Avocado cu salata de sardine

Avocado cu salata de sardine

Avocado cu salata de sardine din: avocado, sardine, salata, ceapa, rosie, lamaie, masline, smantana, maioneza, oua, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 avocado mici, bine coapte 1 conservă sardine în ulei 1 salată creaţă 1 ceapă roşie mică 1 roşie lămâie 15 măsline 50 ml smântână 50 g maioneza ouă 1 legătură pătrunjel sare piper alb […]

Bors de perisoare din peste

Bors de perisoare din peste

Bors de perisoare din peste din: merluciu, cod, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa verde, ardei gras, leustean, marar, ou, orez, boia, bors, ulei, piper, sare.   Ingrediente: 500 g merluciu sau cod 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină mică 4-5 fire de ceapă verde 1 ardei gras frunze de leuştean şi mărar 1 […]

Macrou_la_cuptor_cu_cartofi

Macrou la cuptor cu cartofi

Macrou la cuptor cu cartofi din: macrou, cartofi, ceapa, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi macrou 6 cartofi o ceapă 150 ml vin alb 2 linguri ulei 2 foi dafin sare piper   Mod de preparare: Cartofii se taie cuburi si se pun la fiert 10 minute în apă clocotită. Intre timp, pestele se […]

Peste_cu_curry

Reteta peste cu curry

Reteta peste cu curry din: cod, ulei, ceapa, ardei, lapte de cocos, apa, curry, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod 2 linguri ulei o ceapă 2 ardei graşi 200 ml lapte de cocos 200 ml apă o lingură praf de curry sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se călesc ceapa şi […]

Reteta file de peste cu praz

Peste umplut cu praz si ciuperci

Peste umplut cu praz si ciuperci din: crap sau stiuca, praz, ciuperci, morcovi, masline, vin, cimbru, sare, piper, vin, coniac, ulei. Ingrediente: 1 crap sau 1 ştiucă puţin mai mare de 1 kg 2 fire de praz 1 kg ciuperci 1 ceaşcă stafide 3 morcovi 1 ceaşcă măsline 1 pahar vin alb 2 crenguţe cimbru […]

Peste_pane_umplut_cu_branza

Peste pane umplut cu branza

Peste pane umplut cu branza din: peste, branza, ceapa, marar, lamaie, ou, faina, sare, piper, pesmet, ulei. Ingrediente: 4 felii peste alb 4 lingurite brânza de vaci o legatura ceapă verde o legatura mărar o lămâie Pentru prăjit: un ou 2 linguri făina sare piper pesmet ulei   Mod de preparare: Brânza se amestecă bine cu ceapa […]

Crap cu paste

Crap cu paste

Crap cu paste din: crap, paste, praz, ulei, pasta de tomate, boia, lamaie, vin, patrunjel, sare, piper, faina. Ingrediente: 1 crap de aproximativ 1 kg 300 g paste spirale multicolore 1/2 fir de praz 2 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 1/2 linguriţă boia iute 1 lămâie 150 ml vin alb sec 1 legătură pătrunjel […]

Peste_pe_pat_de_ardei

Peste pe pat de ardei

Peste pe pat de ardei din: file de peste, ardei, ceapa, usturoi, ulei, sare, busuioc. Ingrediente: 4 fileuri peşte alb 6 ardei graşi (roşii si galbeni) 2 cepe potrivite 6 căţei usturoi 3 linguri ulei sare frunze de busuioc proaspăt   Mod de preparare: Cureţi cepele şi le tai julien. Speli ardeii, îi tai fâşii […]

File de somon cu vinete şi praz

Reteta zilei: File de somon cu busuioc la cuptor

File de somon cu busuioc la cuptor din: file de somon, sos de chili, suc de lime, busuioc, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente:  5-6 fileuri de somon ⅓ cana sos de chili dulce sucul de la 1 lime ½ linguriță busuioc uscat 1 lingura ulei de masline 1 linguriță de sare ¼ linguriță […]

Crap la cuptor cu legume

Crap in marinada

Crap in marinada din: crap, otet, apa, ulei, faina, ceapa, dafin, ienibahar, piper, sare.   Ingrediente: 1 kg crap 1 ceaşcă oţet 1 ceaşcă apă 3-4 linguri ulei 2 linguri făină 2 cepe potrivite 3 frunze dafin ienibahar boabe piper boabe sare   Mod de preparare: Crap in marinada: Cureţi, speli şi tai peştele potrivit de […]

Tuna pie

Reteta placinta cu ton

Reteta placinta cu ton din: faina, drojdie, sare, lapte, oua, zahar, unt, ton, piper, smantana, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 5 g drojdie sare 75 ml lapte 3 ouă 1/2 linguriţă zahăr 50 g unt Pentru umplutură: 4 ouă 500 g ton din conservă sare piper 100 ml smântână 3-4 legături ceapă verde […]

