 40 g unt 50 g făină 400 ml […]

Cod în sos miso cu castraveţi şi salată de ceapă verde

Cod cu sos cherinoula

Cod cu sos cherinoula din: trunchi de cod, ulei, sare, piper, patrunjel, lamaie, ceapa, boia, chili, turmeric, ulei, sare, usturoi, coriandru. Ingrediente: 3 bucăţi trunchi de cod 2 linguri ulei sare piper măcinat Pentru sos: 1 legătură mare pătrunjel verde 1/2 lămâie 1/4 ceapă mică 1 linguriţă boia dulce 1 vârf de cuţit chili 1/2 […]

Muschiulet in sos Roquefort

Muschiulet cu sos de sardele

Muschiulet cu sos de sardele din: muschiulet de porc, condimente, sare, ulei, oua, ceapa, patrunjel, faina, vin, dafin, otet, sardele, lamaie, mustar. Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc condimente pentru carnea de porc sare 2 linguri ulei Pentru sos: gălbenuşuri fierte tare 100 ml ulei 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde sare 1 lingură făină […]

Briose pufoase cu pasta de peste

Briose pufoase cu pasta de peste

Briose pufoase cu pasta de peste din: oua, praf de copt, faina, piper, sare, lapte, unt, ton sau sardele, mustar, ceapa, sunca, castravecior in otet, patrunjel, lamaie. Ingrediente: Pentru brioşe: 3 ouă 1/2 plic praf de copt 6 linguri făină piper sare 50 ml lapte Pentru pasta de peşte: 50 g unt 1 gălbenuş fiert […]

Cartofi copti cu sos de somon si avocado din: cartofi, sare, piper, ulei, folie de aluminiu, ceapa, usturoi, marar, busuioc, patrunjel, tarhon, somon afumat, lamaie, iaurt grecesc, smantana, avocado, creveti, busuioc

Cartofi copti cu sos de somon si avocado

Cartofi copti cu sos de somon si avocado din: cartofi, sare, piper, ulei, folie de aluminiu, ceapa, usturoi, marar, busuioc, patrunjel, tarhon, somon afumat, lamaie, iaurt grecesc, smantana, avocado, creveti, busuioc. Ingrediente: 8 cartofi sare piper măcinat ulei folie de aluminiu Pentru umplutură: 1 ceapă 1 căţel de usturoi câte 1 linguriţă de mărar, busuioc, […]

Chiftelute de peste la cuptor

Chiftelute de peste la cuptor

Chiftelute de peste la cuptor din: pastravi, paine, unt, oua, sos de rosii, sare, verdeata, ulei, lapte. Ingrediente: 2 păstrăvi măricei proaspeţi câteva felii de pâine albă 1 cub unt 2 ouă sos de roşii sare verdeaţă ulei 50 ml lapte   Mod de preparare: Carnea de peşte, aleasă cu grijă de oase, o amesteci […]

Cod cu sos romesco

Cod pane, cu sos de icre

Cod pane, cu sos de icre din: cod, ou, cascaval, sare, faina, piper, condiment din legume, ulei, rosii, busuioc, lamaie, smantana, marar, icre negre de capelin. Ingrediente: 4 bucăţi de cod (de 150 g fiecare) 1 ou 100 g caşcaval ras 50 g făină sare piper condiment din legume uscate 150 ml ulei Pentru salată: 12 […]

Rulada de somon cu menta

Rulada de somon cu menta

Rulada de somon cu menta din: somon file, pesmet, menta, fistic, lamaie, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 somon file (700 g) 30 g pesmet 20 g frunze de mentă proaspătă 60 g fistic decojit 1/2 lămâie bio 300 g roşii cherry ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare: Tai fileul de […]

Macrou cu orez si crema de usturoi

Macrou cu orez si crema de usturoi din: macrou, morcov, ceapa, orez, patrunjel, ulei, cimbru, legume uscate, usturoi, lamaie, iaurt, sare, piper.   Ingrediente: 2 peşti macrou mari 1 morcov mic 1 ceapă mică 1 ceaşcă orez 1 legătură mică pătrunjel tocat ulei cimbru uscat 1 linguriţă legume uscate 2-3 căţei de usturoi zeama de […]

Paella cu peste si bulgur

Paella cu peste si bulgur

Paella cu peste si bulgur din: crap, bulgur, carnati de casa, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, untura de cocos, lamaie, sare, curry, patrunjel. Ingrediente: 600 g crap proaspăt 120 g bulgur 50 g cârnaţi de casă picanţi 25 g roşii uscate 1 ardei capia 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri untură de cocos […]

Frigărui de creveţi în stil asiatic

Peperonata cu creveti la grill

Peperonata cu creveti la grill din: creveti, ardei, ceapa, usturoi, rosii, ardei iute, zahar, otet, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 bol cu creveţi 2 ardei roşii 1 ardei galben 1 ceapă mare (sau 2 mici) 3-4 căţei de usturoi 4 roşii 1 ardei iute (facultativ) 1 linguriţă zahăr 1-2 linguriţe oţet ulei […]

