Chiftele de ton cu legume

Chiftele de ton (delicioase)

Chiftele de ton din: ton din conserva, usturoi, pesmet, parmeza, busuioc, ulei, lamaie, ou, sos de rosii, paine, paste. Mod de preparare: Intr-un bol, se pun 400g de ton din conservă, scurs, cu 1 căţel de usturoi pisat, mână de pesmet, 1/2 legătură mică de busuioc tocat, 25g de parmezan ras, coaja rasă de la 1/2 […]

Aperitiv_cu_surimi

Aperitiv cu surimi

Aperitiv cu surimi din: aluat, surimi, galbenus, paprika, rosii, salata, maioneza. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 16 batoane de surimi 1 galbenuş de ou pentru uns paprika roşii salata verde maioneză   Mod de preparare: Lasă, cam 10 minute, aluatul la dezgheţat ca să îl poti manevra. Preîncălzeşte cuptorul la 180 ° C. Derulează aluatul […]

Rulouri de sardine marinate

Sardine pe gratar cu rosii cherry, rucola si fenicul

Sardine pe gratar cu rosii cherry, rucola si fenicul din: fenicul, sardine, sare, piper, cimbru, usturoi, rosii, ulei, paine, rucola, lamaie. Mod de preparare: Se feliază foarte fin 1 bulb de fenicul, apoi se răstoarnă într-un castron cu apă foarte rece. Se lasă în apă cam 20 de minute pentru ca feniculul să devină crocant. […]

Placinta cu hamsii

Placinta cu hamsii

Placinta cu hamsii din: malai, chilli, ulei, sare, piper, usturoi, otet. Ingrediente: 6 linguri cu mălai 1 lingunţă cu chili ulei sare piper Pentru mujdei: 6 căţei de usturoi 3 linguri cu ulei 1 lingunţă cu oţet   Mod de preparare: Curăţă peştii şi să se zvânte. Amestecă mălaiul cu sare, piper şi chili. Tavăleşte […]

Salată de pastă de ton

Ton cu spanac si masline

Ton cu spanac si masline din: conserva de ton, ulei de masline, masline, ciabatta, rosie, spanac. Mod de preparare: Se amestecă tonul dintr-o conservă, scurs, cu 4 măsline negre tocate şi se asezonează bine. Se umple o chiflă ciabatta cu tonul, 1 roşie tăiată felii şi 1 mână de frunze tinere de spanac; se stropeşte cu […]

Tarta_pescareasca_cu_hamsii

Tarta pescareasca cu hamsii

Tarta pescareasca cu hamsii din: hamsii, smantana, cas, oua, faina, unt, nucsoara, lamaie, sare. Ingrediente: 300 g hamsii 200 g smântână 200 g caş 3 ouă 1 linguriţă cu coajă rasă de lămâie pătrunjel Pentru aluat: 300 g făină gălbenuş 100 g caş 100 g unt 2 linguri cu smântână nucşoară sare   Mod de […]

Sandvis_cu_hamsii

Sandvis cu hamsii

Sandvis cu hamsii din: hamsii, paine, cascaval, usturoi, castravete, sare, ulei. Ingrediente: 150 g hamsii  4 felii de pâine 4 felii de caşcaval 4 căţei de usturoi 1 castravete murat sare ulei   Mod de preparare: Curăţă peştii, condimentează-i cu sare şi rumeneşte-i în baie de ulei. Separat, freacă feliile de pâine cu usturoiul. Pe […]

Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii

Salata de ton si fasole alba

Salata de ton si fasole alba din: fasole, ceapa, usturoi, rosii, spanac, rucola, conserva de ton, lamaie, ulei.     Mod de preparare: Se amestecă 200g de fasole albă din conservă, 1/2 ceapă roşie tocată, 1 căţel de usturoi strivit, 1 mână de roşii cherry, 100g de spanac tânăr şi 50g de rucola. Se adaugă […]

Linguini cu ton, lamaie si marar

Linguini cu ton, lamaie si marar din: linguini, ton, ulei de masline, lamaie, marar, sare, piper, usturoi. Ingrediente: Linguini Ton (proaspăt sau conservat în ulei sau apă) Ulei de măsline Lămâie (zeamă și coajă rasă) Mărar proaspăt tocat Sare și piper după gust Câteva căței de usturoi (opțional) Mod de Preparare Linguini cu ton, lamaie […]

Fructe de avocado cu branza de capra

Avocado cu hamsii

Avocado cu hamsii din: hamsii, avocado, faina, sare, nucsoara, ulei, smantana, mustar, piper. Ingrediente: 150 g hamsii 1 avocado 2 linguri cu făină nucşoară sare Pentru sos: 2 gălbenuşuri 200 ml ulei 100 g smântână mai grasă 1 linguriţă cu muştar 2 linguriţe cu zeamă de lamaie sare  piper alb   Mod de preparare: Freacă […]