Ciorba de peste dreasa cu smantana

Reteta ciorba de peste cu verdeata

Reteta ciorba de peste cu verdeata din: peste, ardei, morcov, telina, rosii, verdeata, sare. Ingrediente: un kg peşte un ardei gras un morcov o felie rădăcină ţelină 5 roşii din conservă verdeaţă, după gust ardei iute sare   Mod de preparare: Se pune peştele la fiert cu apă şi se lasă 30 de minute. Se scoate […]

Peste cu salata

Salata cu peste si dovlecel

Salata cu peste si dovlecel din: peste, ceapa, salata verde, porumb, dovlecel, ulei, sos de soia, lamaie, ceapa verde, menta.   Ingrediente: 2 fileuri de peste alb 1 praf de sare 1 ceapă 1 salată verde 100 g porumb la conservă 1 dovlecel 2 linguri ulei 1 lingură sos de soia zeama de la 1 lămâie 1 […]

Reteta_salata_cu_somon

Reteta salata cu somon

Reteta salata cu somon din: somon, cartofi, rosii, ceapa, oua, maioneza, mustar, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 100 g somon afumat 5 cartofi 2 roşii 1 ceapă 2 ouă 3 linguri maioneză muştar sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Speli cartofii şi-i fierbi în coajă 30 de minute. După răcire, îi cureţi de coajă si-i […]

Fasole boabe cu stevie si coriandru

Salata de fasole boabe si hering

Salata de fasole boabe si hering din: fasole, cartofi, ceapa, hering, sare, piper, otet, ceapa verde. Ingrediente: 600 g fasole boabe  4 cartofi 1 ceapă 1 conservă hering în ulei sare piper 2-3 linguri oţet 1 legătură ceapă verde   Mod de preparare: Speli fasolea boabe în mai multe ape şi o fierbi în apă […]

Păstrăv pe pat de legume

Pastrav delicios cu legume, vin alb si condimente

Pastrav delicios cu legume, vin alb si condimente din: pastravi, rozmarin, ciuperci, lamaie, sare, usturoi, ulei, vin, piper. Ingrediente: 4 păstrăvi evisceraţi de 250 g fiecare 4 crenguţe rozmarin verde 300 g ciuperci 2 lămâi 5 căţei de usturoi 2 fire de praz 2-3 linguri ulei de măsline 1 pahar vin alb, sec sare şi […]

Salata de peste cu cimbru si lamaie

Reteta salata cu peste si cartofi

Reteta salata cu peste si cartofi din: cartofi, hering, otet, ulei, zahar, mustar, ceapa, rucola, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 400 g hering marinat 2 linguri oţet 120 ml ulei 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă muştar 2 cepe 2 mâini rucola sare piper   Tai heringul în bucăţi. Fierbi cartofii în coajă, apoi îi […]

Ciorba de peste

Ciorba de peste cu hrean

Ciorba de peste cu hrean din: peste, ceapa, ardei, rosii, cartofi, hrean, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1,250 kg peşte (crap, caras sau roşioară) 2-3 cepe 2-3 ardei (verde şi roşu) 3-4 roşii 1 cartof 1 rădăcină de hrean 500 ml borş 1 legătură leuştean sare piper   Mod de preparare Ciorba de peste cu hrean: […]

Peste la cuptor cu sos de castravete

Peste la cuptor cu sos de castravete din: peste congelat, ciuperci, cascaval, castravete, smantana, usturoi, sare, piper, lamaie.   Ingrediente: 1 kg file de peşte congelat sau proaspăt (somon alaska) 250 g ciuperci proaspete 200 g caşcaval ementaler ras 1 castravete 200 ml smântână usturoi sare piper lămâie   Mod de preparare: Peştele îl decongelezi la temperatura camerei, […]

Peste umplut in folie

Peste umplut cu calamar

Peste umplut cu calamar din: dorada, calamri, ulei, lamaie, usturoi, unt, vin, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 peşte dorada 2 calamari 50 ml ulei 1 lămâie 2 căţei de usturoi 3 linguri cu unt 1 ceşcuţă cu vin oregano sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron, pune uleiul, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit şi […]

Rulouri din clatite cu branza si somon

Rulouri din clatite cu somon si branza

Rulouri din clatite cu somon si branza din: lapte, faina, oua, zahar, ulei, sare, somon file, branza de vaci, iaurt, marar, piper. Ingrediente: Pentru clatite: 500 ml lapte 200 g făină 2 ouă 1 lingură cu zahăr 1 ceaşcă cu ulei sare Pentru umplutura: 200 g somon file prefeliat (afumat sau nu, după gust) 100 […]

Supa_de_peste_cu_tofu

Supa de peste cu tofu

Supa de peste cu tofu din: file de cambula, castravete, ulei de susan, sos de soia, rachiu de anason, tofu.   Ingrediente: 600 g file de cambulă 1 castravete 3-4 linguri ulei de susan 100 g amestec de ceapă cu usturoi (congelat) 1 pachet de amestec din 8 feluri de plante (congelat) 1 l fond […]