Dorada cu plante aromatice

Dorada cu plante aromatice

Dorada cu plante aromatice din: dorade, ulei, praf de usturoi, plante aromatice, usturoi, lamai, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti doradă de 400-500 g 2 linguri ulei de măsline 2 linguri praf de usturoi 4 linguri plante aromatice (cimbru, busuioc, rozmarin, coriandru, cepşoară) 10 căţei de usturoi 2 lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli bine […]

Pastravi pe pat de cartofi

Pastrav fript cu frigarui

Pastrav fript cu frigarui din: pastravi, file de cod, lamai, gogosari, ceapa, ardei gras, dafin, ReduSalt, condimente, otet, faina sau amidon, margarina, ulei, apa, piper, salvie.   Ingrediente: 2 păstrăvi 1 file de cod 2 lămâi 2 gogoşari muraţi 1 ceapă roşie 1 ardei gras galben 1-2 foi de dafin ReduSalt condimente pentru peşte sos: […]

Saramura de crap cu rosii si ardei iute

Saramura delicioasa de crap

Saramura delicioasa de crap din: crap, sare, cimbru, bulion, dafin, piper, usturoi, ardeiiute, patrunjel. Ingrediente: crap de circa 1 1/2 kg sare grunjoasă 1 I apă 2-3 crenguţe cimbru 3 linguri bulion de casă foi de dafin sare fină piper alb măcinat 5 căţei de usturoi 1 ardei iute verde 1 legătură pătrunjel   Mod […]

Reteta zilei: Sandwich-uri cu somon afumat si ou

Sandwich-uri cu somon afumat si ou din: mustar, mustar dijon, lamaie, ulei de masline, sare, piper, menta, busuioc, paine, salata, somon afumat, rosie, avocado, oua. Poate te intereseaza si: Sandwich-uri calde cu branza si usturoi Sandwich-uri cu branza si castraveti murati Sandwich-uri cu pui si cascaval   Ingrediente pentru vinegreta:  1 linguriță muștar cu boabe […]

Salată de hering cu portocale

Salata cu hering

Tort alb cu fulgi de migdale din: cartofi, hering in suc propriu, mar, sfecla, fenicul, ulei, lamaie, sare, smantana, maioneza, marar, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 200 g hering în suc propriu 1 măr 150 g sfeclă roşie 1/2 bucată fenicul 1 lingură ulei zeamă de lămâie 1/2 linguriţă sare Pentru sos: 150 g smântână […]

Peste cu sfecla si varza rosie

Peste cu sfecla si varza rosie

Peste cu sfecla si varza rosie din: file de peste, varza rosie, sfecla, mere, cepe, ulei de masline, vin, stafide, supa de legume, margarina, zahar, otet, verdeata, piper, coriandru. Ingrediente: 800 g file de peşte 1 varză roşie 2 sfecle 2 mere 2 cepe 50 ml ulei de măsline 500 ml vin roşu 200 g […]

Salata de macrou afumat

Salata de macrou afumat (varianta)

Salata de macrou afumat din: macrou, ceapa, masline, gogosari, oua, mere, sare, piper, mustar, maioneza. Ingrediente: 1 macrou afumat de circa 400 g 2 cepe roşii 200 g măsline fără sâmburi 3 gogoşari în oţet 3 ouă 2 mere ionatane sare piper proaspăt măcinat câte 1 lingură muştar şi maioneză   Mod de preparare: Fierbi […]

Cubulete de crap cu dovlecei

File de crap cu sos de soia si miere

File de crap cu sos de soia si miere din: fileuri de crap, miere, sos de soia, ulei, lamaie, piper, sare. Ingrediente: 4 fileuri de crap 3 linguri de miere 2 linguri sos de soia 2 linguri ulei 1 lămâie piper alb măcinat sare   Mod de preparare: Speli fileurile, apoi le laşi să se […]

Salata de paste cu ton si sos pesto

Salata de paste cu ton si sos pesto

Salata de paste cu ton si sos pesto din: rosii, usturoi, ceapa verde, ardei iute, ton, paste, sare, piper, rucola, usturoi, ulei, parmezan. Ingrediente: 250 g roşii 2 căţei usturoi 1-2 legături ceapă verde 1 ardei iute 1 conservă ton 350-400 g paste spirale sare piper Pentru sosul pesto: 1 pachet salată rucola 3 căţei […]

Pastrav cu sos de legume

Pastrav cu sos de legume

Pastrav cu sos de legume din: pastrav, ciuperci, praz, pasta, patrunjel, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 păstrăvi mici 500 g ciuperci 1 fir de praz 350 g pastă de roşii şi ardei 1 legătură pătrunjel 50 ml vin alb 30 ml ulei de măsline sare piper măcinat 2 frunze de dafin   Mod de […]