Cum se prepara Bruschette din focaccia cu ton

Bruschete cu ton, patrunjel si ardei iute

Bruschete cu ton, patrunjel si ardei iute din: ciabatta, usturoi, ulei de masline, ardei, aptrunjel, capere, lamaie, ton in conserva. Mod de preparare: Se taie 8 felii subţiri dintr-o ciabatta. Se coc sub grill, pe ambele părţi, apoi se freacă cu un căţel de usturoi tăiat şi se stropesc cu ulei de măsline. Se amestecă […]

Tonnato cu pui prajit

Tonnato cu pui prajit din: piept de pui, conserva de ton, maioneza, lamaie, capere, salata. Mod de preparare: Se feliază doi piepţi de pui prăjiţi şi se aranjează pe farfurii. Se mixează în blender 85g de ton din conservă, scurs, 5 linguri de maioneză, suc de lămâie şi 2 linguri de capere mici până se […]

Peste_si_fructe_de_mare_la_wok

Peste si fructe de mare la wok

Peste si fructe de mare la wok. Ţările din Asia sunt înconjurate de mare, din acest motiv, in bucătăria asiatică, peştele şi fructele de mare joacă în mod tradiţional un rol important. Pentru preparare la wok sunt perfecte toate tipurile de peşte oceanic şi de râu, precum şi scoicile, crevetele, homarii şi racii, şi în mod special, […]

Somon invelit in dovlecei

Rulouri cu somon, castravete si avocado

Rulouri cu somon, castravete si avocado din: foi tortillas, somon, crema de branza, marar, avocado, castravete, sare, piper. Ingrediente: 3 foi de tortillas 200g de somon afumat 200g de crema de branza (de tip Philadelphia) 1 legatura de marar 1/2 avocado 1 castravete lung sare si piper   Mod de preparare: Se taie castravetele si […]

Reteta supa de macrou

Supa de macrou afumat si cartofi noi cu sirop de artar

Supa de macrou afumat si cartofi noi cu sirop de artar din: macrou afumat, ceapa, unt, cartofi noi, supa de pui, lapte, smantana, pancetta, sirop de artar, chives. Ingrediente: 1 bucată mare de macrou afumat, aproximativ 300g, fără oase 1/2 ceapă tăiată cubuleţe 25g de unt 200g de cartofi noi, curăţaţi de coajă si tăiaţi […]

Salata cu somon, capsuni si fenicul

Salata cu somon, capsuni si fenicul

Salata cu somon, capsuni si fenicul din: somon afumat, fenicul, rucola, capsuni, ulei de masline, otet, mustar cu boabe, miere. Ingrediente: 200g de somon afumat, rupt în fâşii 1 bulb mare de fenicul, curăţat, cu mijlocul înlăturat, tăiat pe jumătate, apoi feliat fin 50g de rucola 200g de căpşuni, curăţate şi tăiate pe jumătate Pentru […]

Salata_cu_ton_si_porumb

Salata cu ton si porumb

Salata cu ton si porumb din: ton, cartofi, ceapa, ou, rosii, fasole, porumb, masline, marar, rucola, salata, ulei, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1 conservă ton în suc propriu 2 cartofi fierţi în coajă, curăţaţi 1 ceapă verde 1 ou fiert tare 5 roşii cherry 50 g fasole verde din conservă 50 g boabe de porumb […]

Somon_in_hartie

Somon in hartie

Somon in hartie din: somon, lamaie, marar, ceapa, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de somon 2 felii de lămâie câteva crenguţe de mărar 3-4 cepe verzi, feliate ulei de măsline sare şi piper negru măcinat   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Taie 2 pătrate din hârtie de copt şi pune fileurile în mijlocul […]

Inele de calamar cu sos chaud-froid

Inele de calamar prajite

Inele de calamar prajite din: amidon, faina, piper, ulei, inele de calamar, lamaie, sare, sos. Ingrediente: 100 g amidon de porumb 100 g făină 1 lingură cu boabe de piper zdrobite ulei pentru prăjit 500 g inele de calamar 1 albuş de ou mediu felii de lămâie sare sos chilii dulce, pentru a servi   Mod de preparare: Amestecă făina cu amidonul, […]

Peşte (crap) umplut la grătar

Peste la gratar in stil indian

Peste la gratar in stil indian din: ghimbir, usturoi, dorade, steak de peste, iaurt, ulei de masline, turmeric, chilli, chimion. Ingrediente: 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspătă, rasă fin 4 căţei de usturoi, daţi pe râzătoare sau zdrobiţi 2 dorade (în jur de 900g fiecare) sau 6 bucăţi (steakuri) de peşte (cum ar fi tonul) […]

Creveti cu orez

Creveti cu sos de zmeura

Creveti cu sos de zmeura din: creveti, lime, coriandru, chilli, sos Worcestershire, otet de orez, zahar brun, zmeura, ardei gras. Ingrediente: 500g de creveţi decorticaţi Pentru marinada: sucul şi coaja rasă de la 1 lime 1 linguriţă de coriandru, măcinat 1 praf fulgi de chilii (sau 1-2 chilii mici, pisaţi în mojar) sos Worcestershire Pentru […]