Cum se prepara fileurile de peste

Duminica Floriilor e cu dezlegare la pește

Duminica pe care poporul o numește a Floriilor, Biserica o reclamă ca fiind „a Intrării Domnului Hristos în Ierusalim”, spre Patima cea de bună-voie și mântuitoare. Postul Mare este încheiat și, de luni, ne pregătim de Săptămâna Patimilor, timp liturgic de mare adâncime și intensitate duhovnicească, prilej pentru fiecare dintre noi de a ne pregăti […]

Reteta zilei: File de peste in crusta de unt aromat

File de peste in crusta de unt aromat din: peste, lamaie, unt topit, usturoi, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente:  4 fileuri de peste alb 1/2 lamaie, stoarsa 3 linguri de unt topit 1 cățel de usturoi, tocat 2 linguri patrunjel proaspat tocat 1/2 linguriță sare piper negru, dupa gust       Mod de preparare: […]

Turnulete cu peste

Retete simple pentru Meniul de Florii

Retete simple pentru Meniul de Florii: Ziua de Florii marchează intrarea în Săptămâna Mare a Paștelui și este sărbătorită de creștini drept amintirea intrării triumfale a lui Iisus în Ierusalim. Această zi specială aduce cu sine nu doar semnificații spirituale profunde, dar și tradiții culinare variate, adaptate de fiecare comunitate în parte. În multe culturi, […]

Peste alb cu sos

Peste alb cu sos

Peste alb cu sos din: peste alb, morcovi, atrunjel, dafin, unt, faina, oua, smantana, vin, lamaie, mustar, merisoare, sare, coriandru.   Ingrediente: 2 bucăţi de peşte alb 1-2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1-2 frunze de dafin  2-3 linguri cu unt  1 lingură cu făină  2 gălbenuşuri  100 ml smântână de gătit 200 ml vin […]

Retete Peste

Retete gustoase pentru Meniul de Florii

Retete gustoase pentru Meniul de Florii: Meniul de Florii reprezintă o ocazie specială în calendarul religios și cultural, marcând intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim și deschizând Săptămâna Mare, perioadă de profundă reflecție spirituală și pregătire pentru Paște. În România, această sărbătoare este întâmpinată cu bucurie și respect, iar mesele festive devin un […]

Pastrav aromat

Pastrav aromat

Pastrav aromat din: pastravi, usturoi, vin, lamaie, nucsoara, rozmarin, patrunjel, ulei, sare, piper, boia, ciuperci, porumb, telina, ardei, marar, unt, nucsoara. Ingrediente: 4 păstrăvi 1-2 căţei de usturoi 1 pahar cu vin alb 1 lămâie nucşoară rozmarin verde pătrunjel verde ulei de măsline sare piper boia Pentru umplutura: 3-4 ciuperci proaspete 1 conservă mică de […]

Ciorba de peste dreasa cu smantana

Retete cu Peste pentru masa de Florii

Retete cu Peste pentru masa de Florii: Reteta zilei: Peste pe pat de spanac sote cu napi copti Peste pe pat de spanac sote cu napi copti din: napi, cimbru, unt, ulei de masline, cod, usturoi, spanac, lamaie, sare, piper. Ingrediente:  5 napi, cuburi 1 lingurita de frunze de cimbru 1 lingură unt 2 linguri […]

Peşte in stil mediteraneean

Peste in stil japonez

Peste in stil japonez din: spanac, dashi, sake, zahar, mirin, shoyu, peste. Ingrediente: 100 g komatsuna (spanac japonez) 200 ml dashi 2 linguri de sake 3 1/2 linguri de zahăr 3 1/2 linguri de mirin 4 linguri de shoyu 4 fileuri de peşte (a 100 g) Mod de preparare: Spanacul japonez se opăreşte în apă […]

Macrou la cuptor umplut cu ceapa

Macrou la cuptor cu vin

Macrou la cuptor cu vin din: macrou, cartofi, ceapa, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi macrou 6 cartofi o ceapă 150 ml vin alb 2 linguri ulei 2 foi dafin sare piper   Mod de preparare: Cartofii se taie cuburi si se pun la fiert 10 minute în apă clocotită. Intre timp, pestele se […]

Fileuri de doradă cu salvie şi ceapa roşie

Teriyaki de dorada

Teriyaki de dorada din: sake, mirin, shoyu, zahar, dorada, daikon, ghimbir, lamaie. Ingrediente: 50 ml sake 100 ml mirin 100 ml shoyu 1 lingură de zahăr 4 fileuri de doradă cu cap auriu (a 120 g) mirin pentru glasat 150 g daikon proaspăt ras 3 linguri de ghimbir proaspăt ras 1/2 de lămâie Mod de […]