Peste alb cu legume la bain marie

Peste alb cu legume

Peste alb cu legume din: peste, ceapa, rosie, ardei, vin, lamai, patrunjel, ulei, sare, piper. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic […]

Budinca_de_peste_si_mazare

Budinca de peste si mazare

Budinca de peste si mazare din: peste, morcovi, telina, mazare, fasole, conopida, pesmet, smantana, oua, unt, cascaval, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg file de peşte alb 3 morcovi 3-4 cozi de ţelină 2 mâini de mazăre verde (congelată) 2 mâini de fasole verde (congelată sau din conservă) 1 conopidă mică (congelată) 1 ţelină 2 […]

Somon cu salată de linte

Salata de paste orzo cu castraveti, marar si somon

Salata de paste orzo cu castraveti, marar si somon din: fileuri de somon, ceapa verde, marar, lamaie, paste orzo, ulei de masline, maioneza, castravete. Ingrediente: 2 fileuri de somon fără piele 5 cepe verzi, 3 întregi, 2 feliate mărunt 1 legătură mică de mărar, jumătate tocată 1 lămâie, jumătate stoarsă, jumătate feliată 125g de paste […]

Pateu de ficat de gasca in aspic

Aspic de fructe de mare

Aspic de fructe de mare din: fructe de mare, rechin, gelatina, portocala, mandarina, limeta, unt, verdeata, piper, sare. Ingrediente: 200 g cockteil de fructe de mare congelate 4 cotlete de rechin 1 plic cu gelatină 1 portocală 1 mandarină 1 limetă 1 lingură cu unt verdeaţă pentru decor piper negru boabe piper roşu boabe 1 […]

Pastrav_umplut_aromat

Pastrav umplut aromat

Pastrav umplut aromat din: pastrav, ulei, lamaie, unt, ceapa, orez, condimente, scortisoara, migdale, alune. Ingrediente: 1 păstrăv de aprox. 1 kg 12 frunze de viţă-de-vie mari, spălate 30 ml ulei 1 lămâie şi 1 limetă, feliate, pentru a servi Pentru umplutura: câte 15 ml ulei de măsline şi unt 1 ceapă, mărunţită 200 ml orez […]

Peste_prajit_cu_salsa_de_rosii

Peste prajit cu salsa de rosii

Peste prajit cu salsa de rosii din: ananas, rosii, ceapa, coriandru, suc de lamaie, file de peste, sare, piper, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 1/2 ananas, curăţat şi tăiat în bucăţi 100 g roşii murate, tăiate mărunt 3 cepe verzi, tăiate fin 10 g coriandru proaspăt, tăiat sucul de la 1/2 lămâie Pentru peste: 4×200 […]

Oua jumari cu somon afumat

Tort aperitiv cu somon (varianta)

Tort aperitiv cu somon din: crema de branza, ceapa verde, smantana, somon afumat, oua, lapte, ulei, bere, faina, sare, zahar.   Ingrediente: Pentru cremă: 2 pachete cremă brânză 1 legătură ceapă verde 2 linguri smântână 300 g somon afumat Pentru clătite: 3 ouă 1 cană lapte 1 lingură ulei 1 cană bere făină sare zahăr […]

Salata de homar cu porumb

Homar pe pat de rucola

Homar pe pat de rucola din: creveti, homar, rucola, spanac, rosii, sare, piper. Ingrediente: 10 creveţi întregi 1 homar 200 g rucola 100 g baby spanac 4 roşii cherry sare piper   Mod de preparare: Creveţii întregi se fierb în apă clocotită cu sare până se înroşesc. Se lasă la fiert 8-9 minute. Homarul se […]

Chiftelute cu somon si salata de castraveti

Chiftelute cu somon si salata de castraveti

Chiftelute cu somon si salata de castraveti din: somon, ou, lamaie, marar, seminte de mustar, pesmet, castravete, otet balsamic, zahar, sare, iaurt. Ingrediente: 300 g file de somon, tăiat în cubuleţe 1 ou mediu, bătut uşor coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 lingură cu mărar tăiat mărunt câte 1/2 linguriţă cu seminţe de […]

https://www.restaurantedelux.ro/wp-content/uploads/2023/03/Sparanghel_cu_somon_fume.jpg

Sparanghel cu somon fume

Sparanghel cu somon fume din: sparanghel, somon, smantana, branza, unt, fistic, prosciutto, lamaie, mac, sare, piper. Ingrediente: 10 fire de sparanghel verde 300 g somon fume 100 g smântână dulce 30 g brânză cu mucegai 30 g unt 20 g fistic 4 felii de prosciutto ulei măsline zeamă de lămâie mac sare piper   Mod […]

Reteta zilei: Salata de somon cu oua fierte si parmezan

Salata de somon cu oua fierte si parmezan din: paste, salata verde, somon, oua fierte, parmezan, sos.     Ingrediente:  240 gr paste 180 gr salata verde tocata 1 cutie somon 2 ouă fierte ½ ceasca parmezan ras ½ ceasca sos, dupa preferinta   Mod de preparare: Gatiti pastele al dente si scurgeti intr-o strecurătoare. […]